Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Állítólag most jön ki a napokban az egyik nagyobb cég az árral és
a szerződési feltételekkel.10700-11000 ft/t és 6 mázsát köt hektáronként
és igényt tart a többire is egy hónap elteltével megint megvesz 6 mázsát
az akkori aktuális árral és a többit az aratáskori árral számolják el.
Van napraforgó eladó fehércsikos étkezési 90 zsákkal megegyezés szerint 18-20q 2012es!
van még 2011es forgó állatoknak is 36zsákkal 10q megegyezés szerint!
Válasz #1257. hozzászólásra
Hát ha ezt van olyan aki meg tudja mondani, az biztosan nagyon gazdag ember lehet.
Mi az elmúlt évek tendenciája? Egész évers árra gondolok. Van valakinek valamiféle adata összegyűjtve? Abból talán-talán látnál valamit, (de hogy helyeset e?).
Ez általában úgy szokott lenni, hogy ha leszerződik az ember akkor felmegy az ár, amikor nem akkor meg lejjebb megy. Viccet félretéve (amiben azért van némi igazság is) aki mindig ki tud mindent tartani tavaszig, az általában jól jár szerződés nélkül is, de aki szeretne aratás körül némi bevételt az esetleges akkori nyomottabb áron, az köthet 1t/ha-t ha már kikelt rendesen. Azzal bukni nem lehet nagyot. A pakliban benne van az is, hogy lemegy, és az is hogy fel.
Felénk aki szerzödött idáig ilyenkor az még sosem járt jol az biztos.Mi se.Pár éve 70eft/t kötöttünk és összel 120-ér vitték mint a cukrot.Vagy kuki volt 25eft és lett majd 60eft összel.
Én nem kötném le, az biztos. Egyetlen olyan gazda társat sem ismerek, aki ne tudta volna eladni, és a nyakán maradt volna. Ellenben olyat igen, aki nem jól szerződött, és nem tudta teljesíteni a vállaltat, vagy olcsón szerződte le, és adta oda. Biztos van olyanra is példa, hogy a leszerződöttért többet adtak mint a szabad piacon értékesítettért, de hogy nem ez a jellemző, abban biztos vagyok!!!!
Várjuk ki a végét.....csak nehogy a Bunge képviselője pitizzen szeptemberben nálatok, hogy adjátok neki a terményeteket. (mert ha nem lesz meg a vásárolni való mennyisége akkor ki..asszák mint macskát....)
Utálom az ilyen férgeket, aki azért ugatnak mert most nem kerül nekik semmibe.....
Megkérdeztem ezt a 2012 dec 28-as törvényt nincs ilyen csak vetit a Bunge! a napra ára a békasegge alatt lesz a Bunge képviselőjével beszéltem a napraforgó már esőnékül is megterem mondta! napiár!
Nekünk azt mondta a kereskedő,hogy az állam nem engedi mert sok volt a vis major és akkor a gazda védve van és ő az akin el akarják verni a port.Nem tudom,de a mi kereskedőnk aki tavaly ilyenkor már hívott,hogy lehet lekötni,és részünkről jó áron,tegnap azt mondta idén nem lehet lekötni...
Ilyet nem hallottam, csak azt hogy pl. a Bunge nem akar kötni termelővel mert fél a nem teljesítéstől. Csak kereskedővel, mert annak teljesíteni kell akármi is történik. A termelővel meg szívjon ő!
Kedves Mindenki!
Hallottátok,hogy nem lehet lekötni a terményeket idén januártól a sok visz major miatt??!!Az árak aratás körül fognak meglenni.Vagy csak minket akartak lerázni?!
Itt az ember semmit nem tud eladni !
Tengeri ára mindenkinem 6000ft kellene mikor boldban 8000ft én meg 7000ft adom ,ha vesznek 5q akkor lemegyek 6500ft/q
de ez igy van a maggal is hogy 2012es mig 250forint
de a 2011es meg kutyának se kell,de a vetömag pétisó+ vegyszer,gázolaj az mindig emelkedik de a termény ára nem!
van eladó 36 zsák mag ha valakit érdekel irj imélt!
5372 hozzászólás
Sziasztok! Ma 123000+bonifikációt ígértek, de csak magasolajsavasra.....
Válasz #1267. hozzászólásra
Apród .hu vagy Jófogás ott hírdesd , még megérteném ,ha munkagépet ajánlanál valakinek
Érdemes itt bármivel is foglakozni?
ÜDV! Ma 106.000 netto ajánlatot kaptam lekötésre,de nemet mondtam...
Válasz #1267. hozzászólásra
Adj fel hirdetést az APRÓBA, ne a FÓRUMOT szemeted össze.
Akit érdekel van fehércsikos étkezési napraforgó eladó 2012es Megegyezés szerint 90zsákkal!
2011es 36zsákkal állatoknak is megegyezés szerint!
Akit érdekel van fehércsikos étkezési napraforgó eladó 2012es Megegyezés szerint 90zsákkal!
2011es 36zsákkal állatoknak is megegyezés szerint!
Válasz #1264. hozzászólásra
azt mondták, hogy idén nem akarnak a felvásárlók 120-130-as árral kijönni - gondolom megdumálták egymás közt, hogy mi legyen -
Válasz #1263. hozzászólásra
109000/tonna nettó ez a mai ár.
Válasz #1260. hozzászólásra
NT?Nem rossz ár,egy 3 tonnás terméssel.
Válasz #1261. hozzászólásra
Ugy sem valami vitéz.
Válasz #1260. hozzászólásra
Az árból egy nulla lemaradt
Állítólag most jön ki a napokban az egyik nagyobb cég az árral és
a szerződési feltételekkel.10700-11000 ft/t és 6 mázsát köt hektáronként
és igényt tart a többire is egy hónap elteltével megint megvesz 6 mázsát
az akkori aktuális árral és a többit az aratáskori árral számolják el.
Van napraforgó eladó fehércsikos étkezési 90 zsákkal megegyezés szerint 18-20q 2012es!
van még 2011es forgó állatoknak is 36zsákkal 10q megegyezés szerint!
Fábiánháza -Szabolcs -Megye 30-480-07-16!
Válasz #1257. hozzászólásra
Hát ha ezt van olyan aki meg tudja mondani, az biztosan nagyon gazdag ember lehet.
Mi az elmúlt évek tendenciája? Egész évers árra gondolok. Van valakinek valamiféle adata összegyűjtve? Abból talán-talán látnál valamit, (de hogy helyeset e?).
Üdv!
Szerintetek érdemes még várni a naprával, vagy adni kell oda?
130nettó körül beszélnek.
Már így is úgy is bukta a tavalyihoz képest.
Ez általában úgy szokott lenni, hogy ha leszerződik az ember akkor felmegy az ár, amikor nem akkor meg lejjebb megy. Viccet félretéve (amiben azért van némi igazság is) aki mindig ki tud mindent tartani tavaszig, az általában jól jár szerződés nélkül is, de aki szeretne aratás körül némi bevételt az esetleges akkori nyomottabb áron, az köthet 1t/ha-t ha már kikelt rendesen. Azzal bukni nem lehet nagyot. A pakliban benne van az is, hogy lemegy, és az is hogy fel.
Válasz #1250. hozzászólásra
Az utolsó 5 év az nem úgy jön ki. 2009 előtt kb úgy volt ahogy írtad.
Válasz #1253. hozzászólásra
Persze nem végig mindet hanem 5-10 mázsát hektáronként.
Válasz #1252. hozzászólásra
Felénk aki szerzödött idáig ilyenkor az még sosem járt jol az biztos.Mi se.Pár éve 70eft/t kötöttünk és összel 120-ér vitték mint a cukrot.Vagy kuki volt 25eft és lett majd 60eft összel.
Bocs, de én ezzel vitatkoznék. Akár tényekkel alátámasztottan is... Az, hogy 10-ből 8, az meg egyenesen kizárt.
Ja.
Válasz #1249. hozzászólásra
10 évből 8-ban a jol szerződött jár jobban mint a sima piaci ár
Válasz #1245. hozzászólásra
Én nem kötném le, az biztos. Egyetlen olyan gazda társat sem ismerek, aki ne tudta volna eladni, és a nyakán maradt volna. Ellenben olyat igen, aki nem jól szerződött, és nem tudta teljesíteni a vállaltat, vagy olcsón szerződte le, és adta oda. Biztos van olyanra is példa, hogy a leszerződöttért többet adtak mint a szabad piacon értékesítettért, de hogy nem ez a jellemző, abban biztos vagyok!!!!
Nekem nettó 120 ra kötöttek biztosítást 152000/ tonna egy hete!
Valahol ez között lehet az ár..
Tavaly is többet adtak a napraforgóért
Nagyon nem jó
Repcére kötik a szerződéseket 118000/tonna
és a napraforgó 5-10% szokott alatta lenni.
Az jó!?
Válasz #1243. hozzászólásra
Hmm az jó ár lenne!
A tőzsdén hiába néztem, a múlt hónapot lezárták, most meg 120körül látom amit kevesellettem.
Akkor ideje körbekérdeznem a környéken, még van egy kicsi eladnivalóm.
Köszi
A múlt héten 148.000 netto-t hallottam. Nem hangzott rosszul, csak nekem sajnos mar nincs...
Üdv!
Tud valaki aktuális árat?
Válasz #1226. hozzászólásra
Jó ötlet,tőzsdézzenek a saját bőrükön,ne a miénken.
Napraforgó van eladó 36 zsákkal 120ft/kg akit érdekel
30-480-07-16
Napraforgó van eladó 36 zsákkal 120ft/kg akit érdekel
30-480-07-16
Lesz kötés csak azt várják,hogy mindenki el tudjon vetni mert sok a belvizes terület
Válasz #1233. hozzászólásra
A biztos 12.500 kontra bizonytalan 8000-14.000.
Válasz #1235. hozzászólásra
Várjuk ki a végét.....csak nehogy a Bunge képviselője pitizzen szeptemberben nálatok, hogy adjátok neki a terményeteket. (mert ha nem lesz meg a vásárolni való mennyisége akkor ki..asszák mint macskát....)
Utálom az ilyen férgeket, aki azért ugatnak mert most nem kerül nekik semmibe.....
Válasz #1231. hozzászólásra
Megkérdeztem ezt a 2012 dec 28-as törvényt nincs ilyen csak vetit a Bunge! a napra ára a békasegge alatt lesz a Bunge képviselőjével beszéltem a napraforgó már esőnékül is megterem mondta! napiár!
Válasz #1233. hozzászólásra
....meg ami még el sincs vetve....
Mi értelme van eladni azt ami még ki sem kelt?
Válasz #1231. hozzászólásra
nálunk se kötnek. szerintem aratáskor lebaxák az árakat rendesen
Válasz #1229. hozzászólásra
Nekünk azt mondta a kereskedő,hogy az állam nem engedi mert sok volt a vis major és akkor a gazda védve van és ő az akin el akarják verni a port.Nem tudom,de a mi kereskedőnk aki tavaly ilyenkor már hívott,hogy lehet lekötni,és részünkről jó áron,tegnap azt mondta idén nem lehet lekötni...
Válasz #1228. hozzászólásra
Hát az nagy "csecs" lenne kedves!!
Ilyet nem hallottam, csak azt hogy pl. a Bunge nem akar kötni termelővel mert fél a nem teljesítéstől. Csak kereskedővel, mert annak teljesíteni kell akármi is történik. A termelővel meg szívjon ő!
Válasz #1227. hozzászólásra
Na az nagy védelem lesz ha aratáskor benyögik,85 Ft/Kg...
Így igaz, ezt hallottam én is, hogy védik a gazdákat.
Kedves Mindenki!
Hallottátok,hogy nem lehet lekötni a terményeket idén januártól a sok visz major miatt??!!Az árak aratás körül fognak meglenni.Vagy csak minket akartak lerázni?!
Itt az ember semmit nem tud eladni !
Tengeri ára mindenkinem 6000ft kellene mikor boldban 8000ft én meg 7000ft adom ,ha vesznek 5q akkor lemegyek 6500ft/q
de ez igy van a maggal is hogy 2012es mig 250forint
de a 2011es meg kutyának se kell,de a vetömag pétisó+ vegyszer,gázolaj az mindig emelkedik de a termény ára nem!
van eladó 36 zsák mag ha valakit érdekel irj imélt!
Válasz #1223. hozzászólásra
Voltam konferencián ,meg dolgom volt minek ugyis elvoltatok itt!
Válasz #1222. hozzászólásra
Hol voltál elveszve, elejébe hiányoltak, de nagyon.