Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
492 hozzászólás
Válasz radvattila #341. hozzászólásáraLehet. De ha annak is csak 1 befuvója van a jobb oldalon, rakass a bal oldalára is 1et.
Sziasztok, van egy 94-es évjáratú mtz-m (állapota egész jó, valaki újszerűnek mondanà) a kérdésem az hogy abba is lehet rakatni klímàt? Illetve amennyiben igen akkor azt ki tudja beszerelni és kb milyen árban mozog jelenleg? Köszönöm a válaszokat előre!
Válasz Lacus704 #338. hozzászólásáraMtz klima Debrecen nekem is és a környezetemben is többet csinált és mindegyik hibátlanul működik. Panaszt még nem hallottam rá.
Válasz Lacus704 #338. hozzászólásáraLényegében mindenki ugyanazt csinálja, nincs mozgástér a telepítésben.
Üdv mindenkinek
MTZ klímaszerelő cégekről érdeklődnék
Pl
-taraktortrade Békéscsaba (traktorklíma)
-cool trade Balmazújváros
-MTZ klíma Debrecen
Van e különbség a beszerelt klímák kózött illetve a cégek megbízhatósága is kérdés????
Ki mit ajánlana
Köszi
Válasz feri6 #333. hozzászólásáraSokan veszik az Innovatív klíma szettjét is, pedig azzal sokkal több a munka és még klímás is kell hozzá!
Válasz feri6 #335. hozzászólására
Válasz endypapa_20120 #334. hozzászólásáraAki átlátja dolgot és tudja mit csinál ott tökélletes, van aki teljesen alkalmatlan de akarja, tapasztalat...
Válasz feri6 #333. hozzászólásáraFene tudja. 11 éve vettem egy split klímát a házra. Felszereltem, összekötöttem a csöveket, megnyitottam a szelepeket, mai napig hibátlanul működik. Ez is hasonlónak tűnik. Miért ne lenn jó?
Válasz endypapa_20120 #332. hozzászólásáraA klíma nem felesleges, sőt..., ebben a formában árusítai felesleges. Kivéve aki alkalmas a telepítésére sokan erre sem, de üzletnek jó.
Válasz feri6 #331. hozzászólására"De felesleges"
A klíma?
De felesleges, ha eddig nem volt gond majd ezután lesz.
Válasz panatel100 #329. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/szolgaltatas/gyartas-gyartatas/szereld-magad-univerzalis-klima-munkagepekbe-traktorokba-kombajnokba/h_7305623
Válasz rxrally #327. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/szolgaltatas/gyartas-gyartatas/szereld-magad-univerzalis-klima-munkagepekbe-traktorokba-kombajnokba/h_7305623
Univerzális előtöltött klímát kínálok amit be kell építeni a mennyezetbe és a régi befúvó rácson fújja a hideget. Ajánlom mindenki figyelmébe, ehhez még klímaszerelő sem kell! Ráadásul kuplungozáskor simán szét lehet csatlakoztatni hűtőközeg veszteség nélkül.
Válasz rxrally #327. hozzászólásáraAz újról nincs belső képem elfelejtettem csinálni , még nincs becsövezve majd ha jön a klímás csinálok képet de a 318 as hozzászólásomban az első kép kell neked. Ha lehet a kisebb elpárologtatóval (belső ventillátor egység) el kérd az jobban elfér, az nekem fel van csavarozva a fülke vázra fixen. Akinek legutóbb csináltam ő a nagyobb elpárral kapta azt a lehajtható részre csavaroztuk rá az úgy tűnt logikusabbnak de mindenki másképp csinálja. A légterelő lemez a lényeg amit a tartó szettben hírdetnek itt is, az tereli le a levegőt a két gyári légbefúvóhoz. Olyan jó idő azért nincs benne mint egy nyugati gépben de sokkal jobb lesz ha kintről beszállsz érezhetően hidegebb van a fülkében és nem jön be annyi por kondenz vizet jobban jársz ha két oldalra vezeted le végig legyen lejtése a csőnek különben becsepeg a mennyezeten, adnak hozzá egy y toldót hogy összekösd a két csövet és egy oldalon menjen ki de az úgy nekem nem lett jó ha sokáig megyek domboldalban ami nem a kifolyás irányába lejt akkor megtelt vízzel a cső és csepegett fentről...
Válasz Koszi. #326. hozzászólásáraIgen már beszéltem a mezőtúri klímással. Mindenki azt írja hogy nem rossz minőségű szett.
Egy képet tudnál a fülke ventillátor részéről küldeni hogy az hogy van megoldva?
Nagyon erősen gondolkozom rajta hogy venni fogok egy szettet mert csak komfortosabb egész nap nem az 50 fokba dolgozni
Válasz rxrally #325. hozzászólásáraNem tudom megmondani de alkatrész is kapható hozzá ha gond lenne vele (szabadon futó pl) innovatív klíma mezőtúr, megtalálod a google-ben ott találsz telefonszámot elérhetőséget én is onnan vettem több szettet is.
Válasz Koszi. #324. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm
A kompresszor milyen márkájú?
Válasz rxrally #323. hozzászólásáraSzia ! Igen de annak én gyártottam egy tartót az a csavar fogja ami a hidraulika fém csöveket rögzíti a lámpák felett picit. Oda gyártottam egy laposvas tartót, ahhoz fogja egy awab bilincs, ahogy a képen látható. Egy szezont elment már a klímám a 82.1 be, most építettem be ugyan ezt a szettet egy új 892.2 be arról teszem fel a képeket. Nem olyan egyszerű ez a klíma beszerelés még a mechanikai beszerelése sem.... A helyi gazdaboltosnak is most segítettem beszerelni, azt hitte megveszi a klíma szettet és a tartó szettet aztán konyhakész, sok apróságot kell azért alakítani mire jöhet a klíma szerelő aki rányomja a csöveket és feltölti a rendszert...
Válasz Koszi. #318. hozzászólásáraSzia a száritó szűrő elhelyezéséről tudnál képet küldeni, hogy hova van felrakva?
Sziasztok!
MTZ-be utólagos klímaszereléshez konzol kapható raktárról.
Március 1-től érvényes ár:
42.000 Ft/szett
Postázás esetén plusz fuvardíj (kb. 5000 Ft)
Szett tartalma:
- kondenzátor (hűtő) tartó
- klíma kompresszor tartó
- generátortartó
- spanoló ív
- kétféle generátortartó támasz
- beltéri légterelő
Varga Ferenc Érd.: +36 20 210 1355
Sziasztok!
MTZ-be utólagos klímaszereléshez konzol kapható raktárról.
38.000 Ft+ÁFA / szett
Postázás esetén plusz fuvardíj (kb. 5000 Ft)
Szett tartalma:
- kondenzátor (hűtő) tartó
- klíma kompresszor tartó
- generátortartó
- spanoló ív
- kétféle generátortartó támasz
- beltéri légterelő
Varga Ferenc
Érd.: +36 20 210 1355
Válasz atisgyulai #319. hozzászólásáraIgen valószínű ez az erősebb klíma aminél a kompresszor a generátor helyén van, elvileg ott fent a levegő kompresszor felett nem is fér el olyan nagy klíma kompresszor tehát nem is lesz olyan a hatásfoka elvileg... Habis szettet is nézegettem az is ilyen, ott még a klímahűtő is kicsinek nézett ki a képen, szóval belevágtam a mezőtúri innovatív klímás szettbe, a kombájnban 5 éve hibátlanul megy. Most már lehet rá kell tölteni. Jó lenne ha jönne a szerelő az mtz-be is bekötni már kezd meleg lenni
Válasz Koszi. #318. hozzászólásáraKöszi a képeket!
Nekem mezőtúri aircond klíma van a .3-asban.
A ventillátor/elpárologtató a lenyitható részhez van fogatva, nem pedig felülre.
Annak a klímakompresszor teljesen a légkpmpresszor felett van.
A tartója vagy 3szor már eltört, merevíteni kellett. Egyébként 10 éve megy.
Én inkább azt a verziót nézem jobbnak, ahol a generátor helyén van a kompresszor, és közvetlen felette meg a generátor.
Válasz atisgyulai #317. hozzászólásáraHello! Hát most estem haza a vetésből, még van pici vissza.... A klímát beszereltem készre már csak a szerelőt várom hogy becsövezze, feltöltse, elektromosan is majdnem készre van kötve, a tetőn lévő lemez fedelet is leszivacsoltam, a tetejére raktam egy autó pollenszűrőét (2001 es traktor, másabb a fülketető mint a régebbieknek). A klíma a mezőtúri Innovatív klímától származik, hiába mondom én 250 ért vettem azóta már szerintem nincs nála vagy ha van is jóval drágább, a tartókat Kecelen vettem 35 ért annyit simán megért, de már az is drágább lehet a vas ár emelése miatt :S Kis agyalás után minden passzolt :)
Válasz Koszi. #312. hozzászólásáraSzia!
Tolnád a képeket és az infókat hogy mit- honnan- hová- hogyan-mennyiért?!?!
Én is meg csinálnám magamnak a töltésen kívüli dolgokat.
Csak nem szeretnék rossz konstrukciót megvenni.
Válasz Gabi 07 #315. hozzászólásáraJó választás volt!
Válasz panatel100 #314. hozzászólására300-420 nettó ajánlatokat kaptam.
370+fa ért a Hódmezővásárhelyi traktor trade kft rakta bele, 300 nettóért gyengébb kompreszorral szerelték volna!
Válasz Gabi 07 #306. hozzászólásáraMilyen árakon megy mostanában egy MTZ klíma?
Válasz Koszi. #312. hozzászólásáraNaná hogy érdekel mindannyiunkat, jöhetnek a képek, meg a hasznos infók!
Aszalódunk páran a nagy melegbe még!
Válasz Gabi 07 #308. hozzászólásáraAz én 82.1 esem is elindult a klímaváltozás útján Mezőtúr Innovatív klímától megvettem az utolsó klímaszettek egyikét ( vagyis a komolyabb áremelés előttiek egyikét), hazafelé Kecelen megvettem a tartó szettet hozzá a gyártótól, és magamnak legózom össze, a kompresszor már fent van, generátor áthelyezve, kettő darab 1325 optibelt ékszíj felrakva. Klímahűtőt is felszereltem már ventillátorral együtt, már csak az elpárologtató van vissza a fülkébe, aztán elektromos bekötés és jöhet a klímás aki becsövezi, feltölti a rendszert. Majd később teszek fel képeket ha esetleg valakit érdekel. Az 514 es kombájnomban ugyan ez a klíma szett van 5 éve hibátlanul működik.
Válasz Gabi 07 #310. hozzászólásáraOtt a bor? Nálunk fenn van. Én is iszok bánatomban me nincsen stáájgyerom.
Válasz .Richard. #309. hozzászólásáraAranyáron nem köll traktor!
Legjobb a pince, csak nem tudom magammal vinni!
Válasz Gabi 07 #308. hozzászólásáraMénem Steyert vesző helyette? Ez majd akkor nyalja le a kupkereket mikor hajtod! Igaz attol még fujhat hideget.
Holnap okosílyák a 820-ast, hogy melegbe is hűvös legyen a kabin!
Minőségi kínai motyóval, gondolom!
Mert ami nem kínai az hamisítvány!
Nekem meg csak eredeti kell!
Válasz Gabi 07 #306. hozzászólásáraMezőtúr 2 cég, debrecen egy, (illetve Zircen de ők nem szállnak ki) google ki fogja dobni cégeket.
Mtz klimatizálással foglalkozó cégeket, tudnátok ajánlani?
Árajánlatot szeretnék kérni, minél több helyről!
Üdv mindenkinek én már szereltem be innovatív Kínai klímaszettet két trakiba Same corsaro (léghűtéses) , mtz 50-be, és most dobom ki egy 920.3-as ból a régit és építem újra az egészet.Mindkét trakiba 19 fokot lehet produkálni a fülkébe.A titok nyitja a megfelelő nyomásértékek,és a visszahűtése.
Habis klíma szett van esetleg valakinek?
Vagy hozzáértők, webshopos képek alapján mit mondanának róla?
Válasz 3x3ms1 #302. hozzászólásáraKapcsol a kompresszor?Én lefejteném a hűtőközeget és kivákuumolnám.
Válasz 3x3ms1 #301. hozzászólásáraValamennyi közeget eltávolítottam,semmi változás a teljesítményben,kicsit többet is, viszont a kevés töltöttségnek semmi jele, sehol nem fagy le semmi.
Lekapcsoltam a ventilátort hogy hátha elkezd fagyni a párologtató, de épp hogy csak kicsit hűvösebb lett érintésre.
Válasz panatel100 #300. hozzászólásáraR134
Mennyiség az úgy körülbelül van. Sehol semmi adat nincs menyi kellene bele kilóra. A cég aki be szerelte már nem létezik.
Válasz 3x3ms1 #296. hozzászólásáraMilyen hűtőközeget van a rendszerben?
És abból is mennyi?
Válasz 3x3ms1 #296. hozzászólásáraTúlnyomás a nagynyomású körben.
A nagynyomású körben nem megfelelő a
nyomás- és a hőmérsékletszabályzás.
Ellenőrizze a hűtőközeg mennyiségét.
(túl sok hűtőközeg, túlnyomás)
Ellenőrizze a motor hűtőlevegő-ellátását.
(nem működik)
Ellenőrizze a nyomáskapcsoló működését.
(nem működik)
Ellenőrizze a kondenzátor (lecsapató) állapotát.
(elszennyeződött)
Válasz 3x3ms1 #297. hozzászólására
Válasz 3x3ms1 #296. hozzászólásáraMég pár kép:
Sziasztok!
Még csak most sikerült foglalkoznom az MTZ klímával. Az elfakadt csövet cseréltem + szárító szűrő, mint kiderült egy csavar hozzá ért és szépen lassan ki dörzsölte... Ténylegesen hozzá értő klímást nem találtam( talán ez talán az, ezt cseréljük azt cseréljük, és talán jó lesz jó pénzekért, van csak) Jelenlegi állapota működést szimulál - legalább nem mellegít.
De így legalább tudok adatokkal is szolgálni.
KB 1500-1600 fordulatnál ezek az értékek alakulnak, kb 10 perc járatás után, külső hőmérséklet 32 fok:
Szívó nyomás 2,8 bar
Sűrítési nyomás 21 bar
Kondenzátor felszíni hőmérséklet bemenet 90 fok
Kondenzátor felszíni hőmérséklet kimenet 70 fok
Párologtató felszíni hőmérséklet bemenet 45 fok
Párologtató felszíni hőmérséklet kimenet 31 fok
Befújt hőmérséklet 23fok kis fokozatú ventilátor mellet, 26 fok maximum fordulaton.
KB kezdek arra jutni hogy ez ebben az állapotban nem is lehet jó...
Kompresszor: Sanden SD5H09 kb 1,6-os átt tétellel forgatva, elparologatató kb 20x15x8cm
Ötletek hogy talán még is mit tudnák vele csinálni, ha egyáltalán lehet.
Válasz Olasz János #292. hozzászólására350-380 körül, bárki bármikor bármit. Feltéve, ha a helye megvan mindennek a gépen, különben nagyon nehéz, sőt lehet hogy akkor valóban 2,5 milka csoki
Válasz Olasz János #292. hozzászólásáraMiért nem mondtad neki,hogy nem traktort akarsz venni!
Válasz Olasz János #292. hozzászólásáraEgy teló szám próbáld meg 06305916665