Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gandhy #840. hozzászólásáraCsak meglegyen. A 40 darab nem kis szám ebben a kategóriában. Vagy kezd ott is hülye lenni mindenki, vagy tudják mi a jó nekik hosszú távon.
Válasz mtz1221 #839. hozzászólásáranincs gond, főként, hogy elég 50 óra a kíméletes használatra 30hektár rövidtárcsa ki is adja
vagyis annyi gond azért van, hogy a március végi átvétel csúszik másfél hónapot
Válasz Gandhy #830. hozzászólásáramost kaptam infót, 40 db 1221.3 előrendelés van, az enyém április vége, május elején lesz átvehető, van azért itt még igény az MTZ-re,
lesz 3 hónapom, hogy augusztus elejére belehajtsam a 100 órát
Válasz Gandhy #830. hozzászólásáraKlímát én sem szeretem, de az MTZ-be bírom, mert nem az a túl szigetelt fajta
Haver 6330-asában 3 óra után ömlik a könny a szememből, az MTZ-be nem szárad úgy ki a levegő. Van hol kiszellőzni neki
hát úgy néz ki, hogy traktor lesz, de csak áprilisban bár nem kértem, de Grammer ülés is lesz bent, nem bánom, úgyis vettem volna, és fronthidraulika, klímát nem bírja a testem, az nem lesz, a gumicserés támadással még nem jutottam előbbre, hogy 520-as legyen a 18.4-ből
Válasz Gandhy #823. hozzászólásáraNem ismerem a földjeidet de mondtam már nálam a .2-es 13 kapával (260szélesen) bárhol elmegy 3/2-ben (8km/h kb) 30-35 centin.20 centin 15 kapával még nem sikerült meg döglesztenem sehol sem, ott viszi 9-11.5 km/h-val.
Válasz Gandhy #823. hozzászólásáraSzerintem is, az 1-es kést könnyebb húzni és kevésbé szalonáz. Amelyik kés maga elé dob az kb. ugyanazt a talajt 2x dolgozza meg. Amelyik oldalra az jó kis hurkákat hagy, amit vagy eldolgoz a henger vagy nem.
A csavart jobban kever és kevesebb mulcsot hagy.
Válasz Gandhy #823. hozzászólásáraIII/2-ben 100%. II/4-ben is 80%-ot mondanék. Nem ismerem a talajaid. Ha az adagoló be lesz állítva akkor még könnyebben mozog majd.
Válasz Gandhy #810. hozzászólására1-es a nagyobb ív miatt könnyebb húzásúnak néz ki szárnyak nélkül.Meg én személy szerint nem szeretem a 2-esen levő kés alakját mert egyik irányba dobja csíkokba a dudvát. A 2-sen meg az tetszik hogy a szárnyak feljebb vannak bontóorrtól, szerintem azoknak ott helye nem a legalján.
Válasz koz #819. hozzászólásárahát, akár még az is lehet, hamarosan megrendelem, akkor majd biztosan megtudom, jobb is lenne úgy, mert akkor a Kret-et rendelném szerintem
Válasz Gandhy #817. hozzászólásáraSzerintem elírták mert ha nézed a te kereskedőd traktorpool-os oldalát a további méretekben 2-vel csökken a szám az első a kapák a második az elmunkáló tárcsák számát adaja meg.
Válasz Gandhy #817. hozzászólására A gyári katalógus 20. oldalán csak 8 kapást ír http://tolmet.pl/img/cms/TOLMET%20KATALOG%20MASZYNY%20UPRAWOWE%202020%20resized.pdf
Válasz dnsv #811. hozzászólásáraNéztem pár hete a Rolmako 300-ast a 2-es kapával, hát az valami hatalmas szörny, a 3. pont felakasztója majdnem mell magasságban van
Válasz Gandhy #810. hozzászólásáraÉn az 1-est javasolnám, de a sűrűbb osztás miatt.
Rolmako lesz ez ugye? Szerintem jó a Standard is, ha 3 gerendás lesz kever az úgy, mint a másik 35 cm feletti osztással.
Sziasztok! Váltóolaj csere előtt állok. A hozzászólások alapján a legtöbben utto olajat preferálják, ezért azt választom én is. Kb mennyi liter megy bele?
Válasz mtz1221 #804. hozzászólásáraakkor az én 1850-1900-es tartományom alsóhangon még egészséges
fura volt nekem is, hogy bérvetéskor a JD évek óta 1450-en pöfög, gondoltam, ezekkel így kell menni
anno nekem az eladó mondta, hogy felesleges 1800-on menni, mert 1650-en leadja már a max-ot, de kötöttben nem lehet alacsony fordulaton szántani, rázza a gépet, meg nem jó a hangja
Válasz Gandhy #803. hozzászólására1950-2050 között. Nekem nagyon sok naftát elhoztak már birtokokról, minden gépnél (nyugatinál is) amelyikből lopják a naftát és egész nap 1400-1600 fordulaton spórolják, ott sokkal hamarabb vannak váltó stb problémák. 892-est is sokan szidják hogy gyenge a váltója a 90 lóra,pedig aki felemelte neki új korában 2000 fordulatra a motort, nem nagyon tud róla.
Válasz Gandhy #801. hozzászólásáraNehéz munkában mindegyik mechanikus váltó difi lehajtás 1900-2100 motorfordulaton használva a legstrapabíróbb.1800 alatt már nagy nyomaték jut a fogaskerekekre(olyan mintha kalapáccsal püfölnéd őket folyamatosan) és képes fele időzni a váltó/difi lehajtás életartamát. A 2300 lenne a legjobb, csak ott már nem normálisan nő a fogyasztás görbéje.
Válasz Gandhy #798. hozzászólásáraMegy ígyis, meg úgyis.
Van ahol fél gázzal megy 3/3-ba, van ahol 2/4-be. Ott megy 2300-as fordulattal.
mtz1221 leírta, hogy nem teljesen kerek valami a sofőr fejébe valószínű.
Szerintem is sok az fordulat. Én 1800-2000-ig használom csak.
Válasz dnsv #788. hozzászólásáravan két hasonló eke a környezetemben, VN 1050 Vario, az egyiket Landini 165-tel húzzák, annak határeset, kötöttben küzd vele rendesen, másik a szomszédomé JD 6195R na azzal hasít 4X45-ös fogással, évi 10-15 hektárt megtépetek vele 32 centin bérbe, én addig nem tudok lemenni a jól betaposott kukoricatarlón, 28-on van az ekém
Válasz mtz1221 #787. hozzászólására2014-ben vettem a 1025-t, volt ajánlatom egy Deutz Agrofarm 430-ra ( utolsó darab volt, mert visszaadta a forgalmazást a cég) az is 110 ló körüli, 7,5 volt az mtz és 10 millió a DF, majdnem meg is vettem, amíg a kereskedő azt nem mondta, hogy 3-as vf ekében ne gondolkodjak, ennek a kettes fekszik, én a leggyatrább őszön sem bontottam vissza az ekét, míg a környezetemben mindenki levett egy fejet, inkább visszakapcsoltam
4091 hozzászólás
Válasz Gandhy #840. hozzászólásáraCsak meglegyen.
A 40 darab nem kis szám ebben a kategóriában. Vagy kezd ott is hülye lenni mindenki, vagy tudják mi a jó nekik hosszú távon.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz mtz1221 #839. hozzászólásáranincs gond, főként, hogy elég 50 óra a kíméletes használatra
30hektár rövidtárcsa ki is adja
vagyis annyi gond azért van, hogy a március végi átvétel csúszik másfél hónapot
Válasz Gandhy #838. hozzászólásáraAkkor mi a gond ? 50 óránál(első szerviz után) én már szántottam vele, teljes gőzzel.
Válasz mtz1221 #837. hozzászólásárahát előtte tárcsáznék, meg ilyenek![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz Gandhy #836. hozzászólásáraTraktort barázdában kell járatni,2 sebeséggel kisebb fokozatban. Nem 20-70 fokos motorral boltba járással,10000 indítgatással.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz mtz1221 #835. hozzászólásáramert utána neki kéne állni a gabonatarlók lazításának
Válasz Gandhy #834. hozzászólásáraMiért kell a1-jére 100 órát belehajtani ?
Válasz Gandhy #830. hozzászólásáramost kaptam infót, 40 db 1221.3 előrendelés van, az enyém április vége, május elején lesz átvehető, van azért itt még igény az MTZ-re,
lesz 3 hónapom, hogy augusztus elejére belehajtsam a 100 órát
Válasz csferri #831. hozzászólásáraszeretném, de egyelőre nem nekem áll a zászló, de messze még a hajnal 3 óra 20![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Gandhy #830. hozzászólásáraKlímát én sem szeretem, de az MTZ-be bírom, mert nem az a túl szigetelt fajta![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Haver 6330-asában 3 óra után ömlik a könny a szememből, az MTZ-be nem szárad úgy ki a levegő. Van hol kiszellőzni neki
Fronthidró biztos király lesz!
Válasz Gandhy #830. hozzászólásáraInkább 520![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
hát úgy néz ki, hogy traktor lesz, de csak áprilisban
bár nem kértem, de Grammer ülés is lesz bent, nem bánom, úgyis vettem volna, és fronthidraulika, klímát nem bírja a testem, az nem lesz, a gumicserés támadással még nem jutottam előbbre, hogy 520-as legyen a 18.4-ből
Válasz Gandhy #828. hozzászólásáraItt olvasgass.
Válasz dnsv #825. hozzászólásáraazon is van hasonló terelő, opcióban
52-56 kötöttség és van fekete aszfaltminőség 3 Ha körül a valamikori víznyomott részeken, patak közelsége miatt
Válasz Gandhy #823. hozzászólásáraNem ismerem a földjeidet de mondtam már nálam a .2-es 13 kapával (260szélesen) bárhol elmegy 3/2-ben (8km/h kb) 30-35 centin.20 centin 15 kapával még nem sikerült meg döglesztenem sehol sem, ott viszi 9-11.5 km/h-val.
Válasz Gandhy #823. hozzászólásáraSzerintem is, az 1-es kést könnyebb húzni és kevésbé szalonáz. Amelyik kés maga elé dob az kb. ugyanazt a talajt 2x dolgozza meg. Amelyik oldalra az jó kis hurkákat hagy, amit vagy eldolgoz a henger vagy nem.
A csavart jobban kever és kevesebb mulcsot hagy.
Válasz Gandhy #823. hozzászólásáraIII/2-ben 100%. II/4-ben is 80%-ot mondanék. Nem ismerem a talajaid. Ha az adagoló be lesz állítva akkor még könnyebben mozog majd.
Válasz mtz1221 #822. hozzászólására240 szélesben vajon elhúzza mindkettőt 30 centin is?
Válasz Gandhy #810. hozzászólására1-es a nagyobb ív miatt könnyebb húzásúnak néz ki szárnyak nélkül.Meg én személy szerint nem szeretem a 2-esen levő kés alakját mert egyik irányba dobja csíkokba a dudvát. A 2-sen meg az tetszik hogy a szárnyak feljebb vannak bontóorrtól, szerintem azoknak ott helye nem a legalján.
Válasz koz #819. hozzászólásárasőt, biztos igazad lehet, mert a 480-as elég furán adná ki:
Anzahl der Scheiben 16
Anzahl der Scheiben 12
Válasz koz #819. hozzászólásárahát, akár még az is lehet, hamarosan megrendelem, akkor majd biztosan megtudom, jobb is lenne úgy, mert akkor a Kret-et rendelném szerintem![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz Gandhy #817. hozzászólásáraSzerintem elírták mert ha nézed a te kereskedőd traktorpool-os oldalát a további méretekben 2-vel csökken a szám az első a kapák a második az elmunkáló tárcsák számát adaja meg.
Válasz Gandhy #817. hozzászólására A gyári katalógus 20. oldalán csak 8 kapást ír http://tolmet.pl/img/cms/TOLMET%20KATALOG%20MASZYNY%20UPRAWOWE%202020%20resized.pdf
Válasz koz #815. hozzászólásáraDelta-8, Kret-7
DELTA / KRET 240
Arbeitsbreite [m] 2,4
Anzahl der Scheiben 8
Anzahl der Scheiben 7
Gewicht [kg] 1500
Kraftbedarf [PS] 110-130
Preis: € 5 000,- netto
Válasz koz #815. hozzászólásárakés = kapa
Válasz Gandhy #810. hozzászólásáraMelyik tolmet katalógusban olvastad, hogy a 240 szélesben van 7 késes grúber is?
Válasz dnsv #811. hozzászólásáraamúgy kérdésedre a válasz, a Rolmako katalógusából van a kép
Válasz dnsv #811. hozzászólásáraNéztem pár hete a Rolmako 300-ast a 2-es kapával, hát az valami hatalmas szörny, a 3. pont felakasztója majdnem mell magasságban van![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz dnsv #811. hozzászólásáranem Rolmako, de ugyanaz a kapa a Tolmet-en is, Rolmako 270 szélességtől indul
Válasz Gandhy #810. hozzászólásáraÉn az 1-est javasolnám, de a sűrűbb osztás miatt.
Rolmako lesz ez ugye? Szerintem jó a Standard is, ha 3 gerendás lesz kever az úgy, mint a másik 35 cm feletti osztással.
mivel még semmi hír a traktorról, van időm megrendelni a grúbert
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210312212406_k_perny_fot_2021_03_12_20.58.05.jpg)
nektek melyik kapa a szimpatikusabb?
240 széles
1-es 8 db
2-es 7 db
Válasz csferri #808. hozzászólásáraKöszi!
Válasz lajurba977 #807. hozzászólására50
Sziasztok! Váltóolaj csere előtt állok. A hozzászólások alapján a legtöbben utto olajat preferálják, ezért azt választom én is. Kb mennyi liter megy bele?
Válasz Gandhy #805. hozzászólásáraNagy fact nekik. Még az utósok is a nagy fordulatot ajánlják,igaz ők a motor miatt.Valahol volt egy cikk hogy mennyivel másabb a kamionok váltója, a nyomatékra tervezett vezetés miatt,de meg nem találom.
Válasz mtz1221 #804. hozzászólásáraakkor az én 1850-1900-es tartományom alsóhangon még egészséges
fura volt nekem is, hogy bérvetéskor a JD évek óta 1450-en pöfög, gondoltam, ezekkel így kell menni
anno nekem az eladó mondta, hogy felesleges 1800-on menni, mert 1650-en leadja már a max-ot, de kötöttben nem lehet alacsony fordulaton szántani, rázza a gépet, meg nem jó a hangja
Válasz Gandhy #803. hozzászólására1950-2050 között. Nekem nagyon sok naftát elhoztak már birtokokról, minden gépnél (nyugatinál is) amelyikből lopják a naftát és egész nap 1400-1600 fordulaton spórolják, ott sokkal hamarabb vannak váltó stb problémák. 892-est is sokan szidják hogy gyenge a váltója a 90 lóra,pedig aki felemelte neki új korában 2000 fordulatra a motort, nem nagyon tud róla.
Válasz mtz1221 #802. hozzászólásáramilyen fordulaton szántasz, grúberozol?
Válasz Gandhy #801. hozzászólásáraNehéz munkában mindegyik mechanikus váltó difi lehajtás 1900-2100 motorfordulaton használva a legstrapabíróbb.1800 alatt már nagy nyomaték jut a fogaskerekekre(olyan mintha kalapáccsal püfölnéd őket folyamatosan) és képes fele időzni a váltó/difi lehajtás életartamát. A 2300 lenne a legjobb, csak ott már nem normálisan nő a fogyasztás görbéje.
Válasz dnsv #799. hozzászólásáraműtrágyaszóróval ki kell pörgetnem a 2040-et, amúgy 1900 fölé nem hajtom, nem igényli a 1025 sem
Válasz dnsv #799. hozzászólásáraén is így gondoltam egészségesnek![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz Gandhy #798. hozzászólásáraMegy ígyis, meg úgyis.
Van ahol fél gázzal megy 3/3-ba, van ahol 2/4-be. Ott megy 2300-as fordulattal.
mtz1221 leírta, hogy nem teljesen kerek valami a sofőr fejébe valószínű.
Szerintem is sok az fordulat. Én 1800-2000-ig használom csak.
Válasz dnsv #797. hozzászólásáraaz alábbi szántós videón a 2300-as fordulat nem sok egy kicsit?
Válasz Gandhy #796. hozzászólásáraBocsi. Igazad van![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Lehet elvonási tüneteim vannak azért. Már régen mentem vele olyan, mint a drog. Nagyon jó hangja van
Válasz dnsv #795. hozzászólásáranem én elégedetlenkedtem
nehéz is lett volna, hisz nekem még nincs, de ez remélem egy hónapon belül megváltozik
Válasz Gandhy #794. hozzászólásáraAkkor nem sz@r a 1221, mi?![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Erőbe bivaly az tuti.
Válasz dnsv #788. hozzászólásáravan két hasonló eke a környezetemben, VN 1050 Vario, az egyiket Landini 165-tel húzzák, annak határeset, kötöttben küzd vele rendesen, másik a szomszédomé JD 6195R na azzal hasít 4X45-ös fogással, évi 10-15 hektárt megtépetek vele 32 centin bérbe, én addig nem tudok lemenni a jól betaposott kukoricatarlón, 28-on van az ekém
Válasz mtz1221 #787. hozzászólására2014-ben vettem a 1025-t, volt ajánlatom egy Deutz Agrofarm 430-ra ( utolsó darab volt, mert visszaadta a forgalmazást a cég) az is 110 ló körüli, 7,5 volt az mtz és 10 millió a DF, majdnem meg is vettem, amíg a kereskedő azt nem mondta, hogy 3-as vf ekében ne gondolkodjak, ennek a kettes fekszik, én a leggyatrább őszön sem bontottam vissza az ekét, míg a környezetemben mindenki levett egy fejet, inkább visszakapcsoltam
Válasz dnsv #790. hozzászólásáraEz se 2 kiló.