Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392.16 FtCHF434.03 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Földönfuto #1240. hozzászólásáraAz övé duplakuplungos, nem tudom a tied milyen MTZ pontosan.
Egyébként el kéne neki sokat menni, ha nem nagy lábad van és nem csúsztatod állandóan. Nekünk 4ezer körül van benne, most kapja az első tárcsát. Igaz 250 óránál szét kellett szedni, mert a kinyomó csapágy nem jól lett feltéve a gyárban és nem volt térdbarát benyomni.
Válasz Gandhy #1236. hozzászólásáraAkkor megnyugodtam,mert nekem most cseréltek MTZ-be 110-ért maszekba és egy kicsit sokalltam.Valami eltört a kuplungszerkezetben,azért lett cserélve 2850 óránál.Amúgy hány órát bír egy kuplung?
Sziasztok! Segítséget kérnék tőletek! 1221.3 traktor műszerfalának a középső részén van egy állított téglalap amiben fel szoktak villanni sárga és piros jelzések! Azoknak a leírását, jelentését valaki nem tudja elküldeni! Esetleg interneten hol lehet ezt elérni?
Válasz máris szomszéd #1237. hozzászólásáraM 9540. Pár éve írtam 2600 óra körül elment benne egy csapágy, japán delegáció pont az újvidéki kiállítás idején meglátta szétszedve, azt mondták új váltót bele ( garancia után) ennyi óránál nem mehetett el a csapágy. Mindenki heppi le a kalappal a japán előtt stb. Új váltóban 2000 óra után megint egy csapágy a tlt tengely körül. Szólt nekik hogy morog valami. Kijöttek próbálgatták ide oda, egyszer csak reccs a tulaj udvarában. Majdnem idegosztályra került. Szét ment a kuplung valami tengely, meg egy valami csapágyház fogaskerék egyben. Teszem hozzá traktor nem dolgozott soha nehéz munkát, csak két éve kapott valamilyen claas bálázót, amilyennel 82-es mtz-vel szaladgálnak. Pedig 10 mazda autó megfordult az udvarában, de azt mondja narancssárga többet soha.
Válasz mtz1221 #1235. hozzászólásárana ezért támogatnám az MTZ vásárlást, 200ezerből meg volt a kuplungcsere , alkatrésszel, szereléssel, helyszínen, 6 órát számlázott és kiszállást a szerelő
Válasz Gandhy #1234. hozzászólásáraNa az még gép volt .... Nekem nem biztos hogy kéne powerosba 5000 órás. Kis 90 lovas kubotában csapágy miatt kuplung tengely meg valami közdarab 7000 euróba került pár hete.
volt egy, amit kihagytam sajnos, a régi Steyr 140A 2000-2001 évjárat, első gazdájától, 20.000 euró és 4700 óra
a fotók alapján patikaállapotú volt a gép, beszámítással adta le a kereskedőnél, az meg szabadult volna tőle
Válasz Gumóka #1229. hozzászólásáraNe sajnálj, nincs miért, eddig nem kellett, meg kicsit kíváncsi voltam erre a helyzetre, eddig abban a hitben éltem, ha kell egy MTZ, akkor bemegyek az MTZ boltba és fizetés után elviszem .
Ha gép kell, hasonló áron kapok már a szomszédban, jó erőben lévő gépet a gazdájától. Steyr 6140-et néztem párat.
Megvárom a pályázat eredményét és utána meglódulok
Válasz Gandhy #1211. hozzászólásáraAz én kereskedőmhöz jövögetnek be a kicsik mellett a nagyok is .A multkor 1221.3 kéthét múlva a 153 le volt az udvaron.Engem biztatt.Én augusztusba rendeltem meg a 1025.3 at de már örülök hogy nem jött mert ét megyek jövőre áfásba.
Válasz dnsv #1214. hozzászólásáraItt 48000 euró bruttó körül beszéltek pár hónapja a 1025.7-ért( ahol egy az egyben a 1221-esre raktak cat motort, meg komolyabb hidraulika kezelő rendszert) szerintem nem rossz ár az. Csak azt kellene leérdeklődni hogy a kis cat motort szoftveresen lehetne e még feljebb húzni a 115 lóerőtől.
Válasz dnsv #1214. hozzászólásáramár ott tartok, hogy használttraktorokat nézek, mióta letérdelt a 1025, igaz, megkapta a gyógykezelést, egyelőre messze még a nyugdíj neki is, úgy tűnik
Válasz Gandhy #1213. hozzászólásáraAhogy kinéz a helyzet MTZ fronton, úgy nem hiszem, hogy hamarabb lesz MTZ-d, mint Kubotád
Szerintem most a Lengyelek biztos nem partnerei a Fehéroroszoknak a forgalomhelyezés tekintetében (sem).
Új .7-es MTZ-k árát nem ismerem, de nem hinném, hogy túl barátságos lehet. Így biztosan csökkennek az MTZ eladási számai itthon. Szerintem.
Válasz dnsv #1212. hozzászólásáraHogy a Kubotával jobban járok-e? Gondolom igen.
Képes leszek-e megfelelni a pályázatban előírt és vállalt kötelezettségeknek? Fogalmam sincs
Na ezért nem engedem el egyelőre az MTZ-t, azt megveszem, (bár ez most itt túlzóan nagyképű megfogalmazás) és használom.
szegény kereskedő ma szégyenében visszaküldte az előleget , de a rendeléslistán fennmaradtam, bár kicsit variáltam, mert módosítottam 1523.3-ra
konklúzió: nem lesz ebből semmi, márciusban előlegeztem le
Kérdeznék: megrakott kocsival 3as csoportban indulok, de vannak helyek ahol már a 4 es csoportot is elviselik az útviszonyok a határban! Plusz amikor ugye kiérek a közútra ott már mindenképp kell a 4 es csoport! Hogy szoktátok váltani menet közben, hogy teherrel ne öljem a kuplungot és a váltót..?
Fékpedál benyomásával bekapcsol az összkerék meghajtás lámpája, amit gyakorlatban is érzékelek amikor ráfordulok a kapubejáróra, mert ugye az első kerekek "mozgásán" észrevehető... Gyárilag van ez így hogy segítse a megállást-fékezést..?
Csinálja még, hogy a 1025 vissza enged miután felemelted a gépet?
Érdemes lenne megnézni, hogy a kar amivel emeled nincs e fellazulva a kontraanyás rögzítője. Most nekem kezdte el. De nekem ennyi baja van, hogy fellazult a kontraanyával együtt a rögzítő anya. Pici hiba, 5 perc megoldani.
Az átalakított Kör adagolókat ki forgalmazza/gyártja ??? Jó lenne ha több is van, hogy a déli részén levő elérhetőségét adnátok meg. Meg régebben volt róla szó hogy ukránok járnak át valamelyik vásárra és olcsóbb náluk az alkatrész. Az a vásár helye meg napja is érdekelne ha még működik. Egyik ismerős 1221-es gyári kör adagolója beszopott 11000 munka óra után, ő keresi az olcsóbb megoldást.
4091 hozzászólás
Válasz Földönfuto #1240. hozzászólásáraAz övé duplakuplungos, nem tudom a tied milyen MTZ pontosan.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Egyébként el kéne neki sokat menni, ha nem nagy lábad van és nem csúsztatod állandóan. Nekünk 4ezer körül van benne, most kapja az első tárcsát. Igaz 250 óránál szét kellett szedni, mert a kinyomó csapágy nem jól lett feltéve a gyárban és nem volt térdbarát benyomni.
Válasz Gandhy #1236. hozzászólásáraAkkor megnyugodtam,mert nekem most cseréltek MTZ-be 110-ért maszekba és egy kicsit sokalltam.Valami eltört a kuplungszerkezetben,azért lett cserélve 2850 óránál.Amúgy hány órát bír egy kuplung?
Sziasztok! Segítséget kérnék tőletek! 1221.3 traktor műszerfalának a középső részén van egy állított téglalap amiben fel szoktak villanni sárga és piros jelzések! Azoknak a leírását, jelentését valaki nem tudja elküldeni! Esetleg interneten hol lehet ezt elérni?
Válasz máris szomszéd #1237. hozzászólásáraM 9540. Pár éve írtam 2600 óra körül elment benne egy csapágy, japán delegáció pont az újvidéki kiállítás idején meglátta szétszedve, azt mondták új váltót bele ( garancia után) ennyi óránál nem mehetett el a csapágy. Mindenki heppi le a kalappal a japán előtt stb. Új váltóban 2000 óra után megint egy csapágy a tlt tengely körül. Szólt nekik hogy morog valami. Kijöttek próbálgatták ide oda, egyszer csak reccs a tulaj udvarában. Majdnem idegosztályra került. Szét ment a kuplung valami tengely, meg egy valami csapágyház fogaskerék egyben. Teszem hozzá traktor nem dolgozott soha nehéz munkát, csak két éve kapott valamilyen claas bálázót, amilyennel 82-es mtz-vel szaladgálnak. Pedig 10 mazda autó megfordult az udvarában, de azt mondja narancssárga többet soha.
Válasz mtz1221 #1235. hozzászólásáraKonkrétan mennyi üzemóra és a pontos típus?
Válasz mtz1221 #1235. hozzászólásárana ezért támogatnám az MTZ vásárlást, 200ezerből meg volt a kuplungcsere
, alkatrésszel, szereléssel, helyszínen, 6 órát számlázott és kiszállást a szerelő
Válasz Gandhy #1234. hozzászólásáraNa az még gép volt ....
Nekem nem biztos hogy kéne powerosba 5000 órás. Kis 90 lovas kubotában csapágy miatt kuplung tengely meg valami közdarab 7000 euróba került pár hete.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Moderátor által módosítva: 2021-12-04 10:20:02
Válasz Gandhy #1233. hozzászólásáraAusztria
volt egy, amit kihagytam sajnos, a régi Steyr 140A 2000-2001 évjárat, első gazdájától, 20.000 euró és 4700 óra
a fotók alapján patikaállapotú volt a gép, beszámítással adta le a kereskedőnél, az meg szabadult volna tőle
Válasz agrogal #1232. hozzászólásáraa legolcsóbb:
2015 - 5000óra - powershift - 42ezer netto
CVT váltós 60ezer júró
Válasz Gandhy #1230. hozzászólásáraSzomszéd az Ausztria?Ezek a kissebb 6 hengeres jó állapotú Steyerek mi pizbe vannak ot?
Válasz mtz1221 #1219. hozzászólásáraigen,kérdeztem olyan 600nm körül..a le pedig 140 talán
Válasz Gumóka #1229. hozzászólásáraNe sajnálj, nincs miért, eddig nem kellett, meg kicsit kíváncsi voltam erre a helyzetre, eddig abban a hitben éltem, ha kell egy MTZ, akkor bemegyek az MTZ boltba és fizetés után elviszem
.
Ha gép kell, hasonló áron kapok már a szomszédban, jó erőben lévő gépet a gazdájától. Steyr 6140-et néztem párat.
Megvárom a pályázat eredményét és utána meglódulok
Válasz mtz1221 #1228. hozzászólásáraAmit ....., nekem arra egy élet is kevés.
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Egyébként nem tervezek másikat venni, a meglévőnek se álltam még neki, az idő meg pörög, a nők jönnek-mennek...
Ez inkább a poén oldala, de azért sajnálom is, lassan már 1 éve várja a traktort.
Ha meg lenne mindenből annyi, én is 6 hengerest venném.
Moderátor által módosítva: 2021-12-04 10:16:09
Válasz Gumóka #1224. hozzászólásáraÚgy legyen.
Én is az egyensúlyt szeretem. Amit az ősök ....., te szerezd vissza.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Moderátor által módosítva: 2021-12-04 10:15:39
Válasz Gandhy #1225. hozzászólásáraEgye fene 5liter tolnai vörösbor, meg 2-2 szál szalámi és kolbász cocából![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz Gandhy #1225. hozzászólásáraplusz, adom hozzá a régit is![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Gumóka #1224. hozzászólásáraúj a kuplung kéccázé, valamit még dobj rá
Válasz mtz1221 #1216. hozzászólásáraMondom!
2 milla kp. Aztán már ülök is a buszra, lábán hazahozom
Ne tartogassa a moháknak
Válasz mtz1221 #1220. hozzászólásárajajj, nehogy
Válasz agrogal #1221. hozzászólásáraegy januári rendelés ide is bejött, de az nem én voltam, már a 820-ra is 3 hónap a kivárási idő![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz Gandhy #1211. hozzászólásáraAz én kereskedőmhöz jövögetnek be a kicsik mellett a nagyok is .A multkor 1221.3 kéthét múlva a 153 le volt az udvaron.Engem biztatt.Én augusztusba rendeltem meg a 1025.3 at de már örülök hogy nem jött mert ét megyek jövőre áfásba.
Válasz Gandhy #1217. hozzászólásáraOk.
Nehogy legyenek majd érdekes dolgok ha a kuboták elkezdik érni a 2-3000 órás munkaórákat.
Válasz dnsv #1214. hozzászólásáraItt 48000 euró bruttó körül beszéltek pár hónapja a 1025.7-ért( ahol egy az egyben a 1221-esre raktak cat motort, meg komolyabb hidraulika kezelő rendszert) szerintem nem rossz ár az. Csak azt kellene leérdeklődni hogy a kis cat motort szoftveresen lehetne e még feljebb húzni a 115 lóerőtől.
Válasz Gandhy #1217. hozzászólásáraahogy a 1523 sem fog beleférni, permetezés, műtrágyaszórás lesz a feladata
Válasz mtz1221 #1216. hozzászólásáramindenképp marad, Kubota nem fér bele a sorba
Válasz Gandhy #1213. hozzászólásáraHa megveszed a kubotát, azért hagyd meg a 1025-öst is, még nem lesz a kubotában 2000 óra.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz dnsv #1214. hozzászólásáramár ott tartok, hogy használttraktorokat nézek, mióta letérdelt a 1025, igaz, megkapta a gyógykezelést, egyelőre messze még a nyugdíj neki is, úgy tűnik
Válasz Gandhy #1213. hozzászólásáraAhogy kinéz a helyzet MTZ fronton, úgy nem hiszem, hogy hamarabb lesz MTZ-d, mint Kubotád
Szerintem most a Lengyelek biztos nem partnerei a Fehéroroszoknak a forgalomhelyezés tekintetében (sem).
Új .7-es MTZ-k árát nem ismerem, de nem hinném, hogy túl barátságos lehet. Így biztosan csökkennek az MTZ eladási számai itthon. Szerintem.
Válasz dnsv #1212. hozzászólásáraHogy a Kubotával jobban járok-e? Gondolom igen.
Képes leszek-e megfelelni a pályázatban előírt és vállalt kötelezettségeknek? Fogalmam sincs
Na ezért nem engedem el egyelőre az MTZ-t, azt megveszem, (bár ez most itt túlzóan nagyképű megfogalmazás) és használom.
Válasz Gandhy #1211. hozzászólásáraÚgyis jön a Kubota neked. Ne vedd el mástól a lehetőséget, hogy MTZ-je legyen![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Kubuval amúgy is jobban jársz.
új időpont van a traktorra, február
, de a rendeléslistán fennmaradtam, bár kicsit variáltam, mert módosítottam 1523.3-ra
szegény kereskedő ma szégyenében visszaküldte az előleget
konklúzió: nem lesz ebből semmi, márciusban előlegeztem le
Válasz Bigyófelügyelő #1209. hozzászólására1025-nél a következőképp:
3/4-be kihúzatom,utána kidobom mindkét váltót üresbe....utána tartományt átteszem országútiba(itt kicsit recseg mindenképpen).....ezután szinkront 1-esbe,majd kuplung fel,kicsi gázfröccs,aztán tartományt a 4esbe......
Kérdeznék: megrakott kocsival 3as csoportban indulok, de vannak helyek ahol már a 4 es csoportot is elviselik az útviszonyok a határban! Plusz amikor ugye kiérek a közútra ott már mindenképp kell a 4 es csoport! Hogy szoktátok váltani menet közben, hogy teherrel ne öljem a kuplungot és a váltót..?
Válasz mtz1221 #1207. hozzászólásáraOtt van mellette,úgyhogy én emlékeztem rosszul valószínűleg.
Válasz Ká01 #1206. hozzászólásáraNem Oromhegyes volt ???
Válasz mtz1221 #1204. hozzászólásáraNéhány éve jártam arra egy traktoros rendezvényen- talán Magyarkanizsa volt a falu neve.Jól éreztem magam.
Válasz Bigyófelügyelő #1200. hozzászólásáraFék lámpa kapcsolóról le kell a vezetéket venni ami az első húzáshoz megy.
Válasz Ká01 #1203. hozzászólásáraBácska Topolya közelében.
Válasz mtz1221 #1199. hozzászólására
Szentes.És Te ?
Válasz Bigyófelügyelő #1200. hozzászólásáraÍgy fékezi az első kerekeket is!
Ez így a jó.
Válasz Bigyófelügyelő #1200. hozzászólásáraIgen, előírás. Így lehet csak forgalomba hozni a trakit.
Fékpedál benyomásával bekapcsol az összkerék meghajtás lámpája, amit gyakorlatban is érzékelek amikor ráfordulok a kapubejáróra, mert ugye az első kerekek "mozgásán" észrevehető... Gyárilag van ez így hogy segítse a megállást-fékezést..?
Válasz Ká01 #1198. hozzászólásárakösz hogy mondod, majd ránézünk egyszer.
Déli vagy, melyik részen ?
Válasz mtz1221 #1195. hozzászólásáraMúlt vasárnap a Mórahalmi vásárban láttam egy párt,akik MTZ cuccokat árultak ciril betűs dobozokból,és egymással oroszul beszéltek.
Válasz dnsv #1196. hozzászólásáranekem is az volt a baj, meghúztam, azóta nem enged
Válasz Gandhy #1184. hozzászólásáraHelló
Csinálja még, hogy a 1025 vissza enged miután felemelted a gépet?
Érdemes lenne megnézni, hogy a kar amivel emeled nincs e fellazulva a kontraanyás rögzítője. Most nekem kezdte el. De nekem ennyi baja van, hogy fellazult a kontraanyával együtt a rögzítő anya. Pici hiba, 5 perc megoldani.
Az átalakított Kör adagolókat ki forgalmazza/gyártja ??? Jó lenne ha több is van, hogy a déli részén levő elérhetőségét adnátok meg. Meg régebben volt róla szó hogy ukránok járnak át valamelyik vásárra és olcsóbb náluk az alkatrész. Az a vásár helye meg napja is érdekelne ha még működik. Egyik ismerős 1221-es gyári kör adagolója beszopott 11000 munka óra után, ő keresi az olcsóbb megoldást.
Válasz Anonimus82 #1193. hozzászólásáraKapcsoló átad? Nem ment be por alá?
Válasz dnsv #1192. hozzászólásáraNem kapcsol semmit
Válasz Anonimus82 #1191. hozzászólásáraHelló
Direktbe kapcsol?
Ha igen akkor kerékszög jeladó is gondot okozhat.
Egyébként lehet testhiba, mágnestekercs megkapja a villanyt?