Hirdetés
Fórum
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Claas traktorok új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Körbálázót, de milyet? új
- Horsch Terrano FX és Terrano FG kultivátorok új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Direktvetés, no-till. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
1070 hozzászólás
Válasz #456. hozzászólásra
Hello ahány bolt annyi ár!!!
Az előttem szolok le írták ezek a cégek.
A nagy kérdés komplett szettet a kelet-agro!!!A főnnőkel beszélj lehet tudsz alkudni.mert én már 32000ft
ís találtam eredeti orosz turbót.de membrán szabályzó,szabályzokar,nincs,de még pár dolog. adol egy mail-cimet kűldöm a cég nevet és pontositotok.
Az a helyzet h 1 szett 150000 ezer körül van szerintem drága,de mindegy.ha van egy kis müszaki érzéked feléböl ki lehet hozni,igaz nem gyári,de működik,és nem rossz!!!
jaja én is ott veszem a kisebb dolgokat. De a komolyabb árukat csakis boltban . Ha rossz a minőség akkot tudjak reklamálni. nem?
tényleg lenne egy kérdésem. vajon a mtz 80- asokat meddig gyártották? vagy most is lehet újat venni? érdekelne a dolog. sziasztok!!
sziasztok
Mi csak ,,sárgaháznak hívjuk:) valamilyen Viktor egyébként az orosz:)
De akinek ettől is olcsóbb MTZ cucc kell annak tudok jobbat ettől vagyis inkább olcsóbb nekem bejött csak szakértői szemmel kell nézi és akkor biztos nem ....... át!
mondjuk a piacon most vettem a fülkére két lámpát, egy vezértömb javítógarnitúrát, ..... meg mit tudom én, de sporoltam 3000 ft-ot. jó azért adagolót nem vennék ott, csak ilyen kis szarokat.
nagyon sok gagyi van a piacon!!! dorker ??? néha én is vásarolok naluk
a neten is lehet találni alkatrészeket az mtz-hez, de én mindig félek az ilyen " shopingolástól " mert szeretem jobban megnézni az árut, az eladóval beszélgetni.... ilyesmi.
Vagy még van egy olcsó hely a " KGST " piac, csak itt is meg kell jól nézni az árut. nem?
Válasz #463. hozzászólásra
Nagy a szél....
hát a guszevi az eddig nem is tudom..... volt jó meg volt rossz . úgy 50-50 %. inkább én a lomb út. korrekt fiúk. van minden, jó áron vannak.
Jé? mennyi a szabolcsi termelő itt??
Itt nem nagyon dicsérte valaki, hogy nem jó dugószettet adott a hüvelyekhez. De mi is ott vásárolunk kisebb cuccokat.
mtz alkatrész szaré hugyé eladooo
Mit tudtok az Oroszról a Guszev és a Kálmánházi út között?
?? passz, de a tünde útból nyílik jobbra le, s a bolt balra lesz 50 m re. megtalálod!
Válasz #457. hozzászólásra
Mi a bolt neve?
bocsi hogy beleszólok, de szerintem Lomb út.korrektek, s van alku!
Válasz #386. hozzászólásra
Tibi30
Te hol veszed a cuccokat MTZ-khez Nyíregyházán?
Válasz #453. hozzászólásra
az első vagont megrántja aztán indul a többi az első rántásból csak az elsőt bírja meghúzni aztán megy az én is méhtelepen láttam a vagonokat huzigálta!
igen az 500 tonna az rémségesen sok egy mtz-nek, talajon meg se tudná moccintani..... de sínen? az más? azért csak 500 tonna van a szerelvényen. Biztos valami fizikai képlettel meglehet magyarázni ezt a jelenséget. nem?
Ha két pótkocsi dinnyét viszek be a telephelyre, azért azt megérzi, pláne ha sár van.
dunaujvarosban 22 kokszosvagont huzott a DBK kokszoloban sk szememmel lattam
Válasz #450. hozzászólásra
Még nem láttam, de így már O.K., viszont így nem kunszt.
Válasz #450. hozzászólásra
Na erre nem gondoltam, de lehet h. igaz
sok gobonával foglalkoztok ?? nem voltatok még gobonatelepen?? iparvágány ???concordiatelep esetleg you thub mtz trac huzza aa vonatot mint asárt
Válasz #447. hozzászólásra
Lejtő irányába
Válasz #447. hozzászólásra
Hát ha azt vesszük h. a föld is forog,akkor még gázolaj se kell hozzá,csak rá kell akasztani
kedves kolega! nem hány hét alatt hány mp alatt!!!!!!!!!!
Válasz #445. hozzászólásra
Hát igen,csupán annyi a kérdés, hány hét alatt
az mtz sok mindenre képes 500 tonnat is meg tud mozgatni kényelmesen!
jaja, bocs, 480/70R38. elnéztem
Válasz #442. hozzászólásra
R13???
Talán R34/R38
Hát igen, én a turb. után kicseréltem a hátsó gumikat : Taurus 480/70R13 -asra, ezt ajánlom mindenkinek. nagyon jó a tapadás.
Válasz #439. hozzászólásra
Figyelj én nem fikáztam a 110 le en csak azt irtam hogy a régi 82 a keskeny gumikal nem tudják leadni ha meg meg nezitek mindenhol ugy irják hogy 90-95 105--110 lovas turbók.és az is biztos hogy a 82 nem mozdit meg 8,3potkocsit olyan könyen mint a 1025 marcsak a traki ön suja miatt sem.azt enis tudom hogy minden munkagepet 1 sebbesegel joban viszi,
Válasz #437. hozzászólásra
A tkp 7 az már a 1025-ön van gyárilag, tehát elképzelhető, hogy 110-re kijött, a kaján is sok múlik. Húztam 820.1-es tkp 6-os turbóval 5m-es hidraulikusan csukható gyűrűs hengert, néha hátranéztem hogy megvan e a henger, mert nem éreztem, hogy húznék valamit. Arra is többen mondták, hogy ez biztos több, mint 90 Le. Bár lehet, hogy csak a nyomaték miatt érződött többnek 90-től.
Tehát még egyszer szeretném leszögezni, hogy nem azért írok ide a fórumba, hogy valaki fikázzon, vagy a szavaimat kétségbe vonja. leszögezném előre én egyáltalán nem értek a turbóhoz, s aki továbbra is köti az ebet a karóhoz, akkor tessék felmenni Pestre s mérje meg ő is a traki erejét.
Amúgy én is sokallom a 110 Le-t, s lássuk be ennyit az égbe nem fog leadni az tuti. teljes gázzal meg soha nem megy az ember , kivéve ha nagy a baj.....
Mielőtt turbóztam, előtte mindent végigjártam, / kelet-agro, különféle szakik/ , de végeredmény az lett hogy nyugodtan mehet. Ha most nézzük a gépet, akkor az ekét, a tárcsát, a kombit nyugodtabban viszi, semmi erőlködés,mindezt kevesebb gázolajból. Lehet számolni, kinek mi éri meg. sziasztok.
A tkp7 turbóval elképzelhető a 110 le.nem kizárt fékpadi éllenőrzésnél.de talaj munkán már nem vagyok benne biztos ,hogy le tudja adni mert nincs meg a traktor tömege meg a gumik se 1 széles kategóriába tartozok, a régi 82, 3,5t szerintem 4,5--5 tonna.
Válasz #436. hozzászólásra
Nehezen képzelem el azt a 110 LE, még a turbó forgalmazók is csak 10-15 LE-ről beszélnek.
Válasz #428. hozzászólásra
Ha már óvatosan kell bánni a gázpedállal, nehogy szakadjon valami, akkor az már régen rossz. Akármilyen kíméletesen bánik az ember a géppel, mindig akad szituáció, pl. elakadás, amikor rá kell lépni a gázra, egy olyat fog a gép, és reccs valami. A 110 Le már szerintem sok. Még a 90 elmegy, de a 110? A már majdnem 38% teljesítmény növekedés! Szerencséd legyen hozzá!
valtohibanal mindig vannak elöjelek pl zugas morgas sebesség kidobalas .. nagyon sok mulik a kezelön nem egy nagy dolog az mtz valto javitas egyszerü és olcso ez az mtz lényege amugy is
akkor az mtz 80-asnál is előfordulhat majd váltó meghibásodás.Esetleg mire figyelhetnék / és még aki turbózott / jobban ezután? Egyáltalán miért mehet tönkre a váltó? A nagyobb nyomaték miatt valamelyik csapágy nem bírja? Ez érdekelne. sziasztok!
a valtora már kitalaltunk a kollegammal egy okos és radaásul egy olcso +oldást a csötengely csapagyat a 6210-est lehet helyettesiteni pl nu-32210 csapagyal a kuplung hat szerintem a hbr 21151-es alegjobb minöségü kuplungtárcsa a szerkezetböl viszont az originalt a 24rugos hagyomanyost tartom a legjobbnak!!!!!
a valtora már kitalaltunk a kollegammal egy okos és radaásul egy olcso +oldást a csötengely csapagyat a 6210-est lehet helyettesiteni pl nu-32210 csapagyal a kuplung hat szerintem a hbr 21151-es alegjobb minöségü kuplungtárcsa a szerkezetböl viszont az originalt a 24rugos hagyomanyost tartom a legjobbnak!!!!!
Válasz #429. hozzászólásra
Így igaz!Váltó és kuplung a gyenge amire figyelni kell a + lóerő miatt
én közel 400 mtz 82-est szervizelek a mostani 820.2es mtzk sebvaltoja mar minösegben nem a régi tördelik a csötengely csapagyat vagy a hatramenet közvetitö kerék fogait s szerintem a válto lehet ennek a turbozasnak a gyenge pontja
cső! nekem 1
közel 1 éve lett beépítve a turbo. 80-asom van, turbozáskor tettem bele darázsderekat. Eddig semmi hiba nincs, de azért szerintem óvatosabban indulok el a géppel. Hallottam ezt-azt, úgyhogy semmi padlógáz!
Úgyhogy minden ok.
sziasztok kolllégák!érdekelne engem is ez a turbos dolog!kivancsi lennék pl:arra,h.a feltuningolt motor mennyit árt a hajtáslancnak???? kuplung,elötétház, valto difi.
Tkp-7 es turbó van fenn a traktoron már közel 1 éve. Semmi baj vele,csak oda kell figyelni egy két dologra ha dolgozunk.....
Oké tibi 30, várom a videódat, érdekelne a dolog. ha meg tudod csinálni persze....
A lóerő kérdésre visszatérve mindenki előtt tárva nyitva van a kapu, fel lehet vinni Pestre a trakit a Vegyész út 17 számra, oszt hadj menjen... meg lehet mérni a paripákat... kinek mennyi van. nem?
A turbóm típusáról majd később nyilatkozok, majd előbányászom hogy mi milyen. ok? sziasztok.
Válasz #423. hozzászólásra
Személykocsin, teherautón én is tudom hogy csinálják, de traktoron?
De hátha majd a kolléga kifejti bővebben.
Válasz #420. hozzászólásra
Így.
Válasz #421. hozzászólásra
ja és hanyas turbo volt a traktoron tkp6-7?
A hagyományos mtz-ék nincs fuvokájuk,mint a turbos társainak.ezért is kellene kicsit ovatosabban bánni velük.NA meg a leállítást én ezt természetesnek gondoltam h ezt igy működtette 1-1.5 éven keresztül,na de vannak még meglepetések,ami nekűnk természetes másnak új.
a memrán szab müködését iletöleg jol tudod,deamikor 1 traktor dolgozik 1 fordulaton és hirtelen meg torpan 10ed másodperc töredéke alatt nem esik a nyomás hanem 10000 ezreket pörög hetnek a turbok es marad a plusz töltes söt a kap is többletett a kolektor müködese miatt,csak most nem akarom ezt leirni hogy mükszik mert kurva hosszu lenne,inkább meg mutatnám a mühelyben 1 adagolón proba közben.de ha csinálok egyet fel veszem vidire és akkor vágod miröl beszélek.