Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ZZ #225. hozzászólására ez semmi inkább hengerelted volna el szebben mutatna egyébként honnan veted hogy a karbamid műtrágya felszívódik a növénybe mint a lombtrágya ????
Válasz ZZ #228. hozzászólásáraDühítő az ilyen nemű pénzkidobás
Azért arra kiváncsi lennék ha közvetlen kiadósabb eső előtt lett volna kitolva, mit mutatna.
30kg/ha karbamid 300 liter vízzel kifujva...35 nap telt el a fújás óta....
Ja és még P lombtrágyát is kapott....úgyhogy ennyit erről
A két piros karika közti rész nem lett fújva....
Első kép fujaskor, második kép 35 nap múlva....falado búza
Szóval ilyenre ne parazoljatok az időt és a pénzt
Helló! Olvastam, hogy elég sokan permetezték a gabonaféléjüket adeblueval, ez tényleg bevállik? Nektek már bevállt? Szóval ha valakinek van tapasztalata annak megköszönném ha leírná és hozzá az adagolást is… köszi előre is ❤️
Válasz ND #216. hozzászólásáraAz AdBlue 32.5 % a nitrisol meg 27% körüli én így tudom. Ha sok az adalékod inkább tedd el jólesz az még szűkösebb időre csak az a baj veszít az arányából és villogni meg visítani fog a verda hogy nem jó a % az anyagban!
Lombtragyaként gabonában használ valaki Ad bluet? Konkrét választ senkitöl nem hallottam még... elég sok megmarad az idén...érdemes lenne tavasszal kifujni? Mekkora dózissal ha igen?
Válasz Zoli 63 #215. hozzászólásáranem tudom, mibe fáj a nitrosol, de töménységét tekintve ebből duplája kell.
Kúton 90ft/l körül van az AdBlue, köbösben lehet olcsóbb.
Hatóanyag formulációját tekintve nem tudom mi van a nitrosolban, mert nem ismerem, soha nem használtam.
Nem tudom melyiknek mi a hatásmechanizmusa, melyik szívódik fel jobban, lehet, h az AdBlue/karbamid nem érzékeny a vízre, nem perzsel, ez sokszor előny lehet.
Sima karbamiddal szemben annyi előnyét látom, hogy nem kell oldogatni (bár nem nagy trükk feloldani a karbamidot).
Árban viszont itt sem versenyképes, kicsiben 40-45ft a karbamid, amivel szemben áll a 250-300ft ha hatóanyag egyenértéket számolunk.
Ha kamionoznék és leesne, mint a gázolaj szokott, én is AdBlue-t pocsolnék, de amúgy nem látom gazdaságosnak
Válasz Buvargabi #213. hozzászólásáraGoogle azt írja h 32%os karbamid oldat (1rész karbamid 2rész víz), így 0,32x0,46, azaz kB 15% N van benne tisztán.
Vagy máshogy: 1kg karbamid = 3kg adblue.
Számold ki melyik jön ki olcsóbbra
Válasz duhongo5 #197. hozzászólásáralegyen az inkább UREA, ugyanis egyedül csak ez a típusú nitrogén megy be levélen a növénybe, ja és mellesleg nem perzsel még 20 kg /ha dózisban sem (250 liter vízzel)
Válasz Mtz 550E #199. hozzászólásáraHali!
Napraforgóban használtam. Elvileg virágzásig ki lehet juttatni. Én akkor szórtam mikor még a traktorral bele lehetett menni, hogy minél kevesebb menyjen a talajra. 3l/ha menyiségben ment.
Paradicsomban bibepont rothadás további kártételének gyors segítségnyújtásra jó az 1%-os Calcium-Nitrát lombtrágyakénti kijuttatása? + Megemelt Calcium-Nitrát az öntöző vízhez ?
291 hozzászólás
A DASH® HC - BASF nedvesítőszer okozhat bármiféle fitotoxikus,mérgezö hatást kukoricában,lomtrágyával kijutatva?
Válasz Apáé #239. hozzászólásáraSemmi szemmel látható különbség!!!
Válasz ZZ #225. hozzászólásáraVan valami változás? Csak viz+30kg karbamidot fujtál? Más nem volt?
Válasz gazda001 #237. hozzászólásáraAz 50kg/ha keserüsó az már oda pörköl neki?
Válasz Selvin #236. hozzászólásáraJa, ja így mehet, égetni nem fog
Válasz gazda001 #235. hozzászólásáraAz 50re rácsodálkoztam, hogy valamit rosszul tudok. amúgy köszi
Válasz gazda001 #234. hozzászólására5 kg keserűsó bocs
Válasz Selvin #233. hozzászólására10 kg karbamid -+ 50 kg keserűsó inkább. Ez mehet akár 2* is
Ha kalászost lefújnám egy olyan keverékkel, ami 250liter víz, 10kg karbamid+5kg amm. nitrát hektáronként, az fog égetni?
Vulcanagro termékeit próbálta már valaki?
Vulcan Kalászos KompleX ?
Vulcan Kukorica KompleX ?
Válasz Mihály #230. hozzászólásáraÜlj le, EGGYES !!!!!
Válasz ZZ #225. hozzászólására ez semmi inkább hengerelted volna el szebben mutatna egyébként honnan veted hogy a karbamid műtrágya felszívódik a növénybe mint a lombtrágya ????
Válasz ZZ #228. hozzászólásáraDühítő az ilyen nemű pénzkidobás
Azért arra kiváncsi lennék ha közvetlen kiadósabb eső előtt lett volna kitolva, mit mutatna.
Válasz VESZTES. :) #227. hozzászólásáraNem csinált ez semmit, esőt sem kapott
Válasz ZZ #225. hozzászólásáraNem égetett
Esőt nem kapott azóta?
Válasz ZZ #225. hozzászólásáraDehát ott amúgysem volt bevetve
30kg/ha karbamid 300 liter vízzel kifujva...35 nap telt el a fújás óta....
Ja és még P lombtrágyát is kapott....úgyhogy ennyit erről
A két piros karika közti rész nem lett fújva....
Első kép fujaskor, második kép 35 nap múlva....falado búza
Szóval ilyenre ne parazoljatok az időt és a pénzt
Válasz reku002 #223. hozzászólásáramongyuk már lassan olcsobb mint a nitro....
Helló! Olvastam, hogy elég sokan permetezték a gabonaféléjüket adeblueval, ez tényleg bevállik? Nektek már bevállt? Szóval ha valakinek van tapasztalata annak megköszönném ha leírná és hozzá az adagolást is… köszi előre is ❤️
Egyébként hasznára válna a növénynek ha kifujnám?
Meddig lehet ezt tárolni? Hideg nem árt meg neki? Csak a kombájnba kell most..nem sok fogy egy évben!
Válasz ND #216. hozzászólásáraAz AdBlue 32.5 % a nitrisol meg 27% körüli én így tudom. Ha sok az adalékod inkább tedd el jólesz az még szűkösebb időre csak az a baj veszít az arányából és villogni meg visítani fog a verda hogy nem jó a % az anyagban!
Válasz Gazda12 #217. hozzászólásáraJóval drágább, mint a nitrosolt, szóval nem éri meg
Válasz Gazda12 #217. hozzászólásáraJó lesz az még gépbe.
Másik topicba írják h hiánycikk lesz v már az is
Lombtragyaként gabonában használ valaki Ad bluet? Konkrét választ senkitöl nem hallottam még... elég sok megmarad az idén...érdemes lenne tavasszal kifujni? Mekkora dózissal ha igen?
Válasz Zoli 63 #215. hozzászólásáranem tudom, mibe fáj a nitrosol, de töménységét tekintve ebből duplája kell.
Kúton 90ft/l körül van az AdBlue, köbösben lehet olcsóbb.
Hatóanyag formulációját tekintve nem tudom mi van a nitrosolban, mert nem ismerem, soha nem használtam.
Nem tudom melyiknek mi a hatásmechanizmusa, melyik szívódik fel jobban, lehet, h az AdBlue/karbamid nem érzékeny a vízre, nem perzsel, ez sokszor előny lehet.
Sima karbamiddal szemben annyi előnyét látom, hogy nem kell oldogatni (bár nem nagy trükk feloldani a karbamidot).
Árban viszont itt sem versenyképes, kicsiben 40-45ft a karbamid, amivel szemben áll a 250-300ft ha hatóanyag egyenértéket számolunk.
Ha kamionoznék és leesne, mint a gázolaj szokott, én is AdBlue-t pocsolnék, de amúgy nem látom gazdaságosnak
Válasz ND #214. hozzászólásáraAz akkor nem nagyon éri meg, a 30% nitrosolhoz képest .
Válasz Buvargabi #213. hozzászólásáraGoogle azt írja h 32%os karbamid oldat (1rész karbamid 2rész víz), így 0,32x0,46, azaz kB 15% N van benne tisztán.
Vagy máshogy: 1kg karbamid = 3kg adblue.
Számold ki melyik jön ki olcsóbbra
Tudja valaki,hogy az adblue milyen koncentràciòban van a karbamidhoz kèpest? Egy hektàrra mennyit nyomtok?
Köszönöm
Válasz Anonimus82 #206. hozzászólásáraAz le25 től alacsonyabb, 150-170 között szokott lenni.
Válasz zsozsi51 #208. hozzászólásáraAdblue=karbamid+víz...
Válasz Anonimus82 #206. hozzászólásáraKicsivel alacsonyabb, mint az LE25.
Válasz traktorajtóhajtogató #207. hozzászólásáraHoppá... Az Adblue-t fejtsd már ki egy kicsit bővebben...
Válasz gazda001 #204. hozzászólásáraIgen, az UREA a legjobb, vagy az Adblue.
Válasz horesz01 #203 hozzászólásár amúgy a meg sumiko nöl nagyra kb cm?
Válasz horesz01 #203. hozzászólásáraNekem is sumiko van az idén elsö év eddig le 25 volt lehet ki próbálóm az amalgerolt.
Válasz duhongo5 #197. hozzászólásáralegyen az inkább UREA, ugyanis egyedül csak ez a típusú nitrogén megy be levélen a növénybe, ja és mellesleg nem perzsel még 20 kg /ha dózisban sem (250 liter vízzel)
Válasz Anonimus82 #202. hozzászólására3,5- 4 t között volt a termés (sumiko fajta)
Válasz horesz01 #201. hozzászólásáraĒs volt termès növekedès tōle?
Válasz Mtz 550E #199. hozzászólásáraHali!
Napraforgóban használtam. Elvileg virágzásig ki lehet juttatni. Én akkor szórtam mikor még a traktorral bele lehetett menni, hogy minél kevesebb menyjen a talajra. 3l/ha menyiségben ment.
Paradicsomban bibepont rothadás további kártételének gyors segítségnyújtásra jó az 1%-os Calcium-Nitrát lombtrágyakénti kijuttatása? + Megemelt Calcium-Nitrát az öntöző vízhez ?
Hali!
Amalgerolt használ valaki kukorica illetve napraforgóban? Ki milyen dózisban illetve milyen állapotnál vagy bármikor kijuttatható?
Válasz duhongo5 #197. hozzászólására
Válasz D4kb #196. hozzászólásáraÉs hánx kilót keverhetek 1 ha-ba való vízhez?
Válasz duhongo5 #195. hozzászólásáraAmmonium nitrát legyen inkább a Pétisó nem jól vegyül a vízzel kicsapódik akkor meg dugul a fúvóka
Szép estét!
Érdeklődnék, valaki nem e tudja hogy 27%-os Pétisót ha feloldom vízben kifújhatom e a gabonámra? illetve mennyi lehet ha igen.
napraforgóra és kukoricára 6 kg nitrogén hatóanyag mehet?
érdeklödnék esetleg lucernát fújta már valaki folyékony mütrágyávaL??
Sziasztok, olyat szeretnék kérdezni hogy napraforgóra hány kiló nitrogént lehet feloldani 1 hektárra?