Hirdetés
Fórum
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- S.O.S. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Robotkormány új
- Akkumulátor töltő bikázó új
- MTZ 1221 traktor új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Terménytároló csarnok, szín, épület tervezés, építés, szigetelés új
- Kertészeti géptámogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
1039 hozzászólás
Válasz #338. hozzászólásra
Nagyon jó lett.
Válasz #337. hozzászólásra
Csak körülbelül.
Az öntvény tetején volt egy kis négyszög alakú öntésnyom, az már 2-3 mm-el fentebb volt. Az egyik csavarhely szélén meg volt egy kis anyagkimaradás, hiába volt a többinél sík, csak egyenesre lehet fúrni még ha csak egy csavarról is van szó.
Még így is maradt egy kis hely a tartó nyúlványa és a ház között, ez a lényeg.
Horizontál gép csinálta.
Válasz #336. hozzászólásra
1 centit ??? milyen gép vette le, és minek olyan sokat?
Válasz #335. hozzászólásra
Nem volt még megmunkálva. Majdnem egy centit levett a síkba csiszolás. Utána a csavaroknak a helye lett megcsinálva. A 2. stift helyének kialakításánál figyelni kellett a rendes bemérésre lehetőleg többször újramérni és több irányból.
Válasz #334. hozzászólásra
Na, ez nagyon príma lett, még talán én is meg fogom csinálni. Neked már ki volt fúrva gyárilag a híd? A felfekvő felülettel mit csináltál? Síkba köszörűltetted, vagy már az is készen volt ????????????????????
Leírás szerint 16-os csavarok kellettek volna a tartóba, de 18-assal fúrta ki az orosz.
Az M18 horganyzott csavarok maradtak 50mm-esek a leírt 40mm helyett, úgy hogy még alátét nélkül is fél centit beljebb lehetne őket csavarni, mindezt úgy, hogy az öntvény nincs átfúrva.
A két stift 14x40mm-es.
Ez is megvan! Idáig meglennénk vele, még csak most jönne a munka java!
Válasz #329. hozzászólásra
Ezek a funkciók magában az orbitban vannak megoldva.
Hogy egyenesben tartsák a kerekeket és ha felmész egy huplira, akkor ne tekerje ki a kezedből. Mint egy machanikus kormányműnél az önzárás.
Meg az a visszacsapó szelep ami nem járó motornál teszi lehetővé a kormányzást és a nyomáshatároló szelep is bent van magában az orbitban.
Hogy az orosz mit akart avval a leágazással oda le, az rejtély marad.
Köszönöm és Üdv a válaszokat!
Nincs mit,engem is megszivatott,én is már mindenre gondoltam csak a mechanikus "hibára" nem.
Válasz #323. hozzászólásra
Ez volt a baj.Köszönöm!!!
A biztonsági szelepek az miatt vannak állítolag ha valaminek nekiütközöl vagy part oldalnak nekimész ne törje el az ujaidat a kormány.Én kiheréltem azokat a szelepeket,álló motornál igy is lehet kormányozni.Az miatt heréltem ki öket mert kicsit szivatott a kormány mikor elkészült,mire rájöttem hogy holtjáték állító hüvely tul feszes volt és szorult a kormány.
Most utánanéztem ennek egy új rajzon és olyan szerepe van neki, mint amit sejtettem, hogy ha nem jár a motor, lehessen vontatáskor is kormányozni a gépet, még ha nehezen is, de lehessen.
Viszont az nem derül ki, hogy a mostanság kapható orbitok közül, ez már belül van megoldva ez a visszavezetés vagy a taposós difiszelepben van a kutya elásva. 820-as új rajzot néztem most egyébként.
Valószínű, hogy az orbitok nem nagyon változtak azóta.
Szóval, kell ez a bekötés én erre jutottam.
Üdv!
Válasz #324. hozzászólásra
Üdv, Zoli!
Visszanéztem a képeidet, jók.
Az orbit-ról a visszafolyó cső le ágazik a tartály aljába.
Katalógusban is így van lerajzolva, metszetben pedig visszacsapó szelepek látszanak egy lent a másik fent. Az alsó a tartályból nyit kifelé, a felső az orbit irányából a tartály felé. Ez utóbbi egyértelmű.
Az alsóra lennék kíváncsi, az vajon mi célt szolgálhat?
Biztonsági funkció, vagy mikor nem jár a motor, lehessen fordítani a kerekeket akkor is? Onnan "vételez" olajat az orbit olyankor talán?
Volt egy 820-as gép nálunk, apám melós gépe volt. Álló motornál is, ha gördült a traktor (húztak) igaz lassan, de elfordította a kereket az orbit. Meg ilyenkor nehéz is volt tekerni, mint a régi oszlopost.
A baj ott van, hogy a gép amit majd átakarok alakítani, azon ott a tartályon nincs csatlakozási pont, csak az öntvény sima. Ha kihagyom ezt a T elágazást a visszafolyócsőből, akkor gondolom befolyásol valamit. Vagy nem?
A 820-as már olyan volt, hogy a hidraulika tartályból kapta az olajat és az orbit visszafolyója keresztül ment a taposós difiszelepen.
Ennél mondjuk ilyen helyzet nincs is, hogy kapjon egy ilyen "táplálást" de jól működött minden.
Ezen filózok.... Van valami ötleted esetleg?
Válasz #323. hozzászólásra
Holnap a világosba megnézem!
Válasz #322. hozzászólásra
Igen azt is cseréltem, amikor összeraktam könnyűnek tűnt de holnap ezt megnézem.
Amúgy a képek adták az ihletet ,hogy belevágjak.Köszi.
206 os képeimet nézd meg,hátha segít.
Amivel a holtjátékot lehet állítani (hüvely) nem túl "feszes"?
Válasz #319. hozzászólásra
Orbitosra lett cserélve a csigatengely?
P azt kötöttem a szivatyúhoz
T azt kötöttem a tartályhoz
R_L ezek mennek munkahengerhez
Az orbitnak nem lehet valami baja?
Válasz #319. hozzászólásra
Nincs rajta egyértelmű jelölés?
Már megforgatam sőt a munkahengert is lekötöttem. Kipróbálta úgy is hogy nem indítottam be a gépet.Van mikor oda vissza tekerem egyszer se csinálja,de van mikor sűrűn
Válasz #317. hozzászólásra
Össze keverted a csöveket.
Jó estét kívánok!
Most alakítottam át az Mtz -t orbitosra. A Kelet-agrotól rendeltem szetbe . Minden okés is csak van mikor gondol egyet és megakad a kormány. Nagy erő hatására megindúl de van mikor majdnem kitekeri a kormányt a kezemből áltó helybe.Mi lehet a baj??
Válasz #314. hozzászólásra
Szerintem nem kéne bele tenni. Ha az orbit bírja is, de a szervőszivattyút hamar tönkreteszed.
Akkor már inkább köss be egy kölön ágat a hidraulika szivattyúd után.
Válasz #310. hozzászólásra
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az orbit visszatérő ágába szabad e tenni bármit is, ami miatt itt nyomás keletkezik? Pl egy vezérműtömb amiről egy munkahenger működik, akkor amikor éppen nincs kormányzás?
Azaz bírja e az orbit a visszafolyó ágában feltorlódott nyomást, vagy emiatt a tengelyénél keletkező résolaj elvezetés megszűnik és kinyomhatja a szimeringet?
Köszönöm
Válasz #310. hozzászólásra
50-es munkahengerhez 100-as orbitot tegyél! NS14-es szivattyú kéne alapból rá, de ha ráérsz tekerni akkor maradjon.
Válasz #311. hozzászólásra
Ne variálj!Olyat tegyél rá ami rajta volt!Abból baj nem lehet.
"""EMBEREK : ALSZOTOK"""
Jó estét Mindenkinek !
Segítségre lenne szükségem! Orbit szívagyút kellene cserélnem de nem tudom ,hogy 110 -est vagy 160-ast tegyek fel !
A szivattyú NS-10 -s. Érdemes lenne kicserélni ezt is NS-14 -re (ha 160-as mellet döntök )
Válasz #306. hozzászólásra
Köszi ez jó ötlet!
Válasz #307. hozzászólásra
Igen valami nagyon szar, de még nem jöttem rá,hogy mi az!Hamarosan műtét alá fekszik és akkor kiderül!
most em azért, de valaminek már csak sz*rnak kellesz lennie, máskülönben nem lenne bajod vele :D
Válasz #305. hozzászólásra
Régen nekem is volt egy hasonló problémám! Teljesen véletlenül jöttem rá
a hibára.Kevés olaj folyt rá a szivattyúra.Mikor levettem a hidraulika tartályról a szivattyú szívó ágát nagyon gyengén fojt az olaj.Valahogy belekerült egy körömhegynyi kukorica csutka darab és az félig elzárta az olaj útját.
Válasz #304. hozzászólásra
Az is új!
Válasz #302. hozzászólásra
akkor a munkahengert nem, ezek szerint.
akkor az lesz a ludas.
Ez lenne a hídház:
http://webshop.keletagro.hu/mtz-hajto-elsohid-haz-nagy-orbitos_id2752?visit_source=search
Igaz, hogy most nincs készleten, pár napig, de igáig ilyet nem is lehetett kapni.
http://webshop.keletagro.hu/mtz-hajto-elsohid-haz-nagy-orbitos_id2752?visit_source=search
Válasz #301. hozzászólásra
Szó szerint/szivattyú,csövek,orbit/
Mi az a "mindent"?
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni.Tavasszal átalakítottunk egy Mtz kormányát orbitosra.Az elején még jól működött, nagyon könnyű volt,de egyre rosszabb lett.Kicseréltem mindent,de igazán nem lett jó.
Válasz #298. hozzászólásra
Elég húzós 150 nem kevés de hát elég sok problémám megoldódna.Nem szitálna az eleje nem akadna be a kerék tolatáskor könnyű lenne a kormány.tothpetya92@freemail.hu
Kb 120-150 000 ft ha visszalapozol 2-öt(vannak részletes képek) én a saját kék MTZ-met megcsináltam a télen.A leglényegesebb dolog,hogy a hídház olyan kialakitásu legyen hogy tudja"fogadni" a munkahenger tartót. Ha adsz 1 email címet elküldöm a részletes listát.
Kisfülkés Mtz 52 est át akarom alakítani orbitosra.Miket kell ehez csinálni?kormányoszlopot kiherélni ha jól tudom a hidat síkbaköszörülnimeg összekötökarokat kicserélni ha jól tudom.Kb mennyibe van egy ilyen átalakítás és hogyan bírja?
Válasz #294. hozzászólásra
rover@stcable.net
Válasz #294. hozzászólásra
Valami nem stimmel az emaillal át tudnád küldeni még egyszer a mellékletet valami más formában?
üdv.
Válasz #292. hozzászólásra Adj egy email címet!
Válasz #291. hozzászólásra
Köszönöm ma megnézem és lehet lesz pár kérdésem.
üdv.
Válasz #291. hozzászólásra
én is kérném,majdcsak odajutok hogy az én kékem is kapjon egy uj kormány rendszert.kössz
Válasz #290. hozzászólásra Elküldtem!
Válasz #217. hozzászólásra
Helló
Ezt a listát el tudnád nekem küldeni én is most szeretném átalakítani orbitosra és a habitól akarnám megvenni a cuccokat hozzá én is.
az email címem:
sz.szabolcs@outlook.com
köszi előre is
üdv.