Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Robotkormány új
- Szója termesztése új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- AKG támogatás új
- Hidraulika, hidromotor új
- Műtrágya árak új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
777 hozzászólás
Válasz #75. hozzászólásra
Hát itt az ismerősöm akit említettem a régebbi 82-esében kb évenként ledarálja a szöghajtást a bal elejében, idén vett egy komplett szöghajtást, de egy napot bírt, megcsinálta megint, azóta nem szánt inkább azzal
Én nem szántok az mtz-vel, mert itt nem lehet, max az egyenes hidassal lehetne, nagy oldalba, esetleg trágyázott földön egyszerűen áll és kapar. Én csak kaszálok stb széna munkák, meg vetés, műtrágyaszórás, permetezés, így apró hibákkal elvagyunk, sose hagy cserben az mtz
Válasz #75. hozzászólásra
Hát ez az Dénes,a szerelés!Az egyenes hiddal semmi gond,huz mint álat.Nekem az tünik fel hogy szántáskor sosem látok olyat hogy az eleje lediferál,a görbe hidasnál sürün volt ilyen.
Válasz #71. hozzászólásra
Igen 892-es van, 2001-es kiadás kezdetektől a miénk. Én szívből örülök, hogy nem egyenes hidas van, mondjuk akkor még nem volt ilyen választás. Itt a faluba minden évbe szétszedik az egyenes hidasokat. A miénknek még nem volt baja.
Lehet jobb nem tudom, de én nem nagyon szeretek szerelni
Itt van egy mondás, hogy az MTZ-től jobb traktor nincs csak drágább természetesen nem 100 hektáros gazda mondta
Válasz #72. hozzászólásra
Mi is úgy vagyunk vele, egy mtz mindíg legyen a háznál
Én sem vagyok idös 33.De jó hogy vannak lelkes ifjoncok.
Válasz #70. hozzászólásra
Ismerös mindig azt mondta,mtz-böl kell 1 tartalék.952.2 4300üó,rendben van semmi olajfolyás,csak ezek a hüvelyproblémák voltak,volt 85hektár is,mindenhol villanypásztor,12km.Az sem kis munka,ja és mellette állandó munkahely.35 hektár kukoricán 8Tátlag ugyhogy futja 1kis fejlesztésre.Inkább az ember kimélje magát,mint hogy a bankszámlát nézegesse.
Válasz #70. hozzászólásra
Amúgy én kb 25 hektárt csinálok egyedül, csak amit muszáj azt csináljuk ketten haveromat megkérem, pl aratásnál ő a szállító Én is suliba járok rendesen, és sose szoktam unatkozni Én is csak növénytermesztést szeretnék csinálni, fiatalként az jobban fekszik 892-esed van amúgy? De megbántuk már hogy nem egyenes hidasat vettünk
Válasz #69. hozzászólásra
Én nem tudom, nekem még egybe van az MTZ és már megy 10 éve legalább. Igaz csak 55 hektáron, de nem okádja az olajat. Attól függ ki hogy hajtja... 12 órába szoktam szántani és 4,5 - 5 hektár megvan annyi idő alatt mindig.
Akinél az MTZ nem bírja annál a nyugati sem fogja csak később jön ki a baja.
Válasz #68. hozzászólásra
Mármint hogy ő gondolkodik milyen nagyobb gépet vegyen Itt egy helyi cégnél is van egy 820.2 eddig nagyon jó gép volt, régóta ismerem a gazdáját, napi szinten télen, hóba fagyba pótkocsizott az erdőbe, szártépőzött stb. De most ősszel nem volt más meló, beállt szántani a nyugati gépek közé. Hát szerencsétlen mtz, mostmár mindenhol folyik az olaj, adagoló kuka, elsőhíd szimering csere, vezértömbnél és sok máshol ömlik az olaj
Válasz #67. hozzászólásra
Itt ismerősöm két mtz-vel csinál magának már 70 hekit, plusz bérbe 45-öt kb. Azért ilyen felhasználás mellett már hullanak a gépek, most nagyon vacilál milyen nagyobb gépen vegyek, mert azért az mtz a talajmunkát nem bírja.
Válasz #62. hozzászólásra
3 MTZ 60 hekire?
Nem bántásból mondom én egyedül 55 ha-t csinálok meg és még iskolába járok heti 3 nap minimum, de inkább 5.
Én 2x ennyire se vennék nyugatit az tuti.
a levegőszürőt hogyan növeljem konkrétan és a kaját?
Válasz #64. hozzászólásra
Eddig elég sok helyen szivacsoztunk mert ki lehetett látni a fülkéből, (pedálok,váltó,oldalsó karok)de most már ideje lenne egy kicsit csendesebbé tenni a fülkét mert estére szét megy a zajtól az ember feje...
A szigetelést hőszegetlő anyaggal a géptetőt, a motorháztetp és a fülke között szivacsos , a fülke pedig a műszerfallal együtt ki van tömve szivaccsal a akárpit alatt, és a hidrokar az üllés mellett ki van kötve és az is beszivacsozvaés átbőrőzve a műszerfal is átbőrözve.
Válasz #60. hozzászólásra
Nekem semmi bajom az mtz kényelmével,a kormány szuper,a szinkronváltó jó,erö mind állat.2 éve hüvelyrepedés,most megint bugyborékol.Igaz huzza az igát.
Válasz #59. hozzászólásra
3 mtz van.60hektárra mind öszkerekes.Gondoltam 1 ujra bruttó 7mill.Ismerössel megeggyeztem,kézfogás 8mill.135 lovas landini
3700üó fronthidraulikával.
Válasz #43. hozzászólásra
Meg tudnád mondani hogy mivel és hogyan szigetelted le a fülkét hogy csendesebb legyen? Mert én is gondolkozok ilyenen
Tehát nekünk is több mtz-nk van a 892es bevan állitva és igy felszerelve tényleg nyugati szinten van 100loerő felett , és a fogyasztás mint a 82esé.
Az elöbb volt szo nyugati gépekröl hát pl: 4.500e használt 892.2 0506os körüli, nyugatit sok üzemorával 10év vagy fölöttit veszel ugyanannyiba .. Az enyém 2005ös ülléssel szigetelve,adagolozva és új turboval kb 5 ös. Amit érhet. De viszont haverom új fergát vett 105loeröst ,,,15ért újat,de a 892..es beállítva erősebb bálázóval tesztelve ekével, potkocsikkal is . De kinek mi.
Válasz #56. hozzászólásra
A miénkbe is ilyen van Fendtböl dobták ki.Csak át kell szerelni az alsó tartót,passzol minden.
Nem 400 amikor vettem akkor 220 nettoba adták.
Válasz #55. hozzászólásra
Az az üllés igen az. A rugozás full mindenirányba szántásnál is jol be kell állitani,hogy ne csuszkálj benne de párnás tényleg jo, 185/90kg körüli. De olyanra pumpálod amilyenre akarod... Nem suly függő
Válasz #52. hozzászólásra
Ezaz az ülés ami neked van? Háttámla magasító van? Én 195 centi vagyok nem lesz kényelmetlen?
Hány kiló vagy egyébként és milyen magas? Szántáson szögbe menve mennyire dolgozik a vízszint rugózás? Nem csúszkálsz az ülésbe nem?
Válasz #52. hozzászólásra
Na jó,de azaz ülés kb 400ezer ujonan
Válasz #50. hozzászólásra
Az árához képest jó gép azmtz,3 éve vettünk 1 952.2-t 2600 üval 3mill ért,na mostanság ilyen 3,5-4mill.Hátazért nemár.
Az ülésről persze mozog minden irányba és probáltam mindenfélét de a grammer ami beépített kompresszorosba ami mozog minden irányba.
Válasz #48. hozzászólásra
Egy ujgépen mi is a kaján állitottunk csak , szerintem adj neki nagyobb levegőszűrőt és egy kis kaját. Joval erösebb és dinamikusabb a ngyobb levegőbáramlástol kis fordulaton tolja. A melegedés nem jellemző csak ha a gyári minimális kaja van beállitva mert akkor nem birja gyenge a gyári magyarul . A szigetelés től nem melegszik,mert oldalburok nincs rajta, de zajmentes a fülke.
Válasz #49. hozzászólásra
van benne valami!
nekünk 4 mtz van mind újabb tipus, de hamarosan vennénk egy nagyobb gépet és nem nagyon hiányozna megint egy mtz
Nem akarok senkit lelombozni,de meggondolandó,hogy 1 uj mtz vagy 1 3-4000üás nagyobb nyugati.Én is gondoltam 1 uj mtz-re de inkább használt,de nagyobb lóerös nyugati.Ez nagy dilemma.
köszönök mindent kérdésem az hogy ha van egy új traktor mit érdemes változtni rajta mire kell odafigyelni? mtz892.2 ről lévén szó termszetesen fém burkolat:)
Szeva
Az ülésről írhatnál még pár szót. Nekem a gyári alap Grammer ülés van a traktorba. Engem az érdekelne, hogy ez vízszintes irányba is rugózik e? Mennyit bírt ez a pneumatikus ülés a gyári üléshez képest?
Néztél másfajtát is?
Én nem értek ezekhez a dolgokhoz, csak kérdezem, hogy ha a gépháztető le van hőszigetelve, az nem árt a motornak? Mert azt megértem (sőt kérdem is, hogy hogy lehet le hang szigetelni?), de szerintem a hőszigetelés nem jó a motornak, mert így is olvastam, hogy melegednek az MTZ-k, különösen a .3 -ok. (tapasztalat)
Szia!
Érdekelne részletesebben a szigetelés,pl milyen anyagokat használtál stb.Ha megosztanád velem köszi
59-nél nincs halálfélelem?
Üdv. Egész más a 820.2 és a 892.2 nekem jelenlegen 892.2van műanyag burkolatos , elötte lemezes , na láéníeg szántásba szállitásba nagyon észrevehető a 10plusz loerő. Kényelmileg zajos ám nekem bekárpitoztattam a belsejét kiszivacsoztam, a gépháztetőt behőszigetelöztem , a hidrokart felraktam ahogy a régieken van tehát nem oldalt és ott is bekárpitoztattam, klimás igy a por nem igazán mondhato a hanghatás a szigetelésneek mondva nyugatival vetekszik , kényelmi szempontbol raktam bele grammer maximo légrugos ülést tehát lehet ezt alakitgatni ha kényelmet és a port nézzük, A moitorfelépitésen is változtattam orosz adagolo felhuzva, fordulat megnövelve , fortschritt levegőszűrő kihozva oldalra igy erösebb kb 1025ös szinten dolgozik és 59et megy, mondjuk ehhez kell a benne lévő gyorsito válto. Mindezt a 820.2ben nem igazán lehet mert ott adagolon tudsz variálni csak mert ott nincs turbo és szállitani hiába adsz neki fordulatot nincs bennük a gyorsito válto. Na hátha segitettem....
köszi most jön nekem is ilyen csak még mots papirozzák azt sem tudom fekete vagy piros legyen a rendszám
Válasz #40. hozzászólásra
Minden munka területre használhato a többiek jol leirták elönyeit hátrányait.Hozzá tenném hogy piros rendszámra vizsgáztathato az sem elhanyagolhato szempont.Nekem van ilyen tipus fasza gép olyan amilyen de teszi a dolgát.Teljesitményben semmivel sem marad le a többi hasonlo tipustol csak az mtz-és tulajdonságai azzal meg eggyütt kell élni.
sziasztok mi a véleményetek erről a traktortípusról minden vélemény komment érdekel ki mit tud és mit hallott rólla???
Thanks előre is
Válasz #36. hozzászólásra
Ha a 820 és 820.2-eseket egynek nézzük, akkor azok vannak első helyen.
Link
Válasz #15. hozzászólásra
ha tudsz egyenes hidasat vegyél azok azért sokkal jobbak!
Ha van mellette másik traktor és nem akarsz vele szántani akkor jó a 820.2-es is!
Nekem 892.2 van. Semmi gond nincs vele 800 üzemóra van benne. MTZ tehát hangos poros zörög csattog, de teszi a dolgát. Azért szeretik különben a 892-est mert a turbó pont annyit rak rá hogy lehet vele szépen szántani (egyenes híddal) a másik jó dolog benne hogy 40-et megy 1900-as fordulaton. Jó vele szállítani.
Nekem lemez burkolatos van az jóval olcsóbb mint a műanyag. Nem tudom miért van így mert a műanyag burkolatos se jobb sőt..!
Válasz #35. hozzászólásra
azért mert aki már turbóst akar és lemezest az olyat vesz . Azért kedveltebb a hagyományos váltó mert tőbb variáció van a váltón 18/4 a szinkronosban 14/4.
Melyik az 1. Legelterjedtebb?820as?
Miért van az hogy a 892-esek a 2. legtöbb eladott modellek az MTZ-knél?
Mi benne a jó? Akkor már miért nem szinkronváltós 952-es? Van egyáltalán benne irányváltó?
Válasz #30. hozzászólásra
Ha nagyon zavar vágjál oda egy darab műanyag lapot, nem lessz csúnyább mint az eredeti.
Válasz #32. hozzászólásra
Tegyél 1 rádiót!
Válasz #31. hozzászólásra
Köszi majd lesz valahogy, kreálok valamit oda
Válasz #30. hozzászólásra
Emlékeim szerint nekem nincs, de ez a rádió helyét takaró ákombákom. De megnézheted a nagytraktor-nál is.
hát eddig nem tudtam szerezni.
Te tudsz segíteni?
Válasz #28. hozzászólásra
Csak azt ne mond, hogy nincs ilyen a dorkernél, habinál, Farkas úrnál !!!??????
Üdv Mindenkinek!
Keresem a következő mtz fülke "alkatrészt" ami a képen (linken)látható!
Eddig sehol nem találtam Sad ha esetleg van valakinek fölösleges szívesen megvenném!
Annyira zavar az a nagy lyuk ami ott van fölöttem!
Köszönöm előre is!
Hali Laughing out loud
http://kepfeltoltes.hu/090910/702432485K_p004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg