Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gandhy #11632. hozzászólásáraSzolgáltató ad egy ajánlatot a szárítónak is meg a cégnek is.
Felénk is olcsóbb ajánlatot kapott a szárító mint a piaci viszont hallunk olyat is ami többszörös ár.. Ismerősöm cége pl 24-szeres "ajánlatot" kapott a tavalyihoz képest...
Sajnos sok ember óriási tévhitben van a karbamiddal kapcsolatban sokan aszt hiszik 46% az szuper de ahoz kell vagy 10 cm föld takaró vagy 10 cm hó máskép 0
Válasz DDT #11630. hozzászólásáraAz biztos hogy felénk is annak adott többet a gabona akik egyáltalán nem adtak neki műtrágyát vagy nagyon minimálisat. De ez egy ilyen év volt.
Válasz medikus #11629. hozzászólásáraAzért ez nem ilyen egyszerű, nagyon sok minden befolyásolhatta a különbséget, vetésváltás évekre visszamenőleg, rosszul megválasztott műveletek, rossz időzítés, vetésmélység, magágyminőség, fajta, stb., millió oka lehet.
Válasz Nagy Péter 40 #11628. hozzászólásáraMaradunk műtrágya nélkül! Barátom ugyanakkora területen vetett árpát idénre! Én semmit nem szórtam,ő karbamidot nyomott! Nekem 20q-val több termett! A föld minősége is megegyezik!
Válasz medikus #11618. hozzászólásáraNem akarlak elkeseríteni de kicsi az esélye hogy itt 20 ezres műtrágya legyen.
Már az önkorményzatoknál,cégeknél hallani milyen ajánlatokat kapnak...Bige bátyánk hasonló ajánlatot kaphat ha nem rosszabbat...
Abból ha el is kezdi gyártani sose lesz 20 ezres cuccos.
Mostani olcsóbb gázra ami a tőzsdén van hiába is várunk a fantasztikus gázszerződésünknek köszönhetően 4-5 hónap mire mi is annyit fizethetünk érte kis plusszal és még az is drága...
Én eddig nem tudtam róla hogy lenne hiány mert a környékemen mindenki csak azt mondja csak hogy mocskosul drága ennyiért nem veszik meg .
Válasz medikus #11623. hozzászólásáraRossz gondolatok? Pusztán mezőgazdaság. Talán másabb mint az Orosz tavaszi hadgyakorlat. De amugy ha a zt akarja akármelyik kormány is,hogy éljünk ideje lenne a termelésért kiállni elgondolkodni. Mert ha nem lesz kaja nem lesz béke.
Válasz Sanyee #11619. hozzászólásáraHa 60 mázsa buza nem hoz annyit amiből utánna évre tervezel mert olyan drága műganyébol lesz akkor inkább álljon le még ma.
Válasz medikus #11615. hozzászólásáraAnnak adjunk állami támogatást aki a bábellenzékit is támogatta? Hithű magyarként ezt ugye te se gondoltad komolyan?
Majd ha átadja Lölökének azonnal lesz támogatás addig vagy a maga "erejéből" újraindul vagy áll.
Egyébként van áruhiány műtrágyából ?
Vennének tőlem csak várom hogy még feljebb menjenek az árak..
Lengyel kormány támogatással újraindul a tarnowi műtrágya gyár! Elsősorban nitrogén alapú műtrágyákat gyártanak! Nálunk mikor indul állami támogatással Bige?
Válasz Ganajos #11613. hozzászólásáraelvileg lehet, de amikor kérdeztem nem voltak annyira lelkesek, mint az elmúlt években, ezért hazahordtam/hordom, na persze nem is vettem meg a teljes évi igényt, még a felét sem
Válasz Ganajos #11601. hozzászólásáraBúzára 2x2q pétisó volt eddig a trend, de elvileg ennek megfelel 1x2,5q inhibitoros, meglátjuk, szerintem működni fog, idén volt egy kontrol állomány, félhektáron nem kapott semmit, csak gyomirtás és kalászvédelem. Minden nélkül tudott 45q-át, míg a kezelt 62-t.
T.árpa kérdéses, idén 2q 3x15 ment vetés előtt, ezzel 53q-t adott az idei év, tavaly kapott 1q pétit még, akkor 72q volt, de az egy másik év volt, akkor a búza is adott 9 tonnát.
Válasz Gandhy #11598. hozzászólásáraAha értem köszi
Árpára is raksz vagy azt nem vetettél?
Jaa hogy te csak ezt szórod tavasszal, pétit nem is? Nem lesz kevés neki a nitrogén?
Válasz Ganajos #11597. hozzászólásáraIgen és az NS Entec-ből volt még a múlt héten. Az inhibitorosból elég, ha egyszer szórsz ki 2-2,5 q-t, elvileg kitart a tenyészidő végéig. Pétisót nem kap a búza, ebből szórok 1x1,5 és 1x1,2 q-t osztva, vagy kiszórom egyben, ezt még nem döntöttem el.
Válasz Gandhy #11593. hozzászólásáraMedosz-os árok ezek?
Pétisó nagyon durva….
Ebből az ns ből van még bőven nekik nem tudod? Még mindig nem rendeltem meg de jövő héten próbálok rá időt szakítani
Válasz JDfan90 #11588. hozzászólásáraIgen, az a “gipszük”. A Vulcan Profi Smax az elemi kén, ami 3 mázsás dózis ellenére is porrá vált, betömörödött. Zsákonként szórtam a Kubota Dsm-W Geo szóróval, de így is 10 zsákból 6-7 esetben mehettem fel összetörni a garat felett kialakult tömör porfalat. A Balance Gs jó anyag, a tavalyról maradt készletet hibamentesen szórtam idén nyáron.
Válasz t.romsics #11586. hozzászólásáraÉn Vulcan Balance GS-t szórtam 4q/ha dózisban. Nem volt gond vele nekem sem, Bogi műtrágyaszóró nem törte meg egyáltalán. Amin csodálkoztam, hogy még "szakaszolva" sem törte meg és nem porozódott, dugulás pedig nem volt.
13837 hozzászólás
Válasz királyhegy #11636. hozzászólására13 év után , most fogyott el a türelmed , eddig minden rendben volt ?
Tisztelt Fórumozók!!
Hozzászólásaikat a témakör címéhez igazodva tegyék meg.
Válasz Gandhy #11632. hozzászólásáraSzolgáltató ad egy ajánlatot a szárítónak is meg a cégnek is.
Felénk is olcsóbb ajánlatot kapott a szárító mint a piaci viszont hallunk olyat is ami többszörös ár.. Ismerősöm cége pl 24-szeres "ajánlatot" kapott a tavalyihoz képest...
Sajnos sok ember óriási tévhitben van a karbamiddal kapcsolatban sokan aszt hiszik 46% az szuper de ahoz kell vagy 10 cm föld takaró vagy 10 cm hó máskép 0
Válasz DDT #11630. hozzászólásáraNincs annak semmi oka!Mindent szinte egyszerre csinálunk!Most is!2 parcella választ el minket!
Válasz Nagy Péter 40 #11628. hozzászólásáraA Bige az nem önkormányzat, Ő veheti a piacról az olcsót, sőt, csak azt veheti.
Ahol én szárítom, ott is 100 ft-tal olcsóbb a lakosságinál a gáz beszerzési ára és ennél a napi ár még olcsóbb most
Válasz DDT #11630. hozzászólásáraAz biztos hogy felénk is annak adott többet a gabona akik egyáltalán nem adtak neki műtrágyát vagy nagyon minimálisat. De ez egy ilyen év volt.
Válasz medikus #11629. hozzászólásáraAzért ez nem ilyen egyszerű, nagyon sok minden befolyásolhatta a különbséget, vetésváltás évekre visszamenőleg, rosszul megválasztott műveletek, rossz időzítés, vetésmélység, magágyminőség, fajta, stb., millió oka lehet.
Válasz Nagy Péter 40 #11628. hozzászólásáraMaradunk műtrágya nélkül! Barátom ugyanakkora területen vetett árpát idénre! Én semmit nem szórtam,ő karbamidot nyomott! Nekem 20q-val több termett! A föld minősége is megegyezik!
Válasz medikus #11618. hozzászólásáraNem akarlak elkeseríteni de kicsi az esélye hogy itt 20 ezres műtrágya legyen.
Már az önkorményzatoknál,cégeknél hallani milyen ajánlatokat kapnak...Bige bátyánk hasonló ajánlatot kaphat ha nem rosszabbat...
Abból ha el is kezdi gyártani sose lesz 20 ezres cuccos.
Mostani olcsóbb gázra ami a tőzsdén van hiába is várunk a fantasztikus gázszerződésünknek köszönhetően 4-5 hónap mire mi is annyit fizethetünk érte kis plusszal és még az is drága...
Én eddig nem tudtam róla hogy lenne hiány mert a környékemen mindenki csak azt mondja csak hogy mocskosul drága ennyiért nem veszik meg .
Válasz Vén cigány #11626. hozzászólásáraNS 21-24 Entec
Válasz Gandhy #11606. hozzászólására"Búzára 2x2q pétisó volt eddig a trend, de elvileg ennek megfelel 1x2,5q inhibitoros"
Erre gondolsz?
UTEC 46 (46 % N) EUROCHEM AGRO
Válasz medikus #11615. hozzászólásáraMajd , ha kattan a bilincs
Válasz medikus #11623. hozzászólásáraRossz gondolatok? Pusztán mezőgazdaság. Talán másabb mint az Orosz tavaszi hadgyakorlat. De amugy ha a zt akarja akármelyik kormány is,hogy éljünk ideje lenne a termelésért kiállni elgondolkodni. Mert ha nem lesz kaja nem lesz béke.
Válasz .Richard. #11622. hozzászólásáraAz a Lengyeleknél indul! Ki tudja ott mik a játékszabályok?
Válasz medikus #11621. hozzászólásáraakkor minek indul a gyár? Biztos a dolgozok miatt. Másért kár.
Válasz .Richard. #11620. hozzászólásáraAhol 60q terem műtrágyával, (50 ezressel) ott 40 is terem műtrágya nélkül,és ugyan ott vagy!
Válasz Sanyee #11619. hozzászólásáraHa 60 mázsa buza nem hoz annyit amiből utánna évre tervezel mert olyan drága műganyébol lesz akkor inkább álljon le még ma.
Válasz Nagy Péter 40 #11617. hozzászólásáraA héten 100%-os kapacítással újraindult a legnagyobb lengyel gyártó. Talán követi a többi gyártó is.
Válasz Nagy Péter 40 #11617. hozzászólásáraHogyne lenne hiány! Én is a 20 ezres műtrágyára várok! Ha nem lesz,akkor a földön sem lesz!
Válasz medikus #11615. hozzászólásáraAnnak adjunk állami támogatást aki a bábellenzékit is támogatta? Hithű magyarként ezt ugye te se gondoltad komolyan?
Majd ha átadja Lölökének azonnal lesz támogatás addig vagy a maga "erejéből" újraindul vagy áll.
Egyébként van áruhiány műtrágyából ?
Vennének tőlem csak várom hogy még feljebb menjenek az árak..
Válasz medikus #11615. hozzászólásáraMost nem az van porondon. Most tele kell rakni az országot bombás plakáttal, meg konzultálni kell...
Lengyel kormány támogatással újraindul a tarnowi műtrágya gyár! Elsősorban nitrogén alapú műtrágyákat gyártanak! Nálunk mikor indul állami támogatással Bige?
Válasz Ganajos #11613. hozzászólásáraelvileg lehet, de amikor kérdeztem nem voltak annyira lelkesek, mint az elmúlt években, ezért hazahordtam/hordom, na persze nem is vettem meg a teljes évi igényt, még a felét sem
Válasz Gandhy #11606. hozzászólásáraÉrtem, köszi
És a műtrágyàt gondolom el kell hozni, nincs lehetőség ott tárolni? Vagy azt nem tudod?
Válasz Mötözö #11610. hozzászólásáraSzerintem pénzért csinálja. De lehet tévedek.
Válasz Mötözö #11610. hozzászólásáraÜzletel az Orosszal!
Válasz Katkogyorgy75 #11605. hozzászólásáraegy háboruban levő országnak honnan van erre kapacitása?
Válasz Gandhy #11607. hozzászólásárathx
Válasz ede62 #11604. hozzászólásáraSzombathely
Válasz envagyok2 #11603. hozzászólásáraTermeltetőire is adnak el, ezért gondolom mindent is vesznek a héten megyek áruért, megkérdem.
Válasz Ganajos #11601. hozzászólásáraBúzára 2x2q pétisó volt eddig a trend, de elvileg ennek megfelel 1x2,5q inhibitoros, meglátjuk, szerintem működni fog, idén volt egy kontrol állomány, félhektáron nem kapott semmit, csak gyomirtás és kalászvédelem. Minden nélkül tudott 45q-át, míg a kezelt 62-t.
T.árpa kérdéses, idén 2q 3x15 ment vetés előtt, ezzel 53q-t adott az idei év, tavaly kapott 1q pétit még, akkor 72q volt, de az egy másik év volt, akkor a búza is adott 9 tonnát.
Tisztelt tagok, segítek bármilyen műtrágya beszerzésében. BEREGSZÁSZ.
+380993805186.
Válasz Gandhy #11593. hozzászólásáraMegkérdezhetem hogy ezek a műtrágyák merre vannak és elérhetősége
Válasz Gandhy #11600. hozzászólásáranem tudod, gabonát vesznek?
Válasz Gandhy #11600. hozzászólásáraKöszi, bőven felfért, csak lett plusz terület, így meg nem kellett eltraktorozni érte
Válasz Gandhy #11598. hozzászólásáraAha értem köszi
Árpára is raksz vagy azt nem vetettél?
Jaa hogy te csak ezt szórod tavasszal, pétit nem is? Nem lesz kevés neki a nitrogén?
Válasz Malaj #11594. hozzászólására80-90 közt van, a tonnások lehetnek méter körül
Válasz Gandhy #11598. hozzászólásárahelyesbítek, ezen a héten is volt még
Válasz Ganajos #11597. hozzászólásáraIgen és az NS Entec-ből volt még a múlt héten. Az inhibitorosból elég, ha egyszer szórsz ki 2-2,5 q-t, elvileg kitart a tenyészidő végéig. Pétisót nem kap a búza, ebből szórok 1x1,5 és 1x1,2 q-t osztva, vagy kiszórom egyben, ezt még nem döntöttem el.
Válasz Gandhy #11593. hozzászólásáraMedosz-os árok ezek?
Pétisó nagyon durva….
Ebből az ns ből van még bőven nekik nem tudod? Még mindig nem rendeltem meg de jövő héten próbálok rá időt szakítani
Válasz A.I. #11595. hozzászólásáraKöszi szépen!
Válasz Malaj #11594. hozzászólásáraSzerintem igen, függetlenül attól, hogy millió féle gyártó van.
Sziasztok!
600kg-os BB zsáknak tudja valaki az alapméretét?
Méter szélességbe befér?
Köszi!
Válasz DDT #11592. hozzászólásáraNS 21-24 Entec - 345 ezer
3x15 - 376 ezer
Pétisó - 440 ezer
Mik a friss árak? Vagy ilyen jó árfolyamnál már senki se mer rákérdezni??
Válasz JDfan90 #11588. hozzászólásáraIgen, az a “gipszük”. A Vulcan Profi Smax az elemi kén, ami 3 mázsás dózis ellenére is porrá vált, betömörödött. Zsákonként szórtam a Kubota Dsm-W Geo szóróval, de így is 10 zsákból 6-7 esetben mehettem fel összetörni a garat felett kialakult tömör porfalat. A Balance Gs jó anyag, a tavalyról maradt készletet hibamentesen szórtam idén nyáron.
Válasz Gandhy #11579. hozzászólásáraEz jó volt.
Válasz Gandhy #11584. hozzászólására
Válasz t.romsics #11586. hozzászólásáraÉn Vulcan Balance GS-t szórtam 4q/ha dózisban. Nem volt gond vele nekem sem, Bogi műtrágyaszóró nem törte meg egyáltalán. Amin csodálkoztam, hogy még "szakaszolva" sem törte meg és nem porozódott, dugulás pedig nem volt.