Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Állítólag van a gazdáknak érdekképviselete,valami kamara a neve,azoknak szolj,hogy szervezzenek útlezárásokat,meg gyárkörbezárást,ja csak nagyon elvannak foglalva az uszorakamarai tagdíj kiszámításával ,behajtásával,hajrá magyar gazdák,előre szopatós kamara
Itt baranyában a helyi cégnél is levan vágva eddig 70ha deszikálva volt , a többi is lesz nemsokára fújva. Eddig 22 q átlag, de ugye a gyengékkel kezdték, majd ezután szedik a mélyfekvésűeket. Ez az eleje nem túl bíztató , főleg ilyen árak mellett... mint egy 40q-ás búza, csak erre több a költség.. Víz 7-9 között.
Én ma mértem vizet,de még 15 körüli.
Szerintem még hétvégéig várunk vele. Bízok benne,hogy lesz 3,5 tonna hektáronként. Sajnos én is 81-82-t hallottam.
Válasz #1298. hozzászólásra
Nincs miért kötni...a szója már most 115ezer és 120 alatt nem adja senki...nálam teljes kukorica tárolva lesz és ha kell több évig is(persze jővőre nem vetek)...a naprának meg vissza kell menni 110 főlé(de ha kell akkor ez is tároló)
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. 200 szál virágos napraforgóra lenne szükségem jövő augusztus elején. Hol lehet ekkora mennyiséget vásárolni és van-e egyáltalán virágbaborult napraforgó aug.elején?
Köszönöm a válaszokat előre is
Válasz #1276. hozzászólásra
Szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet Lengyelországból 30 százalékkal olcsóbban megvenni a napraforgót, mikor ott nem termelnek napraforgót. A napraforgótermesztés délen Csehországban és Szlovákiában Besztercebányánál befejezödik, ami a Lengyel határtól még 100 km. Ettöl a sávtól amit leírtam lehetnek kísérletek északabra de nem sok sikerrel, nemhogy még onnan termesztett napraforgóval ellátsák a Magyar piacot.
Ne etessél már mindenkit, miért is jobb az olaja a román vagy lengyel naprának????????? JA szerinted mert szarrá mossa a víz a lengyel???? HA HA HA HA !!!
, Az új szabályozásnak,köszönhető hogy NINCS magyar piacon stabil piaci ár! És nem lesz már a jövőben se.
120 130 140 000 Ft napraforgó vagy repce Örökre el lehet felejteni.
Magyar multik nem veszik meg a gazdáktól drágán terményüket mikor Románia, Lengyelország, Csehektől meg veszik 30 % olcsóban magasabb olajokkal.
Pontosan Import piac fogja irányítani a magyar árakat,Aki fel zárkózik a eladja terményeit és meg elégszik a árrésével aki túl gondolja az árakat az valósághoz képes..... nagyot esik lefele.
Nézzük repcét most 2013 Augusztus 27 mindenki itt már túl gondolta az árakat 110 000 Ft !!!!
Import repce 102 000 Ft beszállítva magasabb olaj olcsóbb ár
5372 hozzászólás
Válasz #1321. hozzászólásra
Állítólag az Agromolnár (CARGILL) Apácán 84
Válasz #1318. hozzászólásra
Hol?
Válasz #1319. hozzászólásra
Egy fokkal jobb csak az a baj, hogy a két ajánlat között van kb. 230 km, mint mindig sajnos...
Válasz #1318. hozzászólásra
85+boni
Most volt telefonálás. 8100/q nettó. Inkább nem jellemzek semmit.
Válasz #1316. hozzászólásra
Állítólag van a gazdáknak érdekképviselete,valami kamara a neve,azoknak szolj,hogy szervezzenek útlezárásokat,meg gyárkörbezárást,ja csak nagyon elvannak foglalva az uszorakamarai tagdíj kiszámításával ,behajtásával,hajrá magyar gazdák,előre szopatós kamara
Válasz #1315. hozzászólásra
Gusztustalan az ár!! Mindenféle termelési költség a csillagokban, az értékesítési ár meg nagy fauszt!!!
Válasz #1312. hozzászólásra
Búzánál se gyenge a változás, de itt a legrosszabb, szinte majdhogynem a tavalyi fele...Itt is 84-et hallani.
Válasz #1311. hozzászólásra
Vagy Neoma vagy le 25, azthiszem inkább az utóbbi, de most nemtudom megkérdezni jelenleg.
erre 84 az ár
Válasz #1310. hozzászólásra
Ez az ár egy nagy kibaszás, arra leszek kíváncsi, hogy a napraforgóolaj mennyivel lesz olcsóbb!!! Szerintem semmivel!!!!
Válasz #1309. hozzászólásra
Milyen fajta a 22 mázsás??
Tegnap én is levágtam a neomát 34,3q/ha nettó,8,5- 9 -es vizzel...az ár itt is 81E/ft
Itt baranyában a helyi cégnél is levan vágva eddig 70ha deszikálva volt , a többi is lesz nemsokára fújva. Eddig 22 q átlag, de ugye a gyengékkel kezdték, majd ezután szedik a mélyfekvésűeket. Ez az eleje nem túl bíztató , főleg ilyen árak mellett... mint egy 40q-ás búza, csak erre több a költség.. Víz 7-9 között.
Válasz #1294. hozzászólásra
Debrecen alatt mŕr levŕgtak vagy 30ha 2 Claas-al
Moderálási elveink miatt törölve.
(575)
2013-09-04 05:57:27
Moderálási elveink miatt törölve.
(575)
2013-09-04 05:57:19
Én ma mértem vizet,de még 15 körüli.
Szerintem még hétvégéig várunk vele. Bízok benne,hogy lesz 3,5 tonna hektáronként. Sajnos én is 81-82-t hallottam.
Válasz #1301. hozzászólásra
Azt a kukoricát amit nem adtál el 62-ért meddig fogod tárolni?
Válasz #1296. hozzászólásra
Egyébként mifelénk is mennek összefele a naprák..
Milyen fajta?
Válasz #1298. hozzászólásra
Nincs miért kötni...a szója már most 115ezer és 120 alatt nem adja senki...nálam teljes kukorica tárolva lesz és ha kell több évig is(persze jővőre nem vetek)...a naprának meg vissza kell menni 110 főlé(de ha kell akkor ez is tároló)
vágtok mindent vagy még csak a sülteket csipegeted?
Válasz #1295. hozzászólásra
Az ilyet a JD kicsit se szereti..
84 be tudnék kötni.
Itt 5-9%a vize.
Gyenge.18-28-ig,/ha
Ma próbáltuk tökéletesnek nézett ki,de mire végig ment a kombájnon
11-12% lett a vize.Kite ma 81000/t
Belekóstolt már valaki a naprába?
Mi a tapasztalat?
Mi az ára?
84 ezret ajánlottak ma lekötésre.
Válasz #1291. hozzászólásra
Akkor előbb a galambokat kell levágni!
Válasz #1290. hozzászólásra
Mire levágnánk,a galambok kieszik.
A mai tözsdei ár 8300.Remélem kúszik majd feljebb,hacsak egy picit is.
Budapesti vagyok. Nem vagyok tisztában a napraforgó árakkal.
Válasz #1286. hozzászólásra
Merre vagy? Mennyit adnál érte, vagy hogy gondoltad? Környéken nincs senkinek kertje?
Válasz #1284. hozzászólásra
Szedjél árvakelést az dobre...
nincs kertem. nem tudnak olyan termelőt vagy céget ajánlani aki vet júniusban,vagy előre megegyeznénk,hogy vessen?
Válasz #1284. hozzászólásra
Kérjél valakitől egy marék napraforgó vetőmagot és vesd el júniusban a kertben.
Jövő augusztusra kellene. sajnálom
Válasz #1282. hozzászólásra
Most nem kell mert sajna van????? Van későbbi vetésem mert az első vetést leverte a tavaszi rengeteg eső.
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. 200 szál virágos napraforgóra lenne szükségem jövő augusztus elején. Hol lehet ekkora mennyiséget vásárolni és van-e egyáltalán virágbaborult napraforgó aug.elején?
Köszönöm a válaszokat előre is
Megint itt szennyezed a fórumot??
Válasz #1279. hozzászólásra
Szerintem inkább a repcére gondolt a "kolléga".
Szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet Lengyelországból 30 százalékkal olcsóbban megvenni a napraforgót, mikor ott nem termelnek napraforgót. A napraforgótermesztés délen Csehországban és Szlovákiában Besztercebányánál befejezödik, ami a Lengyel határtól még 100 km. Ettöl a sávtól amit leírtam lehetnek kísérletek északabra de nem sok sikerrel, nemhogy még onnan termesztett napraforgóval ellátsák a Magyar piacot.
Válasz #1277. hozzászólásra
ne őt basztasd ,hanem a kamarát,belső piacvédelmet
Ne etessél már mindenkit, miért is jobb az olaja a román vagy lengyel naprának????????? JA szerinted mert szarrá mossa a víz a lengyel???? HA HA HA HA !!!
, Az új szabályozásnak,köszönhető hogy NINCS magyar piacon stabil piaci ár! És nem lesz már a jövőben se.
120 130 140 000 Ft napraforgó vagy repce Örökre el lehet felejteni.
Magyar multik nem veszik meg a gazdáktól drágán terményüket mikor Románia, Lengyelország, Csehektől meg veszik 30 % olcsóban magasabb olajokkal.
Pontosan Import piac fogja irányítani a magyar árakat,Aki fel zárkózik a eladja terményeit és meg elégszik a árrésével aki túl gondolja az árakat az valósághoz képes..... nagyot esik lefele.
Nézzük repcét most 2013 Augusztus 27 mindenki itt már túl gondolta az árakat 110 000 Ft !!!!
Import repce 102 000 Ft beszállítva magasabb olaj olcsóbb ár
Mennyi most a napraforgó csépelös étkezési,mert van vagy 4 hold!
Szabolcs megye Mátészalka!
Sziasztok. Nem tud valaki friss árat Békésből?
Válasz #1272. hozzászólásra
Az 1 ezressel szokott drágább lenni?