Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Dvili #10791. hozzászólásáraElőször is nézz utána, hogy a műtrágya előállításához honnét jön, veszik a gázt.
Másodszor meg nem a tényeket kell nézni….
Válasz ..,-:) #10789. hozzászólásáraTények azok tények maradnak most is teli a gyár, beetették népet decemberben is , vegye meg azonnal mert nem lesz.
Nagyon sokan nem vettek műtrágyát, lassan kezdi média is bevallani, mert nem érte meg.
Ez szintén tény.
Olcsó magyar gázáron olcsó műtrágyát lehetne előállítani. Ez is tény. Ha meg aszály lesz továbbra is ami már most van szinte mindegy szórsz e vagy sem, öntözés többet ér aszályban mint a műtrágya.
Válasz Dvili #10788. hozzászólásáraÍgy van !
És ráadásul ez a kibaxott vörösbáró, felbaxta az árakat az egész világon !
Szép mese de ezt az “értelmiséggel” meg lehet etetni.
Válasz ..,-:) #10784. hozzászólásáraNekem abba a méretbe az a sok, ha a gyártó cég már nem tudja hol tárolni. Mennyiségre nem tudom megsaccolni. :D
De gondolom a Mészáros cégcsoport által vásároltat már tudják hova kell vinni, elhordják azt.
Csak furcsa volt, hogy hirtelen ennyit esett az ár. Abból gondoltam, hogy nem kelendő a portéka, mint ahogy számolták. Aztán lehet kisebb haszonnal, de kitakarítja az udvarból, hogy ne álljon a gyár helyhiány miatt. Mi egyébként nem csökkentettük a mennyiséget, a nitrosol kicsit drágábban sikerült, de ez van.
Válasz dnsv #10777. hozzászólásáraMeg hát kinek mi a sok, mint készlet ?
Mennyit is tud naponta lezsákolni ?
Ha csak löli rendelését nézzük, azért abból is kell egy kis dombocska…
Válasz Dvili #10774. hozzászólásáraKit érdekel? Azért mert neked van készleten negyed áron vett műtrágyád, ugyannyiért fogod adni a kukoricát, mint aki négyszeres áron vette a műtrágyát, nem fogod olcsóbban adni. Meg azért az orosz szankciók bőven bejátszanak majd a műtrágya piacon is...
Válasz ..,-:) #10773. hozzászólásáraSzerinted mi lehet a háttérbe, hogy most lejebb ment az ára a Pétinek? 20e körül már lehet kapni, eddig meg 25e volt. Nem vették? Vagy a meglévő készleteket akarják kiszórni, mert nem férnek a telephelyen a sok műtrágyától?
Válasz Dvili #10772. hozzászólásáraNe azt nézzed, hogy mibe kerül az előállítása, hanem azt, hogy legyen. Azok a hegyek nagyon hamar elfogynak, főleg a kitört háború miatt, ha elhúzódna és sérülne a gázvezeték.
Még egy két szankció, és máris teljesítettük idő előtt a mütrágya visszavételét.
Válasz ..,-:) #10773. hozzászólásáraElmondom mégegyszer !!
Magyarország 5öd áron kapja a gázt!! Ezt Putyin mondta!!!
Szóval engem mese nem érdekel ki vesz drágábban ki sem!!!
Válasz Dvili #10772. hozzászólásáraVan baj………
Szóval ismét a gyengébbek kedvéért……:
- Van lakossági gáz ár
- Van ipari gáz ár
- Van/-nak aki/-k külföldről(tőzsdéről) veszi/-k, mert ott az elmúlt pár évben(2021-ig) sokkal olcsóbb volt, mint az itthoni…..
Válasz Földönfuto #10771. hozzászólásáraEz megint egy jó marketing szöveg. Hegyekben áll a műtrágya. Erről ennyit. Hisztit mesét abba lehet hagyni. Magyar ötödáron kapja gázt. Innentől mehet a matek mibe is került előallítás.
Válasz Dvili #10769. hozzászólásáraAttól függ mit mire szeretnél, vetni, sorra szórni pl az apró is tökéletes. Egyébként létezik granulált termék is, az darabosabb.
Válasz Jana11 #10755. hozzászólásáraNa erre a kérdésre ha megműtenek se tudtam volna olyan választ adni, ami ov-t élteti. De te tudtál
Talán azért nincs is, mert a nato nem telepít támadórakétákat, csak a bejövő támadást elhárítókat..
Válasz Praetor #10751. hozzászólásáraSzerintem az alapvető élemiszerek árával nincs gond.
A kenyér gyerekkoromban is háromhatvan volt, most is kb. annyi
Válasz #bandi #10754. hozzászólásáraMezei halandóként fogalmam sincs, nem is lehetne. Annyit viszont nyilvánosan tudunk,
Youtubon elmondja Nógrádi is, hogy Magyarország nem, és semmiképp nem vállalta be.
Magánvélemény szerint ebben a miniszterelnök és politikusok jól döntöttek.
..
Válasz Földönfuto #10737. hozzászólásáraMindannyian manipulálva vagyunk a média által, csak vannak /még/ akik gondolkodnak is.
Például a jenkik /amerikaiak/ igazmondásáról...meg jószándékáról...
Majd rájönnek a németek is palagázilag is, meg egyébként is....
Mi már 45-ben, 56-ban is megtapasztaltuk, meg utána is.
Akik például most is elhiszik a jenkiknek, hogy a Nato beléptetés után nem akarnak Ukrajnába
rakétákat telepíteni közvetlenül az orosz határhoz, ami ellen még térben és időben nincs
védelem , szerintem azok is gondolkodjanak.
Válasz Praetor #10749. hozzászólásáraAz üzemanyagról nem is beszélve! Az 1500 ftos üzemanyag lenne ma egyenértékű az akkorival az akkori fizetésekhez mérten. kb 40 ezres fizetéshez volt 23000 ftos 100l. gázolaj. Sokan nem emlékeznek vagy akkor nem kerestek. De figyelemre méltó mert ma szinte ingyen van ahhoz képest.
Válasz #bandi #10750. hozzászólásáraIgen, de a megélhetéshez szükséges alapvető élelmiszerekben eléggé minimálisan jelenik meg. Ennyit nekem simán megér. Aki pedig sokat "fogyaszt", mindenféle bolti vacakra költ, azt annyira nem féltem. Valahogy majd meglesz.
Ha valóban kiváncsi vagy, hogy hol jelenik meg ez költségként, akkor szerintem merülj bele a témába, és végezz kutatást.
Válasz Praetor #10749. hozzászólásáraTehát még mindig ott tartunk, hogy aki egy szikra gázt sem használ -valahol- kifizeti annak az árát. Mert megmondani újfent nem tudtuk, hogy hol.
Válasz #bandi #10738. hozzászólásáraDe ez önmagában nem baj. Adóban nem szedik be, mert az arányaiban sokat csökkent az elmúlt években. Ha termékek árában jelenik meg, az nem baj, mert a fogyasztást terheli. De legalább nem az alapvető élelmiszerekben és a rezsiben. Az alapvető szükségletek megvásárlása nem drága, de aki szeret nagy lábon élni, és van miből, az fizesse meg a fogyasztása kapcsán. Ezeket terhelni meg nem akkora igazságtalanság, mint a legszegényebbek megélhetését veszélyeztetni.
A tág családom révén tudom, hogy MSZP-s kormányzat ideje alatt milyen dolog egy kemény fagyokkal teli január után 130e Ft-os havi gázszámlát kapni egy 3 gyerekes családnak. A 2000-res években azért más fizetések voltak még.
Válasz medikus #10709. hozzászólásárabayer földön az autógyárakban koszovói rakétákat készítettek, voltam üzemlátogatáson láttam, és ez csak az ami nyilvános volt...
13837 hozzászólás
Válasz Dvili #10791. hozzászólásáraElőször is nézz utána, hogy a műtrágya előállításához honnét jön, veszik a gázt.
Másodszor meg nem a tényeket kell nézni….
Válasz ..,-:) #10789. hozzászólásáraTények azok tények maradnak most is teli a gyár, beetették népet decemberben is , vegye meg azonnal mert nem lesz.
Nagyon sokan nem vettek műtrágyát, lassan kezdi média is bevallani, mert nem érte meg.
Ez szintén tény.
Olcsó magyar gázáron olcsó műtrágyát lehetne előállítani. Ez is tény. Ha meg aszály lesz továbbra is ami már most van szinte mindegy szórsz e vagy sem, öntözés többet ér aszályban mint a műtrágya.
Válasz Dvili #10786. hozzászólásáraMost biztos olcsóbb lesz! Ha nincs gabonád könnyen lehet hazardírozni, na de megéri e majd. A jövő eldönti!
Válasz Dvili #10788. hozzászólásáraÍgy van !
És ráadásul ez a kibaxott vörösbáró, felbaxta az árakat az egész világon !
Szép mese de ezt az “értelmiséggel” meg lehet etetni.
Hegyekben áll a műtrágya ez tény. Szeptemberben is volt csak nem akarták kiadni. Így fel lehetett hajtani az árat.
Válasz Háromágú villa #10780. hozzászólásáraRém egyszerű: nem kell szankciózni !
Itt az eredmènye.
Válasz Háromágú villa #10780. hozzászólásáraNem vettem egy grammot sem. Irreális áron nincs értelme.
Válasz ..,-:) #10784. hozzászólásáraNekem abba a méretbe az a sok, ha a gyártó cég már nem tudja hol tárolni. Mennyiségre nem tudom megsaccolni. :D
De gondolom a Mészáros cégcsoport által vásároltat már tudják hova kell vinni, elhordják azt.
Csak furcsa volt, hogy hirtelen ennyit esett az ár. Abból gondoltam, hogy nem kelendő a portéka, mint ahogy számolták. Aztán lehet kisebb haszonnal, de kitakarítja az udvarból, hogy ne álljon a gyár helyhiány miatt. Mi egyébként nem csökkentettük a mennyiséget, a nitrosol kicsit drágábban sikerült, de ez van.
Válasz dnsv #10777. hozzászólásáraMeg hát kinek mi a sok, mint készlet ?
Mennyit is tud naponta lezsákolni ?
Ha csak löli rendelését nézzük, azért abból is kell egy kis dombocska…
Válasz 5465 #10779. hozzászólásáraHárom napja még nem is Ukrajnában volt…..
Válasz dnsv #10777. hozzászólásáraSzerintem gáz ár lement 70 körülre.
Ha az, akkor most emelkedni fog, mert 120-at karcolja.
Válasz Dvili #10778. hozzászólásáraPont ennyiért vettem 2020 tavaszán
Válasz Dvili #10774. hozzászólásáraKit érdekel? Azért mert neked van készleten negyed áron vett műtrágyád, ugyannyiért fogod adni a kukoricát, mint aki négyszeres áron vette a műtrágyát, nem fogod olcsóbban adni. Meg azért az orosz szankciók bőven bejátszanak majd a műtrágya piacon is...
Válasz Dvili #10774. hozzászólásáraJa, ha Putyin mondta…
Három napja azt is mondta, hogy nem támadja meg Ukrajnát.
Válasz ..,-:) #10776. hozzászólására5600 pont jó lenne….
Válasz ..,-:) #10773. hozzászólásáraSzerinted mi lehet a háttérbe, hogy most lejebb ment az ára a Pétinek? 20e körül már lehet kapni, eddig meg 25e volt. Nem vették? Vagy a meglévő készleteket akarják kiszórni, mert nem férnek a telephelyen a sok műtrágyától?
Válasz Dvili #10774. hozzászólásáraAkkor várd meg a 4000-es pétisó árat is.......
Válasz Dvili #10772. hozzászólásáraNe azt nézzed, hogy mibe kerül az előállítása, hanem azt, hogy legyen. Azok a hegyek nagyon hamar elfogynak, főleg a kitört háború miatt, ha elhúzódna és sérülne a gázvezeték.
Még egy két szankció, és máris teljesítettük idő előtt a mütrágya visszavételét.
Válasz ..,-:) #10773. hozzászólásáraElmondom mégegyszer !!
Magyarország 5öd áron kapja a gázt!! Ezt Putyin mondta!!!
Szóval engem mese nem érdekel ki vesz drágábban ki sem!!!
Válasz Dvili #10772. hozzászólásáraVan baj………
Szóval ismét a gyengébbek kedvéért……:
- Van lakossági gáz ár
- Van ipari gáz ár
- Van/-nak aki/-k külföldről(tőzsdéről) veszi/-k, mert ott az elmúlt pár évben(2021-ig) sokkal olcsóbb volt, mint az itthoni…..
Válasz Földönfuto #10771. hozzászólásáraEz megint egy jó marketing szöveg. Hegyekben áll a műtrágya. Erről ennyit. Hisztit mesét abba lehet hagyni. Magyar ötödáron kapja gázt. Innentől mehet a matek mibe is került előallítás.
Aki még netán nem vette meg a műtrágyát,ne nagyon halogassa.
Válasz Dvili #10769. hozzászólásáraAttól függ mit mire szeretnél, vetni, sorra szórni pl az apró is tökéletes. Egyébként létezik granulált termék is, az darabosabb.
Válasz #bandi #10767. hozzászólásáraPontosan. Apró nem száll messzire. És a szemcseméret % os eloszlása sem mindegy.
Válasz Tom250 #10765. hozzászólásáraKíváncsi leszek a versatile gépeket milyen útvonalon hozzák majd be.
Válasz Dvili #10764. hozzászólásáraMiért, a nagyobb szem a jobb?
Válasz gyorfy10 #10758. hozzászólásáraDuslo is nagyon jó
Ez nem hangzik jól..
Válasz gyorfy10 #10758. hozzászólásáraCsak a linzi , sajnos a hazai szemcseméretben elmarad tőle de nagyon.
Válasz erni #10761. hozzászólásáraJa! Azt kifelejtettem, hogy ebben az árban benne van a fuvar is.
Válasz erni #10761. hozzászólásáraValószínűleg.
Válasz endypapa_20120 #10760. hozzászólásáraMúlt hét pénteki 199000-es genezis akcióból van biztos.
Most kaptam.
Pétisó (genezis) - 700, 1000 kg - 206.000 Ft/tonna
Válasz Jana11 #10755. hozzászólásáraNa erre a kérdésre ha megműtenek se tudtam volna olyan választ adni, ami ov-t élteti. De te tudtál
Talán azért nincs is, mert a nato nem telepít támadórakétákat, csak a bejövő támadást elhárítókat..
Sziasztok!
Ki melyik műtrágyát részesíti előnyben és miért ? Genezis vagy Borealis esetleg más gyártó
Válasz Praetor #10751. hozzászólásáraSzerintem az alapvető élemiszerek árával nincs gond.
A kenyér gyerekkoromban is háromhatvan volt, most is kb. annyi
Válasz #bandi #10754. hozzászólásáraEgy sincs! A Románoknál és a Lengyeleknél van, én ezt tudom.
Válasz #bandi #10754. hozzászólásáraMezei halandóként fogalmam sincs, nem is lehetne. Annyit viszont nyilvánosan tudunk,
Youtubon elmondja Nógrádi is, hogy Magyarország nem, és semmiképp nem vállalta be.
Magánvélemény szerint ebben a miniszterelnök és politikusok jól döntöttek.
..
Válasz Jana11 #10753. hozzászólásáraMagyarországon, mint a nato keleti határán, hány támadó rakéta van telepítve? Csak hogy okuljunk.
Válasz Földönfuto #10737. hozzászólásáraMindannyian manipulálva vagyunk a média által, csak vannak /még/ akik gondolkodnak is.
Például a jenkik /amerikaiak/ igazmondásáról...meg jószándékáról...
Majd rájönnek a németek is palagázilag is, meg egyébként is....
Mi már 45-ben, 56-ban is megtapasztaltuk, meg utána is.
Akik például most is elhiszik a jenkiknek, hogy a Nato beléptetés után nem akarnak Ukrajnába
rakétákat telepíteni közvetlenül az orosz határhoz, ami ellen még térben és időben nincs
védelem , szerintem azok is gondolkodjanak.
Válasz Praetor #10749. hozzászólásáraAz üzemanyagról nem is beszélve! Az 1500 ftos üzemanyag lenne ma egyenértékű az akkorival az akkori fizetésekhez mérten. kb 40 ezres fizetéshez volt 23000 ftos 100l. gázolaj. Sokan nem emlékeznek vagy akkor nem kerestek. De figyelemre méltó mert ma szinte ingyen van ahhoz képest.
Válasz #bandi #10750. hozzászólásáraIgen, de a megélhetéshez szükséges alapvető élelmiszerekben eléggé minimálisan jelenik meg. Ennyit nekem simán megér. Aki pedig sokat "fogyaszt", mindenféle bolti vacakra költ, azt annyira nem féltem. Valahogy majd meglesz.
Ha valóban kiváncsi vagy, hogy hol jelenik meg ez költségként, akkor szerintem merülj bele a témába, és végezz kutatást.
Válasz Praetor #10749. hozzászólásáraTehát még mindig ott tartunk, hogy aki egy szikra gázt sem használ -valahol- kifizeti annak az árát. Mert megmondani újfent nem tudtuk, hogy hol.
Válasz #bandi #10738. hozzászólásáraDe ez önmagában nem baj. Adóban nem szedik be, mert az arányaiban sokat csökkent az elmúlt években. Ha termékek árában jelenik meg, az nem baj, mert a fogyasztást terheli. De legalább nem az alapvető élelmiszerekben és a rezsiben. Az alapvető szükségletek megvásárlása nem drága, de aki szeret nagy lábon élni, és van miből, az fizesse meg a fogyasztása kapcsán. Ezeket terhelni meg nem akkora igazságtalanság, mint a legszegényebbek megélhetését veszélyeztetni.
A tág családom révén tudom, hogy MSZP-s kormányzat ideje alatt milyen dolog egy kemény fagyokkal teli január után 130e Ft-os havi gázszámlát kapni egy 3 gyerekes családnak. A 2000-res években azért más fizetések voltak még.
Válasz 5465 #10747. hozzászólásáraMajd az alacsonyan köröző 2rulemadár pottyant bele 1-2 szent aranyforintot az államkasszába.
Válasz ..,-:) #10746. hozzászólásáraEz nem hiteles!
Majd ha a Vadhajtások vagy az Origo írja
Válasz Földönfuto #10740. hozzászólásáraEz ?
Válasz Gumóka #10743. hozzászólásáranincs ellenfele, még nem sikerült beszorítanom
Válasz medikus #10709. hozzászólásárabayer földön az autógyárakban koszovói rakétákat készítettek, voltam üzemlátogatáson láttam, és ez csak az ami nyilvános volt...
Válasz Gandhy #10736. hozzászólásáraNem akartam annyi pénzt kiadni az x27-ért, amennyit kértek érte, de már nem bántam meg...