Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz MTZ1221.3 #12278. hozzászólásárahello, ide is lenne egy kérdésem, jöttek IBC-vel, az IBC-t otthagyták és kifizetted? vagy volt saját IBC-d, és átszivattyúztad a saját IBC-be? vagy ezt hogy oldottátok meg?
Válasz ASRFeri #12280. hozzászólásáraTavaly így csináltam én is, mivel emberemlékezet óta nem volt olyan száraz a föld februárban, mint egy éve, de soha rosszabbat. Egy kiadósabb esőt kell kifogni, előtte szórod majd henger és kész. Néhol oly sűrű volt a búza, hogy motolla nélkül is vághattuk volna, mivel kipróbáltam. 7-8hajtás simán volt egy magból, csak nemsikerült időben regulálnom, mivel későn jött meg a permetező. Jah a lényeg, március 29.én volt az első szórás, MV Nádor C2es mag.
Válasz Ares 826 #12281. hozzászólásáraVárunk türelemmel, az idő nekünk dolgozik, vagy nem, Ursuláék még bedobhatnak váratlanul egy újabb szankciót a nitrogénre
helló, olyan kérdésem lenne, soha nem csináltunk még ilyet, nekem is azzal van bajom, hogy vennék folyékonyat, de nem tartálykocsi mennyiséget, szóval, ha vennék szilárdat, szóróval kitenném, utána meggyűrűzném a full gabona táblát, érne/hatna az vmit?
Válasz MrPoke #12270. hozzászólására378 az euró, lehet új 27%-es árszinteket belőni, az 1xx már biztos, Ausztriában már tegnap 200 ezer volt a Linzer SaltPeter.
Dió 896 Kft. Nekem volt, hogy 2000 litert hoztak ki, volt, hogy 8000 litert, amennyit kértem. Nagyon értelmes, normális cég, elég jó árakkal. Több, mint 300km-re lakom tőlük és ígyis megérte (nekik is, nekünk is).
Sziasztok!
Esetleg valaki meg tudná e mondani hogy kitöl vagy kinél lehet kapni úgy nitrosolt hogy nem egész kamiont hanem csak egy félt szeretnénk vásárolni és kihozatni a telephelyre?
Ha bejön a meleg, és picit záródik az állomány, elkezdem fújkálni 20kg karbamid, vinasz, huminsav, bór, mangán kombóval. Ha lesz csapadék (tavaly nem vol 1 csep sem áprilisig) szórok valamit, de csak köllőskapával bedolgozva azonnal.
Válasz MrPoke #12268. hozzászólásáranálunk már 170, de azt szerencsére megvettem tavaly 2x ennyiért, most a 27-es és starter ami nálam a nagy mennyiség, szerencsére ezzel kivártam, áldom az eszem, mert a környéken van aki most rakja le a kamion tételt 40 ezres áron.
Hát nem tudom, de szerintem ilyen műtrágya árak mellett most nagyon rizikós szórni. Igaz én kicsibe játszom de a köv pár hétbe olyan mennyiségű csapadék ami bemosná egyáltalán nem látszik.
Én március közepe/vége körülre tervezek 1,5-2q/ha pétit, de azt is csak akkor ha biztosabbra mond csapadékot és előtte elszórom.
Egyébként itt a szél annyira kiszárította a felső réteget hogy ha kienged a talaj akkor is simán lehetne szórni.
Válasz lala #12252. hozzászólásáraBigbages starterek vannak akciósan, nem a mikrogranuláltak. Az árakat sajna nem jegyeztem meg. Tonnánként ~50e kedvezmény van, ha jól emléxem.
Válasz Ganajos #12242. hozzászólásáraIlyen talaj "előélet" után bátran mehet a 260 kg/ha, lassabb mint a nitrát, de a 23kg / 100 kg kén /57-58 kg kéntrioxid/ jól jön néha.
Értem köszi
Tavaly kapott meszet a terület úgyhogy talán nem lesz gond vele egy szórástól
Amúgy mindig mas-t használok
És amúgy mennyire gyorsan tudja felvenni ezt a növény? Tulajdonképpen a dasa-tol annyiban különbözik, hogy ott van ammónium-nitrát, amit gyorsabban fel tud venni a növény?
Meg nyilván az összetételben is, hogy dasanal magasabb a nitrogén kevesebb a kén, ennél meg fordítva
Jól gondolom?
Ammónium-szulfátot szokott használni valaki?
Pár gondolatot róla esetleg ha mondana valaki megköszönném…azt tudom hogy savanyít valamennyire.
190000 ért kínálják most, repcére menne 280 kg körül
Köszi
Válasz coldtrendkft #12237. hozzászólásáraÉn konkrétan 30 napra vásárolok és azt kapok, amit, csak akarok. Szóval hiány, az nincs. Ha erre a cégre vásárolnál, ami a nick-ed, én sem adnék utalásra.
13837 hozzászólás
Válasz MTZ1221.3 #12278. hozzászólásárahello, ide is lenne egy kérdésem, jöttek IBC-vel, az IBC-t otthagyták és kifizetted? vagy volt saját IBC-d, és átszivattyúztad a saját IBC-be? vagy ezt hogy oldottátok meg?
Válasz kajszi_71823 #12284. hozzászólásáraköszi
Válasz Ares 826 #12282. hozzászólásáraköszi.
Válasz ASRFeri #12280. hozzászólásáraTavaly így csináltam én is, mivel emberemlékezet óta nem volt olyan száraz a föld februárban, mint egy éve, de soha rosszabbat. Egy kiadósabb esőt kell kifogni, előtte szórod majd henger és kész. Néhol oly sűrű volt a búza, hogy motolla nélkül is vághattuk volna, mivel kipróbáltam. 7-8hajtás simán volt egy magból, csak nemsikerült időben regulálnom, mivel későn jött meg a permetező. Jah a lényeg, március 29.én volt az első szórás, MV Nádor C2es mag.
Válasz Ares 826 #12281. hozzászólásáraVárunk türelemmel, az idő nekünk dolgozik, vagy nem, Ursuláék még bedobhatnak váratlanul egy újabb szankciót a nitrogénre
Válasz ASRFeri #12280. hozzászólásáraAz úgy okés lenne, de várjál egy esőt s előtte egy-két nappal szórjad a szilárdat inkább!
Válasz Gandhy #12279. hozzászólásáraAz már elgondolkodtató ár lehet 378x385=145530 nettóban! ennyiért már lehet vesznek is majd a gazdák!
helló, olyan kérdésem lenne, soha nem csináltunk még ilyet, nekem is azzal van bajom, hogy vennék folyékonyat, de nem tartálykocsi mennyiséget, szóval, ha vennék szilárdat, szóróval kitenném, utána meggyűrűzném a full gabona táblát, érne/hatna az vmit?
vagy csak simábbá tenném vele a placcot?
Válasz MrPoke #12270. hozzászólására378 az euró, lehet új 27%-es árszinteket belőni, az 1xx már biztos, Ausztriában már tegnap 200 ezer volt a Linzer SaltPeter.
Válasz J.Csabi #12275. hozzászólásáraHello
Dió 896 Kft. Nekem volt, hogy 2000 litert hoztak ki, volt, hogy 8000 litert, amennyit kértem. Nagyon értelmes, normális cég, elég jó árakkal. Több, mint 300km-re lakom tőlük és ígyis megérte (nekik is, nekünk is).
Válasz J.Csabi #12275. hozzászólásáraHelyileg hol?
Válasz FARKAS LÁSZLÓ_28752 #12273. hozzászólásáraKöszönöm
Sziasztok!
Esetleg valaki meg tudná e mondani hogy kitöl vagy kinél lehet kapni úgy nitrosolt hogy nem egész kamiont hanem csak egy félt szeretnénk vásárolni és kihozatni a telephelyre?
Kevert műtrágya érdekelne 8-15-15 ha valaki árat tudna mondani. Köszönöm szépen.
Válasz jozsiballa #12271. hozzászólásáraKíváló minőségű lengyel N műtrágya, N/CaO,MgO/ 27,5 /3,5-4/
Válasz ..,-:) #12265. hozzászólásáraKöszönöm.
Salmag pétiről van valakinek tapasztalata?
Válasz Gandhy #12269. hozzászólásáraÉn még a mai napig nem gondolkodtam mitt kellene szórni.
Ha bejön a meleg, és picit záródik az állomány, elkezdem fújkálni 20kg karbamid, vinasz, huminsav, bór, mangán kombóval. Ha lesz csapadék (tavaly nem vol 1 csep sem áprilisig) szórok valamit, de csak köllőskapával bedolgozva azonnal.
Válasz MrPoke #12268. hozzászólásáranálunk már 170, de azt szerencsére megvettem tavaly 2x ennyiért, most a 27-es és starter ami nálam a nagy mennyiség, szerencsére ezzel kivártam, áldom az eszem, mert a környéken van aki most rakja le a kamion tételt 40 ezres áron.
Válasz Gandhy #12267. hozzászólásáraNS már van 175 ért.
Csökkenésnek indult a földgáz ára Németországban. Kivárom már, hogy 1-gyel kezdődjön.
Válasz Gabi 07 #12262. hozzászólásáraÍgy van én is ennyibe tudom, Kiténél 210-be is lehetett szerezni már.
Válasz lala #12252. hozzászólásáraCorn 399, Heli 299 szólóban……
Csomagban 3 rész nitrogén, 1 rész starternél -10(asszem )és ilyenkor a 27-es 220, DASA 230, 30-as nitrosol 245.
Hát nem tudom, de szerintem ilyen műtrágya árak mellett most nagyon rizikós szórni. Igaz én kicsibe játszom de a köv pár hétbe olyan mennyiségű csapadék ami bemosná egyáltalán nem látszik.
Én március közepe/vége körülre tervezek 1,5-2q/ha pétit, de azt is csak akkor ha biztosabbra mond csapadékot és előtte elszórom.
Egyébként itt a szél annyira kiszárította a felső réteget hogy ha kienged a talaj akkor is simán lehetne szórni.
Válasz Gabi 07 #12262. hozzászólásáraMárcius végéig tudok várni, ami kalászosra kell azt viszont megvettem tavaly 'jó áron'
27-es nitrogén, kamionos mai ajánlat.
Bige 219
Kite 220
Altoterra 225
Válasz RARGAkèny #12260. hozzászólására170 ezer a 20-24 - es azt vettem de nem kínai talán szerb.
Válasz Koczka József #12258. hozzászólásáraOtt mennyiért van? Minőség?? Kinai??
Válasz lala #12252. hozzászólására27% 22500ft
Ha startert veszel mellé, akkor olcsóbb valamivel.
Válasz RARGAkèny #12255. hozzászólásáraTegnap vettem a kitétől.
Válasz Praetor #12254. hozzászólásáraBig bages staerterek azok milyenek milyen márka?
Válasz mocsencsi1 #12251. hozzászólásáraRendben köszi szépen
170e.-s Kénes nitrogén(Ammonium szulfát) kinél van??
Karintiánál kérdeztem:
178e. a kinai
195e. lengyel
Genezis: 180e. származást nem tudom
Válasz lala #12252. hozzászólásáraBigbages starterek vannak akciósan, nem a mikrogranuláltak. Az árakat sajna nem jegyeztem meg. Tonnánként ~50e kedvezmény van, ha jól emléxem.
Válasz Agromókuss #12249. hozzászólásáraÉn most kérdeztem, nem változott semmit múlt hét óta, azt mondták
IKR mai akcióról ki tud?Esetleg árak?
Válasz Ganajos #12242. hozzászólásáraIlyen talaj "előélet" után bátran mehet a 260 kg/ha, lassabb mint a nitrát, de a 23kg / 100 kg kén /57-58 kg kéntrioxid/ jól jön néha.
Válasz Agromókuss #12249. hozzászólásáraMennyi az "akciós" ár?
Ma is csökkent a pétisó ára bigénél!
250ért kaptam ma Nitrosolra árat kamion tetelben.
Válasz ..,-:) #12243. hozzászólásáraSzia Uram, NPK 27-esed van? A csődbiztos fizeti.
Sziasztok! Péti árat tud valaki szolnok megyében?
Válasz VMisi #12236. hozzászólására30% az ikr-nél a nitrosol.
Kiténel nem tudom..????
Válasz ..,-:) #12243. hozzászólásáraEzek szerint lényeg, hogy van egy aktív számla, ami fogadja az utalásokat
Válasz Gandhy #12238. hozzászólására
Értem köszi
Tavaly kapott meszet a terület úgyhogy talán nem lesz gond vele egy szórástól
Amúgy mindig mas-t használok
És amúgy mennyire gyorsan tudja felvenni ezt a növény? Tulajdonképpen a dasa-tol annyiban különbözik, hogy ott van ammónium-nitrát, amit gyorsabban fel tud venni a növény?
Meg nyilván az összetételben is, hogy dasanal magasabb a nitrogén kevesebb a kén, ennél meg fordítva
Jól gondolom?
Válasz Ganajos #12239. hozzászólásáraIgen nagyon savanyít, mert a talajban kénsav is keletkezik belőle.
Válasz Ganajos #12239. hozzászólásáraAzért savanyít mert kén van benne. A kén pedig kell a növénynek.
Ammónium-szulfátot szokott használni valaki?
Pár gondolatot róla esetleg ha mondana valaki megköszönném…azt tudom hogy savanyít valamennyire.
190000 ért kínálják most, repcére menne 280 kg körül
Köszi
Válasz coldtrendkft #12237. hozzászólásáraÉn konkrétan 30 napra vásárolok és azt kapok, amit, csak akarok. Szóval hiány, az nincs. Ha erre a cégre vásárolnál, ami a nick-ed, én sem adnék utalásra.