Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekünk 60 ha volt vetve és a kötött földekeln 3,8 meg 4 t/ha lett az átlag, a homokon meg szük 3t. Mi nagyon meg vagyunk elégedve ahhoz képest hogy milyen aszály volt.
Nálunk sem adta most olyan jol nem igen hallani 4t-ás és felettiekröl.Az 3-4t közötti termések lettek átlagba aki jol csinálta a technologiát.De volt 1t-ás tábla is.
Itt minálunk nekem lett a legjobb átlagom 31.5t/ha 95ha volt vetve.Én
vetettem el legelőször,ahogy csúsztak a vetés idővel annál kevesebb
lett a termés,volt 9-10q táblák is.Valóban lehet alkudozni nagyobb tételnél
,de nem eget verő a különbség.Vagy 800t még nem számít nagy tételnek?
Nem tudom hányan vannak akik 5 t-s naprát termeltek, de nem gondolom, hogy ez lenne a jellemző.... Sőt!! Én egyetlen ilyen embert sem ismerek, pedig 40 AK fölötti földön termelek, a gazdatársaimmal egyetemben.....
Valaki hazudik de nagyot.Többen,írják,hogy 3-5 tonnát vágtak.Akkor miért kevés a napra?Itt vegyes a kép,többeknek is rekord termés volt.És a minőség csodák csodájára,most megfelelő volt.Tavaly nem.
Jó szándékból írtam. Kevés a napra, gondolom a Ti raktáraitok sincs tele....ezt már lassan a kereskedők is észre veszik! Bár a minőséggel vannak gondok. Előszerződés nélküli ár, boni nélkül, jó beltartalmi értékekkel, 500 t feletti mennyiség. A Cargill még vakarózik, de már 84
még Békéssámson környékén is kilehet tőle csalni némi üzleti érzékkel!!!!!
Ha nem volt előre szerződött mennyiséget,elhiszem.Nekem volt,és átlag 9000-be fizetik.Ha így nézzük,jobban járnak,ha tőled vesznek.Majd akkor lesz érdekes,mikor a szabad piacon 9000 fölé mennek a valóságba.
Válasz #1527. hozzászólásra
én a szerződött feletti mennyiséget betárolom,erre felénk vannak nagy csalódások a termésmennyiségben szerintem országos szinten nem lesz meg a várt mennyiség
egyébként a pillanatnyi legjobb ár a környéken 81500-82000 de nagyobb tételnél (100t) lehetne följebb tornászni
Itt ma Nyíregyháza mellet már reggeltől dübörögnek a kombájnok !Nagyon felpörögtek főleg a Neomát vágják ,mert fel van száradva teljesen.A KFT meg a sajátját nyomja nekik nem számít van saját szárítójuk!
Zöld-sárga, vagy éppen zöld-piros, ki ér oda előbb. Azon agyalok, ha bejön tényleg hétfőn az eső, akkor lehet jobban járnék, ha 13-15 %-os vízzel levágatom a naprát, és akkor már tuti nem ázna meg többször, nem beszélve arról, hogy legalább már el tudnám kezdeni az őszi kalászosoknak a helyét csinálni.
Tegnap még 8000 +komp volt L.-Kft-nél, vagy a 7800-at Darázs adja?
Néztem én is homokon, de a tányér tiszta víz, így be se mértem a nedvességet, és most sincs az a gatyarohasztó meleg, hogy száradna...
5405 hozzászólás
Válasz #1554. hozzászólásra
Aszály? Hol? :D Az éves átlag többszöröse jött le idén és még hol az évvége.
Nekünk 60 ha volt vetve és a kötött földekeln 3,8 meg 4 t/ha lett az átlag, a homokon meg szük 3t. Mi nagyon meg vagyunk elégedve ahhoz képest hogy milyen aszály volt.
Válasz #1552. hozzászólásra
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
Nálunk sem adta most olyan jol nem igen hallani 4t-ás és felettiekröl.Az 3-4t közötti termések lettek átlagba aki jol csinálta a technologiát.De volt 1t-ás tábla is.
Válasz #1547. hozzászólásra
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
Burgonyánál-répánál stimmelne a mennyiség nagyjábol.
A helyi nagycégnek is 31 q átlaga lett bruttóba..... Némely táblákon volt azért 35 q is de a teljes átlag kevesebb lett.
Válasz #1540. hozzászólásra
nem rád gondoltam
Válasz #1548. hozzászólásra
A tizedes vesszőt gondoljátok előrébb eggyel.Mázsát
Jaaa
szerettem volna írni
Válasz #1547. hozzászólásra
Na persze ,10x többet tudtál az országos átlagnál
Itt minálunk nekem lett a legjobb átlagom 31.5t/ha 95ha volt vetve.Én
vetettem el legelőször,ahogy csúsztak a vetés idővel annál kevesebb
lett a termés,volt 9-10q táblák is.Valóban lehet alkudozni nagyobb tételnél
,de nem eget verő a különbség.Vagy 800t még nem számít nagy tételnek?
Válasz #1544. hozzászólásra
nem lehet,hogy 3,5 tonna? és nem 3-5 tonna?
Válasz #1544. hozzászólásra
Nem tudom hányan vannak akik 5 t-s naprát termeltek, de nem gondolom, hogy ez lenne a jellemző.... Sőt!! Én egyetlen ilyen embert sem ismerek, pedig 40 AK fölötti földön termelek, a gazdatársaimmal egyetemben.....
Válasz #1543. hozzászólásra
Valaki hazudik de nagyot.Többen,írják,hogy 3-5 tonnát vágtak.Akkor miért kevés a napra?Itt vegyes a kép,többeknek is rekord termés volt.És a minőség csodák csodájára,most megfelelő volt.Tavaly nem.
Moderálta: Mf-es (3146) 2014-10-04 14:27:54
Válasz #1538. hozzászólásra
Jó szándékból írtam. Kevés a napra, gondolom a Ti raktáraitok sincs tele....ezt már lassan a kereskedők is észre veszik! Bár a minőséggel vannak gondok. Előszerződés nélküli ár, boni nélkül, jó beltartalmi értékekkel, 500 t feletti mennyiség. A Cargill még vakarózik, de már 84
még Békéssámson környékén is kilehet tőle csalni némi üzleti érzékkel!!!!!
Válasz #1530. hozzászólásra
Telephelyen felrakodva mit lehet hallani felétek???
ITt jelentősen kevesebb, igaz a szállítás végett legfőbbképpen, mert sokkal nagyobb a fuvardíj.
Válasz #1540. hozzászólásra
Ha nem volt előre szerződött mennyiséget,elhiszem.Nekem volt,és átlag 9000-be fizetik.Ha így nézzük,jobban járnak,ha tőled vesznek.Majd akkor lesz érdekes,mikor a szabad piacon 9000 fölé mennek a valóságba.
amit én írtam az hiteles tudok üzletkötő telefonszámot adni privátba
Válasz #1538. hozzászólásra
Így van,a fő hantás mindig mindent a legdrágábban ad el,vetőmagot,vegyszert meg mindent a legolcsóbban vesz.
Válasz #1537. hozzászólásra
Lódítanak itt egy páran.Azt hiszik,ezzel a kereskedőt lehet ugratni.
Érdekes mert nekem kevesebbet mondott Bunge igaz csak kis tétel de azt mondta beszállítva 85,5 amugy pedig 83,5!
Válasz #1534. hozzászólásra
Mi számit nagy tételnek?
Még a végén kialakul!
Reméljük a kukorica is...
A Bunge és az NT nagy tételre 90 !!! Figyeljetek oda....
Válasz #1532. hozzászólásra
Kinek az ajánlata?
mai ajánlat 85500
Az átlag felette a 86 nak,és nincs plussz költség.Be-ki tárolás,tárolás,gázosítás,stb.
én a szerződött feletti mennyiséget betárolom,erre felénk vannak nagy csalódások a termésmennyiségben szerintem országos szinten nem lesz meg a várt mennyiség
egyébként a pillanatnyi legjobb ár a környéken 81500-82000 de nagyobb tételnél (100t) lehetne följebb tornászni
Nem mindegy,hogy hol vagy,Martfűn ott körül van,de oda is kell vinni.
Ja ez lemaradt szója 108 (mindig nettot írok) nyár eleji szerződéses szója meg 120
Ne adjátok már 86 alatt senkinek,szépen megmondtam mennyiért viszik...
Válasz #1525. hozzászólásra
bunge mai ár telephelyen 82000/t
Már 8200-8400Ft/q felé jár én is úgy hallom![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
NT kft. 82-ért veszi,a szerződött feletti mennyiséget.
Jászberény 7800 netto tegnap esett az ár 200ft ez nem igazán jo irány{:nonono![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
:}
Válasz #1521. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Alakul(gat).....Jó az irány
Mindig emelkedik egy kicsit az elmúlt 2 hétben.![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Martfűn 85+bonit is megadnak.
Senkinek nincs friss, jó híre, emelkedő árakról, stb?
Válasz #1518. hozzászólásra
Sajnos ez nem az..14 % víz 14% szemét Deszikálva volt ALEGÓ 25MÁZSA-HA
Válasz #1516. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Pedig mindenkinek a saját termése ízlik a legjobban.
Erre is 7800,![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
A tegnap vágott napraforgóból származó olajból nem szeretnék rántotthúst enni. ,
Válasz #1510. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Én is 8000-8200Ft-ot hallok most
Válasz #1512. hozzászólásra
Nagyon felpörögtek főleg a Neomát vágják ,mert fel van száradva teljesen.A KFT meg a sajátját nyomja nekik nem számít van saját szárítójuk!
Itt ma Nyíregyháza mellet már reggeltől dübörögnek a kombájnok !
Válasz #1511. hozzászólásra
Zöld-sárga, vagy éppen zöld-piros, ki ér oda előbb. Azon agyalok, ha bejön tényleg hétfőn az eső, akkor lehet jobban járnék, ha 13-15 %-os vízzel levágatom a naprát, és akkor már tuti nem ázna meg többször, nem beszélve arról, hogy legalább már el tudnám kezdeni az őszi kalászosoknak a helyét csinálni.
Válasz #1511. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Még semmi info,-kombájn színe nyomát se láttam, lehet hogy hétvégén nem is lessz vágva
Válasz #1510. hozzászólásra
Darázs kft-nél neked ki vágná de szerintem jővőhét második fele előtt nem jó csak kombájn szinét ird.
Válasz #1508. hozzászólásra
Tegnap még 8000 +komp volt L.-Kft-nél, vagy a 7800-at Darázs adja?
Néztem én is homokon, de a tányér tiszta víz, így be se mértem a nedvességet, és most sincs az a gatyarohasztó meleg, hogy száradna...
Válasz #1507. hozzászólásra
Szia vágjátok-e mai nap?
Jászberénybe 7800+fa viz max 12 % 1%60ft a száritás .
Válasz #1506. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Ja.... tonnánként 150-ft-ot
Ma is ugrott 1500-at a tőzsdén októberi lejáratra. Múlt héten ugyanennyit