Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz .Norbert #1433. hozzászólásáranekem is a narancs nyelű van, megmondom őszintén csak abban hogy a sarut rászorítom a kábelre eleve nem bízok.
csak ráhajtom vele, utánna megforrasztom.
így a nyele sem törik el, és biztosan jó a kontakt is. egy darab zsugorcsövet meg már kár volna spórolni róla, és akkor már elmondhassuk hogy teljesen profin jártunk el.
Én egyszerüen megoldottam a témát.2db müanyag virág ládát betettem az ülés mellé rögzitve.Egyikbe a nagyobb szerszám,másikba az aprobbak.Tüzolto kézülék a lépcsöre rögzitve,drotkötél az orrsulyon oszt mehet a csapatás egész évbe.
amelyik a motor mellett van. azt leveszed és csinálsz helyette egy méretesebbet.
a motor túloldalára is lehet tenni egy kisebbet.
s maradt még az ülés mellett hely, meg alatt. meg mögött :D
ami halandó embernek kellhet és normális körülmények közt az bőven be kell férjen ennyi helyre.
vontatókötelet meg feltekered az orrsúlyra.
Nekem a T-150K szerszámosláda fele van, alul csavarok, felül a nagyobb kulcsok. Mellette van 3 pajszer, az ülés mögött meg 2 kalapács. A kisebb kulcsok meg a láda mellett egy kis táskában.
a gyári láda helyére , meg vele szembe ami elfér csinálsz szélesebbet.
fülkében baloldalon az ülés mellett is elfér egy rakás cucc valami tárolóban.
szett krova befér az ülés alá.
azután kb sanyi.
Na engem pont ez a magától beálló "rend" zavar. Valami szerszámos ládaféleség és tárolórekeszek kellenének, akár a fülke magasabb részeire is (fejmagasságban is pl.: eü.- csomag, kisebb tartozékok)
megpróbáltam, de az a helyzet zöttyenek akkorákat ezeken a tuskós terepeken hogy "beáll a rend" magától is...
kedvencem amikor olyan jó sor van hogy pont közölni tudom a tuskókat, tolom is neki mint az állat, aztán egyszercsak poénból mégis elakad a szárzúzó s akkor olyan mintha betonfalnak menne az ember. rendeződik tőle a fülke belseje :D
Na én is ezt szeretném kiküszöbölni, hogy minden csak úgy behajingálva legyen, mert takarításkor macerás mindent kidobni, utána vissza, valami tároló-megoldás jó lenne, ami még esztétikus is valamennyire!
nemszivesen fotóznám le mert gyakorlatilag be van csak hányva minden.
de mezőgazdaságban nem gond feltenni egy nagyobb szerszámosládát a gyári helyett.
egy rakás cucc oda is elfér.
nekem sajnos ez nem opció mert úgyis letépné valami. légtartályom is így járt, meg még jól át is mentem rajta + a zúzót is áthúztam biztos ami biztos.
kannás cuccokat lenne neked csak nehéz eltenned valahova. a többi sima ügy.
Láttam a képeket, így már értem a dolgot!
Még annyit kérnék, hogy azt fényképezd már le, hogy hova rakod ezt a sok cumót, hátha adsz egy-két ötletet! Én is gondolkodtam már egy EDC csomagra a trakikba, de a cuccok elhelyezése sem egyszerű.
majd mindjárt dobok fel képet az életképek rovatba, ma néztem meg 2 vágásteret amit be kell ültessek aztán szárzúzni majd. meg pótolni bele. haddnemondjam hogy telivan 30 centinél magasabb tuskóval meg minden xarral. erre még be fog nőni egy emebres gaz, és tuskósarj.
multiméter azért kell mert nemritka hgy belógó huncut ágak eltépnek egy-egy vezetéket. vagy leveri valami az egyik vízcsövet. vagy üzemanyag csövet.. vagy bármit. beleértve a kipuffogót. olyanokról hogy tükör én álmodni sem merek hogy valah lesz rajta. maximum hétvégén :D hétfőn úgyis elhagynám.
a beüthető satu akkor jó amikor méretre kell vágni helyben egy vízcsövet. megfogja az egyikfelét és már eshetek is neki a vasfűrésszel.
a shekli meg arra kell hogy a láncot tudjam feltenni a kerekekre ha kell. illetve a vontatókötelet is avval kötöm ha ki kell húzni a masinát.
testkapcsolót azért viszek mert volt már hogy bexart, legtöbb elektromos gondom evvel volt.
most ilyet használok, de biztos ami biztos van nálam pót darab is.
Nem figyeltètek! a2457 nagyrészt ugyan azzal a géppel nyomja. Célszerű pepakolni a holmit,mindig viszi. Mezőgazdaságban,minden földművelés cullanghoz nem telepíthető műhely! Csak àtlag holmi azt kèsz. Kombàjnt cèlszerű telepakolni.
Hallod Te aztán nem aprózod el.
A multimétert és a minisatut azért túlzásnak tartom, a sheklit meg nem tudom mi...!
A testkapcsoló miért kell? (nem értek az elektronikához, azért kérdezem.)
hehe, majdnem egyezik azzal amit én cincálok magammal.
10-32 2 készlet kulcs, stimmel.
36,42,46 ezekből csak 1-1.
hidegvágó kicsi és nagy, csavarhúzó kicsi és nagy.
alátétek, csavarok, csapszegek, sasszeget nem használok.
rézalátétek hidraulikához, és gumitömítések.
1 darab testkapcsoló,
vontatókötél sodronyból, egy hosszú selyem kötél.
1 hosszú vascső és egy rövid vascső.
1 kis kalapács (kilós körüli) egy nagy kalapács 5 kilós.
hidraulika tömlők.
10 liter motorlaj (hidraulikába is ezt használom) , 10 liter fagyállós víz,m 10 liter gázolaj vész esetére, üzemagyagcső és vízcső. meg bilincsek.
drót, biztosíték, vezeték, vasfűrész , reszelő, 1 multiméter, telefontöltő és telefon nyilván, zseblámpa, egy mágnes, egy menetes szár, csiszolóvászon, egy beüthető minisatu (hasonló a láncélező satuhoz).
2 pár lánc amit a felni lukain át tudok húzni meg hozzá shekli.
wd 40 az alap hgy legyen.
java a fülkében van, illetve a fülke alatt. vascső a traki alváznyulványához van "fogatva". a tömlők feltekerve a hidraulika szivattyú mögött a fülke alatt elférnek.
gyakorlatilag a fülkében az ülés melett kétoldalt és mögötte valamint laposan alatta szerszámok vannak. a kannás cuccok mennek a pótkocsira vagy a szárzúzóra, más apparátussal nem dolgozom.
kötelek feltekerve az orrsúlyra.
ha ez nincsen bennt az mtz be én nem indulok el vele dolgozni. semmi értelme.
max ha valami nagyon rövid meló van.
Az sem túl jó ötlet, ha egy gepbe becuccolunk mindent, az is fontos, hogy otthon legyen minden tettrekèsz,hogy sötétben is csak rànyul az ember aztán viszi. Esetenként, mèg egy nő is tudja,miről beszélek ha elmondom neki,hogy hol talàlja.nem félreértés,mezőgazdasàgban gondoltam.kólát úgy is felismerik.
Válasz #1382. hozzászólásra
A helyedben én egy kanna vízet is tartanék a fülkében, ugyanis gyakori tapasztalat, ha pl. folyik a vízhütőd, a legközelebbi folyóból, esetleg pocsojából töltik fel, hatalmas károkat okozva ezzel a hütő rendszernek. Persze ez nem csak az MTZ- re vonatkozik, hanem minden járműre.
Én elhiszem. Legyen. Röviden, hogy ne menjünk nagyon off topic-ba: Ha a kóla embert akarna ölni, akkor ezt velem az elmúlt 13 évben megtehette volna mindennap.
5384 hozzászólás
Válasz .Norbert #1433. hozzászólásáranekem is a narancs nyelű van, megmondom őszintén csak abban hogy a sarut rászorítom a kábelre eleve nem bízok.
csak ráhajtom vele, utánna megforrasztom.
így a nyele sem törik el, és biztosan jó a kontakt is. egy darab zsugorcsövet meg már kár volna spórolni róla, és akkor már elmondhassuk hogy teljesen profin jártunk el.
Saru fogót ki milyet használ? Elég soknak letörik a füle meg ha össze van nyomva teljesen akkor elvetemedik... Vagy ez a saru minőségétől is függ?
Jelenleg ez a narancssárga nyelű van. A zöldnek más a mechanikája az talán jobb lehetne?
Válasz Milking #1430. hozzászólásáraErről másoltam.
Ilyet készítettem magamnak
Válasz Mf-es #1428. hozzászólásáraPl. itt.
Így keress rá: bead buster, esetleg: bead breaker
Válasz Bárány #1426. hozzászólásáraMelyik oldalon?
Válasz Mf-es #1425. hozzászólására110000+Áfa
Válasz Mf-es #1425. hozzászólásáraItt én se tudom megnézni, de külföldi oldalakon 200 font körül lehet látni.
Válasz Bárány #1424. hozzászólásáraÁra?
Válasz Mf-es #1423. hozzászólásáraEz is valami olyasmi.
Válasz Mf-es #1421. hozzászólásáraIlyet keresek,megvételre!
Traktor széthúzó kocsit keresek. Ha lenne valakinek eladó , vagy legyártaná , kérem hívjon. 30 3498133
Mobil gumiszervizesnél láttam,speckó,menetes lenyomót.A felniről lenyomni a külsőt.Valaki nem tud ilyet?
Válasz oprita #1418. hozzászólásáraInkább nézelődj itt mert legalább több a garancia is.
http://bolthely.hu/hegesztestechnika/fokat/4984ca650f833_HEGESZTO_BERENDEZESEK
Válasz oprita #1418. hozzászólásáraeh, 250A max, és egyfázisról megy ?
ez nekem nemannyira tetszik :(
Inverteres hegesztőt vennék,amivel felrakót is lehet csinálni,legalább 160A kéne,alkalmankénti használatra.Szerintetek valamit bírnak ezek?http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Orosz_Inverter_Inverteres_hegeszto_250A_es_Uj_1_ev_Garancia_36999ft_29088635.htm
Válasz #1416. hozzászólásra
attól függ mire akarod használni.
meg mennyit.
Komolyabb ipari kompresszor vásárlásakor dugattyús vagy csavar kompresszor felé tekintsek ? Miket ajánlotok ?
Válasz #1414. hozzászólásra
Üdv!Ugy látom neked is van még három, a minőségi kulcsokból.
Mtzbe szerszámosláda:
Én egyszerüen megoldottam a témát.2db müanyag virág ládát betettem az ülés mellé rögzitve.Egyikbe a nagyobb szerszám,másikba az aprobbak.Tüzolto kézülék a lépcsöre rögzitve,drotkötél az orrsulyon oszt mehet a csapatás egész évbe.
Erre a témára rossz rágondolni is,nemhogy beszélni.Ki mennyit kínlódik a földeken.
Válasz #1410. hozzászólásra
Na így már értem. Nézni kéne a neten ilyen szerszámosládákat.
Válasz #1409. hozzászólásra
amelyik a motor mellett van. azt leveszed és csinálsz helyette egy méretesebbet.
a motor túloldalára is lehet tenni egy kisebbet.
s maradt még az ülés mellett hely, meg alatt. meg mögött :D
ami halandó embernek kellhet és normális körülmények közt az bőven be kell férjen ennyi helyre.
vontatókötelet meg feltekered az orrsúlyra.
"a gyári láda helyére , meg vele szembe ami elfér csinálsz szélesebbet."
Na a gyári láda az melyik? Az, ami a bal oldalon van a motor mellett, vagy az, ami pl.: a 1025.3- nál az ülés mögött van? Vagy konkrétan melyik?
Válasz #1406. hozzászólásra
Nekem a T-150K szerszámosláda fele van, alul csavarok, felül a nagyobb kulcsok. Mellette van 3 pajszer, az ülés mögött meg 2 kalapács. A kisebb kulcsok meg a láda mellett egy kis táskában.
Nekem egy akku van bent,mellette marad hely kacatoknak. Akksikat A motor mellè rakni,helyère meg szerszàmokat.mezőn nem èri baj az aksit.
Válasz #1405. hozzászólásra
a gyári láda helyére , meg vele szembe ami elfér csinálsz szélesebbet.
fülkében baloldalon az ülés mellett is elfér egy rakás cucc valami tárolóban.
szett krova befér az ülés alá.
azután kb sanyi.
Válasz #1404. hozzászólásra
Na engem pont ez a magától beálló "rend" zavar. Valami szerszámos ládaféleség és tárolórekeszek kellenének, akár a fülke magasabb részeire is (fejmagasságban is pl.: eü.- csomag, kisebb tartozékok)
Válasz #1403. hozzászólásra
megpróbáltam, de az a helyzet zöttyenek akkorákat ezeken a tuskós terepeken hogy "beáll a rend" magától is...
kedvencem amikor olyan jó sor van hogy pont közölni tudom a tuskókat, tolom is neki mint az állat, aztán egyszercsak poénból mégis elakad a szárzúzó s akkor olyan mintha betonfalnak menne az ember. rendeződik tőle a fülke belseje :D
Válasz #1402. hozzászólásra
Na én is ezt szeretném kiküszöbölni, hogy minden csak úgy behajingálva legyen, mert takarításkor macerás mindent kidobni, utána vissza, valami tároló-megoldás jó lenne, ami még esztétikus is valamennyire!
Válasz #1401. hozzászólásra
nemszivesen fotóznám le mert gyakorlatilag be van csak hányva minden.
de mezőgazdaságban nem gond feltenni egy nagyobb szerszámosládát a gyári helyett.
egy rakás cucc oda is elfér.
nekem sajnos ez nem opció mert úgyis letépné valami. légtartályom is így járt, meg még jól át is mentem rajta + a zúzót is áthúztam biztos ami biztos.
kannás cuccokat lenne neked csak nehéz eltenned valahova. a többi sima ügy.
Válasz #1400. hozzászólásra
Láttam a képeket, így már értem a dolgot!
Még annyit kérnék, hogy azt fényképezd már le, hogy hova rakod ezt a sok cumót, hátha adsz egy-két ötletet! Én is gondolkodtam már egy EDC csomagra a trakikba, de a cuccok elhelyezése sem egyszerű.
Válasz #1398. hozzászólásra
na bennt van az életképek a gazdálkodás mindennapjaiban témában.
ezvégett cipelek magammal ennyi vackot, kitudja azt előre mit hagyok el :D
Válasz #1398. hozzászólásra
Ez sekli
Válasz #1397. hozzászólásra
Mondjuk az erdőn más igénybevétel van, mint a szántóföldön, de azért semmit nem bízol a véletlenre!
Képek jöhetnek!
Válasz #1393. hozzászólásra
majd mindjárt dobok fel képet az életképek rovatba, ma néztem meg 2 vágásteret amit be kell ültessek aztán szárzúzni majd. meg pótolni bele. haddnemondjam hogy telivan 30 centinél magasabb tuskóval meg minden xarral. erre még be fog nőni egy emebres gaz, és tuskósarj.
multiméter azért kell mert nemritka hgy belógó huncut ágak eltépnek egy-egy vezetéket. vagy leveri valami az egyik vízcsövet. vagy üzemanyag csövet.. vagy bármit. beleértve a kipuffogót. olyanokról hogy tükör én álmodni sem merek hogy valah lesz rajta. maximum hétvégén :D hétfőn úgyis elhagynám.
a beüthető satu akkor jó amikor méretre kell vágni helyben egy vízcsövet. megfogja az egyikfelét és már eshetek is neki a vasfűrésszel.
a shekli meg arra kell hogy a láncot tudjam feltenni a kerekekre ha kell. illetve a vontatókötelet is avval kötöm ha ki kell húzni a masinát.
testkapcsolót azért viszek mert volt már hogy bexart, legtöbb elektromos gondom evvel volt.
most ilyet használok, de biztos ami biztos van nálam pót darab is.
ez ni
Nem figyeltètek! a2457 nagyrészt ugyan azzal a géppel nyomja. Célszerű pepakolni a holmit,mindig viszi. Mezőgazdaságban,minden földművelés cullanghoz nem telepíthető műhely! Csak àtlag holmi azt kèsz. Kombàjnt cèlszerű telepakolni.
Válasz #1391. hozzászólásra
Akkor már az orsujra szerelj fel egy százas párhuzam satut.Az egy három négy traktoros csapatnak sokszor nagy segitség.Ahej pedig adott!
Válasz #1392. hozzászólásra
Hallod Te aztán nem aprózod el.
A multimétert és a minisatut azért túlzásnak tartom, a sheklit meg nem tudom mi...!
A testkapcsoló miért kell? (nem értek az elektronikához, azért kérdezem.)
Az aggregátort hegesztőinvertert gyökköszörűt oxigénfelszerelést valamint egy 2*1 méteres satupadod kihagytad a felsorolásból.
Válasz #1368. hozzászólásra
hehe, majdnem egyezik azzal amit én cincálok magammal.
10-32 2 készlet kulcs, stimmel.
36,42,46 ezekből csak 1-1.
hidegvágó kicsi és nagy, csavarhúzó kicsi és nagy.
alátétek, csavarok, csapszegek, sasszeget nem használok.
rézalátétek hidraulikához, és gumitömítések.
1 darab testkapcsoló,
vontatókötél sodronyból, egy hosszú selyem kötél.
1 hosszú vascső és egy rövid vascső.
1 kis kalapács (kilós körüli) egy nagy kalapács 5 kilós.
hidraulika tömlők.
10 liter motorlaj (hidraulikába is ezt használom) , 10 liter fagyállós víz,m 10 liter gázolaj vész esetére, üzemagyagcső és vízcső. meg bilincsek.
drót, biztosíték, vezeték, vasfűrész , reszelő, 1 multiméter, telefontöltő és telefon nyilván, zseblámpa, egy mágnes, egy menetes szár, csiszolóvászon, egy beüthető minisatu (hasonló a láncélező satuhoz).
2 pár lánc amit a felni lukain át tudok húzni meg hozzá shekli.
wd 40 az alap hgy legyen.
java a fülkében van, illetve a fülke alatt. vascső a traki alváznyulványához van "fogatva". a tömlők feltekerve a hidraulika szivattyú mögött a fülke alatt elférnek.
gyakorlatilag a fülkében az ülés melett kétoldalt és mögötte valamint laposan alatta szerszámok vannak. a kannás cuccok mennek a pótkocsira vagy a szárzúzóra, más apparátussal nem dolgozom.
kötelek feltekerve az orrsúlyra.
ha ez nincsen bennt az mtz be én nem indulok el vele dolgozni. semmi értelme.
max ha valami nagyon rövid meló van.
Az se baj, ha van nálunk porraloltó, ha jól tudom kötelező is.
Válasz #1387. hozzászólásra
Szokott lenni,de állítólag fagyálló folyadékot érdemes, az nem kezdi ki a vízpumpát!
Az sem túl jó ötlet, ha egy gepbe becuccolunk mindent, az is fontos, hogy otthon legyen minden tettrekèsz,hogy sötétben is csak rànyul az ember aztán viszi. Esetenként, mèg egy nő is tudja,miről beszélek ha elmondom neki,hogy hol talàlja.nem félreértés,mezőgazdasàgban gondoltam.kólát úgy is felismerik.
Válasz #1382. hozzászólásra
A helyedben én egy kanna vízet is tartanék a fülkében, ugyanis gyakori tapasztalat, ha pl. folyik a vízhütőd, a legközelebbi folyóból, esetleg pocsojából töltik fel, hatalmas károkat okozva ezzel a hütő rendszernek. Persze ez nem csak az MTZ- re vonatkozik, hanem minden járműre.
Válasz #1385. hozzászólásra
Én elhiszem. Legyen. Röviden, hogy ne menjünk nagyon off topic-ba: Ha a kóla embert akarna ölni, akkor ezt velem az elmúlt 13 évben megtehette volna mindennap.
Legjobb csavarlazító az a lángszóró.
Válasz #1384. hozzászólásra
Öntsél a pohárba egy újnyi colát,tegyél bele egy régebbi oxidált pénzt,az eredmény nem marad el...