Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ez a műtrágyázás jó kérdés.
Idén már mindenki másképp csinálja.
Sokan a búzát, árpát komplex nélkül vetették el, majd ebben az esős időben, mikor kikeltek szórtak rá karbamidot, 15 cm mély csapákkal, nem tudom mire gondoltak....
Búza alá mi sem a megszokott dózissal, 250 kg npk helyett 150-et adtunk, de adtunk.
Tavasszal sajnos kerül amibe kerül a 4-5 mázsa Pétisót vagy kénest, oda kell tenni.
7-8 tonna alatt nem szabad itt termelni. Ha lehet kenyér minőséget. Jövő évben kiderül,hogy az intenzív gazdálkodás megy-e még...illetve megtérül-e hogyan kell átgondolni a termelést.
Próbálom nézni a többi gazdát aki npk nélkül stb. termel, hogy mennyivel lesz kevesebb.
Válasz ..,-:) #13329. hozzászólásáraMiért, a 12 ezres, 120 mázsás kukoricatermés nem bír el szerinted 4mázsa 40 ezres nitrogént? Az csak 160 ezer hektáronként. A fent írt termés mindent is elbír.
Válasz ..,-:) #13328. hozzászólásáraAz a megdöbbentő, hogy a 165 ezerért vett pétisóval is komoly feladat volt a kukoricát nyereségessé tenni 56/43 ezres átvételi árral.
Válasz ..,-:) #13328. hozzászólásáraMondjuk én akkor sem értettem, hogy akik pánik szerűen elkezdték venni 360-430ezer/tonna közt, azok mire tervezték szórni !? Mert ha nem kanabisra, akkor csak bukó lehetet…..
Válasz Csavarkulcs #13313. hozzászólásáraAki megvette négyszázért és leugrott 160-ra, az komolyabbat bukott, mint aki most megvehette 115-ért és lebukik mondjuk 80-ra……
Válasz Csavarkulcs #13316. hozzászólásáraAz őszi vetőmag szerintem más. Jártam egy hosszabb úton meg a környezetemben is alig van őszi vetés. A talajra sem lehet rámenni okr. 20 óta. Át van ázva . Művelésben is vannak elmaradások bőven. Tavasszal dől el kinek milyen szándéka van. Addig nem hiányzik senkinek semmi.
Ami a készleten van, az lehet hogy el van adva, csak a tavaszi kiszállításra vár. Nem lehet tudni, mi a pontos helyzet.
Még a bukás sem biztos. Ha az lenne nem vetne senki. Mindenki rámenne az ugaroltatásra.
Válasz lala #13320. hozzászólásáraAz hogy itt a napokban két gyár belengette a bezárást. A többi az még rajtuk kívül megy. Pont ezzel bukott meg az a felvetés..ha nem veszi a Magyar akkor viszi a külföldi. Akkor hol a külföldi ki meg vené előlem ?
Válasz uff #13315. hozzászólásáraHatóanyag vizsgálatot nem végeztettem, de ha egymás mellé teszem a talajvizsgálatot, a kijuttatott tápanyagot, a vizet meg a termést akár rendben is lehet.
Válasz lala #13317. hozzászólásáraAz utolsó pillanatban ment aki tudott gyorsan kedvezményes hitelhez jutni. Szerinted mibetették a pénz egy részét ? Nem mindenki pakolta vissza nagyobb kamatra.
Válasz Zoli1437 #13314. hozzászólásáraMajd eldől..jelenleg eladási kényszer van,,,műtrágyából. Pont ugyanúgy mint vetőmagból volt az ősz elején. A 25 ezres búza vetőmagot már 10 ért is kínálták csak vigye valaki. Marha nagyot buktak az integrátorok is szeretnék kipumpálni a pénzt ahonnan csak lehet. Most az az idő jön mindenkinek kell letolni a gatyán kicsit. A termelők már bokáig letolták.
Válasz Csavarkulcs #13312. hozzászólásáraHa álló gyárak mellett túlkínálat van, akkor a keresletnek kellett nagyot csökkenni.
A ki nem szórt műtrágya nem fog termést növelni.
Elválik, hogy alacsony termésszinten ki tud gazdaságos lenni vagy akar termelni.
Kérdés, hogy alacsony terméssel milyen árak párosulnak?
Meg a műtrágyánál ki hogy spekulál?
El fog jönni az idő, mikor mindenki teríti a lapjait.
Válasz Sk Laci #13280. hozzászólásáraNe zavarjon meg az a teny, hogy ZÁRT reszvenytarsasag! Csak úgy reszvenyt/reszesedest nem tudsz vasarolni! (Az-az NyRT)
Válasz mihaszna #13299. hozzászólásáraItt a területek legalább 70-80 % a még szàntatlan ....és egy darabig az is marad....egész nap esik az eső, a tegnap esett 10-15 centi hó ....még a kukoricàból is van kinnt nem kevés .....
Válasz Sk Laci #13280. hozzászólásáraAzt azért remélem tudod, hogy miért jó egy cégnek ha "veszteséges" a mérlege. Nem véletlenül milliárdos a Bige. Nyilván veszteséges neki 1napig olcsóbban adni "akcióban" a műtrágyáját amit a beesett olcsó gázzal állított elő töredék áron. :)
A részvények 51%-át pedig nem tudja megvenni senki, pedig lenne rá jelentkező, elhiheted :D Ne legyél már ennyire buta
Válasz RARGAkèny #13292. hozzászólásáraNem is olyan rég az üzletkötők szerint jó vétel volt a péti só 420 000ft/t -ért,mert lehet,hogy nem is lesz.Aztán lett és vettem 170000-ért.Az üzletkötő egy alkalmazott ,nem hiszem ,hogy érdekli bármely gazda .Nem kell semmit elhinni.
Válasz Ares 826 #13289. hozzászólásáraIgen. Az a biztos ami az udvaron van ...vetőmag is megvan, màrcsak szàntani kellene tudni valahogy mert a földek megközelíthetetlenek....
13837 hozzászólás
Válasz igazmondó juhász #13335. hozzászólásáraVettem ilyet az idén de soha többet!!!! Összeált, poros söpredék volt az összes 40q.
Ez a műtrágyázás jó kérdés.
Idén már mindenki másképp csinálja.
Sokan a búzát, árpát komplex nélkül vetették el, majd ebben az esős időben, mikor kikeltek szórtak rá karbamidot, 15 cm mély csapákkal, nem tudom mire gondoltak....
Búza alá mi sem a megszokott dózissal, 250 kg npk helyett 150-et adtunk, de adtunk.
Tavasszal sajnos kerül amibe kerül a 4-5 mázsa Pétisót vagy kénest, oda kell tenni.
7-8 tonna alatt nem szabad itt termelni. Ha lehet kenyér minőséget. Jövő évben kiderül,hogy az intenzív gazdálkodás megy-e még...illetve megtérül-e hogyan kell átgondolni a termelést.
Próbálom nézni a többi gazdát aki npk nélkül stb. termel, hogy mennyivel lesz kevesebb.
Válasz GJT #13333. hozzászólásáraKite most 115 ezerért adja a mast, azomures, az is jó szokott lenni!!!
Válasz GJT #13333. hozzászólásáraIKR az jó
Melyik a jobb MAS.Az IKR es szlovák vagy az ukrán/orosz.Az utóbbi a számba lenne, az IKR és 30km re ára,tárolása egyforma
Válasz ..,-:) #13329. hozzászólásáraHa mondjuk 4q pétivel mentél, és 8t kukoricàval számoltál:
-Műtrágya: 4x40=160
Kuk: 8x130= 1040
Diff:880
Vagy
-Műtràgya 4x12= 48
Kuk: 8x50=400
Diff: 352
Az első verzióban még mindig jobban elfért a termelési költség, szerintem
Válasz ..,-:) #13329. hozzászólásáraMiért, a 12 ezres, 120 mázsás kukoricatermés nem bír el szerinted 4mázsa 40 ezres nitrogént? Az csak 160 ezer hektáronként. A fent írt termés mindent is elbír.
Válasz ..,-:) #13328. hozzászólásáraAz a megdöbbentő, hogy a 165 ezerért vett pétisóval is komoly feladat volt a kukoricát nyereségessé tenni 56/43 ezres átvételi árral.
Válasz ..,-:) #13328. hozzászólásáraMondjuk én akkor sem értettem, hogy akik pánik szerűen elkezdték venni 360-430ezer/tonna közt, azok mire tervezték szórni !? Mert ha nem kanabisra, akkor csak bukó lehetet…..
Válasz Csavarkulcs #13313. hozzászólásáraAki megvette négyszázért és leugrott 160-ra, az komolyabbat bukott, mint aki most megvehette 115-ért és lebukik mondjuk 80-ra……
Válasz Zoli1437 #13324. hozzászólásáraEz türelem játék.
Válasz lala #13325. hozzászólásáraPálinka !
Válasz Csavarkulcs #13323. hozzászólásáraGyümölcsből nem lesz mütrága?
Válasz Csavarkulcs #13316. hozzászólásáraAz őszi vetőmag szerintem más. Jártam egy hosszabb úton meg a környezetemben is alig van őszi vetés. A talajra sem lehet rámenni okr. 20 óta. Át van ázva . Művelésben is vannak elmaradások bőven. Tavasszal dől el kinek milyen szándéka van. Addig nem hiányzik senkinek semmi.
Ami a készleten van, az lehet hogy el van adva, csak a tavaszi kiszállításra vár. Nem lehet tudni, mi a pontos helyzet.
Még a bukás sem biztos. Ha az lenne nem vetne senki. Mindenki rámenne az ugaroltatásra.
Válasz lala #13322. hozzászólására
Válasz Csavarkulcs #13321. hozzászólásáraTe sem vagy józanabb tőlem hehhe--- hhiiii
Válasz lala #13320. hozzászólásáraAz hogy itt a napokban két gyár belengette a bezárást. A többi az még rajtuk kívül megy. Pont ezzel bukott meg az a felvetés..ha nem veszi a Magyar akkor viszi a külföldi. Akkor hol a külföldi ki meg vené előlem ?
Válasz Csavarkulcs #13318. hozzászólásáraMI? ?
Válasz uff #13315. hozzászólásáraHatóanyag vizsgálatot nem végeztettem, de ha egymás mellé teszem a talajvizsgálatot, a kijuttatott tápanyagot, a vizet meg a termést akár rendben is lehet.
Válasz lala #13317. hozzászólásáraAz utolsó pillanatban ment aki tudott gyorsan kedvezményes hitelhez jutni. Szerinted mibetették a pénz egy részét ? Nem mindenki pakolta vissza nagyobb kamatra.
Válasz Csavarkulcs #13312. hozzászólásáraMivel vannak tele a raktárak?fizikailag?
Válasz Zoli1437 #13314. hozzászólásáraMajd eldől..jelenleg eladási kényszer van,,,műtrágyából. Pont ugyanúgy mint vetőmagból volt az ősz elején. A 25 ezres búza vetőmagot már 10 ért is kínálták csak vigye valaki. Marha nagyot buktak az integrátorok is szeretnék kipumpálni a pénzt ahonnan csak lehet. Most az az idő jön mindenkinek kell letolni a gatyán kicsit. A termelők már bokáig letolták.
Válasz Zoli1437 #13314. hozzászólásáraA ki nem szórt műtrágya nem fog termést növelni.-- EZ BIZTOS na meg a hatóanyag csökkentett se ....
Válasz Csavarkulcs #13312. hozzászólásáraHa álló gyárak mellett túlkínálat van, akkor a keresletnek kellett nagyot csökkenni.
A ki nem szórt műtrágya nem fog termést növelni.
Elválik, hogy alacsony termésszinten ki tud gazdaságos lenni vagy akar termelni.
Kérdés, hogy alacsony terméssel milyen árak párosulnak?
Meg a műtrágyánál ki hogy spekulál?
El fog jönni az idő, mikor mindenki teríti a lapjait.
Válasz igazmondó juhász #13310. hozzászólásáraEz mindenki saját felelőssége egy éve 40 ezer...majd párr hét múlva fele...kb.
Válasz Zoli1437 #13311. hozzászólásáraTele a raktárak... Tőlünk délre-nyugatra...de még a Lengyelek sem áltak le.
Válasz Csavarkulcs #13309. hozzászólásáraMajd tavasszal okosabbak leszünk. Visszamenőleg.
Válasz Csavarkulcs #13309. hozzászólásáraAz, hogy te nem veszel, az egy dolog, de azért akik komolyabb szinten gazdálkodnak, azok most vettek, nem is keveset.
Válasz Zoli1437 #13308. hozzászólásáraNem fogy a műtrágya..ki kell ugrasztani a nyuszit.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231208/ujabb-kulonado-miatt-leallt-a-regio-szinte-teljes-mutragyagyartasa-656635?_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
Válasz bubu13 #13306. hozzászólásáraVan még, picit drágább, de vehetsz.
Van még a pétisóból??? Vagy akkor már nem lehet venni mint ahogy azon a bizonyos akciós napon mondták?!?!?!
Válasz Sk Laci #13280. hozzászólásáraNe zavarjon meg az a teny, hogy ZÁRT reszvenytarsasag! Csak úgy reszvenyt/reszesedest nem tudsz vasarolni! (Az-az NyRT)
Válasz 5465 #13296. hozzászólásáraEnnek a portálnak nulla a hitelessége.
Válasz Bigyófelügyelő #13302. hozzászólásáraMa jártam arra.Nyíregyháza
Válasz lala #13301. hozzászólásáraKicsit keletebbre.....szabolcsban
Válasz Bigyófelügyelő #13300. hozzászólásáraMerre vagy?Bodrogközben is van még kint kukorica.
Válasz mihaszna #13299. hozzászólásáraItt a területek legalább 70-80 % a még szàntatlan ....és egy darabig az is marad....egész nap esik az eső, a tegnap esett 10-15 centi hó ....még a kukoricàból is van kinnt nem kevés .....
Válasz Bigyófelügyelő #13291. hozzászólásáraMennyi nincs még fel szántva?
(Bocs az offolásért, de a műtrágya árakhoz nem tudok hozzá szólni)
Válasz 5465 #13296. hozzászólásáraMég az a szerencse hogy nem fogtak hozzá sírni.
Válasz envagyok2 #13287. hozzászólására"addig meg csinálja az ammónia lefejtőt, aztán mikor kész lesz, akkor arra lesz adó."
Szó szerint!!!
Infó
Válasz Sk Laci #13280. hozzászólásáraAzt azért remélem tudod, hogy miért jó egy cégnek ha "veszteséges" a mérlege. Nem véletlenül milliárdos a Bige. Nyilván veszteséges neki 1napig olcsóbban adni "akcióban" a műtrágyáját amit a beesett olcsó gázzal állított elő töredék áron. :)
A részvények 51%-át pedig nem tudja megvenni senki, pedig lenne rá jelentkező, elhiheted :D Ne legyél már ennyire buta
Bige mai ár kamionos tétel
Pétisó115 000+ áfa
30 %-os nitrosol 128 000 +áfa
karbamid 165 000 + áfa
ammónium-nitrát 145 000 + áfa
npk 10-20-10 200 000+ áfa
4-24-24 214 000 + áfa
Válasz RARGAkèny #13292. hozzászólásáraNem is olyan rég az üzletkötők szerint jó vétel volt a péti só 420 000ft/t -ért,mert lehet,hogy nem is lesz.Aztán lett és vettem 170000-ért.Az üzletkötő egy alkalmazott ,nem hiszem ,hogy érdekli bármely gazda .Nem kell semmit elhinni.
Válasz Ares 826 #13289. hozzászólásáraÜzletkötő szerint nagy siker volt, csak 1 edül 1000t+ adott el du 3ig kis körzetben
Válasz Ares 826 #13289. hozzászólásáraIgen. Az a biztos ami az udvaron van ...vetőmag is megvan, màrcsak szàntani kellene tudni valahogy mert a földek megközelíthetetlenek....
Válasz Ares 826 #13289. hozzászólásáraNem, majd az időjárás, állomány állapota, fejlettsége, korai kötési árak eldöntik, mennyi ktg lesz ráfordítva.
Vettetek műkakit a mostani akcióban gazdatársak???
Válasz Sk Laci #13280. hozzászólásáraNo azért annyira Bige sem hülye, hogy az 50% részvényt meg lehessen tőle vásárolni olyan könnyedén!