Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Picik vagyunk, csak találgatni lehet mi fog történni. A komplex ára azt mondják nem fog leesni semmiképp mert foszfor csak az oroszoknál van,akiktől Amerika nagy mennyiséget lekötött.
Válasz ..,-:) #6600. hozzászólásáraAzért kíváncsi vagyok, hogy miért gondoljátok ezt. Földgázból olyan nagy készletek vannak a világon mindenfelé, hogy közép és hosszútávon én kizárt dolognak tartom a magas árakat.
Azt mondják, hogy a tavalyi árakhoz képest már 4x-es ára van. Ha ez így marad, akkor a lakossági földgáz árakban is meg kell jelennie, és akkor lesz belőle cirkusz, ami a politikának nem érdeke, pont úgy mint a magas élelmiszer ár.
Ilyen áraknál már simán versenyképes lehet amerikából vagy Dubaiból tankerrel hozott LNG a horvát terminálon keresztül, pedig sokszoros költség és munka van vele, mint a ruszkiknak a csövön nyomni.
Szóval szerintem fél/egy éven belül jelentős korrekciónak kell lennie, mert szerintem ez csak temporális kínálati "vákuum".
Válasz Schrauf Roland #6595. hozzászólásáraNa az lenne érdekes ha a múlt év a jelen meg a jövőt illetően itt valami olcsobb lesz. Szinte forrong a világ mindent okolva meg jo is legyen.. legyen igazatok !!!
Válasz bandigh #6599. hozzászólásáraÍgy van. 80-100%-os emelés még benne van a gáznál a jövőt illetően. Nyugaton az elmúlt évben 2,5-3x-os emelés már volt……
Én sok emberrel beszéltem. A komplexet megvettük korábban,amikor még kedvezőbb volt. A nitrogénre több nagy cég is azt mondta,hogy le kell esnie az árának. Ha a gáz ára esik, akkor a nitrogéné is. Mi a nitrogénnel várunk.
Esetleg valakit érdekel:https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/input/mutragya-tapanyag-novenyvedoszer/petiso-big-bag-700kg/h_6804985?ref=e70d40b4
Válasz Uazos #6588. hozzászólásáraTalán még lefoglalok 10 tonna amofoszt.
Jövőre napraforgó nem lessz, így NPK-t nem veszek.
Rákérdezek az egyes N tartalmúakra hol mozog az ár. És majd döntök.
Válasz kukaccsosz #6582. hozzászólásáraAmofoszt, NPK-t péntek délután kínálták. Jövö héten adok választ. Természetesen a készletek végesek. Aki elébb megy , azé lessz.
Válasz Uazos #6583. hozzászólásáraöreg pomyva. Felülröl valamilyen mübörszerüség, alulról vászon. A mütrágya big-bagban van gyárilag becsomagolva. Belül a zsákban még egy fóliaréteg.
Válasz Sk Laci #6580. hozzászólásáraUV fóliával van letakarva, nem?
Ha igen, nem lesz. Raklap legyen alatta.
Szoktam így én is, semmi baja. Ha a zsákok szája légmentesen zárva és van belül fólia, akkor stabil.
Válasz Uazos #6576. hozzászólásáraÍrtok itt érdekes árakat.
Hétfőn hozák meg a DAP mütrágyát 570 euró/tonna 2022 augusztus 31 fizetéssel.
Amofoszra 650 eurós árat mondtak 30 napos fizetési határidővel.
NPK 8/24/30 és 10/26/26 is kaptam árakat, de mostan nem találom. valahol 450-480 eurós ár körül lehet.
Tiszta nitregéntartalmúra nem kérdeztem rá.
Elhozták a DAP 18/46 NP mütrágyát, egy részét szétszórtam 30 ha-on, a többit felraktam egy szabad pótkocsira, és leponyváztam. Szabad ég alatt van, tüzel rá a nap.
Lessz baja a mütrágyának, hogy nincsen raktárban árnyékos helyen, vagy így is lehet raktározni a big bag csomagolásu DAP mütrágyát???
KB 3-4 hetet lenne így tárolva. Napraforgó betakarítása utánn lenne szétszórva búza elé.
Belesz itt basva. Haver beszélt ma egy üzletkötővel. Karbamid kikötőn bigbag-ban 172.000 ft, de október-november szállítás.
A MAS-ra 105.000 nettót mondott. 3x15 ös nincs is. Foszforra is horror árat regélnek, már 250.000 körül van, ha van!
13763 hozzászólás
Milyen áron mozog most a Pétisó?
Válasz III.Gyula #6609. hozzászólásáraHa eddig is termett nem kell agyalni. Akinek nem annak inkább.
Válasz endypapa_20120 #6610. hozzászólásáraKevesebb műtrágya felhasználás=kevesebb termés=magasabb terményár ki nevet a végén?
Válasz III.Gyula #6609. hozzászólásáraPedig közeleg az idő!
Válasz endypapa_20120 #6606. hozzászólásáraEngem nem tudnak eggyenlőre!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6607. hozzászólásáraEz nagy tétel és már a múlt pénteken lejárt a határidő!
Ma szóltak hogy kell-e ilyen ocsón,én meg bólintottam.
Válasz III.Gyula #6605. hozzászólásáraGondolom ez akciós ár
4q/ha??
Válasz III.Gyula #6605. hozzászólásáraMég a végén, tömegeket "kényszerítenek" a talajmegújító gazdálkodásba.
Granulált karbamid 17200+fa
Bio gázzal nem kiváltható a földgáz?
Picik vagyunk, csak találgatni lehet mi fog történni. A komplex ára azt mondják nem fog leesni semmiképp mert foszfor csak az oroszoknál van,akiktől Amerika nagy mennyiséget lekötött.
Válasz ..,-:) #6600. hozzászólásáraAzért kíváncsi vagyok, hogy miért gondoljátok ezt. Földgázból olyan nagy készletek vannak a világon mindenfelé, hogy közép és hosszútávon én kizárt dolognak tartom a magas árakat.
Azt mondják, hogy a tavalyi árakhoz képest már 4x-es ára van. Ha ez így marad, akkor a lakossági földgáz árakban is meg kell jelennie, és akkor lesz belőle cirkusz, ami a politikának nem érdeke, pont úgy mint a magas élelmiszer ár.
Ilyen áraknál már simán versenyképes lehet amerikából vagy Dubaiból tankerrel hozott LNG a horvát terminálon keresztül, pedig sokszoros költség és munka van vele, mint a ruszkiknak a csövön nyomni.
Szóval szerintem fél/egy éven belül jelentős korrekciónak kell lennie, mert szerintem ez csak temporális kínálati "vákuum".
Válasz Schrauf Roland #6595. hozzászólásáraNa az lenne érdekes ha a múlt év a jelen meg a jövőt illetően itt valami olcsobb lesz. Szinte forrong a világ mindent okolva meg jo is legyen.. legyen igazatok !!!
Válasz bandigh #6599. hozzászólásáraÍgy van. 80-100%-os emelés még benne van a gáznál a jövőt illetően. Nyugaton az elmúlt évben 2,5-3x-os emelés már volt……
Válasz Schrauf Roland #6595. hozzászólásáraMás meg azt mondja, hogy a gáz pont hogy emelve lesz
Kiténél 99.500 / to a mas.
Válasz Bárány #6596. hozzászólásáraIgen. Most a tavalyi 5100 ft-os nitrogén duplája lett.
Válasz Schrauf Roland #6595. hozzászólásáraEkkora drágulás nem csak a gáz miatt lett.
Nehéz most okosnak lenni...
Én sok emberrel beszéltem. A komplexet megvettük korábban,amikor még kedvezőbb volt. A nitrogénre több nagy cég is azt mondta,hogy le kell esnie az árának. Ha a gáz ára esik, akkor a nitrogéné is. Mi a nitrogénnel várunk.
Válasz Bárány #6593. hozzászólására1% különbség az kb semmi.
Még mindig azt mondják, hogy venni, venni, venni…..
Válasz barkaspisti #6592. hozzászólásáraTegnapelőtt nettó 102-105 között voltak ajánlatok.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6591. hozzászólásáraNagy cég ennyi nettó ért kínálta kamion tételbe Szabolcsba szállítva .
Válasz barkaspisti #6590. hozzászólására11500/q!!! kössz kihagyom..
Esetleg valakit érdekel:https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/input/mutragya-tapanyag-novenyvedoszer/petiso-big-bag-700kg/h_6804985?ref=e70d40b4
Válasz Uazos #6588. hozzászólásáraTalán még lefoglalok 10 tonna amofoszt.
Jövőre napraforgó nem lessz, így NPK-t nem veszek.
Rákérdezek az egyes N tartalmúakra hol mozog az ár. És majd döntök.
Válasz Sk Laci #6586. hozzászólásáraHa 550-650 euro környékén adják üsd le, mert ahogy írtam is, már 240.000 körül mocorog, ha van egyáltalán.
Válasz Sk Laci #6585. hozzászólásáraAz tökéletes lesz jó ideig!
Válasz kukaccsosz #6582. hozzászólásáraAmofoszt, NPK-t péntek délután kínálták. Jövö héten adok választ. Természetesen a készletek végesek. Aki elébb megy , azé lessz.
Válasz Uazos #6583. hozzászólásáraöreg pomyva. Felülröl valamilyen mübörszerüség, alulról vászon. A mütrágya big-bagban van gyárilag becsomagolva. Belül a zsákban még egy fóliaréteg.
Válasz kukaccsosz #6582. hozzászólásáraAz idén kimarad!
Válasz Sk Laci #6580. hozzászólásáraUV fóliával van letakarva, nem?
Ha igen, nem lesz. Raklap legyen alatta.
Szoktam így én is, semmi baja. Ha a zsákok szája légmentesen zárva és van belül fólia, akkor stabil.
Válasz Sk Laci #6578. hozzászólásáraAz jó DAP ár! (sajnos)
Legutóbb 220 ezer körül mondták már ha lehet kapni.
Válasz Sk Laci #6577. hozzászólásáraHa nem all vízbe semmi baja nem lesz. Sok telepen igy taroljak.
Potkocsit jobban sajnalnam.
Válasz Uazos #6579. hozzászólásáraMeleg 30-35+ nem számít?
Válasz Sk Laci #6577. hozzászólásáraSemmi baja nem lesz. Egy évig kibírná.
Válasz Uazos #6576. hozzászólásáraÍrtok itt érdekes árakat.
Hétfőn hozák meg a DAP mütrágyát 570 euró/tonna 2022 augusztus 31 fizetéssel.
Amofoszra 650 eurós árat mondtak 30 napos fizetési határidővel.
NPK 8/24/30 és 10/26/26 is kaptam árakat, de mostan nem találom. valahol 450-480 eurós ár körül lehet.
Tiszta nitregéntartalmúra nem kérdeztem rá.
Nem éppen mütrágyás ár, de a mütrágyát illeti.
Elhozták a DAP 18/46 NP mütrágyát, egy részét szétszórtam 30 ha-on, a többit felraktam egy szabad pótkocsira, és leponyváztam. Szabad ég alatt van, tüzel rá a nap.
Lessz baja a mütrágyának, hogy nincsen raktárban árnyékos helyen, vagy így is lehet raktározni a big bag csomagolásu DAP mütrágyát???
KB 3-4 hetet lenne így tárolva. Napraforgó betakarítása utánn lenne szétszórva búza elé.
Belesz itt basva. Haver beszélt ma egy üzletkötővel. Karbamid kikötőn bigbag-ban 172.000 ft, de október-november szállítás.
A MAS-ra 105.000 nettót mondott. 3x15 ös nincs is. Foszforra is horror árat regélnek, már 250.000 körül van, ha van!
Válasz lemken #6574. hozzászólásáraHa nem vetsz búzát, akkor megvalósítható. De ha igen?
Válasz TYLLA46 #6573. hozzászólásáraAkkor most nem lesz korai vásárlás majd esetleg télen. Feljebb már úgysem hiszem hogy megy.
Válasz lazar.r #6572. hozzászólásáraNem csak feléd, sajnos...
Udv urak.
13-14ezreket mondanak felenk a petisora bruttoba. 3x15npk 20 korul. Masfele is ilyen arak vannak? Varhato valamikor csokkenes?
Válasz $£€?! #6566. hozzászólásáraMilliárd, ekkora nagyságrend a bajság?
Válasz $£€?! #6567. hozzászólására22-ért péntekig volt,másik kereskedő már 23,5-et mondott.
Válasz $£€?! #6568. hozzászólásáraJövőhéten felhívom a területi képviselőt.
Válasz Sk Laci #6563. hozzászólásáraLaci szerintem szólj a kereskedőnek, gondolom betudja szerezni a papírt.
Válasz III.Gyula #6562. hozzászólására22000-25000 /q között mondják, én kihagyom, 1 évet kibírunk!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6561. hozzászólásáraBaj nem lehetett a dap al de a keleti agrár múlt idő. Áll a bál 8-9 Mrd ft miatt!!!
Válasz III.Gyula #6562. hozzászólásáraItt horror összegeket beszélnek MAP ra DAP ra
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6561. hozzászólásáraOrosz amofoszt nem sikerült venem, pedig kimondottan azt szerettem volna. Így DAP lett.