Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz miki78 #390. hozzászólásáraKellene szerezned alaktrészkatalógust mind a két fajtához, és összenézni a váltóban a fogaskerekeket. Vagy a difiket.
Máshol nem tud gyorsítani.
Bár nem írtad, de a hátsó gumitok egyforma? Mert ha jól emlékszem ezek kétfajtával jöttek. De nem hiszem hogy a gumi annyit jelenthet. (18,4 vs 20,8)
Válasz miki78 #387. hozzászólásáraHm. Akkor miben lehet az a 1221 más mint az enyém? Volt valami alakítva? Vagy mikori évjárat?
Azért rakott pótkocsival mondjuk 16t-val nem tudom, hogy megy egy 4 hengeres fél gázon partra fel, de lehet igazad van. Azért sokat számít az a sebesség.
Válasz miki78 #378. hozzászólásáraHuha. Mi szerint 47 a vége? GPS-el méritek? Mert óra szerint nekem van, hogy 50-et megy, pedig csak 14 körül tárcsázom. Szóval órára nem sokat kell adni. MTZ.
Nekem 1221.3 van, de nem szeretnék benne ülni ha 40-el megy, nem hogy 47-el.
A 892 nekem az általad keresett gyorváltós, de 9 egészben nagyon ritkán van, pedig hagyományos hidas így tud rugózni is valamit. Csak hosszú úton van feltéve oda egészbe. Meg is kell állni. Én ha javítás lesz biztos kidobom belőle, mert nem embernek való az...
Válasz miki78 #381. hozzászólásáraKell az neked?Itt van egy gyorsított váltós,minden fasza minden szép száguld ha kell,viszont semmi értelme.
De innentől fogva nincs a lassú sebességek közt nagy válogatás mivel a nyúl-béka konfigurációból nyúl-szupernyúl lesz.Onnantól nincs mondjuk béka 5.
Válasz miki78 #381. hozzászólásáraA kelet agro árul gyorsító szett-et azt hiszem 2 fogaskereket kell cserélni.De ehez szét kell szedni,szét húzni a gépet. 10-15-el lesz gyorsabb a gép.De ez nem tudom jó lenne-e neked is.Telefonon kèrdezz rá biztos tudnak segíteni.
Válasz Kiss Attila #328. hozzászólásáraNekünk is 920.3 2007 van. 4950 üzemóra. És 3500 üzemóra nál leszakadt a dugó. 4000 nél kuplung. 4500 váltó komplettan mindent csere, meg hengerfej tömítés .
Adagoló és a porlasztó is cserés lett.
Válasz Géza15 #371. hozzászólásáraHa jól emlékszem egy helyről kapják a pozitívat, a negatív meg megint csak egy helyre van letestelve a műszerfal alatt.
Gondolom mikor a lámpát ráadod kicsit esik a feszültség, ami már a jeladónak elég, hogy mást mutasson.
Az enyém pl, ha felkapcsolom a lámpát a vízhőfok kb 10 fokot feljebb megy, a levegő meg 2 bárt le... A tankjelzőm nem jó.
Az olajnyomásmérő meg át van alakítva mechanikusra.
Sziasztok! Tárcsázás közben a vízhőfok folyamatosan játszik 80 és 130°C között. Víz van a gépben, inkábba elektromosságra gyanakszok. Állóhelyzetben ha felkapcsolok mindent(lámpák, klíma stb.) A hőfök felmegy 120-ra, és a gázolaj szintjelző is emelkedik, ha lekapcsolok minden, akkor minden visszamegy az eredetibe. Valakinek ötlete, hogy merre induljak el? Köszönöm 1221.3
Válasz Tomi81 #360. hozzászólásáraCsak egy hajszálnyival jobb.Előtte volt egy 30 éves imt-m,Ott 2x5 sebesség volt,de 100x jobb volt.Nagyon hosszúk voltak a sebességek,Pl gyors első az 3-9km,gyors harmadik 6-18km,gyors ötödik 15-40km/óra.Kevés váltással indult bármivel,ekével is 3km/h ról gond nélkül dombnak is.
Válasz Sk Laci #354. hozzászólásáraA katalógusa szerint kellene hogy mindegyik típusból lehessen hi-low váltóval is rendelni 1221-től felfelé.De nálunk csak a 16x4 es váltó kapható,kérdez rá lehet nálatok rendesebbek és kapható 24X6-os hi-low is.
Válasz Sk Laci #353. hozzászólásáraSzerintem nem jellemző a melegedés ami itt húzza a 4.2 tárcsát az biztos melegszik de nem túl nagy a terület.
Ez egy LEMKEN 3 fejes varió ekét húz és azt mondja a tulaj amikor könnyebb a talaj akkor 55cm ki nyitva is viszi simán mióta be állítatta az adagolót.
Válasz Tomi81 #355. hozzászólásáraKöszi a választ, sajnos a környékemen nincsen senkinek se, a legközelebbi amiről tudok az majd 50 km-re van tőlem, és azok is csak komunális traktorként használják. Úgy, hogy terhelés alatt soha se nincsen az a traktor.
Válasz Sk Laci #353. hozzászólásáraEgyrészt úgy ahogy mondod, másrészt ez nem nyugati.
Bárhonnan előjöhet szivárgás, folyás, és azt jó mihamarabb észrevenni.
Bár, ha nem látod úgyis érzed.
A MTZ az ilyen
Válasz mtz1221 #341. hozzászólásáraÁtnéztem a használati utasítást, kicsit furcsa nekem a sebességek elrendezése, ha élőben látnám, lehet hogy világosabb lenne. A 24 sebességes váltónál van valamilyen gomb a sebváltókaron "L H" felirattal. Mit jelent, vagy mire van, ha nincsen benne terhelés alatti váltó? Vagy melyik tipusoktól van terhelés alatti váltás, és mennyire bevált-megbízható?
Válasz apuci #352. hozzászólásáraKöszönöm a hozzászóllásokat. Meg is néztem pár videót a yutubon, szántás közben majdnem mindegyiknek le voltak szerelve az oldalsó burkolatok motor mindkét oldalán. Gyárilag kevés neki a hütés, nem az itteni éghajlatra tervezték, vagy be vannak hordva a hütők az új gépeken is?
Válasz Tomi81 #344. hozzászólásáraA levegős ülésről csak annyit egy koléga a napokban vitte műszakira a 820.2 MTZ-t,
nem engedték át mert légrugós ülés volt benne vissza kellett tenni az eredetit
Válasz Tomi81 #346. hozzászólásáraAz 1221-nek a 4/2 olyan mint neked a 4/1.A 4/1-nek lassabb sebesség van mint a tiéden.6km/h-ról indul,és 14km/h-ál áll meg.
Válasz mtz1221 #345. hozzászólásáraNekem csak 1025van, de azzal kicsit szar kocsizni. Ha jól meg van rakva nem mindug szeret aszfalton elindulni 4/1be. Gondolom 6hengeressel ilyen gond nincs.
Földúton nincs gáz, ott 3/1-2-3-4 ahogy adja.
Valóban jó lenne egy irányváltó.
Én is 3/2be szántok, de lazítani 2/3ba és tényleg olyankor nagyon megy hátrafelé
Válasz Tomi81 #344. hozzászólásáraHa kocsizásnál betartod a 22 T-na vontatást akkor nincs gond.Nekem talaj munkánál hiányzik a szinkron irányváltó.Pl az ekét húzza 2/4-ben(9.2 km/óra) kiérsz a végére,és ha fordítós ekéd van akkor musszály hátrafelé menned.És 2/4-ben ha áthúznád hátra menetbe akkor 18.4 km/h menne.Úgy hogy inkább szántanak 3/2-ben ami 8km/óra,hogy jó legyen a hátramenet.
Válasz Sk Laci #338. hozzászólásáraNálunk van a faluban kettő .3 meg egy .2
az előzőek újan lettek véve a .2 használt
Az egyik .3 kb 5-6 éves ezzel annyi gond volt új korában tele szívta magát porral mert hiányzott a szívó részről egy furatból egy csavar vagy dugó ezt garanciába fel újították az óta nem halottam róla gondot.
Ez mindent csinál szánt vet szállít szóval mindent ha kell dupla kerékkel.
A másik 3 éves lehet arról nem halottam semmi rosszat csak annyit hogy az adagolójának kaját kellett adni mert nem akarta húzni a munkagépeket 4.4 kombi 4.2 tárcsa 3 fejes eke
Válasz mtz1221 #341. hozzászólásáraMeg ha az ember végig nézi a youtube videókat,akkor lát egy két érdekes dolgot.Rengeteg van belőlük,és meglepően látható német,francia országban is nem kevés.És nem vagyok elfogult,szívesebben hajtanák én is valami powerest,de újban csak erre tellett. VIDEÓK
4091 hozzászólás
Válasz miki78 #390. hozzászólásáraKellene szerezned alaktrészkatalógust mind a két fajtához, és összenézni a váltóban a fogaskerekeket. Vagy a difiket.
Máshol nem tud gyorsítani.
Bár nem írtad, de a hátsó gumitok egyforma? Mert ha jól emlékszem ezek kétfajtával jöttek. De nem hiszem hogy a gumi annyit jelenthet. (18,4 vs 20,8)
Köszönöm a válaszokat. Szakmailag mem lettem okosabb.
Válasz miki78 #381. hozzászólásáraVegyél Fastrackot!!Az gyors!Lehet még az úton is tartható!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz miki78 #387. hozzászólásáraHm. Akkor miben lehet az a 1221 más mint az enyém? Volt valami alakítva? Vagy mikori évjárat?
Azért rakott pótkocsival mondjuk 16t-val nem tudom, hogy megy egy 4 hengeres fél gázon partra fel, de lehet igazad van. Azért sokat számít az a sebesség.
Igen Gps. Lett mérve. Amúgy nem kell padlózni, hogy haladósan lehessen menni.
Válasz miki78 #378. hozzászólásáraHuha. Mi szerint 47 a vége? GPS-el méritek? Mert óra szerint nekem van, hogy 50-et megy, pedig csak 14 körül tárcsázom. Szóval órára nem sokat kell adni. MTZ.
Nekem 1221.3 van, de nem szeretnék benne ülni ha 40-el megy, nem hogy 47-el.
A 892 nekem az általad keresett gyorváltós, de 9 egészben nagyon ritkán van, pedig hagyományos hidas így tud rugózni is valamit. Csak hosszú úton van feltéve oda egészbe. Meg is kell állni. Én ha javítás lesz biztos kidobom belőle, mert nem embernek való az...
Válasz miki78 #381. hozzászólásáraKell az neked?Itt van egy gyorsított váltós,minden fasza minden szép száguld ha kell,viszont semmi értelme.
nyúl lesz.Onnantól nincs mondjuk béka 5.
De innentől fogva nincs a lassú sebességek közt nagy válogatás mivel a nyúl-béka konfigurációból nyúl-szuper
Válasz miki78 #381. hozzászólásáraA kelet agro árul gyorsító szett-et azt hiszem 2 fogaskereket kell cserélni.De ehez szét kell szedni,szét húzni a gépet. 10-15-el lesz gyorsabb a gép.De ez nem tudom jó lenne-e neked is.Telefonon kèrdezz rá biztos tudnak segíteni.
Válasz medikus #382. hozzászólásáraBocs!!elolvastam!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz miki78 #381. hozzászólásáraMi a gyors javítás ? 2 óra?![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Nincs senkinek rálátása a sebességváltó gyorsítására?
Válasz Tomi81 #374. hozzászólásáraKöszönöm megpróbálom
Válasz Kiss Attila #328. hozzászólásáraNekünk is 920.3 2007 van. 4950 üzemóra. És 3500 üzemóra nál leszakadt a dugó. 4000 nél kuplung. 4500 váltó komplettan mindent csere, meg hengerfej tömítés .
Adagoló és a porlasztó is cserés lett.
Az nem segített. A hevernak 1221.2 van. Neki padlón 47. A véhe. Ja és csak 2100 pörög.!
Válasz miki78 #376. hozzászólásáraÚgy hogy állítsd be a km órában a kerék rádiuszt
annak többet kell mennie , padlón 37 körül van a vége (2100 ford)
Hogyan lehet meggyorsítani a 1221.3-a gépet? 2 ezres fordulaton csak 30 km/h.
Válasz Géza15 #369. hozzászólásáraKülön test az alvázról az óráknak!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Géza15 #371. hozzászólásáraHa jól emlékszem egy helyről kapják a pozitívat, a negatív meg megint csak egy helyre van letestelve a műszerfal alatt.
Gondolom mikor a lámpát ráadod kicsit esik a feszültség, ami már a jeladónak elég, hogy mást mutasson.
Az enyém pl, ha felkapcsolom a lámpát a vízhőfok kb 10 fokot feljebb megy, a levegő meg 2 bárt le... A tankjelzőm nem jó.
Az olajnyomásmérő meg át van alakítva mechanikusra.
Válasz Géza15 #369. hozzászólásáraTöltés? Akksik állapota?
Válasz Géza15 #369. hozzászólásáraFülke testelés? Ok?
Válasz Tomi81 #370. hozzászólásáracsak akkor mi köze van a gázolaj szintjelzőnek a hőfokmérőhöz?
Válasz Géza15 #369. hozzászólásáraJeladó
Sziasztok! Tárcsázás közben a vízhőfok folyamatosan játszik 80 és 130°C között. Víz van a gépben, inkábba elektromosságra gyanakszok. Állóhelyzetben ha felkapcsolok mindent(lámpák, klíma stb.) A hőfök felmegy 120-ra, és a gázolaj szintjelző is emelkedik, ha lekapcsolok minden, akkor minden visszamegy az eredetibe. Valakinek ötlete, hogy merre induljak el? Köszönöm 1221.3
Válasz Sanyee #331. hozzászólására4 m lengyel rövidtárcsát szépen húzza,kombinátorból az 5.5m elviszi
Válasz gelu kornél #18. hozzászólásáranagyon jó a hangja és menni is tud,a fogyasztása is
jó apró hidralikus tömitetlensége van de orosz
Válasz mtz1221 #365. hozzászólásáraIgazad van köszi.
Válasz Dns8 #363. hozzászólására 3 méteresből könnyebb 2.5 métert csinálni mint fordítva.
TÖRÖKRE is néz rá,ott vannak az árak is.
Válasz Dns8 #363. hozzászólására13 késes 2,4m vogelt viszi rendesen gabona alá 20cm körüli mélységbe.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Milyen 3 soros szerb vagy lemgyel grubert ajánlottok 1221 es mtz hez? En 2.2 vagy 2.6 rolmako vagy satexra gondoltam.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
mtz1221B.2 kérdés mit jelent a B betű
Válasz Tomi81 #360. hozzászólásáraCsak egy hajszálnyival jobb.Előtte volt egy 30 éves imt-m,Ott 2x5 sebesség volt,de 100x jobb volt.Nagyon hosszúk voltak a sebességek,Pl gyors első az 3-9km,gyors harmadik 6-18km,gyors ötödik 15-40km/óra.Kevés váltással indult bármivel,ekével is 3km/h ról gond nélkül dombnak is.
Válasz mtz1221 #358. hozzászólásáraAkkor a te fajtádba jobban el vannak osztva a fokozatok.
Válasz Sk Laci #354. hozzászólásáraA katalógusa szerint kellene hogy mindegyik típusból lehessen hi-low váltóval is rendelni 1221-től felfelé.De nálunk csak a 16x4 es váltó kapható,kérdez rá lehet nálatok rendesebbek és kapható 24X6-os hi-low is.
Válasz Tomi81 #348. hozzászólására40.2
Válasz Sk Laci #353. hozzászólásáraSzerintem nem jellemző a melegedés ami itt húzza a 4.2 tárcsát az biztos melegszik de nem túl nagy a terület.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ez egy LEMKEN 3 fejes varió ekét húz és azt mondja a tulaj amikor könnyebb a talaj akkor 55cm ki nyitva is viszi simán mióta be állítatta az adagolót.
Válasz Tomi81 #355. hozzászólásáraKöszi a választ, sajnos a környékemen nincsen senkinek se, a legközelebbi amiről tudok az majd 50 km-re van tőlem, és azok is csak komunális traktorként használják. Úgy, hogy terhelés alatt soha se nincsen az a traktor.
Válasz Sk Laci #353. hozzászólásáraEgyrészt úgy ahogy mondod, másrészt ez nem nyugati.
Bárhonnan előjöhet szivárgás, folyás, és azt jó mihamarabb észrevenni.
Bár, ha nem látod úgyis érzed.
A MTZ az ilyen
Válasz mtz1221 #341. hozzászólásáraÁtnéztem a használati utasítást, kicsit furcsa nekem a sebességek elrendezése, ha élőben látnám, lehet hogy világosabb lenne. A 24 sebességes váltónál van valamilyen gomb a sebváltókaron "L H" felirattal. Mit jelent, vagy mire van, ha nincsen benne terhelés alatti váltó? Vagy melyik tipusoktól van terhelés alatti váltás, és mennyire bevált-megbízható?
Válasz apuci #352. hozzászólásáraKöszönöm a hozzászóllásokat. Meg is néztem pár videót a yutubon, szántás közben majdnem mindegyiknek le voltak szerelve az oldalsó burkolatok motor mindkét oldalán. Gyárilag kevés neki a hütés, nem az itteni éghajlatra tervezték, vagy be vannak hordva a hütők az új gépeken is?
Válasz csoppika #351. hozzászólásáraÉn már rég el felehtettem![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz apuci #349. hozzászólásáraAzt a helyet el kell felejteni...![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz apuci #349. hozzászólásáraNa ne…
Válasz Tomi81 #344. hozzászólásáraA levegős ülésről csak annyit egy koléga a napokban vitte műszakira a 820.2 MTZ-t,![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
nem engedték át mert légrugós ülés volt benne vissza kellett tenni az eredetit
Válasz mtz1221 #347. hozzászólásáraAz úgy ...a, és akkor a vége mennyi?
Moderátor által módosítva: 2017-04-06 09:24:58
Válasz Tomi81 #346. hozzászólásáraAz 1221-nek a 4/2 olyan mint neked a 4/1.A 4/1-nek lassabb sebesség van mint a tiéden.6km/h-ról indul,és 14km/h-ál áll meg.
Válasz mtz1221 #345. hozzászólásáraNekem csak 1025van, de azzal kicsit szar kocsizni. Ha jól meg van rakva nem mindug szeret aszfalton elindulni 4/1be. Gondolom 6hengeressel ilyen gond nincs.
Földúton nincs gáz, ott 3/1-2-3-4 ahogy adja.
Valóban jó lenne egy irányváltó.
Én is 3/2be szántok, de lazítani 2/3ba és tényleg olyankor nagyon megy hátrafelé
Válasz Tomi81 #344. hozzászólásáraHa kocsizásnál betartod a 22 T-na vontatást akkor nincs gond.Nekem talaj munkánál hiányzik a szinkron irányváltó.Pl az ekét húzza 2/4-ben(9.2 km/óra) kiérsz a végére,és ha fordítós ekéd van akkor musszály hátrafelé menned.És 2/4-ben ha áthúznád hátra menetbe akkor 18.4 km/h menne.Úgy hogy inkább szántanak 3/2-ben ami 8km/óra,hogy jó legyen a hátramenet.
Válasz mtz1221 #341. hozzászólásáraMiért nem jó a váltó kiosztása?
Kocsizni is tudom, hogy szar, de talajra?
Nekem a fülfugó sokat javított a komforton, ha még lenne egy jó levegős ülésem egy szavam sem lenne.
Válasz Sk Laci #338. hozzászólásáraNálunk van a faluban kettő .3 meg egy .2
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
az előzőek újan lettek véve a .2 használt
Az egyik .3 kb 5-6 éves ezzel annyi gond volt új korában tele szívta magát porral mert hiányzott a szívó részről egy furatból egy csavar vagy dugó ezt garanciába fel újították az óta nem halottam róla gondot.
Ez mindent csinál szánt vet szállít szóval mindent ha kell dupla kerékkel.
A másik 3 éves lehet arról nem halottam semmi rosszat csak annyit hogy az adagolójának kaját kellett adni mert nem akarta húzni a munkagépeket 4.4 kombi 4.2 tárcsa 3 fejes eke
Válasz mtz1221 #341. hozzászólásáraMeg ha az ember végig nézi a youtube videókat,akkor lát egy két érdekes dolgot.Rengeteg van belőlük,és meglepően látható német,francia országban is nem kevés.És nem vagyok elfogult,szívesebben hajtanák én is valami powerest,de újban csak erre tellett.
VIDEÓK