Hirdetés
Fórum
- Akkumulátorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Paradicsom termesztés új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Massey Ferguson traktorok új
- Poénok új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
Cikkajánló
Hirdetés
1070 hozzászólás
Válasz #265. hozzászólásra
És a porlasztók maradtak a régi 80asba valóak vagy kapott új turbóshoz valót? Nyomás mennyire lett állítva? 180?
Én is így akarom csinálni, ha később mégis be akarom rakni a vákuumszabályzót, akkor simán lehet. De lehet nem is rakom bele.
hello jobb ha rajta a memrán szabályzó mert optimális helyzetbe adagolja az üzemanyagot es nem feleslegesen.
Válasz #266. hozzászólásra
Valami olyasmi volt ha jól tudom .
Válasz #264. hozzászólásra
azt hiszem Ikr-es(vagy akkor még CPS)egységcsomag volt teljesen nyugati cucokkal
Heló!
Én tavasszal raktam rá egy 90es évjáratú 550re 80as motorral szerelt TKP6 os turbót vákuuszabájzó nélkül adagoló állítással. Kb 1000órát hajtottam bele azóta ebbe mindenféle munka beletartozik vogel 850 eke 3as kötött talajon 3.2es vontatott V tárcsa bálázó kasza sodró permetező pótkocsizás stb. Nem bántam meg a beruházást erősebb a gép nehéz helyzetben sokkal dinamikusabban reagál a gázadásra mint korábban. Valamivel így nagyobb nekem a fogyasztása de megéri az meg hogy a cseh turbó bírja e tovább az a gazdától nagyban függ szerintem. Olajcsere rendszeresen kizárólag turbós olajjal és forró motornál 1-2perc járatás, turbó visszahűtés miatt. cseh turbó árán 2 oroszt veszel majdnem a 2db tovább tart mint 1 szerintem saválló csővel a TKP6 os is fütyöl szépen gyári pufúval nem annyira mert a fojtás lefogja a hangot is. A gyári pufó csak műszakira célszerű feltenni. Remélem segítettem.
Válasz #262. hozzászólásra
Nem emlékszel miféle cuccok voltak? Érdekelne. Akkor nálam is 5 évet ki bírna.
Válasz #259. hozzászólásra
Jumperomba citroen szervizben 47-ért adták volna a kerékcsapágyat szereléssel. meteorban tízessel olcsóbb az SKF boltban meg kerek 13 ezres volt a csapágy és ötezerért felrakta egy maszek.
Válasz #261. hozzászólásra
Nálunk is voltak 80-81 körül turbó készletek komplett papirlégszűrővel,egyenes rozsdamentes kipufogóval ami a fülke sarkán ment fel,két 80-as -ra tették fel ami Cycló 400-ast húzott 5-6 évig birták
Válasz #251. hozzászólásra
Miféle Dán motyók voltak azok?
Sima 82-esre fel lehetne tenni az 1025-ös turbóját?
Na ez nem semmi.Most nézem a kelet agro honlapján 6217-es MTZ hátsó féltengely csapágy FAG 15000 ft.Én nemrég vettem, 3 ajánlat közül a legjobb 24500 ft volt.Na ennyit a kereskedelemről.A Kínai boltba nem megyek be,de egyre inkább nem sajnálom a hazai kereskedőket ha tönkre mennek
Válasz #256. hozzászólásra
Ilyen.
Itt helyben is kapásbó 3 turbósított gépet is tudok, őket is megkérdezem, hogy melyiket rakták. A dolog inkább annyiból érdekel engem, hogy a cseh turbók élettartama megközelíti e az orosz 2x-esét.
Válasz #252. hozzászólásra
Az milyen?
Válasz #253. hozzászólásra
Akkor nem nagyon volt választék ez volt ez is próbára aztán össze baszta egy hülye traktoros és el lett dobva az egész .
Volt aki a 82.1-re csak rászerelte a 90 lovas turbószettjét és kész . Amíg nála volt nem volt semmi baj annyit kellet rajta csinálnia az összeszereléskor hogy 2 tűzkarikát kellett a porlasztók alá tennie
Válasz #252. hozzászólásra
Azt nem tudom milyen adagoló kell hozzá, de úgy dereng mintha a 1025.3 már lefúlyószelepes turbóval jött volna ki.
Ha érdekel benneteket megnézhetem holnap, hogy milyen turbó van a 920.ason. Azt tudom ,hogy cseh de hogy melyik a maradék kettő közűl azt passzolom.
Válasz #251. hozzászólásra
Isten őrizz! 90 ló max!
Válasz #250. hozzászólásra
Akkor ahhoz dupla karos adagoló is kell gondolom. Igazából engem ez sem igazán motivál.
Válasz #245. hozzászólásra
A 80-as években hoztak a tsz-be egy 80-asra egy turbó szettet egy dán cucc volt az 110 lóra tolta fel a 80-ast .
Válasz #248. hozzászólásra
Ha leveszed a gázról a lábad, akkor elengedi a turbó nyomást, így köv gázra gyorsabban fogja felépíteni az üzemi nyomást.
Azthiszem a 3.-ik cseh turbó 1025-ösre való.( denem 100-as)
Válasz #248. hozzászólásra
Az árelőnyből majdnem kijönne az összes többi hozzávaló. Azért nem mindegy. Az hogy jobban fütyül megérne pár 1000-est, de ennyit nem.
Válasz #247. hozzászólásra
Én a TKP-t mondanám, mert nekünk az van a trakin, igaz gyárilag. De már 8 éve igaz csak 3000 körüli üzemóra. Nem volt még baja. a .2 .3 már biztos cseh, sokkal jobban fütyöl annak a turbója. Nem tudom van a különbség. Azokat már 1x cserélték, de lehet csak nem megfelelő üzemeltetés miatt ezt nem tudom.
Bár a 3dik cseh turbónak az a rudazatos szabályozó mit változtat, az érdekelne ha megmondanátok.
Az alábbi turbók között mi a különbség?
cseh 1
cseh 2
cseh 3
tkp-6
Az előző hozzászólásokban többen a cseh típust javasolták. De ezen belül is van ez a 3. (legalábbis ezen a weboldalon) Az áruk közel azonos. Valamint az orosz. Annak az ára ugyebár pont a fele a cseheknek. Tehát nem mindegy. Ha tényleg eredeti, akkor semmi gond, csak hát az ár miatt kicsit gyanús. Lehet, hogy csak valami kínai szemét?
Egyébként sima 82-esre lenne.
Válasz #241. hozzászólásra
Milyen tárcsa amúgy? X? V? Milyen sebességel viszi?
Válasz #244. hozzászólásra
Szerintem az 1025-ös sincs több mint 100 ló.
Válasz #243. hozzászólásra
Max 100 lóig tudja fel nyomni szerintem a gépet .
Válasz #242. hozzászólásra
arról megnéznék egy videot!! mennyit dobott rajta számokban mérve ????
Sziasztok! Van egy turbósításhoz szükséges levegőbeömlő, periszkópcső, fordító eladó! A másik 820.2 est én is megcsináltam ,csak ég és a föld közötte a különbség VN 950-el felezett hattal szánt 4,5 m-es fronkombinátor és mögötte ih6200 vetőgép még emelkedőn is viszi légkondival is. Csináljátok Ti is meg! Így már traktor! T: 0620 3355351
Az első komplett Turbo készletet mi vettük meg a KeletAgro-nál. Én adtam meg nekik a szükséges alkatészek cikkszámát és megnevezését. Kis turbót vettünk, de utólag inkább a nagyobbat választottam volna. Az is igaz, hogy azóta a gép bírja és nincs a motornak baja.
De viszont az első hídba a behajtó kúpfogaskerék mindig összetörik, ha fog egy nagyot. Egy fél éves 820.2-re lett ráépítve. Középkötött talajon Vogel 4-es ekével szánt és középnehéz 4m-es Rába tárcsát húz dupla kerékkel. Sztem a Kelet Agro is olcsó, a Habi is jó. Alkudni kell. Én mindig alkudozok, ha nem engednek, akkor megyek tovább.
Hello mindenkinek!Kitudna segíteni Magyarországon hol a legkedvezőbb a MTZ árak különősen a Turbó-é.mert énis akarók egy átszerelést csinálni adagoló atalakitás nem gond magam meg oldom ahoz mindenem megvan.Elöre is köszönöm.
Hátha kell még valakinek egy kis segítség:
http://keletagro.hu/turbozas/
Válasz #230. hozzászólásra
Üdv! Az előző hozzászólásomban megtalálod a választ a levegőszűrőből kiszívott olajról. Tölük érdeklődj
http://www.keletagro.hu/elerhetoseg
Itt felvilágosítanak,hogy mi legyen a teendőd!
Válasz #235. hozzászólásra
Azt minek???
Válasz #235. hozzászólásra
Azt minek???
Válasz #230. hozzászólásra
Szelepeket ellenőrizted?
Sziasztok!
Ha valakit érdekel itt van egy MTZ re való turbó szett.
http://www.vatera.hu/message/view.php?id=23389931
Ez Nyíregyházán megtaláljátok a keletagronál.
Én is most tervezek beruházni egy ilyen átalakításra azért kell 1-2 dolog amit ke kell cserélni pl hütő ventillátort meg még ezt azt. Az eladók korrekt felvilágosítást adnak mindenről és itt a veterán is lehet érdeklődni mint látszik én is azt tettem
Üdv minden MTZ-s kolegának és jó jvaítgatást mindenkinek.
Nyissatok még 5 turbos topokot
Válasz #231. hozzászólásra
Olaj nélkül?
:DDDD
szia probáljátok meg a régit 1 kicsit átalakítani ugy hogy 1 papírbetétes belemenjen? amugy a mtz igy is olaj nélkül is jol megszüri a port csak gyakrabban cserélni kell a betétet ( esetleg az also betétel olajba márzsd bele mikor összerakod
Aha traktoros 01!
Ide átteszem.
Amaz ki lesz törölve.
ÜDV mindenkinek!
Mtz 82-es traktoromra felszereltük a turbót nagyon király a gép ,csak az a problémám az egésszel,hogy a levegőszűrőből a turbó kiszippantja az olajat valaki azt ajánlotta hogy cseréljem le a szűrőt papírbetétes szűrőre evvel meg az gond hogy nem fér be a régi szűrő helyére,a traktor oldalára szerelve aggat mindennek és ráadásul gusztustalanul néz ki.
Minden ötletet szívesen fogadok,előre is köszönöm.
pl egy olvass vissza
Itt vagy?
Válasz #223. hozzászólásra
persze turbót
Talán mert négyen akartak ilyet csinálni. Ehhh...
B.M. hihetetlen!!!!!
De tényleg VAN!!!!!!!!!!
Ez nekem is új!!!!!
Válasz #222. hozzászólásra
Mtz turbóbol is van 4 topik,nem semmi,valamit tudnak az Mtz-sek én is veszek vagy 5-öt
Válasz #221. hozzászólásra
mi az megint cseréled a sz.gépet?
És egy mégjobb