Hirdetés
Fórum
- Kalászosok műtrágyázása új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Massey Ferguson traktorok új
- Glifozát új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Öntözés új
- Műtrágya árak új
Cikkajánló
Hirdetés
![A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9127/cikk_79127/napraforgo--------_fill_540x300_0.jpg)
578 hozzászólás
Válasz Claassic #225. hozzászólásáraMi a szopás ezzel a sok gyurakozás 6 sorával?
Inkább áttértél kultis szórásra?
Válasz *** HM *** #226. hozzászólásáraMindenestől!
Válasz Claassic #225. hozzászólásáraCsak a sorszóró vagy mds estül?
Válasz *** HM *** #224. hozzászólásáraNekem van is egy eladó! Szinte zsír új! 20/3560284
Kuhn Rauch sorszóróval van élménye vlkinek?
Válasz #222. hozzászólásra
Igen erre készülök ,de azért gondoltam megkérdezem hátha járt már így valaki .
Válasz #221. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ha a forgalmazótól nem lehet ilyet beszerezni, akkor kis kézügyességgel lehet készíteni egy saválló lemezből a másik gyári mintájára.
Sziasztok fórumozók !
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150323083659_rauch_mds_03.jpg)
Segítséget szeretnék kérni tőletek! rauch mds 932-es műtrágyaszórónk van és annak a szórólapátja állítható (több pozícíóba és hosszanti irányban is ) A hosszanti állításnál 1 csúszkán kell eltolni azt a kis "toldatot" amit sikerült elszórni a műtrágyával együtt :) Abban kérném a segítségeteket hogy hol lehet kapni ilyen alkatrészt esetleg szórólapáttal. Tányérostul lehet kapni 30 ezerért darabját de hát nekünk csak az a kis "u" vas kell. teszek be képet is jobb felső lapáton látszik az a toldat amiről szó lenne.
Válasz #211. hozzászólásra
Tizen évig szórtam ilyen szóróval, még az agroker egri gyárából hoztuk ujonnan. Az állító karok rögzítésére szolgáló szegecsek helyzete nemcsak a dózist állítja, hanem a szóban forgó problémát is itt lehet orvosolni. Ha a műtrágya ráfolyását a szórótányérra állítjuk, akkor egyenletesebb lesz a szóráskép a munkaszélesség egészére,ki kell tapasztalni mekkora kardánfordulat az optimális a jó szórásképhez.
Sajnos ennél a gépnél fokozatmentes dózis állítás nincs, ezért két fokozat között marad a sebesség variálása.
Sziasztok!
Van egy INO (horvát) típusú műtrágyaszóróm! 3q műtrágya fér bele! Csak megörököltem nagypapámtól! Nem tudna valaki segíteni, SZÓRÁSI TÁBLÁZAT ügyben? Nagyjából sejtem, hogy működik, mikor, mennyit, hogy szór! Aki tud segítsen légyen szíves!
Válasz #213. hozzászólásra
1,28kg pétisó felel meg 1 liternek.Elvileg.
Válasz #216. hozzászólásra
Az a voda...
Válasz #214. hozzászólásra
szerintem ahány kg, annyi liter
Válasz #214. hozzászólásra
!
Köszönöm
Válasz #213. hozzászólásra
550-600 körül,az összetett ennél is több...
Valaki megtudná mondani a 700 kgos pétisó kb. hány liternek felel meg?
Válasz #209. hozzászólásra
Nincs táblázat, akkor számolgatni kell. Ez egy kicsit lassabb megoldás, apróbb szemű műtrágyánál kicsit gyorsabb az átfolyási sebesség.
Üdvözlet! Van e valakinek M5615 AC műtrágyaszóróhoz gépkönyve elektronikus, vagy bármilyen formában? Nem nagyon tetszik a szórásképe. A traktor nyom között derékig ér a búza, ahogy távolodunk két oldal felé, úgy csökken a magasság és világosodik.
Válasz #209. hozzászólásra
Ha nincs táblázat a géphez, akkor a legegyszerűbb, hogy beleteszel pár vödörrel (amit előtte lemérsz), és megnézed mekkora területre elég. Aztán ezeket a méréseket feljegyzed.
Sziasztok!
Hogy állítsátok be a műtrágyaszórót, arra az értékre amit szórtni szeretnétek egy hektárra?
Van erre valami számítás vagy vödörrel kell lemérni, hogy egységnyi idő alatt mennyi műtrágyát enged át?
Válasz #207. hozzászólásra
a mezőgazdaságot és a hozzá kapcsolódó dolgokat támogatni kell(ene)!
Válasz #206. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
hello!
nagyon köszönöm, ideiglenes megoldásnak tökéletes!:)))
Válasz #203. hozzászólásra
katt ide
Szia és ott tudsz saját weboldalt csinálni ingyé
Válasz #204. hozzászólásra
bruttó 26 ezer postaköltséggel
Válasz #203. hozzászólásra
Mennyi az annyi?
szórtam egy kis nitrogént a fagyon háromhete![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130329192135_fenykep0231.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130329192135_fenykep0231.jpg)
Hol milyen árban lehet mikrogranulátum szórót venni?
Válasz #198. hozzászólásra
Hali akkor írhatnál valamit a mükaki szóróról.
Válasz #198. hozzászólásra
Mindent (anyagminőség,kopóállóság,meghibásodás,a szórási szélességet tényleg 12-24 között lehet állítani stb és tapasztalatok)?
Válasz #197. hozzászólásra
Nekünk ilyen van! Mit szeretnél róla tudni?
Válasz #195. hozzászólásra
Hali senki se ismeri ezt a fajta műtrágyaszórót?
Válasz #193. hozzászólásra
Anyagában horganyzott lemezt keress, vegyél, az tuti nem rozsdásodik, és olcsóbb mint a saválló
http://agroman.hu/termekek/79
Hali erről a műtrágyaszóróról tud-e valaki valamit? Anyagminőség meghibásodás stb.?
Válasz #191. hozzászólásra
A kombájn magfelhordóját ketté vágtam,most 16 zsák megy bele nitrogénböl...
Válasz #192. hozzászólásra
Ez stimmel a vas is, mivel kezeljem hogy idő álló legyen? Egy ismerős mondta a fát... fél óra alatt megvan, de valami erősebbre gondoltam én. :)
Válasz #191. hozzászólásra
vasból
Sziasztok!![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Műtrágyaszóróra szeretnék csinálni magasítót, tudnátok vmi ötletet mondani hogy milyen anyagból lehet egyszerűen magasítót csinálni, a fán kívül?
Válasz #189. hozzászólásra
köszi:)igazából talán lehet azt mondani, hogy mindent, ami mezőgazdasággal kapcsolatos
Válasz #179. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ez egy őszinte és szimpatikus hozzászólás volt.Mit is árulsz?
Válasz #186. hozzászólásra
ok
Válasz #183. hozzászólásra
Írd be a Google-ba, hogy hidraulika munkahenger!
Válasz #185. hozzászólásra
mailbe egy árajánlatot légyszi erről ![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
igen igen valami hasonló van a fantáziámba
Válasz #183. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130305205541_3.jpg)
ez?
Válasz #180. hozzászólásra
![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #176. hozzászólásra
csak az egyszerűség kedvéért lenne jó valami hasonlót találnom
persze először jöjjön össze az üzlet
hasonlóra igen, nekem most lely van és azon olyan van hogy mindkét végén ugymond egy-egy furat van és csavarral tudom rögzíteni
esetleg akkor hogy érje szó a ház elejét írd az illetőnek akinek segíteni szeretnél hogy emailban tudsz neki árat mondani .
Válasz #180. hozzászólásra
Küldjek pénzt?
Válasz #177. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
jó oké, leállok!de!
légyszi segíts nekem!
weboldalam nincsen, pangás van, így szinte semmi forgalmam sincs, és mivel nem vagyok múlti cég, nincsenek millióim a számlámon sajna, és muszály tolnom magam!
itt sokan vagyunk, és van pár ember akinek jól jövök, mert olcsóbban megkapja, megkapta amit szeretne vagy szeretett volna vásárolni, és így ő is és én is jól járok, jártam, mert volt némi pitiáner forgalmam, mégha szinte filléreket kerestem rajta, de nemszámít, mert nálam a kis forgalom is forgalom, de mégse áll a bolt!
légyszi segíts nekem, s ígérem, hogy leállok!
köszönöm a megértésed, nekem sincs bajom veled egyébként!