Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
- AKG támogatás új
- RS-09 eszközhordozó új
- Nádas árak eladásra új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Műtrágya árak új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
296 hozzászólás
Üdv mindenkinek!
Szeretném kérni a segítségeteket...
Vidékfejlesztést tanulok egyetemen,és vállalatgazdaságtanból termesztés technológiai tervet kell készítenem a fehérmustárról, de sajna semmi anyagot nem lehet találni arról, hogy mik a műveleti fázisai...
Az lenne a kérésem/kérdésem, hogy leírná nekem valaki a fehérmustár termesztésének műveleti fázisait hónapokra lebontva?
e-mail címem: zazuking@citromail.hu
Előre is ezer köszönet
Esetleg facélia?
Sziasztok. Én méhészkedéssel foglalkozok. Van 40 családom. Tudna valaki ajánlani egy helyet ahová lepakolhatnám a kaptárakat mustár mellé? Vasvár 50 km-es körzetébe gondoltam.
Válasz #192. hozzászólásra
Pedig diszkont verziós termesztés, cca 75 kg nitro tiszta hatóanyagban és kuss
azért 1 percen belül hogy ráugrott mindenki a témára!
Előtte meg egy óráig árválkodott...
Válasz #188. hozzászólásra
Hmm... nem tudom, de mintha sárga képlékeny lenne amit felénk árulnak.
Miért? Ez szép szerintem..
egyöntetű, tömött, magas... (mondjuk majdnem túl magas is, esetleg megdőlhet) Jó lesz az, ne aggódj miatta.
Ne aggódj.
Először van mustárom, egyáltalán igy kell kinéznie?????????
Most beszéltem egy emberkével,mustárra szeretnék vele termeltetést kötni,azt mondja kurva szar hire van ár szempontjábol...Az ukránok elárasztották európát mustárral. Árat nem tudott mondani,vagy nem is akart,de szerinte mélyrepülés lesz az idén...
Ti mit tudtok eddig,érdemes e mustárban gondolkodni??
kinek milyen lett a mustárja?
Válasz #183. hozzászólásra
Holnap iszunk, mint az állat !!!!!!!??????????
Sofőrrel megyek elméletileg. :-)
Válasz #183. hozzászólásra
Üdv! Feri
Az nem rossz,ha ad 1,5t akkor 315.000Ft bevétel/ha, jól hangzik ezért mit kill csinálni azon kívül,hogy megtermeled? (tisztítás,tárolás,szállítás) ,ja és mennyibe kerül ehez a vetőmag?
Válasz #182. hozzászólásra
jó estét mindenkinek!
21000+ áfáért kötöttűnk vetőmag szerződést!
Válasz #181. hozzászólásra
És mennyire kötötték a szerződéseket?
Én egyébként nem termelek mustárt csak tavaly volt hogy legyen vetőmag zöldtrágyának, és abból jut még eladni is.
Válasz #180. hozzászólásra
Hamarosan vágják..Most szerintem nek kunszt eladni ugysem lesz meg a szerzödött menyiség!!
Tud valaki mustár árat, 4-5t van zöldtrágya vetőmagnak eladó.
Válasz #178. hozzászólásra
én már 2xbogaraztam, és már gyomirtóztam is. Azért az én tábláimban is van rossz rész, a kötöttebb helyeken. Műtrágyát még nem is kapott, eső előtt szeretném kitenni. Csak azt meg nem nagyon jósolnak.:-(
Válasz #177. hozzászólásra
Hát akkor egyelöre semi gond! Idáig az volt a lényeg hogy kikeljen, sokaknak már ez sem sikerült.. utánna a bogár invázió tol kel hogy tarts nekem a retket már le kellet fujnom és most se vagyok nyugott mert ijenkor nagyon támadnak!! de a következöt el szeretném huzni a gyomirtozásig hogy egyszere lehesen kezelni.
Az én mustárkáimra 3 mm eső volt vetés óta. Kikelt, a tábla zöld, de idén van először, így nem tudom mi várható belőle!!!!
jövőre szeretnék vetni,amint hallottam elég magas a felvásárlási ára 20000+áfa/q egy próbát megérne.Lehet szerencsém lesz vagy nem.Mindenesetre szeretném megpróbálni.
Válasz #174. hozzászólásra
Heló most akarsz vetni? Felénk mindenki tárcsáza ki..talán agusztusba zöld trágyának ajálják vagy jövöre??
Válasz #173. hozzászólásra
FAJTA LEHET HOGY NEM MINDEGY
köszönöm,utánanézek
Válasz #171. hozzászólásra
Hy . Asszem a Lajtamag kft köt mustárra...
olyan cég érdekelne akivel lehet rá termeltetési szerződést kötni
4-5g/ha
Válasz #168. hozzászólásra
heló.milyen cég érdekel?
Megtudná mondani valaki a békéscsabai cég nevét?
Hali!
A kérdésem az lenne,hogy öntözés nélkül milyen termésátlagok érhetőek el?
Válasz #165. hozzászólásra
Trakkis! Nem, nem a repcével szarakodom, hanem a mustárral, meg az olajretekkel. És nem a zöldtrágya kedvéért, hanem a támogatsért :))). Ha ezek a növények direkt vetve tarlóban is megteremnek akkor én nem szánok 10 l gázolajnál többet a 154 Euro/ha pénzemért. Csak amíg nincs saját magom, hogy jól sűrűen bevessem azért kacérkodom a gyomírtással. De mire a parlagfűkommandó elkezd mozgolódni addigra megeszi vagy a kombájn, vagy a szártépő :)
Válasz #164. hozzászólásra
zöldtrágya kedvéért sz..akodsz a repce termesztésével ?
Én megvenném aratáskor oszt kész !
Válasz #163. hozzászólásra
Ok, de nekem még az életben nem volt repcém. Mind keresztesvirágú annyit tudok, de konkrétan nem tudom mennyi pénzbe kerül a gyomirtás, és a pre vagy állománykezelés kell-e neki?????
Ezt is csak zöldtrágyavetőmagnak vetem saját földekbe majd a nyárra. Mellé kerül még 6 ha olajretek is. Gondolom a technológia ua.
Válasz #162. hozzászólásra
ugyanaz, mint a repce. 1szikű ellen természetesen jó a panthera/perenal.
Válasz #161. hozzászólásra
Mivel kell a mustárt gyomírtani??? Mondjuk nekem rengeteg a fenyércirok. Pathera?
Válasz #160. hozzászólásra
Én idén vetettem először. Már keleget is. Gabonasortávra vetem, és olyan 3 cm mélyre. Vetést követően kapott brutális 3 mm esőt.:-) DE már bujkál.
Válasz #159. hozzászólásra
heló cimbi te hány éve termeszted és te hány centire veted,mennyit szokott teremni.mi ma kezdtük vetni.
mi holnap kezdjük vetni. Remélem el is lesz holnap, mert összesen 46 ha-t vetek.
Válasz #155. hozzászólásra
cseréld le a meghajtó lánckereket fele akkorára,már el is tudod vetni minden sorral
Válasz #156. hozzászólásra
8-10 kg/ha
Válasz #154. hozzászólásra
mennyit vettek/ha?
10 évvel ezelőtt Lajta vetőgéppel álltam a mustárvetést.
Majd őszén repcevetési nem jó mert túl sok adagolás a repcevetőmagot.
Válasz #153. hozzászólásra
12.5 cm
sziasztok,azt szeretném kérdezni milyen sortávra vetitek a mustárt? előre is köszi.
Sziaztok!
Tegnap láttam kikelt mustár vetést!-5 fokoos hideg ellenére délutáni órákban is zöldelt a kis növény!
KWS Sirte
ápr. 15-ig mi is elnyomjuk... remélem:)
ne izgulj nincs elkésve április 15-ig szerintem lehet!még én se vetetem el holnap kezdek kombinátrozni vetés egy hét múlva.
Válasz #147. hozzászólásra
milyen fajtát kaptatok?
Válasz #147. hozzászólásra
lehet
lehet h idén jobban jártok a tavaszi szántással...