Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtzfanful1 #5180. hozzászólásáraEz július 15, szemmel látható a különbség. Feléd vígan élvezi az időt a napraforgó, itt már lógnak a levelei. Pedig a napra bírja a szárazságot
Zala 180+komp.
Sikerült levenni hála isten .. 7.7 víz átlag 3.5-3.7t/ha.
Kukorica 9.7-10.5 t/ha. Megvagyok elégedve, főleg ebbe a szárazságba ami volt..
Válasz Saf #5165. hozzászólásáraIlyenkor mindig stagnalni szoktak az árak aratáskor.
+ akinek van szerzodese azt majd csak ezutan kezdik el felvasarolni es sokan a szerzodott mennyisegen feluli termenyt is odaadjak.
Válasz Igazi Földönfutó #5159. hozzászólásáraSzerintem szinte mindenhol 152-155 ig van, ennél magasabb árat nem hallottam. Legalábbis a környékünkön.
Azt tudom hogy aki az eső előtt levágta még 150 et kapott érte, most már 153 vagy fölötte van.
Válasz Soma123 #5149. hozzászólásáraPár éve a férjem juhtenyésztőkkel Olaszországon át Francia és Spanyolországba járt, mindenhol öntöztek. A folyók ném érték el a torkolatot, ill a hidak alatt száraz volt a meder. Mi a Keleti főcsatorna mellett gazdálkodunk, elvétve öntöznek.
Izraelben es mostmar az arab orszagokban is a sivatagban is tudnak termelni es jól termelni ontozessel. Ilyen lehetosege mint nekunk nem sok orszagnak van az ontozesre. Mégsem tettunk semmit 34év alatt. A kádár rendszerben tettek a tiszai főcsatornak kiépítésével de az ott meg is állt. Ha majd a del alfoldon is lesz a csatornakban viz koros tisza maros vagy duna vize bánom is én melyik akkor johet az öntozoberendezes. Olaszok gorogok kukoricat mindenhol ontozik!
Ha csak 12 mm/Ha /év, akkor kb 12-15 éve volt a nagy csatornázás, legalábbis felénk, ami kb 2 m talajvizet jelent, akkor a talajvíz lényegesen feljebb volt, mint most ráadásul, akkor nem volt minden háznál fúrott kút, mint most és boldog boldogtalan öntöz, azért az is jelentősen csökkentette a talajvízszintet.
Ráadásul itt a MOL telefúrta az összes területet olajkutakkal, amik ugye 1000 m mélyek, de úgy leesett a rétegnyomás, hogy megálltak a maguktól kifolyó kutak is.
Most boldog boldogtalan kutat fúrat/fúratott a földjére és próbál öntözni, de a vizünk többet árt, mint használ, sokan fel is adták.
Ha már annyira fellehetne tölteni a csatornákat, hogy legalább feljebb legyen talajvíz, akkor szegény növények talán túlélnék a hőséget.
Nekem gyerekként locsolóval kellett locsolni a kertet és nem slaggal és a füvet nem öntöztük, mint most, mert nem kellett.
A földjein melletti csatornában (Maros Holtág) Száraz-Érben 2006 ban a gyerekek horgásztak, 2012 re pedig porzott az alja.
2010 ben volt nálunk a nagy szennyvízcsatorna kiépítés, meg rákötés és 2 év múlva eltűnt a víz.
Válasz Koczka József #5136. hozzászólásáraA föld kellet mert ott a csatorna.
Csak nemélnek vele!
Na az ilyentől elvenném a földet!
Más összetenné a kezét ha ilyen lehetősége lenne!
Olyan mint a napelempark.
40ak ás földön.
Megvette a jó födet, de jobb üzlet a napelem.
Máshol sívóhonokon kinlódnak a termeléssel 3-5ak án.
Vagy a domboldalt zúzzák ahol a kecske is éhenhalna.
A kutya is a dombra szarik!
Válasz rtamas1976 #5135. hozzászólásáraSzia Tamás, ezt az öntöző csatornát valamikor a 70 években építették ki és a Tiszából emelik fel a vizet több méterre a medertől szivattyúkkal. Na már most ha nem olyan területeken menne ahol nagyemberek gazdálkodnak akkor ez is üres lenne. Viszont érdemes megnézni hol van a csatorna vége.
Válasz Koczka József #5129. hozzászólásáraNekünk olyan öntözőcsatorna kellene amin felfolyna a víz!
Onnan pedig gravitációval barázda árasztással tudnánk öntözni!
Itt folyik a hernád kb50 métert kellene emelni
Dimbes dombos a vidék, kutat a faluban 1nap alatt fúrhatsz.
Kint a szántón nemmindenhol tudnak fúrni.
Ahol véletlenül sikerül 70-100m
Van homokkő réteg és nemtudják áttörni.
Nemértem, ahol van csatorna miértnem öntöznek?
Csak 1 területem lenne amit tudnék öntözni!
Biztos nem ősziárpát termelnék rajta!
5283 hozzászólás
Válasz t.romsics #5182. hozzászólásáraez még rosszabb :( reméljük a 2025 jobban alakul.
Válasz Gatti #5181. hozzászólására
Ez meg július 22. De ez ritka kemény nyár volt felénk…
Válasz mtzfanful1 #5180. hozzászólásáraEz július 15, szemmel látható a különbség. Feléd vígan élvezi az időt a napraforgó, itt már lógnak a levelei. Pedig a napra bírja a szárazságot
Válasz Ohaza63 #5179. hozzászólásáraJúlius 14-én.
Válasz mtzfanful1 #5178. hozzászólásáraÜdv!
Ez a kép mikor készült, júniusban, júliusban????
Válasz cheebor #5175. hozzászólására
Válasz cheebor #5175. hozzászólásáraPioneer.
Vetéssel egymenetbe kapott 300kg/ha 3x16 komplexet.
1gombaölő+rovar+yara lombtrágya.
Válasz SzikiSzokeveny #5174. hozzászólásáraDe jó is lett volna.
Július-augusztus talán ha volt 10 mm.
Előtte se voltak igazán nagy esők, talán ha 1-2 alkalommal.
Válasz mtzfanful1 #5171. hozzászólásáramilyen fajta? mit kapott? nagyon szép átlag. nekem 2,2:(
Válasz kukaccsosz #5173. hozzászólásáraCsak 900mm volt nem 1200
Válasz mtzfanful1 #5171. hozzászólásáraZalában szárazság?
Válasz mtzfanful1 #5171. hozzászólásáraEz LO vagy HO ár?
Zala 180+komp.
Sikerült levenni hála isten .. 7.7 víz átlag 3.5-3.7t/ha.
Kukorica 9.7-10.5 t/ha. Megvagyok elégedve, főleg ebbe a szárazságba ami volt..
Válasz Saf #5165. hozzászólásáraIlyenkor mindig stagnalni szoktak az árak aratáskor.
+ akinek van szerzodese azt majd csak ezutan kezdik el felvasarolni es sokan a szerzodott mennyisegen feluli termenyt is odaadjak.
Válasz Traktoros30 #5166. hozzászólásáraKunsági Éden Kiskunfélegyháza
Válasz Saf #5165. hozzászólásáraMiből gondolod hogy itt a vége?
Válasz Traktoros30 #5166. hozzászólásáraÉtolaj gyár.
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #5162. hozzászólásáraMi az nt?
Válasz Soma123 #5163. hozzászólásáraszerintem itt a vége
Válasz Soma123 #5163. hozzászólásáraAlakul...
17 kite
Válasz Gatti #5160. hozzászólásáraNT 170.000 ft+boni 100 tonna felett
Válasz Gatti #5160. hozzászólásáraBorsod Agroker 158 kite 161 Gabona 4 kft 155
Válasz Igazi Földönfutó #5159. hozzászólásáraSzerintem szinte mindenhol 152-155 ig van, ennél magasabb árat nem hallottam. Legalábbis a környékünkön.
Azt tudom hogy aki az eső előtt levágta még 150 et kapott érte, most már 153 vagy fölötte van.
Válasz foka77 #5157. hozzászólásáraJó nektek,nálunk 152.
Válasz foka77 #5157. hozzászólásáraMelyik cég?
Hajdu Bihar 163
Válasz barazdabetyar. #5154. hozzászólásáraNem
Del Alfold 16
Válasz Bán Zsolt #5153. hozzászólásáraOlajat néz?
Válasz mtzfanful1 #5151. hozzászólásáraAnthera 160
Válasz mtzfanful1 #5151. hozzászólásáraTegnap Kite 161+-boni+komp.
Hali hali.
Friss árat tud valaki?
Válasz Soma123 #5149. hozzászólásáraPár éve a férjem juhtenyésztőkkel Olaszországon át Francia és Spanyolországba járt, mindenhol öntöztek. A folyók ném érték el a torkolatot, ill a hidak alatt száraz volt a meder. Mi a Keleti főcsatorna mellett gazdálkodunk, elvétve öntöznek.
Izraelben es mostmar az arab orszagokban is a sivatagban is tudnak termelni es jól termelni ontozessel. Ilyen lehetosege mint nekunk nem sok orszagnak van az ontozesre. Mégsem tettunk semmit 34év alatt. A kádár rendszerben tettek a tiszai főcsatornak kiépítésével de az ott meg is állt. Ha majd a del alfoldon is lesz a csatornakban viz koros tisza maros vagy duna vize bánom is én melyik akkor johet az öntozoberendezes. Olaszok gorogok kukoricat mindenhol ontozik!
Válasz lac* #5145. hozzászólásáraOda adtam végül is fizető súly 40,4 q/ha
Válasz termelo #5146. hozzászólásáraÜdv!
Igen, de pl. Mi Aradról kb. 80 km-ről kapunk ivóvizet, mert a miénk arzénos.
Lölőék teljesen behálózták a megye déli részét új csővezeték rendszerrel.
Tehát, akkor nálunk már tavaknak kellene lenni mindenhol, de csak a pusztaság van.
Vannak olyan összeesküvés elméletek is, hogy innen Izraelbe is visznek vizet???!!!!
Válasz Ohaza63 #5143. hozzászólásáraAz a folyadék amiből a szennyvíz lesz az ugyan onnét a talajból jön.
Válasz F. Bálint #5140. hozzászólásáraha én azt tudnám
Válasz Ohaza63 #5143. hozzászólásáraAz ásványvizet kifelejtetted. Hatalmas mennyiséget vesznek ki a talajból, rengeteg megy külföldre is.
Válasz termelo #5142. hozzászólásáraÜdv!
Ha csak 12 mm/Ha /év, akkor kb 12-15 éve volt a nagy csatornázás, legalábbis felénk, ami kb 2 m talajvizet jelent, akkor a talajvíz lényegesen feljebb volt, mint most ráadásul, akkor nem volt minden háznál fúrott kút, mint most és boldog boldogtalan öntöz, azért az is jelentősen csökkentette a talajvízszintet.
Ráadásul itt a MOL telefúrta az összes területet olajkutakkal, amik ugye 1000 m mélyek, de úgy leesett a rétegnyomás, hogy megálltak a maguktól kifolyó kutak is.
Most boldog boldogtalan kutat fúrat/fúratott a földjére és próbál öntözni, de a vizünk többet árt, mint használ, sokan fel is adták.
Ha már annyira fellehetne tölteni a csatornákat, hogy legalább feljebb legyen talajvíz, akkor szegény növények talán túlélnék a hőséget.
Nekem gyerekként locsolóval kellett locsolni a kertet és nem slaggal és a füvet nem öntöztük, mint most, mert nem kellett.
A földjein melletti csatornában (Maros Holtág) Száraz-Érben 2006 ban a gyerekek horgásztak, 2012 re pedig porzott az alja.
2010 ben volt nálunk a nagy szennyvízcsatorna kiépítés, meg rákötés és 2 év múlva eltűnt a víz.
Szerintem ez nem lehet véletlen!!
Válasz Ohaza63 #5132. hozzászólásáraNem értelek, ha 1 háztartás 1 hektárra 12 mm-ernek megfelelő vizet termel ebből hogy lesz talajvíz?
1000 háztartás 1000 hektárra elosztva ugyanaz...
Válasz SanyóÓ #5138. hozzászólásáraHelló
Felénk (SzSzB vm nyugati része) 15.000-15.300-15.500 Ft/q felvásárlónként változik.
Mi napi áron eladtuk.
Válasz lac* #5139. hozzászólásáraHO kite 179 várható még hogy feljebb menjen ?
Válasz SanyóÓ #5138. hozzászólásáraLO 163 kite
Árakat tudtok? Változás esetleg(felfelé)?
Válasz Koczka József #5136. hozzászólásáraA föld kellet mert ott a csatorna.
Csak nemélnek vele!
Na az ilyentől elvenném a földet!
Más összetenné a kezét ha ilyen lehetősége lenne!
Olyan mint a napelempark.
40ak ás földön.
Megvette a jó födet, de jobb üzlet a napelem.
Máshol sívóhonokon kinlódnak a termeléssel 3-5ak án.
Vagy a domboldalt zúzzák ahol a kecske is éhenhalna.
A kutya is a dombra szarik!
Válasz rtamas1976 #5135. hozzászólásáraSzia Tamás, ezt az öntöző csatornát valamikor a 70 években építették ki és a Tiszából emelik fel a vizet több méterre a medertől szivattyúkkal. Na már most ha nem olyan területeken menne ahol nagyemberek gazdálkodnak akkor ez is üres lenne. Viszont érdemes megnézni hol van a csatorna vége.
Válasz Koczka József #5129. hozzászólásáraNekünk olyan öntözőcsatorna kellene amin felfolyna a víz!
Onnan pedig gravitációval barázda árasztással tudnánk öntözni!
Itt folyik a hernád kb50 métert kellene emelni
Dimbes dombos a vidék, kutat a faluban 1nap alatt fúrhatsz.
Kint a szántón nemmindenhol tudnak fúrni.
Ahol véletlenül sikerül 70-100m
Van homokkő réteg és nemtudják áttörni.
Nemértem, ahol van csatorna miértnem öntöznek?
Csak 1 területem lenne amit tudnék öntözni!
Biztos nem ősziárpát termelnék rajta!
Válasz Ohaza63 #5133. hozzászólásáraMég az előző tulaj volt. A felesége vagy úgy jött fel vagy ott telefonált haza.