Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A gondolatmenetedet tovább folytatva szeretnék tanácsokat, ötleteket kérni, hogy milyen "túlélőcsomagot" lenne érdemes tenni az MTZ-kbe, kiindulva a tárolórekeszektől, dobozoktól, szütyőktől kezdve azok tartalmáig. Pl. ilyenekre gondoltam: biztosítékok, izzók, csapok, biztosítók hozzá, elakadásjelző, anyák, csavarok, eü. csomag, szőlőcukor, kés, multifogó, wc papír, zsebkendő, stb. Szerszámoknak valami ládaféle, pajszernak valami tartó, hogy ne a lábam alatt legyen, rövidebb üa.csövek, gázolajszűrő, fújtatótömlő, bika kábel, vontatókötél, ilyenekre gondoltam. További ötletek, javaslatok?
A szerszámos felsorolásod tetszik, kombifogóval, meg egy - két dologgal kiegészítve.
És a telefon akksija legyen feltöltve,kiszálláskor nem hagyjuk a traktorban.
Jártak már úgy,a traki átment az emberen,a telefon a trakiba,nem tudott segítséget kérni.
2 kulcskészlet felesleges szereintem.Már a hely
hiány miatt is,én szeretem az állítható kulcsokat
2 szokott lenni a traktorban 20mm és egy 50mm-es
Szigetelő szalag,kábel kötegelő még ami jó ha van.
Fujatótömlő(10-sze kő évente amikó nincsen ott), elemlámpa, franciakulcs, KOMBINÁLT FOGÓ , kés(tökönbökni magadat amikó a sok kulcs helyett torx vagy imbusz kéne valahova ).
Nem tudom, hogy volt-e mar ilyen kérdés: ki mit hord magával nap-mint-nap a traktorban? Fontos: arra gondolok ami mindig bent van, tehát ami mondjuk vetéskor benn van tisztítókefe mar nem...
Ami nekünk szokott:
2 db kulcs az alábbi méretekbol: 10, 13, 17, 19, 22, 24, 27, 30, 32
1 db kulcs: 11, 12, 14, 15, 16, 18, 20
1 kicsi, 1 közepes es egy nagy laposcsavarhuzo, 1 kicsi es egy közepes Phillips csavarhuzo,
3/4"-os dugókuocs merev szar, rövid es hosszú toldó, 22, 24, 27, 30, 32 fejekkel
1 50 cm-es pajszer, 1 2 kg-os kalapács, 1 WD-40 spray,
Csavarok, alatetek, anyák: 6, 8, 10, 12, 18, 20
Kevés kötözodrot, madzag, biztosító sasszeg, tartalék csapszeg a felső ponthoz.
Üdv!
Ma széljel szedtem nem találtam semmit össze raktam most JÓ!!Hát még ilyet nem találtam.Mert,ha találtam volna valamit akkor ki lett volna küszöbölve.De így!Tanácstalan vagyok.Szerintem valami érintkezés hiba.
Ezek az Iweld típusú invertesres hegesztők jók? Konkrétan az Iweld Gorilla pocketpower 170-re gondolok (160A) Csak ilyen házi barkácsolásra kellene nekünk nem ipari használatra
Válasz #1361. hozzászólásra
Nálunk múltkor Bosch csinált hasonlót és ott egy kábel csere megoldotta az egészet...igaz utána meg szénkefés lett, de 24 év után nem is csoda. Szénkefe cserét ill. csapágy cserét szakszervizbe csinálták, de a kábel cserét mi magunk megcsináltuk.
Ha a bemenő kábel törött, akkor azt nem kell mérni, csak megmozgatod, és mutatja magát. Ne fogd meg a vezetéket a törésnél, mert annak már a szigetelése is törött, áthúzhat.
Ha szénkefés akkor általábban szokott puffogó,durrogó hangot is kiadni.
Multiméterrel tudsz váltót és egyent is mérni,csak figyelj mire állítod.De szerintem neked szakadás vizsgálatot kellene mérned
Így ahogy mondod mert mikor fogatom valamikor felpörög meg le lassul.Erre holnap rá mérek.A multiméter tudja igaz? Mert még váltó áramnál még nem használtam.:)
El van törve a vezeték, vagy a bemenetnél, v. a kapcsoló, meg a villanymotor között.
Csináld meg.
ÁRAM ALATT NINCS TAPOGATÁS, CSAK MÉRÉS !!!!!!!! (ezt a multkor találtam ki, közvetlen az után, mikor elpárolgott egy négyes csavar az orrom előtt, + elhiccelődött a nagycsavarhúzóm pofájának fele)
Sziasztok! Ti milyen légkulcsot használtok? Szeretnék venni, dolgoztam már ezzel a legolcsóbb kategóriával, 12-es csavart meghúzta azért, de lehet komolyabb dologra nem való. Nem lenne sokat használva, de kíváncsi vagyok hogy az általam írt ( 310 Nm-t tud papíron) mire alkalmas a gyakorlatban....
Csapágylehúzót, gömbcsukló kinyomót már megtanultuk, csak és kizárólag minőségit szabad venni. Hiába drágább, örökös darab lesz. Az olcsók folyton szétszakadnak, nem bírják.
Möller csapágylehúzóval van valakinek tapasztalata? Érdemes beleruházni? Hirdetős oldalakon már 3ezer pár százért is vesztegetik a háromdarabos készletet.
Ha sok kisebb dolgot kell hegesztened,szerintem vegyél egy co-t vagy egy kombi gépet.Én az öreg herta mellé vettem egy ilyet .2 nap alatt elnyomtam vele fél dobot.Bevont elektródával szépen viszi 180Amperon,co-val valamivel kevesebbet tud.Próbáltam bázikus és rutilos elektródákkal is,az is szépen megy neki.Szerintem ennyi pénzt a bolondnak is megér 2 év garival.Ha sok apró heggülni való van én elgondolkodnék a helyedben rajt.10-szor gyorsabb és könnyebb mint bevonttal,ráadásul a co-val hamarabb megtanulsz hegeszteni is
Az inverteres több dologra használható, több féle pálcával tudsz dolgozni, könnyű.
De vehetsz akármilyen profi gépet, ha nem tudsz hegeszteni, a legdrágábbal sem fogsz tudni, azt meg kell tanulni. (én sem tudok, pedig elég sok gépet csináltunk már )
Hát eddig nagyon keveset hegesztetem, mindig mással csináltattam, de annyira sok az a dolog, amit gyorsan, azonnal kell hegeszteni, hogy kellene
egy itthonra, de esztétikusan nem tudok dolgozni.
Azt még hozzá tenném awi részét soha nem használtuk gondolom neked sem szükséges, akkor viszont
van az 1600m típus az nem awi-s de az csak 160a de szerintem bőven elég a 160 is elég sok dolgot heggesztettünk vele és 160a-ra nem nagyon kellett feltekerni, saját magamból kiindulva szerintem megéri az inverter, sokkal szebben dolgozik kisebb könnyebb csak jó oldala van, de azt neked kell eldöntened, hogy kitudod-e használni.ez a 1600m típus: http://www.blm.hu/mma.htm
Válasz #1335. hozzászólásra
Üdv!Bár az előttem szóló kevésnek tartja a bekapcsolási feszültséget én ezt a típust merem ajánlani, nekünk ilyen van már vagy 8 éve bár az még nem digitális kijelzős.Sőt ezen már 30%-os a bekapcsolási idő miénken csak 25% de eddig sosem volt gond vele. http://www.blm.hu/mma-tig.htm Azt még hozzá tenném, hogy nekünk a kisebb 1600-as van.
Hú ha 160-as esab-ok elég hamar ki feküdtek. Ez a márka egyszer fúrógépben volt nekem de nem bírta soká. Én középmezőnyben a Rilon 200 arc használok. Évek óta tökéletes. Ebből a 160-as olyan 50 papír körül mozoghat.
Ritka használatra keresek egy megbízható, de nem csak hobby célra felhasználható hegesztőt.
Einhell-t találtam a legjobb ár-érték arányban a 200 A körüli kategóriában.
Tudnátok véleményt mondani a márkáról, vagy esetleg mást ajánlani!
5384 hozzászólás
Válasz #1380. hozzászólásra
Viccelsz? Megiszok két deci kólát és minden csavart meglazítok
Válasz #1368. hozzászólásra
Egy üveg Pepsi. Anélkül egy tappodtat sem!
Ezenfelül kombinált fogó legalább kettő. Esetek nagy részében csőfogó. Meg két pár munkavédelmi kesztyű, de legalább egy pár, törlő rongyok.
Üdv!
A gondolatmenetedet tovább folytatva szeretnék tanácsokat, ötleteket kérni, hogy milyen "túlélőcsomagot" lenne érdemes tenni az MTZ-kbe, kiindulva a tárolórekeszektől, dobozoktól, szütyőktől kezdve azok tartalmáig. Pl. ilyenekre gondoltam: biztosítékok, izzók, csapok, biztosítók hozzá, elakadásjelző, anyák, csavarok, eü. csomag, szőlőcukor, kés, multifogó, wc papír, zsebkendő, stb. Szerszámoknak valami ládaféle, pajszernak valami tartó, hogy ne a lábam alatt legyen, rövidebb üa.csövek, gázolajszűrő, fújtatótömlő, bika kábel, vontatókötél, ilyenekre gondoltam. További ötletek, javaslatok?
A szerszámos felsorolásod tetszik, kombifogóval, meg egy - két dologgal kiegészítve.
Válasz #1380. hozzászólásra
Vasszöget pár nap alatt szétmarja,próbáld ki,motort lehet takaritani vele,jobb mint a brigécijó...
Válasz #1376. hozzászólásra
télleg?
jobb lesz nem tolni akkor a lét cslazitókba
végre értelmet nyerne számunkra a cola létezése mint olyan
Válasz #1378. hozzászólásra
Mindig vinni bizony.......
Válasz #1377. hozzászólásra
És a telefon akksija legyen feltöltve,kiszálláskor nem hagyjuk a traktorban.
Jártak már úgy,a traki átment az emberen,a telefon a trakiba,nem tudott segítséget kérni.
Moderátor által módosítva: 2015-03-21 17:46:47
Vontató kötèl meg telefon.
2dl Cola,jobb mint a csavarlazitó...
2 kulcskészlet felesleges szereintem.Már a hely
hiány miatt is,én szeretem az állítható kulcsokat
2 szokott lenni a traktorban 20mm és egy 50mm-es
Szigetelő szalag,kábel kötegelő még ami jó ha van.
Üdv Mindenkinek!
Valaki tudna véleményt mondani erről a hegesztőről? http://www.megatool.hu/hegeszto_inverter_iweld_gorilla_pocketpower_170_6266
1 feltöltött rezerva telefon hehe
Fujatótömlő(10-sze kő évente amikó nincsen ott), elemlámpa, franciakulcs, KOMBINÁLT FOGÓ , kés(tökönbökni magadat amikó a sok kulcs helyett torx vagy imbusz kéne valahova ).
fogók
vízvízvíz
nettjoopapeer
......
Kérdés h. tényleg ezt a sok szart mibe rakjátok meg hova helyezitek???
Nem tudom, hogy volt-e mar ilyen kérdés: ki mit hord magával nap-mint-nap a traktorban? Fontos: arra gondolok ami mindig bent van, tehát ami mondjuk vetéskor benn van tisztítókefe mar nem...
Ami nekünk szokott:
2 db kulcs az alábbi méretekbol: 10, 13, 17, 19, 22, 24, 27, 30, 32
1 db kulcs: 11, 12, 14, 15, 16, 18, 20
1 kicsi, 1 közepes es egy nagy laposcsavarhuzo, 1 kicsi es egy közepes Phillips csavarhuzo,
3/4"-os dugókuocs merev szar, rövid es hosszú toldó, 22, 24, 27, 30, 32 fejekkel
1 50 cm-es pajszer, 1 2 kg-os kalapács, 1 WD-40 spray,
Csavarok, alatetek, anyák: 6, 8, 10, 12, 18, 20
Kevés kötözodrot, madzag, biztosító sasszeg, tartalék csapszeg a felső ponthoz.
Ki mivel egészítené ki?
Válasz #1366. hozzászólásra
Én meg már 2 dobnyit el is hegesztettem azzal amit linkeltél képet sőt még a kocsiját is azzal csináltam
Otthonra szerintem jó kis gép
Válasz #1364. hozzászólásra
Én most vettem egy ilyet a próba jó lett sokan dicsérik.
Válasz #1360. hozzászólásra
Üdv!
Ma széljel szedtem nem találtam semmit össze raktam most JÓ!!Hát még ilyet nem találtam.Mert,ha találtam volna valamit akkor ki lett volna küszöbölve.De így!Tanácstalan vagyok.Szerintem valami érintkezés hiba.
Ezek az Iweld típusú invertesres hegesztők jók? Konkrétan az Iweld Gorilla pocketpower 170-re gondolok (160A) Csak ilyen házi barkácsolásra kellene nekünk nem ipari használatra
Válasz #1357. hozzászólásra
Én már cseréltem (volna) szénkefét áramalatt.
A 4-es elosztóból a furógép kábelét húztam ki nem a flexét.
Megrázó élmény volt!
Válasz #1361. hozzászólásra
Nálunk múltkor Bosch csinált hasonlót és ott egy kábel csere megoldotta az egészet...igaz utána meg szénkefés lett, de 24 év után nem is csoda. Szénkefe cserét ill. csapágy cserét szakszervizbe csinálták, de a kábel cserét mi magunk megcsináltuk.
Válasz #1360. hozzászólásra
Na,ha csak ennyi a baja?!Én meg már földhöz akartam vágni.
Válasz #1358. hozzászólásra
Ha a bemenő kábel törött, akkor azt nem kell mérni, csak megmozgatod, és mutatja magát. Ne fogd meg a vezetéket a törésnél, mert annak már a szigetelése is törött, áthúzhat.
Válasz #1358. hozzászólásra
Ha szénkefés akkor általábban szokott puffogó,durrogó hangot is kiadni.
Multiméterrel tudsz váltót és egyent is mérni,csak figyelj mire állítod.De szerintem neked szakadás vizsgálatot kellene mérned
Válasz #1357. hozzászólásra
Így ahogy mondod mert mikor fogatom valamikor felpörög meg le lassul.Erre holnap rá mérek.A multiméter tudja igaz? Mert még váltó áramnál még nem használtam.:)
Válasz #1354. hozzászólásra
El van törve a vezeték, vagy a bemenetnél, v. a kapcsoló, meg a villanymotor között.
Csináld meg.
ÁRAM ALATT NINCS TAPOGATÁS, CSAK MÉRÉS !!!!!!!! (ezt a multkor találtam ki, közvetlen az után, mikor elpárolgott egy négyes csavar az orrom előtt, + elhiccelődött a nagycsavarhúzóm pofájának fele)
Válasz #1355. hozzászólásra
Valami ott lehet csak nem tudom,hogy mi!
Válasz #1354. hozzászólásra
Szénkefe gond?
Metabo kis flex rángatva megy (olyan mintha nem kapna egy pillanatig áramot)Mit lehetne vele csinálni? Minél olcsóbban.
Sziasztok! Ti milyen légkulcsot használtok? Szeretnék venni, dolgoztam már ezzel a legolcsóbb kategóriával, 12-es csavart meghúzta azért, de lehet komolyabb dologra nem való. Nem lenne sokat használva, de kíváncsi vagyok hogy az általam írt ( 310 Nm-t tud papíron) mire alkalmas a gyakorlatban....
Üdv régi kopót,törött fémreszelőimet le akarom cserélni melyik márkával érdemes foglalkozni ami árban is tűrhető
Válasz #1350. hozzászólásra
Ma nagyon jó lett volna egy,könnyebben szétszedtem volna a generátort!
Ilyen apróbb dolgokra kellene.
Válasz #1349. hozzászólásra
Csapágylehúzót, gömbcsukló kinyomót már megtanultuk, csak és kizárólag minőségit szabad venni. Hiába drágább, örökös darab lesz. Az olcsók folyton szétszakadnak, nem bírják.
Möller csapágylehúzóval van valakinek tapasztalata? Érdemes beleruházni? Hirdetős oldalakon már 3ezer pár százért is vesztegetik a háromdarabos készletet.
Válasz #1332. hozzászólásra
Buherára jó ez is nem hidat akar építeni :D
Válasz #1342. hozzászólásra
Ha sok kisebb dolgot kell hegesztened,szerintem vegyél egy co-t vagy egy kombi gépet.Én az öreg herta mellé vettem egy ilyet .2 nap alatt elnyomtam vele fél dobot.Bevont elektródával szépen viszi 180Amperon,co-val valamivel kevesebbet tud.Próbáltam bázikus és rutilos elektródákkal is,az is szépen megy neki.Szerintem ennyi pénzt a bolondnak is megér 2 év garival.Ha sok apró heggülni való van én elgondolkodnék a helyedben rajt.10-szor gyorsabb és könnyebb mint bevonttal,ráadásul a co-val hamarabb megtanulsz hegeszteni is
Az inverteres több dologra használható, több féle pálcával tudsz dolgozni, könnyű.
De vehetsz akármilyen profi gépet, ha nem tudsz hegeszteni, a legdrágábbal sem fogsz tudni, azt meg kell tanulni. (én sem tudok, pedig elég sok gépet csináltunk már )
Nekem ilyen van,és jó.
köszi az infót mindenkinek!
Valamivel könnyebb, de csodát ne várj! Rá kell érezni és sokat kell gyakorolni rengeteg türelem is kell hozzá.
Válasz #1341. hozzászólásra
Hát eddig nagyon keveset hegesztetem, mindig mással csináltattam, de annyira sok az a dolog, amit gyorsan, azonnal kell hegeszteni, hogy kellene
egy itthonra, de esztétikusan nem tudok dolgozni.
Beletanulni könnyebb az inverteressel?
Válasz #1337. hozzászólásra
Azt még hozzá tenném awi részét soha nem használtuk gondolom neked sem szükséges, akkor viszont
van az 1600m típus az nem awi-s de az csak 160a de szerintem bőven elég a 160 is elég sok dolgot heggesztettünk vele és 160a-ra nem nagyon kellett feltekerni, saját magamból kiindulva szerintem megéri az inverter, sokkal szebben dolgozik kisebb könnyebb csak jó oldala van, de azt neked kell eldöntened, hogy kitudod-e használni.ez a 1600m típus: http://www.blm.hu/mma.htm
Válasz #1337. hozzászólásra
Nagyon jó masinák......Álom vele a hegesztés. Üzemi viszonyok közt a Fronius bizonyult a leg jobbnak. De abból a 150-es 130 papír innen indul.
Ilyen van két éve...
http://http://bolthely.hu/hegesztestechnika/id/01207_IWELD_ARC_200A_230V_INVERTERES_IVHEGESZTOGEP__
Üdv!Bár az előttem szóló kevésnek tartja a bekapcsolási feszültséget én ezt a típust merem ajánlani, nekünk ilyen van már vagy 8 éve bár az még nem digitális kijelzős.Sőt ezen már 30%-os a bekapcsolási idő miénken csak 25% de eddig sosem volt gond vele.
http://www.blm.hu/mma-tig.htm Azt még hozzá tenném, hogy nekünk a kisebb 1600-as van.
Válasz #1336. hozzászólásra
egyébként megéri az inverter-re áldozni többet?
Hú ha 160-as esab-ok elég hamar ki feküdtek. Ez a márka egyszer fúrógépben volt nekem de nem bírta soká. Én középmezőnyben a Rilon 200 arc használok. Évek óta tökéletes. Ebből a 160-as olyan 50 papír körül mozoghat.
Sziasztok!
Ritka használatra keresek egy megbízható, de nem csak hobby célra felhasználható hegesztőt.
Einhell-t találtam a legjobb ár-érték arányban a 200 A körüli kategóriában.
Tudnátok véleményt mondani a márkáról, vagy esetleg mást ajánlani!
köszi