Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz jakabanrdas #539. hozzászólásáraLada szervó szivattyúról mondj már pár szót.Hány kör kell neki hogy 1 liter olajat átnyomjon,és hogy fújatod ki belőle az egyik típusú olajat a a másik előtt ? Jó az ötlet nagyon meg tetszett. Mtz ledobott szervója is jó lehet ?
Válasz Gandhy #535. hozzászólásáraHaha.Minden katalógusban pont így írja. Csak szokták folytatni is hogy "terhelés alatt kapcsolható öszkerékhajtás és difi zár".
Ami fontos megvizslatni az az első híd közelről, hátsó híd közelről és a kuplung harangház. Talán az is más, de ezt nem tudom hol olvastam.
A váltóház tuti ugyanaz. Talán a bele is, de valami miatt a katalógusokba a végsebesség sem egyezik a 1221 és 1523 közt. Ezt is jó volna tudni miért.
Válasz Gandhy #529. hozzászólásáraHa jársz arra a 1523-at körbe fényképezhetnéd. Akkor itt megmondanánk, hogy mennyivel másabb. A kollegák eléggé értenek hozzá.
Én csak a régebbit láttam még, az egy és ugyanaz volt a 1221-el. De az újabbról még csak képet se láttam közelről. Nagyon kíváncsi vagyok rá én is.
Válasz Nyomasek Bobo #530. hozzászólására2013/14-es 3000 óra, szervízelésen nem spórolva, 130 körüli olajcserék, most nettó 250ezres-es szerviz, minden folyadék cserélve, eleje szitált kicsit valamit középen a híd alsórészén csere kardán kereszt kicsit kottyant, csere, hátsó hidraulika szimmering, tömítés csere, tehát teljes átnézés és ami kívánta javítva. Ami csak kicsit, az is.
1+2 körös légfék.
szerintem 6M-ért kezdeném hirdetni és 5,5 alá nem mennék
Gyári gumik, de keveset aszfaltozott, szinte alig.
Oldallemezek kapcsai műanyagos hegesztőnél megerősítve, dolgozott, dolgozott, de amit kért megkapott
Válasz Gandhy #521. hozzászólásáraHa így van szánd rá azt azt időt, menj el nézd meg mindkettőt élőben egymás mellet, tavaly vett innen a fórumról valaki 1523-at ő azt írta hogy erősebb a hátulja (véglehajtások, monoblokk stb.)
Válasz Gandhy #518. hozzászólásáraHasonlisd össze élőben ahol egymásmellett állnak.A múlt hétvégén néztem hogy szerintem nagyobb a 150 lovas.Debrecenben az agrorollnál van mind a kettő készleten.Én a 1025 néztem és mutattam az asszonyságnak
Válasz mtz1221 #515. hozzászólásáraa kapott belső fotók alapján terhelés alatt kapcsolható, ez alapján gondolom, viszont nem biztos.
3 ajánlatban is bent volt ez a váltó, a 1221-esnél is.
Rákérdeztem, hogy biztos?
Felhívták az importőrt, aki jelezte, hogy elírás volt részükről
Most nézem a gyártó weblapja a .4-től írja ezt a váltót, akkor ez is bugának tűnik?
Akkor vegyük ki a képletből, így már csak a fülke, hidraulika és hátsó 6,5 tonnás emelés maradt, a 1025-ös monoblokknak sajnos a kompaktor már sok, hamar megfárad, munka végén mögé állok és felrángatom szállításra
+20Le-t ne számítsd, mert a 1523 is vissza lesz véve, annak is csak össze van dobálva az adagolója, de beállítva nincs.
Lóerő ebbe a motorba bőven van, attól nem kell félni.
A hátulja a kérdés nekem, hogy nagyobb e vagy ugyanaz.
Fülkében a zajra/porra értettem nem a kinézetre. A kinézet az szubjektív. Nekem tetszik a 1221.3 így ahogy van.
Nekem még egyébként kizáró ok az eletronikus váltó volt
Egyszer nem vetődött még fel bennem, hogy terhelés alatt kellene váltanom. 2/4, 3/3, 3/4, 4/1 fokozatokat használom. Nem sokszor látok rá lehetőséget, hogy gyorsabban kellene mennem, vagy hogy nem bírná el a kiválasztott fokozatba.
De ha neked az tetszik én nem beszéllek le, mert biztos jó lehet az. De ugye plusz egy hiba, ami ki tudja milyen technikával van megoldva. Én féltem tőle.
Persze az elektromos, lamellás kuplung tetszene az picivel erősebb, mint a duplakuplung.
Terhelés alatt kapcsolható váltó, +20Le, hidraulika emelőképessége nagyobb és precízebb, gyorskapcsolók hátul, ezen rágódom.
Mint írtátok, a lóerő különbség letudható adagoló tuninggal, ha kéne. Ami csak a grúbernél lenne opció.
Ha jól emlékszem 2q a súlytöbblet
Válasz Gandhy #512. hozzászólásáraA fülke lényegesen jobb. Mind zaj, mind szigetelés tekintetében.
A hidraulika elektromos, így később könnyebben lehet megoldani automata vezérlésűvé. Kinn van hátul a vezérmű tömb, ez megint előny. A tank mérete is nagyobb. Emelő képessége is több. Az újon ahogy látom, már erősebb az első híd is. (Bár a régivel sem volt még baj, de nekem tetszik az új.) Front hidró alkalmazásánál viszont látom jelentőségét.
Az, hogy megéri e, neked kell eldönteni. Én akkor venném csak, ha tényleg erősebb az első hídja. A többi egyéb nem zavaró.
Jah meg a vontatás 24t az is előny.
Valamitől nehezebb is adatok szerint. Nem tudom mi változott még rajta.
még egy kérdésem lenne:
mint tudjuk, leszerződtem a 1221.3-ra, viszont a beérkezésig, gond nélkül változtathatom 1523.3-ra.
A két típus ára közt 30% a különbség, cca. 3,3 millió, tud az annyival többet?
Válasz mtz1221 #508. hozzászólásáraKöszi. Igen szögbe meg lépcsőt köszörülni kellett bele, még sablon is kelletnem lehet normálisan kimérni, szóval el lehetett vele baszakodni fél napot hogy ne úgy nézzen ki mintha a kutya odsz,,ta volna.Most ez őszi szántásra lett csinálva mert gázos volt a pálya sok helyen, végül is 4x37-et vitte mindenüttde nem vettem le hogy úgy milyen, míg a kis turbós csak 2-őt ugyanebből, az igazság az hogy nem csak a tapadás miatt hanem nem is akartuk kínozni.
Válasz csferri #491. hozzászólásáraFaszán megoldottad. A hosszabbított anyákat kellett szögre is vágni a felninél ? Észre lehet venni hogy fent vannak ?
Válasz Gandhy #505. hozzászólásárade a napközbeni kifújatást, amit lejjebb írtam, azt kint csinálom meg, mert van egy 6 literes, hordozható kompresszorom, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni
Válasz fexco #496. hozzászólásáranálam ez normális, mert 500-800 méteres sugarú körben van az összes táblám és bemegyek ebédelni, ha kell a traktorral(bár általában besétálok), simán kifújom a kávé után a levegőszűrőt
egy olajcsere 15ezer és 3-at csinálok meg egy évben, kinevetni szabad, hobbi paraszt vagyok(70 Ha abból 50 a szántó), de én művelem egyedül, szakterületem az informatika
ezt írja a Belarus manuals:
Normal operating temperature from 80°C to 97°C.
Válasz fexco #496. hozzászólásáraSzerintem kicsit túlzásba viszik a törődést,én se mentem még be napközbe fújatni, meg olajcsere is 250-nél van(fuchs15-40)
Válasz fexco #498. hozzászólásáraJa meg van fúrva, M20 menet bele ennyi,amúgy ha feszegeted a határait a műtrágyaszóróval előbb-utóbb valami úgy is engedni fog, vegyél egy 4hengeres kéket is könnyebb munkákra
Válasz fexco #496. hozzászólásáraA 1025.2 nálunk is melegedett nehéz talajmunkánál újkora óta. Azt is minden reggel fújni kellett. Klíma nélküli gép volt. A rendszám se volt az orrára feltéve.
Válasz csferri #491. hozzászólásáraüdv,azon agyalok,hogy nekem is az elejét meg kell sulyoznom a műtrágyaszóró miatt,legalább igy a hátsó féltengelyek 1picit megkönnyebbűlnek.kérdés:a gyári súlyba belefúrtál,hogy van megcsinálva?
én még 1xse mentem be fujatni(892.2)talán 1xhamarabb bementem a bálázásból,de már nem mentem vissza.180-max 200nál cserélem az olajat.eni sigmát.érdekesség:ugyanabba az árba van talán mint a ambra mastergold...a nyugatiba egyébbként 200-220nál cserélem.
4091 hozzászólás
Válasz jakabanrdas #539. hozzászólásáraLada szervó szivattyúról mondj már pár szót.Hány kör kell neki hogy 1 liter olajat átnyomjon,és hogy fújatod ki belőle az egyik típusú olajat a a másik előtt ? Jó az ötlet nagyon meg tetszett.
Mtz ledobott szervója is jó lehet ?
Válasz Gandhy #535. hozzászólásáraHaha.Minden katalógusban pont így írja. Csak szokták folytatni is hogy "terhelés alatt kapcsolható öszkerékhajtás és difi zár".
Válasz mtz1221 #537. hozzászólásáraHehe![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
A 1523-ról gondoltam.
Biztosan szép felesége van, de megmaradnék a traktornál, arra irányult a kérdésem.
Válasz mtz1221 #537. hozzászólásáraA másé úgy latszik érdekesebb![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz jakabanrdas #520. hozzászólásáraMit akarsz más asszony fényképével ? Meg ette a fene ha nem tudsz magadnak szerezni.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz Gandhy #535. hozzászólásáraarra gondoltak, hogy menet közben is tudok váltani? tehát van benne váltó![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz jakabanrdas #534. hozzászólásáraott pl. így kaptam a 1221 ajánlatban a váltót:
Sebességváltó: szinkronizált, 16 előre/8 hátra,
terhelés alatt kapcsolható
Válasz Gandhy #533. hozzászólásáraDe jó lenne![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Ami fontos megvizslatni az az első híd közelről, hátsó híd közelről és a kuplung harangház. Talán az is más, de ezt nem tudom hol olvastam.
A váltóház tuti ugyanaz. Talán a bele is, de valami miatt a katalógusokba a végsebesség sem egyezik a 1221 és 1523 közt. Ezt is jó volna tudni miért.
Válasz jakabanrdas #532. hozzászólásáraok, akkor rászervezek és ha tudok, megnézem és dokumentálom
Válasz Gandhy #529. hozzászólásáraHa jársz arra a 1523-at körbe fényképezhetnéd. Akkor itt megmondanánk, hogy mennyivel másabb. A kollegák eléggé értenek hozzá.
Én csak a régebbit láttam még, az egy és ugyanaz volt a 1221-el. De az újabbról még csak képet se láttam közelről. Nagyon kíváncsi vagyok rá én is.
Válasz Nyomasek Bobo #530. hozzászólására2013/14-es 3000 óra, szervízelésen nem spórolva, 130 körüli olajcserék, most nettó 250ezres-es szerviz, minden folyadék cserélve, eleje szitált kicsit valamit középen a híd alsórészén csere kardán kereszt kicsit kottyant, csere, hátsó hidraulika szimmering, tömítés csere, tehát teljes átnézés és ami kívánta javítva. Ami csak kicsit, az is.
1+2 körös légfék.
szerintem 6M-ért kezdeném hirdetni és 5,5 alá nem mennék
Gyári gumik, de keveset aszfaltozott, szinte alig.
Oldallemezek kapcsai műanyagos hegesztőnél megerősítve, dolgozott, dolgozott, de amit kért megkapott
Válasz Gandhy #528. hozzászólásáraHa nem titok, mennyiért válnál meg tőle? (csak kíváncsi vagyok)
Pápán van Royal Traktor nekik is csak a nagyobb van
Válasz Nyomasek Bobo #527. hozzászólásáraigen
Válasz Gandhy #526. hozzászólásáraSzombathelyen vagy?
Válasz csferri #523. hozzászólásáranem tudom megnézni együtt, mert 1221 nincs a Dunántúlon, mindenki várja, 1523-as az akad
Válasz Nyomasek Bobo #524. hozzászólásárael akartam, de visszaléptem
Válasz Gandhy #522. hozzászólásáraEl is adod?
Válasz Gandhy #521. hozzászólásáraHa így van szánd rá azt azt időt, menj el nézd meg mindkettőt élőben egymás mellet, tavaly vett innen a fórumról valaki 1523-at ő azt írta hogy erősebb a hátulja (véglehajtások, monoblokk stb.)
Válasz agrogal #519. hozzászólásáraén a 1025-öst nyugdíjazom a nyáron, van már bent 3000 óra
Válasz agrogal #519. hozzászólásáraDebrecenben akkor voltam utoljára, amikor bevonultam a laktanyába, vagy 450km lehet ide![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz agrogal #519. hozzászólásáraFényképet nem csináltál?![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Válasz Gandhy #518. hozzászólásáraHasonlisd össze élőben ahol egymásmellett állnak.A múlt hétvégén néztem hogy szerintem nagyobb a 150 lovas.Debrecenben az agrorollnál van mind a kettő készleten.Én a 1025 néztem és mutattam az asszonyságnak![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Válasz mtz1221 #515. hozzászólásáraa kapott belső fotók alapján terhelés alatt kapcsolható, ez alapján gondolom, viszont nem biztos.
3 ajánlatban is bent volt ez a váltó, a 1221-esnél is.
Rákérdeztem, hogy biztos?
Felhívták az importőrt, aki jelezte, hogy elírás volt részükről
Most nézem a gyártó weblapja a .4-től írja ezt a váltót, akkor ez is bugának tűnik?
Akkor vegyük ki a képletből, így már csak a fülke, hidraulika és hátsó 6,5 tonnás emelés maradt, a 1025-ös monoblokknak sajnos a kompaktor már sok, hamar megfárad, munka végén mögé állok és felrángatom szállításra
Válasz Gandhy #514. hozzászólásáraJa hogy a váltó is már a félpoweres ezért az árért?
+20Le-t ne számítsd, mert a 1523 is vissza lesz véve, annak is csak össze van dobálva az adagolója, de beállítva nincs.
Lóerő ebbe a motorba bőven van, attól nem kell félni.
A hátulja a kérdés nekem, hogy nagyobb e vagy ugyanaz.
Fülkében a zajra/porra értettem nem a kinézetre. A kinézet az szubjektív. Nekem tetszik a 1221.3 így ahogy van.
Nekem még egyébként kizáró ok az eletronikus váltó volt
Egyszer nem vetődött még fel bennem, hogy terhelés alatt kellene váltanom. 2/4, 3/3, 3/4, 4/1 fokozatokat használom. Nem sokszor látok rá lehetőséget, hogy gyorsabban kellene mennem, vagy hogy nem bírná el a kiválasztott fokozatba.
De ha neked az tetszik én nem beszéllek le, mert biztos jó lehet az. De ugye plusz egy hiba, ami ki tudja milyen technikával van megoldva. Én féltem tőle.
Persze az elektromos, lamellás kuplung tetszene az picivel erősebb, mint a duplakuplung.
Válasz Gandhy #514. hozzászólásáraÉn is a nagyobbat választanám, de tényleg érdeklődd le a váltót mert ha tényleg 24/12 akkor ne is gondolkozz.
Válasz Gandhy #514. hozzászólásáraA 24x12-es váltó van benne ? Akkor ne gondolkodj, annak sokkal jobb a kiosztása 8-13 km/h között.
Válasz jakabanrdas #513. hozzászólásáravontatás nálam nincs, béraratás-szállítás.
Fülke dizájn másodlagos.
Terhelés alatt kapcsolható váltó, +20Le, hidraulika emelőképessége nagyobb és precízebb, gyorskapcsolók hátul, ezen rágódom.
Mint írtátok, a lóerő különbség letudható adagoló tuninggal, ha kéne. Ami csak a grúbernél lenne opció.
Ha jól emlékszem 2q a súlytöbblet
Válasz Gandhy #512. hozzászólásáraA fülke lényegesen jobb. Mind zaj, mind szigetelés tekintetében.
A hidraulika elektromos, így később könnyebben lehet megoldani automata vezérlésűvé. Kinn van hátul a vezérmű tömb, ez megint előny. A tank mérete is nagyobb. Emelő képessége is több. Az újon ahogy látom, már erősebb az első híd is. (Bár a régivel sem volt még baj, de nekem tetszik az új.) Front hidró alkalmazásánál viszont látom jelentőségét.
Az, hogy megéri e, neked kell eldönteni. Én akkor venném csak, ha tényleg erősebb az első hídja. A többi egyéb nem zavaró.
Jah meg a vontatás 24t az is előny.
Valamitől nehezebb is adatok szerint. Nem tudom mi változott még rajta.
még egy kérdésem lenne:
mint tudjuk, leszerződtem a 1221.3-ra, viszont a beérkezésig, gond nélkül változtathatom 1523.3-ra.
A két típus ára közt 30% a különbség, cca. 3,3 millió, tud az annyival többet?
Válasz Géza15 #510. hozzászólásáraEnnek már 15-6 éve, akkor korban pont ugyanott voltam.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Gumóka #499. hozzászólásáraMértél hőfokot, hogy hány fokos a hűtőbe belépő víz és a kilépő víz hőfoka?
Válasz mtz1221 #508. hozzászólásáraKöszi. Igen szögbe meg lépcsőt köszörülni kellett bele, még sablon is kellet
nem lehet normálisan kimérni, szóval el lehetett vele baszakodni fél napot hogy ne úgy nézzen ki mintha a kutya odsz,,ta volna.Most ez őszi szántásra lett csinálva mert gázos volt a pálya sok helyen, végül is 4x37-et vitte mindenütt
de nem vettem le hogy úgy milyen, míg a kis turbós csak 2-őt ugyanebből, az igazság az hogy nem csak a tapadás miatt hanem nem is akartuk kínozni.
Válasz csferri #491. hozzászólásáraFaszán megoldottad.
A hosszabbított anyákat kellett szögre is vágni a felninél ? Észre lehet venni hogy fent vannak ?
viszont eltértünk a tárgytól, nagyon sokat segítettek, ezért nagyon hálás vagyok, köszönöm és lesz még kérdésem, azt borítékolom
Válasz Gandhy #505. hozzászólásárade a napközbeni kifújatást, amit lejjebb írtam, azt kint csinálom meg, mert van egy 6 literes, hordozható kompresszorom, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz fexco #496. hozzászólásáranálam ez normális, mert 500-800 méteres sugarú körben van az összes táblám és bemegyek ebédelni, ha kell a traktorral(bár általában besétálok), simán kifújom a kávé után a levegőszűrőt
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
egy olajcsere 15ezer és 3-at csinálok meg egy évben, kinevetni szabad, hobbi paraszt vagyok(70 Ha abból 50 a szántó), de én művelem egyedül, szakterületem az informatika
ezt írja a Belarus manuals:
Normal operating temperature from 80°C to 97°C.
Válasz fexco #500. hozzászólásáraNapközbe szerintem ezt azért nem kellett, mert mire annyira megtellett volna, kiszippantotta a tankot![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz fexco #496. hozzászólásáraSzerintem kicsit túlzásba viszik a törődést,én se mentem még be napközbe fújatni, meg olajcsere is 250-nél van(fuchs15-40)
Válasz fexco #498. hozzászólásáraJa meg van fúrva, M20 menet bele ennyi,amúgy ha feszegeted a határait a műtrágyaszóróval előbb-utóbb valami úgy is engedni fog, vegyél egy 4hengeres kéket is könnyebb munkákra![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Gumóka #499. hozzászólásáraaz oké,hogy minden reggel,de hogy bemenni,utána vissza....
Válasz fexco #496. hozzászólásáraA 1025.2 nálunk is melegedett nehéz talajmunkánál újkora óta. Azt is minden reggel fújni kellett. Klíma nélküli gép volt. A rendszám se volt az orrára feltéve.
Válasz csferri #491. hozzászólásáraüdv,azon agyalok,hogy nekem is az elejét meg kell sulyoznom a műtrágyaszóró miatt,legalább igy a hátsó féltengelyek 1picit megkönnyebbűlnek.kérdés:a gyári súlyba belefúrtál,hogy van megcsinálva?
én még 1xse mentem be fujatni(892.2)talán 1xhamarabb bementem a bálázásból,de már nem mentem vissza.180-max 200nál cserélem az olajat.eni sigmát.érdekesség:ugyanabba az árba van talán mint a ambra mastergold...a nyugatiba egyébbként 200-220nál cserélem.
srácok!ez komoly????(nem mtz fikázó vagyok!!!)120-130óránál olajcsere,meg napközbe bemenni fujatni???ez igy tényleg elgondolkodtató,hogy 1 nyugatit még a végén olcsóbb fenntartani....
Válasz mtz1221 #486. hozzászólásáramódszeresen felkészülök![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz Gandhy #493. hozzászólásáraplusz súly hátra
Válasz csferri #491. hozzászólásárakéri a plusz súlyt? lesz fronthidraulika, ma kértem még rá, ott 2 tonnáig terhelhetem![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz csferri #491. hozzászólásáraelőre eddig a 85w140 ment, de mint kiderült, azzal nem a jó irányban vagyok![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)