Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Haszonbérleti szerződés új
- Juhtenyésztés új
- Kukorica terményárak új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Claas Lexion vélemények új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Terményszárító és kapcsolódó berendezései új
492 hozzászólás
Válasz #29. hozzászólásra
Szia Satyesz!
Engem egy dolog érdekelne csak,: ha egy csentó vatta újat kaphatnék a kezeim közé: mennyi ideig szolgálna?
Képzeld el hogy az enyém most asszem 40 éves.
Ennyi év alatt sem túl sokszor kapott odafigyelést, és öreg csataló korára jutott szar állapotba.
Ha csak a minimális foglalkozást megkapta volna,lehet semmi sem romlik el rajta???
Fene se tudja, de annyit megfogadtam:én nem használt olajjal járok vele, és cserélem a szűrőket is.
Cső: Zsolti
Válasz #39. hozzászólásra
:DDD
az olaj sár az az olajteknőbe rakódik le, és a benzinesekre jellemző.
Válasz #38. hozzászólásra
?????????
Válasz #30. hozzászólásra
Nem tudott tovább forogni az olajsártol!! Akor az menyit is ment?,!! Manapság azért az olajok is jobbak meg azért mindenki probálja a karbantartásal megelözni a nagyobb javitást..
MIT0L VAN AZ HOGY A CENTRIFUG'L SZUR0NEK,NINCS OLAJSAR
Válasz #34. hozzászólásra
Máskor próbáld éles fúróval :)
Válasz #35. hozzászólásra
ja ja bocs
ő julius,vele keverlek
Válasz #31. hozzászólásra
Nekem igen, de sztem keversz valakivel.
Amúgy ezt én sem értem,de biztos nem roppant össze aki fúrt már át mtz-t teljesen1997-es évjáratig az tudja milyen anyagból van.én már fúrtam át fülkét nem volt kis idő.
Amúgy ezt én sem értem,de biztos nem roppant össze aki fúrt már át mtz-t teljesen1997-es évjáratig az tudja milyen anyagból van.én már fúrtam át fülkét nem volt kis idő.
Itt a 820.2ből leengdett fáradtolajat teszik bele olajcserekkor az egyik gazda az 50-esbe.már 5.éve és úgy megy vele még vagy 300 órákat utána megint fáradtolajcsere
nekem is van ilyen gépezetem kettő
az egyiket mindne nap használom,de semmi gond vele,meg egyszerű szerelni ha van is vbaj vele.
Sikerült a vetőgépügy?
Miért nem volt helye? összeroppant a ház, vagy mi?
Válasz #28. hozzászólásra
Lasan ráérzel a lényegre..!! Ez a gép durva és igénytelen!! Pont ojan mint azok az emberek akiknek ezt valaha legyártoták.. Az igénytelenségével csak az a baj hogy ezel elkapatja a gazdáját és ezáltal még az alap dolgokat sem adják meg neki mert minek hisz ez ugyis megy!! Halotam ojat amikor megált a centrifuga szürö mert nem tudot tovább forogni mert nem volt neki helye!! Szerinted??
Sziasztok!
Köszia váltó kiosztás leírását!
Épp ezen vagyok, hogy egy olyan állapotig eljussunk, ami üzembiztos.
A javításaim ellenére már a 4. napon sem indult be....
Rendeltem egy iszonyat kemény 155 ös aksit, és szemezgetek egy áttételes indítóval.
Egy Shell olajcserét most szeretnék csinálni, de le akarom venni a "vénasszony" karterét: kitisztítanám egyszer , és megnézném, mi van odabenn.:-))
Ha ezt az egész kócerájt csak egy kicsit kényelmesebbre csinálták volna....
Igaz f@szért lettem ekkora benga állat.
A hidraulika nem is tudom, hogy jó e , odáig még nem jutottam...
Annyi hiányossága van, hogy lehet, lesz vagy tavasz mikorra végigérek a soron:-) de nem zavar,csak ne hagyjon cserben pl az erdőn majd...
Sziasztok: Zsolti
ui: viccet félretéve van egy fílingje az oroszos technikának.Én épp az ellenkezője stílusú pali vagyok, aprólékos, mérnöki aggyal, de rájöttem : picit ütni kell,azt szereti:-)
Válasz #26. hozzászólásra
Felén az ujdonsült MTZ tulajdonosok csak álmodnak arol hogy az ö gépük van ojan jó mint az 50 mtz!Nálunk nem is egy nap mint nap üzemel gond nélkül! tudnak ezek az oroszok..
én is nemrégen vettem egy 50-est 1971-es gömbölyüorrú ennek azért elég jó gazdálya volt karbantartották eléggé egyben van a kicsike,cseréltem minden szürőt,tömitéseket,hidraulika szivatyút ugyanis vettem hozzá egy gyári 11mázsás függesztett tárcsát de nem tudta emelni de most pöpec,átnéztük az elektromoságát,vettem hozzá gépkönyvet-mühelykönyvet és alkatrészkatalógust mert ez az első mtz-m és nem ismertem,most már belehuztam kb 40üzemórát és semmi bibi jó a fogyasztása és van hozzá minden!Nem bántam meg hogy egy ilyen öregasszonyt vettem el
Válasz #24. hozzászólásra
Szerintem a létező legegyszerűbb gép, ami olcsón létezik: annyi eletromos dolog van benne, ami feltétlenül szükséges. Ha jól fog működni, felesleges a vízmelegítő (annak idején engem is lebeszéltek róla) ugyanis hengerenként izzít.
A sebességek
országút; Hetedik; Kilenc; Második
Nyolc; Hat; Hátramenet
Válasz #22. hozzászólásra
Heló!
Nem bánom a vásárlást: csak lett egy hirtelen olyan érzésem, hogy egy igazi szabadidő gépet sikerült találnom!:-)
Ahgy a Dacia régi fényében: szedd szét, csináld meg , rakd össze és majd müködni fog!
:-)
Ja, és speciel nem találtam Székesfehérvár környékén első körben bontót!Új alkatrész valóban filléres,minden van hozzá, ha infóm nem csal hengerfejet nem lehet csak kapni, mert nem gyártják már.
Valamit gagyogtak a boltban, hogy a 80 asé felmegy, de trükközéssel csak.
Egyébként nézegettem áttételes indítót, vízmelegítőt rá, ezt majd csak akkor kapja meg mikor már klasszul működik!
Első körben az azonnali olaj és szűrőcserék,akksi, keményen folyató féltengely szimering, majd utána a "szépészkedés".
Ha van tudomásotok Székesfehérvár környéki bontóról, és korekt adagolósról:informáljatok légyszíves!
Akár tőszavakban is :leírnátok, mi a legjobb módja az üzemanyag csövek légtelenítésére?A kézi szivattyút felpumpálom,légtelenítek a szűröpohár tetjén, de marad egy pici légzsák benne....már az is megfordult a fejemben, hogy egy külső AC elektromos szivattyút bekötök a tank alá....
Üdv:Zsolti
ui:kerestem a tankműszert, sehol vezeték, sem óra.kitekerek egy csavart a tank tetején: pálcás a lelkem mint a trabi:-))
Válasz #21. hozzászólásra
Hát elég sok, sőt ki***aszott sok MTZ bontó van ahol kapsz hozzá alkatrészt.
Válasz #21. hozzászólásra
Ne bánd hogy megvetted. Az ergonómiája valóban okádék, de strapabíró és fillérekből javítható. Ráadásul az 50-esnek jó a fogyasztása is. Minden nagy fánál lehet hozzá alkatrészt kapni.
Üdvözlök mindenkit!
Nem akartam zavarogni , de nem nyitok új topikot a témámnak.
Hát, hol is kezdjem: kisfülkés MTZ 50 est vettem múlt héten, sok gép megnézése és gondolkodás után.Sokáig 5611 es Zetor bűvölt, de az olcsóbb 50 es bőséggel elég a munkára amire kell.
Nem gazdálkodok, csak házkörüli munkákra, kocsizni, és erdőbe fáért járni vettem.
Rettenet az ergonomiája, igaz, nagydarab vagyok(okés, b@szott nagydarab)de ez azért durva: minden kar nyom, a kormánnyal egyetemben.Hogy a francba lehet ebbe beszállni??VÁLTÓ-KORMÁNY-ÜLÉS pont szar helyen minden....
A gázpedált hogy a fenébe tudták odatenni????A tankot kikoptatta az ülsé háttámla pl.
Na, nem is a típus"fikázásáért" jöttem, csak megemlíteném: az eladó szerinti kis tank tömítés gond 25 db(!) lyukat rejtett, és a folyamatos dugulást az a 3-4 kiló üledék okozta , amit szerencsétlen a tank aljában zötykölt.
Van valaki köztetek Fejér megyéből?
Annyi a gondom, hogy felsorolni nagyon sok lenne: csak az olajnyomás ami jó hidegen 1,2 fordulaton 2 fölötti: hidraulika nem nyom, féltengely szimeringnél folyik mint állat, kompresszor nem termel levegőt, semmilyen műszer nem mutat,nincs töltése.
Papíros forgalmis,lejárt műszakival.Nyilván helyfüggő, de a műszakin mit néznek meg, el tudnátok mondani?
És asszem ez lesz a sláger kérdés: hogy vannak benne a sebességek??OKÉ, hogy tudom,hol a 9,rükvertz, meg országúti-terep, de a többi???
Ha van valaki aki a hidraulikáját és az egész technikát behatóan ismeri: kérem küldjön egy üzenetet , felhívnám, mert annyi a kérdés, hogy oldalakon keresztül sem bírnám összefoglalni.
PL a sivatagi szűrő tisztítása( 1 kg sár volt benne, réz szita meg kivágva) után rájöttem, hogy az összes csövet is ki kell cserélnem, meg is csináltam, de most meg az istenért nem tudom légteleníteni!
Mégegyszer : ha Fejér megyei van köztetek, kérem keressen meg, sok kérdésem van.De természetesen minden segítségnek örülök!
Létezik pl MTZ bontó?
Üdv: Zsolti
Válasz #19. hozzászólásra
Az milyen, mutass róla képet!
nemkell valakinek 8 db ss irott tégla keretben
Válasz #12. hozzászólásra
Rá kell tenni a bukócső tetejére aluminium lemezt. Nem rohad, visszaveri a napfényt, és a műbőr tetőnek így biztos nem lesz baja.
itt a faluba a bukókeretre egy 512-es kombájn tetejét hegesztették rá ,én is gondolkodok rajta,mert nem ázik be nagy esőnél
Válasz #1. hozzászólásra
vásznas mübört keress (nekünk kb8 éve van rajta de 15-20 simán kibír)
Válasz #1. hozzászólásra
A HABI-kft forgalmaz hozzá,csak ritkán lehet kifogni eredetit többnyire műanyag ponyvaanyagból készítik különböző szinekben.De egy jó kárpitos tökéletesen eltudja készíteni,nálunk a TSZ-ben annakidején volt egy ügyes szíjgyártó ő varrta a tetőponyvákat az 50-esekre.
Válasz #12. hozzászólásra
De igen évente kell cserélni.
Válasz #11. hozzászólásra
Hát igen arra is ügyelni kell.
Válasz #11. hozzászólásra
és nem töredezik szét a naptol???
Válasz #9. hozzászólásra
Nekem is hasonló van rajta, de megy műszakira és hát a "dizájn".:))
Válasz #9. hozzászólásra
:)))))))))))
mi 1 szer ujítottunk fel ilyen 50 est és akkor müpadlobol csináltuk meg azota is jooo! ráadásul jol festhetö
Válasz #7. hozzászólásra
Ez így van.
Válasz #5. hozzászólásra
Az a baj , hogy az eredeti kibir 6évet a másik meg 2-öt.
Válasz #3. hozzászólásra
Az nem oké.
1ébként kamion ponyva tökéletes rá sztem
bontoban van biztos 1 2mx2m es darab
Válasz #2. hozzászólásra
Szét néztem én is,de ha tud valaki megköszönném
Válasz #1. hozzászólásra
be huzatolod ozt kéc valami ponyva darbol vágszrá
Válasz #1. hozzászólásra
a hirdetések közt nézz szét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tud valaki kisfülkés mtz-50esre fülkeponyvát készen el adót.