Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ARES mükakit most és nem decemberbenakarokveni! De ez a decemberben is vehettélvolna? Valahogy a 90-es évek ukrajnában láttam üzletpolitika! Érkezett 1 kamaz platónyi vödör a vasboltba! levették polcon csak azvolt utána 1 évmulvakaptak! Mi az amiért nincs most magyar mükaki????? Kibaszottul megnyitnám mint irtam a szabadimportot!!! De lehet mondani üzleti erőfölénnyel visszaélés lehetséges?
Ares hazai gyár tulaja? Mondhatni ők gondolkoztak nemzet és nemzettségben! Mostvoltkint lobogójuk az országházon! Habár anno épitkezniakart természetvédelmi területen helikopterleszálóval ezt megvétózták nálunk!
Jókérdés!!!! Ha van inport tengeri meg buza árletörésre akkor lehet import mükakiis árletörésre, habár lobbizni helikopteres vadászszállitással nemtudunk!! De ám felált a nagy agrárkavara, de mint érdekképviselet eddig láttam képeket fehér teritettasztalmellet a kinevezésekről! Kicsit fontosabblenne az befizetőknek ha lépnének mütrágya,meg vetőmagfronton! Nincs vetőmag meg mütrágya! Mi a f.. ból várják a tagdijat? Következő hiány a gázolaj?
Figyelj! anno valamikor állami kezességválalásvolt a bigemüvek hitelemiatt! ez értendő a te meg én adómből befizetett pénzalapból! na nagyonelmegy a tudodhova,.....! Mi az,hogy magyarnak nincs müganéja? de ukrán aki adna nemhozhatja mert nincs kvóta? Ez hasonló a kombájnoknál a támogatásra magyar 30%-lék és dolgoztak külföldön! Kibaszottul megnyitnám a kinti piacot mint 2012 ben az inportkukoricával! Árletörés inportkukival,meg inportbuzával esetleg inport kinai léalmával? ez évek nagytapasztalata!!!
Ugyanaz játszódott le a n műtrágyával mint a vetőmaggal.
Van kinti kereslet rá, meg az árfolyam is kedvező volt exportálni, és aki többet ad érte az hadd vigye.
Ezek a dolgok így működnek.
Ha mi is el tudjuk egyben jó áron adni a terményt akkor senki nem hagy vissza belőle azért hogy esetleg valamikor valakinek kell majd belőle pár mázsa.
Ha visszagondolunk az elmúlt 15 évre, talán 2 év volt hogy tavaszra csökkent a n ára. Az összes többi esetben növekedett vagy annyi maradt.
Ebből szerintem nem nehéz levonni a következtetést hogy időben meg kell rendelni.
Figyelj a kvótanélkül levernék az árakat keményen! na nézdmeg a kuki meg a müganéárakat! 2007 kuki 7400 mügané 13500 ez bruttó! 2012 kuki 6500 mügané? pillanatnyilag nemadoknektek mert Magyarország leggazdagabb embereakaroklenni hamár valamikor páréve az OTP kihátrált a finanszirozásból! Ez a top 100 politika!
Ares akkor kérdezz meg nézzutána! Ukrán meg többi mükakira kvótavan! Belehethozni x tonnát y-lon forint befizetéséért! Erről volt egy érdekes cikk régebben ugymint mütrágya guru " vadásztatta a képviselőket"!!!
Ám tudod import mükakira védővám meg mindenféle kvótavan amit nemlehet tullépni! Most szivesenlátnám ha exportilalmatnyomnának mütrágyára mint multévvégén a kukoricára!!!!!! Bár ez a fehérasztalos öltönyös politika!
Hát mostanában tőlem sem látott egy kanyit sem!!! Két éve volt nálam az üzletkötője, akkora volt az arca, hogy legszívesebben bemostam volna keki akkorát, hogy még most is kóvályogna tőle!!! Olyan vastag volt a pfáján a bőr hogy a kevlár kutya fsza hozzá képet!!! Azóta másik van halyette, de nem akarok velük üzletelni, amíg nem vesznek vissza a nagyképűségükből!!!!!
Azért nem mondanám, hogy monopol helyzetben van. Van más gyártó is, aki minőségi cuccot árul, lehet, hogy nem magyar, de francba a nemzeti érzelmekkel, ha ilyen galád módon akar szívatni Egyébként nekem is azt mondta egy műtrágyás üzletkötő, hogy nyugatra hordja kifelé a cuccot, magasról tesz ő a magyar gazdákra Már január végén áprilisi szállítást tudott csak ajánlani!
mindegy minek nevezik, a lényeg hogy áll, és megint sz..atja Bige úr az ország gazdáit, azon kívül nem tudunk mit tenni ellene, gyakorlatilag monopol helyzetbe van..
Figyu, ott ahol több milliárd az éves forgalom ott igen kell tartalékolni!!! De tudod én le sz...m, az egészet ő baja meg azé aki nem vette meg a műkakit 2012-ben!!! Részemről a téma lezárva!!
"Szerintem kellene legalább MINDEN ALKATRÉSZBŐL TARTALÉKOLNI PLUSZT"
Te minden alkatrészről írtál, nem csak néhányról!!!
Meg egyébként, hogy képben legyél 1 többmilliárdos
gázturbináról van szó éppen.
Azt meg, hogy bebuktam.....,nem is reagálok rá kb a
7 éves fiaim hozzászólás szintje!
Hát baxki képzeld van, ami olyan hogy kell az ott a polcon, én nem szezonban szeretek javítani hanem mikor van rá idő!!! Úgy hogy ezt a hozzászólást bebuktad!!!!
Úgy látom nem csak Péten van baj hanem Nálad is.
Láttál Te már műtrágyagyárat, hogy mindenből tartalék-
alkatrészt akarsz tároltatni????
Szerinted mekkora helyen férne el????
Szerinted mennyibe kerülne mindenből plusz alkatrész???
Gondolom Neked is van az ARES-hez minden a polcon a raktárban!!!
Persze, én csak azért írtam, mert nem értem a t. előttem hozzászóló kollégát, hogy mi baja van 50-60q* 4ropi/ha árbevétellel?????Nála mi az elfogadhatóneki csodagazdasága van
14022 hozzászólás
Linzi sóra nem sok kicsit a 9000ft+fa? Zsákos formába, voltak kis fennakadások így kénytelenek vagyunk most venni...
Válasz #3670. hozzászólásra
Akkor veszel mikor akarsz, én le sz...om, te pézed azt csinálsz amit tudsz!!!
Válasz #3669. hozzászólásra
ARES mükakit most és nem decemberbenakarokveni! De ez a decemberben is vehettélvolna? Valahogy a 90-es évek ukrajnában láttam üzletpolitika! Érkezett 1 kamaz platónyi vödör a vasboltba! levették polcon csak azvolt utána 1 évmulvakaptak! Mi az amiért nincs most magyar mükaki????? Kibaszottul megnyitnám mint irtam a szabadimportot!!! De lehet mondani üzleti erőfölénnyel visszaélés lehetséges?
Válasz #3668. hozzászólásra
Vetőmag is van elég, meg műkakit is lehetett venni még decemberben is!!
Válasz #3666. hozzászólásra
25.óravan!! Eddigsesokattettek!
Válasz #3664. hozzászólásra
Ares hazai gyár tulaja? Mondhatni ők gondolkoztak nemzet és nemzettségben! Mostvoltkint lobogójuk az országházon! Habár anno épitkezniakart természetvédelmi területen helikopterleszálóval ezt megvétózták nálunk!
Válasz #3665. hozzászólásra
Hát tévedsz még nem állt fel a szerinted "nagy" agrárkamara!!! Most van folyamatban, mégyegyszer mondom a gyengébbek kedvéért még nem állt fel!!
Válasz #3663. hozzászólásra
Jókérdés!!!! Ha van inport tengeri meg buza árletörésre akkor lehet import mükakiis árletörésre, habár lobbizni helikopteres vadászszállitással nemtudunk!! De ám felált a nagy agrárkavara, de mint érdekképviselet eddig láttam képeket fehér teritettasztalmellet a kinevezésekről! Kicsit fontosabblenne az befizetőknek ha lépnének mütrágya,meg vetőmagfronton! Nincs vetőmag meg mütrágya! Mi a f.. ból várják a tagdijat? Következő hiány a gázolaj?
Válasz #3663. hozzászólásra
Az lenne a jó, de ha a hazai gyár tulaja ezt nem akarja, akkor nincs mit tenni!!
Magyar földbe magyar műtrágyátAkkor,hogy is van ez?
Válasz #3661. hozzászólásra
Figyelj! anno valamikor állami kezességválalásvolt a bigemüvek hitelemiatt! ez értendő a te meg én adómből befizetett pénzalapból! na nagyonelmegy a tudodhova,.....! Mi az,hogy magyarnak nincs müganéja? de ukrán aki adna nemhozhatja mert nincs kvóta? Ez hasonló a kombájnoknál a támogatásra magyar 30%-lék és dolgoztak külföldön! Kibaszottul megnyitnám a kinti piacot mint 2012 ben az inportkukoricával! Árletörés inportkukival,meg inportbuzával esetleg inport kinai léalmával? ez évek nagytapasztalata!!!
Ugyanaz játszódott le a n műtrágyával mint a vetőmaggal.
Van kinti kereslet rá, meg az árfolyam is kedvező volt exportálni, és aki többet ad érte az hadd vigye.
Ezek a dolgok így működnek.
Ha mi is el tudjuk egyben jó áron adni a terményt akkor senki nem hagy vissza belőle azért hogy esetleg valamikor valakinek kell majd belőle pár mázsa.
Ha visszagondolunk az elmúlt 15 évre, talán 2 év volt hogy tavaszra csökkent a n ára. Az összes többi esetben növekedett vagy annyi maradt.
Ebből szerintem nem nehéz levonni a következtetést hogy időben meg kell rendelni.
Válasz #3658. hozzászólásra
akkor mondhatni tudod de nemmered leirni?
Válasz #3656. hozzászólásra
Figyelj a kvótanélkül levernék az árakat keményen! na nézdmeg a kuki meg a müganéárakat! 2007 kuki 7400 mügané 13500 ez bruttó! 2012 kuki 6500 mügané? pillanatnyilag nemadoknektek mert Magyarország leggazdagabb embereakaroklenni hamár valamikor páréve az OTP kihátrált a finanszirozásból! Ez a top 100 politika!
Válasz #3657. hozzászólásra
Ezért kérdeztem.
Válasz #3651. hozzászólásra
Ares akkor kérdezz meg nézzutána! Ukrán meg többi mükakira kvótavan! Belehethozni x tonnát y-lon forint befizetéséért! Erről volt egy érdekes cikk régebben ugymint mütrágya guru " vadásztatta a képviselőket"!!!
Válasz #3653. hozzászólásra
Azért érdekes vagy nem, védővám van rá onnan, és mégsem drágább, hogy is van ez????????????
Válasz #3653. hozzászólásra
mivel nem EU tagok
de Linzer Duslo Azomures jöhet
Válasz #3652. hozzászólásra
Ezért nem értem én sem amit írt!!
Válasz #3652. hozzászólásra
KAZAH,UKRÁN,OROSZ,SZERB,BOSNYÁK műtrágya annyira azért nem áramlik "szabadon"
Válasz #3651. hozzászólásra
négy szabadságelv egyike "áruk szabad áramlása"
Válasz #3650. hozzászólásra
Gyöngyös, mi van a műkakira védővám??????? Biztos én vagyok lemaradva, de nem értem!!
Válasz #3647. hozzászólásra
Ám tudod import mükakira védővám meg mindenféle kvótavan amit nemlehet tullépni! Most szivesenlátnám ha exportilalmatnyomnának mütrágyára mint multévvégén a kukoricára!!!!!! Bár ez a fehérasztalos öltönyös politika!
Válasz #3648. hozzászólásra
Hát mostanában tőlem sem látott egy kanyit sem!!! Két éve volt nálam az üzletkötője, akkora volt az arca, hogy legszívesebben bemostam volna keki akkorát, hogy még most is kóvályogna tőle!!! Olyan vastag volt a pfáján a bőr hogy a kevlár kutya fsza hozzá képet!!! Azóta másik van halyette, de nem akarok velük üzletelni, amíg nem vesznek vissza a nagyképűségükből!!!!!
Válasz #3646. hozzászólásra
Én nem haragszom rá, mert megteheti, joga van hozzá, mi egy birka nép vagyunk, mindent megtehetnek velünk...
Válasz #3645. hozzászólásra
Azért nem mondanám, hogy monopol helyzetben van. Van más gyártó is, aki minőségi cuccot árul, lehet, hogy nem magyar, de francba a nemzeti érzelmekkel, ha ilyen galád módon akar szívatni Egyébként nekem is azt mondta egy műtrágyás üzletkötő, hogy nyugatra hordja kifelé a cuccot, magasról tesz ő a magyar gazdákra Már január végén áprilisi szállítást tudott csak ajánlani!
Válasz #3645. hozzászólásra
Üzenjél neki valami "szépet" !!!
mindegy minek nevezik, a lényeg hogy áll, és megint sz..atja Bige úr az ország gazdáit, azon kívül nem tudunk mit tenni ellene, gyakorlatilag monopol helyzetbe van..
Válasz #3642. hozzászólásra
Lebetonozták még az átkosban!!!
Válasz #3640. hozzászólásra
Milyen kicsi a világ, én is pont ezt halottam, hogy nem is rossz a gyár, más okok miatt szünetel a termelés!!!!
mert oda van betonozva
Hanem ???
azt hallottam, hogy nem műszaki okból áll a péti gyár
Válasz #3638. hozzászólásra
Nagyon jó az a MAS 27% azt nyonjad ki vetéskor sor mellé, ekézéskor meg fele 27% fele 34% keverve!!
Sziasztok! Melyik előnyösebb a kukorica alá a MAS vagy a péti? Csak azért kérdezem mert kaptam, de csak MAS-t egyébként pétit akartam. 9+áfá-ért
Válasz #3634. hozzászólásra
Én is!
Válasz #3633. hozzászólásra
Az más tészta szerintrem!!
Válasz #3634. hozzászólásra
"Híjad őket híjad" szórni kéne gyorsan!!! Ha nem piszkálod őket sokára lesz meg szerintem!!!
Válasz #3631. hozzászólásra
kezdek aggódni a kifizetett nitrogénem miatt
azér ez a tartalék kb olyan mintha pakson lenne egy tartalék blokk.
Válasz #3631. hozzászólásra
Részemről is téma lezárva!!!
Az Ő dolga oldja meg ahogy tudja.
Kér volna Miatta nyilvános fórumon egymás torkának
ugrani!
Válasz #3627. hozzászólásra
Figyu, ott ahol több milliárd az éves forgalom ott igen kell tartalékolni!!! De tudod én le sz...m, az egészet ő baja meg azé aki nem vette meg a műkakit 2012-ben!!! Részemről a téma lezárva!!
Gondolom a "fekete sereg" nem rohanná le a második héten a benne fellelhető vasanyag miatt.
Válasz #3628. hozzászólásra
Úgy van!
Ott a pont!!!
Válasz #3627. hozzászólásra
1xűbb lenne egy gyárat tartalékolni ilyen esetre...............a kerítés mellett..............akár................
Válasz #3626. hozzászólásra
"Szerintem kellene legalább MINDEN ALKATRÉSZBŐL TARTALÉKOLNI PLUSZT"
Te minden alkatrészről írtál, nem csak néhányról!!!
Meg egyébként, hogy képben legyél 1 többmilliárdos
gázturbináról van szó éppen.
Azt meg, hogy bebuktam.....,nem is reagálok rá kb a
7 éves fiaim hozzászólás szintje!
Válasz #3625. hozzászólásra
Hát baxki képzeld van, ami olyan hogy kell az ott a polcon, én nem szezonban szeretek javítani hanem mikor van rá idő!!! Úgy hogy ezt a hozzászólást bebuktad!!!!
Válasz #3611. hozzászólásra
Úgy látom nem csak Péten van baj hanem Nálad is.
Láttál Te már műtrágyagyárat, hogy mindenből tartalék-
alkatrészt akarsz tároltatni????
Szerinted mekkora helyen férne el????
Szerinted mennyibe kerülne mindenből plusz alkatrész???
Gondolom Neked is van az ARES-hez minden a polcon a raktárban!!!
Válasz #3623. hozzászólásra
Persze, én csak azért írtam, mert nem értem a t. előttem hozzászóló kollégát, hogy mi baja van 50-60q* 4ropi/ha árbevétellel?????Nála mi az elfogadhatóneki csodagazdasága van
Válasz #3622. hozzászólásra
"Álmodik a nyomor"??????? Tudod erre ezt szokták mondani!!