Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.74 FtCHF441.31 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz MrPoke #8696. hozzászólásáranem gondolom, hogy sok lenne, nálam ez a sztenderd, átálltam a takarmánybúzára, arra felénk ennyi elég, na meg 2 lombtrágya, én Yara Gramitrel-t adok pluszba
kukorica 3q-t kap, jó évben 13 tonna, idén 8,2 lett, de esőt nem látott
Válasz Gandhy #8695. hozzászólásáraPersze nyilván, nem is akarok én itt senkit riogatni, vagy befolyásolni, csak elmélkedünk. Szerintem is lesz így vagy úgy annyi műtrágya amivel már mindenki elboldogul. Az hogy mennyi lesz, azt nem tudom, és nem is akarok találgatni sem. Az utóbbi 1-2 év tele volt váratlan dolgokkal
Válasz Gumóka #8689. hozzászólására500? Jelenlegi terményárak esetén inkább 1000+ felé kellene lennie az árának.
A sertés hús meg 1000ft most? vicc az is 2500+ lenne a reális ára.
Válasz Gandhy #8688. hozzászólásáraEz sok? Sokan kirakják a 180kg hatóanyagot simán, sőt.... van ahol a 200 is kimegy.
Ennyit tápanyaggal örülj az eredményeknek. én 6q val csináltam 5,5t....
Válasz bandigh #8693. hozzászólásáraaz én integrátoromnál, Duslo, LAT(Linz), Genezis volt általában, úgy gondolom, ha a Bige nem szolgál majd ki itthon, a többi csatornán jön majd a külföldi, ahogy eddig is
Válasz Gandhy #8682. hozzászólásáraTotál igazad van, és vannak ezzel így még sokan. Viszont ezen a ponton kell felismerni, hogy ez egy teljesen tudatos piaci magatartás, a gazdálkodó saját döntése, saját kockázatvállalása. Azért nem veszel, mert abban bízol, hogy olcsóbb lesz. Tiszta sor.
De akkor ne az follyon már a csapból is, hogy nem elérhető az anyag, meg hogy meg vannak károsítva az emberek meg satöbbi. Tehát aki nem akar venni, az szerintem arra reálisan ne számítson, hogy lesz olcsó gazdákat megsegítő műtrágya, mert volt és van lehetőség venni. Ha ne adj isten tavasszal nem lesz olcsóbb, nem történt semmi, megveszed ugyanennyiért márciusban és kész. Nem buktál. Ha ne adj isten, sokan így gondolkodnak, és nem vásárolnak, a gyár kapaciása felszabadul, le fogja kötni azt más munkákra, mint ahogy azt többször is jelezte. Mivel sok helyen van raktárkészlet, így még tudsz majd venni márciusban is. Vagy nem, ezt decemberben megmondani nem tudja senki.
Tehát az opcióid:
-Olcsóbb lesz tavasszal, mondjuk 15
-Ugyanennyi lesz
-Drágább lesz
-Nem lesz
A 4 ből egy ami hasznos, én nem szeretem az ilyen esélyes bulikat
Válasz MrPoke #8686. hozzászólásárabúzára figyelni kell, mert nálam az eszi meg a legtöbb nitrogént, idén a 9 tonnát közelítette az átlagom 75ezres eladással, 2,5q NS és 2q pétisó
Válasz Gumóka #8683. hozzászólásáraszerencsejáték volt, az igaz, de eddig az input ármozgása általában belefért 20%-ba, de most ez a 250% kicsit kiverte a vellanykörtét
Válasz Gandhy #8682. hozzászólásáraMinden a gabona kötéseken múlik.
Ha 80 körül le lehet kötni gabonát akkor nem fogom nézni a műtrágya árát ami kell az kell.
Válasz envagyok2 #8678. hozzászólásáraén eldöntöttem, hogy bekockáztatom a tavaszi vásárlást, így vagy profitot realizálok majd, vagy a bukót, olyan lett ez is, mint a tőzsde
Válasz envagyok2 #8678. hozzászólásáraA Nitrogénművek azt javasolja,hogy minél hamarabb vegyünk,mert ha kemény tél lesz akkor még magasabb lehet a gázár,és ebből kifolyólag a mütrágya is.Innen rád van bízva.
Válasz medikus #8675. hozzászólásáraNem mondtam h márciusban nem lesz. Meg ő se. Csak azt a bizonyos mondatot akartam úgy értelmezni, ahogy szerintem szánva volt
Válasz Földönfuto #8669. hozzászólásáraFigyelj a mondatokra, mert nem ezt mondta. “Ezen a napon meg lehet venni a 2022 év első 5 hónapjára a teljes műtrágya gyártási kapacitásunkat”
Ugye a legendás egynapról van szó. Tehát ha aznap rendelsz 500.000 tonnàt mondjuk, amivel lefoglalja magát május végéig, akkor azt fogja gyártani. DE, ha nem, akkor gondolom az aznap berendelt mennyiséget gyártja le hazai piacra. A május vége gondolom csak azért lett bemondva, mert utàna tuti más lesz a program.
Tehát ha szétszeded a mondatát, nem azt mondta, hogy május 25-én is tudsz tőle venni.
Válasz sirhanzoltan #8665. hozzászólásáraMilyen olcsó a komplex!
Gyerekkoromba, mikor még 50-60 ezer volt a péti27, akkor 2-3 szor annyi volt a komplex. Minél több volt benne a foszfor, annál drágább volt, mert ugye az egy igen drága komponens.
Mostmeg ippen egy kicsivel több csak.
Válasz medikus #8657. hozzászólásáraKezdhettek félni. A gazdák nem adják a kenyérnekvaló búzát. Tárolják pofátlan módon, kiéheztetik a lakosságot. Megvan az új ellenség, a búzatermelő paraszt.
Válasz Cafi #8631. hozzászólásáraPont ugyanez az én véleményem is nálunk nagyon működik az oszdmeg és uralkodj elv, ha van akit kineveznek közülünk rossznak akkor legkönnyebb azt szapulni nem kormányt.
Sziasztok ! Volna egy konkrét kérdésem az aktuális mütrágyapiaccal kapcsolatban : Lehet Magyarországon a napokban “genezis” karbamidot vásárolni kamionos tételben bigbag csomagolva ? Ha igen, milyen árban ??? ( nálunk felvidéken jelenleg kb. 880 euró/t, és sürgetnek, merthogy nem lesz, vagy tavasszal 1100 euró/t lesz az ára…)
Mi a helyzet a karbamiddsl az anyaországban ??? Köszönöm az infót
13902 hozzászólás
Válasz MrPoke #8697. hozzászólásáraAkkor eddig kellett volna 500-nak lennie.
Élősúlyban a sertésért 700forintnál már húzzák a szájukat, vágóhídon még ennyi se. A reál meg 1000 lenne.
Ha minden reáláron menne, itt 350 ezer kéne legyen a minimálbér, hogy az ember ne haljon éhen. Nettóba.
Seholse vagyunk.
Válasz MrPoke #8699. hozzászólásáraAzok a hegyek pár nap alatt készülnek el, és ugyanennyi idő alatt ki is szállíthatóak
Válasz MrPoke #8696. hozzászólásáranem gondolom, hogy sok lenne, nálam ez a sztenderd, átálltam a takarmánybúzára, arra felénk ennyi elég, na meg 2 lombtrágya, én Yara Gramitrel-t adok pluszba
kukorica 3q-t kap, jó évben 13 tonna, idén 8,2 lett, de esőt nem látott
Válasz Gandhy #8695. hozzászólásáraAz összes nitrogéngyárban hegyekben áll a műtrágya. Lassan nem férnek el.
Anyag van, csak játszanak az árral......
Válasz Gandhy #8695. hozzászólásáraPersze nyilván, nem is akarok én itt senkit riogatni, vagy befolyásolni, csak elmélkedünk. Szerintem is lesz így vagy úgy annyi műtrágya amivel már mindenki elboldogul. Az hogy mennyi lesz, azt nem tudom, és nem is akarok találgatni sem. Az utóbbi 1-2 év tele volt váratlan dolgokkal
Válasz Gumóka #8689. hozzászólására500? Jelenlegi terményárak esetén inkább 1000+ felé kellene lennie az árának.
A sertés hús meg 1000ft most? vicc az is 2500+ lenne a reális ára.
Válasz Gandhy #8688. hozzászólásáraEz sok? Sokan kirakják a 180kg hatóanyagot simán, sőt.... van ahol a 200 is kimegy.
Ennyit tápanyaggal örülj az eredményeknek. én 6q val csináltam 5,5t....
Válasz bandigh #8693. hozzászólásáraaz én integrátoromnál, Duslo, LAT(Linz), Genezis volt általában, úgy gondolom, ha a Bige nem szolgál majd ki itthon, a többi csatornán jön majd a külföldi, ahogy eddig is
Válasz Gandhy #8692. hozzászólására
Nálunk is ritkán van bolti, akkor nincs idő sütni, meg hát mondtam, a sonka jobban fogy!
Van itt egy házi pékség, ha megyek csak oda, olyan mikor a nagymuter a búbos kemencébe sütötte, mikor gyerekek voltunk
Válasz Gandhy #8682. hozzászólásáraTotál igazad van, és vannak ezzel így még sokan. Viszont ezen a ponton kell felismerni, hogy ez egy teljesen tudatos piaci magatartás, a gazdálkodó saját döntése, saját kockázatvállalása. Azért nem veszel, mert abban bízol, hogy olcsóbb lesz. Tiszta sor.
De akkor ne az follyon már a csapból is, hogy nem elérhető az anyag, meg hogy meg vannak károsítva az emberek meg satöbbi. Tehát aki nem akar venni, az szerintem arra reálisan ne számítson, hogy lesz olcsó gazdákat megsegítő műtrágya, mert volt és van lehetőség venni. Ha ne adj isten tavasszal nem lesz olcsóbb, nem történt semmi, megveszed ugyanennyiért márciusban és kész. Nem buktál. Ha ne adj isten, sokan így gondolkodnak, és nem vásárolnak, a gyár kapaciása felszabadul, le fogja kötni azt más munkákra, mint ahogy azt többször is jelezte. Mivel sok helyen van raktárkészlet, így még tudsz majd venni márciusban is. Vagy nem, ezt decemberben megmondani nem tudja senki.
Tehát az opcióid:
-Olcsóbb lesz tavasszal, mondjuk 15
-Ugyanennyi lesz
-Drágább lesz
-Nem lesz
A 4 ből egy ami hasznos, én nem szeretem az ilyen esélyes bulikat
Válasz Gumóka #8689. hozzászólásáraközel 2 éve nem vettem kenyeret, csak az összetevőit, a kovász saját termék
Válasz bandigh #8684. hozzászólásáraMost rá néztem már nincs fent.Furcsa ,hogy ilyen hamar levették.
Válasz envagyok2 #8678. hozzászólásárahttps://www.napi.hu/magyar-vallalatok/agrarminiszterium-nitrogenmuvek-mutragya-magyar-gazdak-36-milliard.741449.html
Válasz Gandhy #8687. hozzászólásáraMár a 100 is, nem a 250...
500 a kenyér bakker.
A hasznunk sehogyse' több évtizedek óta, termelhetünk mi akármennyit. Erről azért gondoskodnak.
Válasz MrPoke #8686. hozzászólásárabúzára figyelni kell, mert nálam az eszi meg a legtöbb nitrogént, idén a 9 tonnát közelítette az átlagom 75ezres eladással, 2,5q NS és 2q pétisó
Válasz Gumóka #8683. hozzászólásáraszerencsejáték volt, az igaz, de eddig az input ármozgása általában belefért 20%-ba, de most ez a 250% kicsit kiverte a vellanykörtét
Válasz Gandhy #8682. hozzászólásáraMinden a gabona kötéseken múlik.
Ha 80 körül le lehet kötni gabonát akkor nem fogom nézni a műtrágya árát ami kell az kell.
Válasz Gandhy #8682. hozzászólásáraAz időjárás mellé most még ezt is el kell találni.
Válasz Földönfuto #8679. hozzászólásáraAzt a mai cikket, amiben ez van, nem találom
Válasz Gandhy #8682. hozzászólásáraEddig is az volt, meg igazi szerencsejáték.
30 éve.
"A jóisten gazdálkodik a gazda kontójára"
Meg a kereskedők...
Válasz envagyok2 #8678. hozzászólásáraén eldöntöttem, hogy bekockáztatom a tavaszi vásárlást, így vagy profitot realizálok majd, vagy a bukót, olyan lett ez is, mint a tőzsde
Válasz envagyok2 #8678. hozzászólásáraA Nitrogénművek azt javasolja,hogy minél hamarabb vegyünk,mert ha kemény tél lesz akkor még magasabb lehet a gázár,és ebből kifolyólag a mütrágya is.Innen rád van bízva.
Válasz envagyok2 #8678. hozzászólásáraLófaxt.
Most a stop bige kampány megy, semmi más.
Ez Magyarország.
Szégyen...
Válasz bandigh #8673. hozzászólásáraEz egy mai indexes cikk,és abban szóról szóra ez van leírva,szerintem ez már nem az a legendás egy nap.
SOS
nem figyeltem minden hírt, de holnap már december és péntek, és nem lesz sok ilyen idén már.
végülis mit mond mondott a miniszter, meg a kamara meg a jóska?
vegyünk 200-210-220-ár, vagy ne vegyünk?
lesz ettől jobb, vagy nem lesz?
hogy döntsünk holnap reggel?
konkrétat mit mondtak?
Válasz bandigh #8676. hozzászólásáraMájusra gondoltam!!!
Válasz medikus #8675. hozzászólásáraNem mondtam h márciusban nem lesz. Meg ő se. Csak azt a bizonyos mondatot akartam úgy értelmezni, ahogy szerintem szánva volt
Válasz bandigh #8673. hozzászólásáraAkkor már nem is veszek,ha lesz is!
Válasz traktorajtóhajtogató #8672. hozzászólásáraA MAP, DAP is drága volt sokszor, ezekben pedig egy gramm kálium sincs.
Válasz Földönfuto #8669. hozzászólásáraFigyelj a mondatokra, mert nem ezt mondta. “Ezen a napon meg lehet venni a 2022 év első 5 hónapjára a teljes műtrágya gyártási kapacitásunkat”
Ugye a legendás egynapról van szó. Tehát ha aznap rendelsz 500.000 tonnàt mondjuk, amivel lefoglalja magát május végéig, akkor azt fogja gyártani. DE, ha nem, akkor gondolom az aznap berendelt mennyiséget gyártja le hazai piacra. A május vége gondolom csak azért lett bemondva, mert utàna tuti más lesz a program.
Tehát ha szétszeded a mondatát, nem azt mondta, hogy május 25-én is tudsz tőle venni.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #8666. hozzászólásáraKálium volt a drága komponens, nem a foszfor. Ha Szulfát illetve nitrát formában volt a kálium, akkor már aranyárban ment....
Válasz Földönfuto #8669. hozzászólásáraJaja és ne felejtsük el hogy a magyar gazdák pénzéből fogja a fizetni a pártja kampányát.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #8666. hozzászólásáraTavaly voltál gyerek?
Mégis csak adja Bige a műtrágyát.A 2022 jan,1-től május31-ig gyártott mennyiséget a magyar gazdák igénybe vehetik.
Válasz sirhanzoltan #8665. hozzászólásárahol??
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #8666. hozzászólásáraIgen, most a 2-3x szorzó azért necces lenne
Válasz sirhanzoltan #8665. hozzászólásáraMilyen olcsó a komplex!
Gyerekkoromba, mikor még 50-60 ezer volt a péti27, akkor 2-3 szor annyi volt a komplex. Minél több volt benne a foszfor, annál drágább volt, mert ugye az egy igen drága komponens.
Mostmeg ippen egy kicsivel több csak.
Linzi 27% 221+áfa, NPK 3x15 239+áfa tegnap fizetve, mától szállíthatom haza. Nem egész kamion tétel.
Nem kevés de legalább van.
Válasz TeljesenMindegy #8660. hozzászólásáraÉn nagyon kenyeret nem ehetek!Tőlem tárolhatják!Inkább húst eszek!Sokat!
Válasz Lali05 #8661. hozzászólásáraEz bruttó.
Itt meg nettót szoktak írni.
Ez nettóban 229
NIKROL 28 mai ár Nettó 230e/t
Válasz Megmondó #8654. hozzászólásárahttps://www.agro-store.hu/index.php?virtuemart_category_id%5B%5D=96&virtuemart_manufacturer_id%5B%5D=64&option=com_customfilters&view=products&Itemid=108
Válasz medikus #8657. hozzászólásáraKezdhettek félni. A gazdák nem adják a kenyérnekvaló búzát. Tárolják pofátlan módon, kiéheztetik a lakosságot. Megvan az új ellenség, a búzatermelő paraszt.
Válasz shr.miklos #8653. hozzászólására
Válasz Cafi #8631. hozzászólásáraPont ugyanez az én véleményem is nálunk nagyon működik az oszdmeg és uralkodj elv, ha van akit kineveznek közülünk rossznak akkor legkönnyebb azt szapulni nem kormányt.
MAGOSZ is beszállt!Majd Jakab intéz olcsó műtrágyát!Mégis csak tűrhetetlen hogy Magyarországon 1 ember állít elő műtrágyát!Idáig nem tudták!
Válasz shr.miklos #8653. hozzászólására335.000 Ft/t volt 2 napja.
Válasz shr.miklos #8653. hozzászólására400/kg
Utálom,hogy ? Mitis? IKR Vagy KITE Mütrágyaárakat dobnavalaki? Mindkettőtkérdeztem! Nincs! Bige bedobott 1 árat! ezen van! Kell? Akarszvenni? Ezvan!
Sziasztok ! Volna egy konkrét kérdésem az aktuális mütrágyapiaccal kapcsolatban : Lehet Magyarországon a napokban “genezis” karbamidot vásárolni kamionos tételben bigbag csomagolva ? Ha igen, milyen árban ??? ( nálunk felvidéken jelenleg kb. 880 euró/t, és sürgetnek, merthogy nem lesz, vagy tavasszal 1100 euró/t lesz az ára…)
Mi a helyzet a karbamiddsl az anyaországban ??? Köszönöm az infót