Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz krokodil007 #3067. hozzászólásáraMiért ne lehetne. Azert mert szépen összeszaradt a feje es nem zölden van aratva... simán. Ha ennyi lenne az enyémen is én sem szólnek...
Oros kukiasztalba napraforgó betétet hány lánccal szoktátok használni?? mert ha beleteszem a betéttel szembe lévőt, akkor ha átugrik valamelyik lánc akkor összeérhetnek a láncfülek ami nem egészséges.
Ki hogy látja, mikor lesz kezdés? Ahogy a kalászosokat is előbb arattuk, úgy a naprák is előbb vannak vagy 2 héttel, de ha így marad az idő lehet augusztus 15- én vágni?
Válasz Devyd #3043. hozzászólásáraA vitolla előtt nincs védő ?? Nálunk mindenki tálcással arat,gond nélkül.Szerintem a tálca hosszával kettő közötti hézagával,a vitolla fordulatával és helyzetével van a gond felétek.
Hát 1 szezonba arattunk mi is ilyen megoldással, következő szezonra jött egy NAS 676.
Kínlódás volt.
DE! Ha csak évi 20-30ha vágsz vele akkor lehet jó lehet.Viszont a gyommentesség nagyon fontos!
Nálunk van olyan év, hogy vetésforgok miatt van 100ha napra is...NAS egy nagyon jó asztal egyszerű a felépítése is... igaz nem adják ingyen.
Válasz Matyi50 #3041. hozzászólásáraVágtam én is zöld szárút(hogy milyen fajta nem tudom)de nem tekerte fel a kés alá!Nagy vödör nagyságú tányérok,görbe szárral,(az miatt méteres szárral kellett vágni,5-6 cm szárvastagsággal)de inkább a csiga állt meg,vagy tekerte fel a szára miatt!
Válasz medikus #3040. hozzászólásáraA zöld száron érő fajta - Ha azt szárazon aratod,akkor abba már nem lesz semmi,meg december lesz kb. vagy jövő év márciusa.
Válasz motros #3038. hozzászólásáraHogy tekerte oda be?Arra direkt van 1 álló vas darab,ami nem engedi oda feltekerni!A másik!Szárazon szoktunk szotyit aratni,nem hagymazölden!Az olyan össze is rohad!
Nekünk volt 514-hez tálcás megoldás.
Külön gabona asztalon volt, szerelgetni sem kellett, mégis megváltunk tőle.
Csigából bedobóujjakat kiszedtük, két laposvas ment a helyére, volt háromszög motolla, meg asztalmagasítás minden lehetséges helyen, mégis sokat kidobált, szétszórt. Pláne ha már túlérett,akkor szinte robbantak szét a fejek, és repült minden felé a mag.
Ha esetleg csapadékosabb szezon miatt még gyom is akadt a területen, akkor kész szenvedés volt az etetés.
Igaz, nálunk van megbízható bérkombájn!
Válasz Agronomus #3037. hozzászólásáraÉretten nincs vele gond, de az idei zöld szár nagyon megszívatott.Betekerte a szárban lévő szálakat a kések alá, a végén már nem forogtak, a lánc átugott a lánckeréken. A vége felé már minden reggel szétszedrem az összeset, kitakarítottam de fél óra már kezdte szedni, volt hogy a föld közepén újra szét kellett szedni. Pedig a kések élesek, kihézagolva, szinte már hozzártek az állókésekhez. Jövőre biztos hogy nem betéttel fogom vágni.
Válasz motros #3035. hozzászólásáraEzzel újat mondtál...idén kollégám vágott 35-40-et betéttel, neki nagyon bejött.Én pengés láncal vágtam 10 körül, de nagyon összevágta a törőléceket, amúgy príma volt így is...szárazba még penge se kellett volna, mert a füles lánc simán eltörte volna a szárat, de a jó zöldes vastag Bacardi az igénybevette pengéket rendesen
Válasz baldwin #3028. hozzászólásáraEgész jól megy.
150 200at vág itt a csávó vele.
Néha bezabál 1 1 sor akkor megàllás bepödrés...
Néha kidobja asztal elé...
Nem vett még nast ennyire 6 7 éve mióta jobb komb. van neki de készül.
Válasz Agronomus #3029. hozzászólásáraNem mondanám hogy a betét nagyon fasza megoldás. Idén a zölszárral végig szívtam a szezont. A forgókések alá betekeredett állandóan. Már az hittem nem tudom befejezni a napra aratást.
Válasz baldwin #3030. hozzászólásáraAkkor marad a tálcás.Sokan esküsznek rá, nem véletlenül gyártanak még most is gyári felszereléseket hozzá.Egy próbát megéra bér kombájn előtt mindenfélekép!
Válasz Agronomus #3029. hozzászólásáraKösz.
Csak az a gond, hogy nekem a kukorica nem játszik, tehát nincs is asztalom hozzá.
2 alternatíva lehet: tálcázott gabona asztal, vagy használt napra asztal, de a kettő között árban óriási a difi...
Válasz baldwin #3028. hozzászólásáraIdén próbáltam 514-el, saját 65 centis tálcákkal...nen jött be, igaz a zöl szárat ez a típus nem is kedveli.A lehajló tányérok miatt sok szárat vitt be, a motolla meg kidobálta, ami ráakadt.Felpengézett lánccal 100* különb munkát végeztem utána.Jövőre veszek 4 betétet, az az igazi.
3622 hozzászólás
Válasz k-roy90 #3066. hozzászólásáraEz még nem érett! Desszikálni kellene hogy hamarabb megszáradjanak a csövek!
Válasz Gege #3071. hozzászólásáraSzép
37.5 mázsa LE25. 6,7 nedves. Vajdaság.
erre is meg ilyen
Válasz krokodil007 #3067. hozzászólásáraMiért ne lehetne. Azert mert szépen összeszaradt a feje es nem zölden van aratva... simán. Ha ennyi lenne az enyémen is én sem szólnek...
Válasz krokodil007 #3067. hozzászólásárakroki azt nézd hogy a leszáradt kalapok is jó nagyok !
Válasz Mf-es? #3062. hozzászólásáraezen lett 36mázsa?
grat
https://www.agroinform.hu/files/forum/agroinform_20180817075259_unnamed_4_.jpg
Ezt még nem kell aratni..
Válasz Mf-es? #3062. hozzászólására szerintem jövő hét végén mi is nyomjuk mán....
Válasz kovacsmihaly0905 #3063. hozzászólásáraKb.ápr. közepe.
Válasz Mf-es? #3062. hozzászólásáraSzuper
Mikor vetett?
36 mázsa,LE 25.
Válasz medikus #3059. hozzászólásáraTányèr az biztos. Zöld szár az èkeskedni fog azèrt...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3058. hozzászólásáraHát mondom én, hogy előbb lesz napra aratás mint valaha.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3058. hozzászólásáraSzáraz mindene?
Válasz Berkó_ #3048. hozzászólásáraHètvègèn itt kezdi mindenki, ilyen korán mèg sohasem volt...
Válasz medikus #3056. hozzászólására Ok, én levettem mind a két hengert.
Válasz R Sándor #3055. hozzászólásáraMiért ugrana át?Kettővel használom,egy hengerrel!
Oros kukiasztalba napraforgó betétet hány lánccal szoktátok használni?? mert ha beleteszem a betéttel szembe lévőt, akkor ha átugrik valamelyik lánc akkor összeérhetnek a láncfülek ami nem egészséges.
Válasz Berkó_ #3053. hozzászólásáraha addig kibirja....sok helyen szárbetegség már látszik
Válasz kovacsmihaly0905 #3052. hozzászólásáraArról nem is beszélve, hogy több idő lesz aratás után a gabonáknak magágyat készíteni.
Válasz kovacsmihaly0905 #3049. hozzászólásárade 3,5-4 tonna meglesz simán.
úgyhogy semmi baj.
Válasz Berkó_ #3048. hozzászólásáraHamarabb lesz egy héttel biztos mint szokott.
Válasz Berkó_ #3048. hozzászólásáraAug vége sajna ... simán.
Válasz Berkó_ #3048. hozzászólásáraNálam augusztus vége, most van citromérésben. Viszont a gyomok jönnek fel keményen.
Ki hogy látja, mikor lesz kezdés? Ahogy a kalászosokat is előbb arattuk, úgy a naprák is előbb vannak vagy 2 héttel, de ha így marad az idő lehet augusztus 15- én vágni?
Védő az nem volt a szetthez.
De a tiétek, ahogy kinéz valszeg az jobb cucc.
Ez a szerelék már nincs meg, mint irtam NAS van helyette.
Álmos is lehet, meg ideges is... Az ember elfárad a sok hátratolatástől, kiszállni, kitépni letépni a szárat.. visszaülni stb....
Válasz Devyd #3043. hozzászólásáraÁlmos a kombájnos
Válasz mtz1221 #3044. hozzászólásáraBeszarok! Ti megcsináltátok a Sunspeed házi változatát! De most komolyan!
Válasz Devyd #3043. hozzászólásáraA vitolla előtt nincs védő ?? Nálunk mindenki tálcással arat,gond nélkül.Szerintem a tálca hosszával kettő közötti hézagával,a vitolla fordulatával és helyzetével van a gond felétek.
Válasz baldwin #3033. hozzászólására
Hát 1 szezonba arattunk mi is ilyen megoldással, következő szezonra jött egy NAS 676.
Kínlódás volt.
DE! Ha csak évi 20-30ha vágsz vele akkor lehet jó lehet.Viszont a gyommentesség nagyon fontos!
Nálunk van olyan év, hogy vetésforgok miatt van 100ha napra is...NAS egy nagyon jó asztal egyszerű a felépítése is... igaz nem adják ingyen.
Válasz Matyi50 #3041. hozzászólásáraVágtam én is zöld szárút(hogy milyen fajta nem tudom)de nem tekerte fel a kés alá!Nagy vödör nagyságú tányérok,görbe szárral,(az miatt méteres szárral kellett vágni,5-6 cm szárvastagsággal)de inkább a csiga állt meg,vagy tekerte fel a szára miatt!
Válasz medikus #3040. hozzászólásáraA zöld száron érő fajta - Ha azt szárazon aratod,akkor abba már nem lesz semmi,meg december lesz kb. vagy jövő év márciusa.
Válasz motros #3038. hozzászólásáraHogy tekerte oda be?Arra direkt van 1 álló vas darab,ami nem engedi oda feltekerni!A másik!Szárazon szoktunk szotyit aratni,nem hagymazölden!Az olyan össze is rohad!
Válasz baldwin #3033. hozzászólásáraÜdv!
Nekünk volt 514-hez tálcás megoldás.
Külön gabona asztalon volt, szerelgetni sem kellett, mégis megváltunk tőle.
Csigából bedobóujjakat kiszedtük, két laposvas ment a helyére, volt háromszög motolla, meg asztalmagasítás minden lehetséges helyen, mégis sokat kidobált, szétszórt. Pláne ha már túlérett,akkor szinte robbantak szét a fejek, és repült minden felé a mag.
Ha esetleg csapadékosabb szezon miatt még gyom is akadt a területen, akkor kész szenvedés volt az etetés.
Igaz, nálunk van megbízható bérkombájn!
Válasz Agronomus #3037. hozzászólásáraÉretten nincs vele gond, de az idei zöld szár nagyon megszívatott.Betekerte a szárban lévő szálakat a kések alá, a végén már nem forogtak, a lánc átugott a lánckeréken. A vége felé már minden reggel szétszedrem az összeset, kitakarítottam de fél óra már kezdte szedni, volt hogy a föld közepén újra szét kellett szedni. Pedig a kések élesek, kihézagolva, szinte már hozzártek az állókésekhez. Jövőre biztos hogy nem betéttel fogom vágni.
Válasz motros #3035. hozzászólásáraEzzel újat mondtál...idén kollégám vágott 35-40-et betéttel, neki nagyon bejött.Én pengés láncal vágtam 10 körül, de nagyon összevágta a törőléceket, amúgy príma volt így is...szárazba még penge se kellett volna, mert a füles lánc simán eltörte volna a szárat, de a jó zöldes vastag Bacardi az igénybevette pengéket rendesen
Válasz baldwin #3028. hozzászólásáraEgész jól megy.
150 200at vág itt a csávó vele.
Néha bezabál 1 1 sor akkor megàllás bepödrés...
Néha kidobja asztal elé...
Nem vett még nast ennyire 6 7 éve mióta jobb komb. van neki de készül.
Válasz Agronomus #3029. hozzászólásáraNem mondanám hogy a betét nagyon fasza megoldás. Idén a zölszárral végig szívtam a szezont. A forgókések alá betekeredett állandóan. Már az hittem nem tudom befejezni a napra aratást.
Válasz baldwin #3030. hozzászólásáraAkkor marad a tálcás.Sokan esküsznek rá, nem véletlenül gyártanak még most is gyári felszereléseket hozzá.Egy próbát megéra bér kombájn előtt mindenfélekép!
Válasz Dave #3031. hozzászólásáraHol hagyja el? Mi a gyenge pontja? van saját tapasztalat?
Válasz Dave #3031. hozzászólásáraCsak a bérkombájn mikor ér ide...
a sajáttal meg kimegyek és amikor jó, vágom.
Válasz baldwin #3030. hozzászólásáraIgen, csak amit elhagynál, azért meg érdemes levágatni.
Válasz Agronomus #3029. hozzászólásáraKösz.
Csak az a gond, hogy nekem a kukorica nem játszik, tehát nincs is asztalom hozzá.
2 alternatíva lehet: tálcázott gabona asztal, vagy használt napra asztal, de a kettő között árban óriási a difi...
Válasz baldwin #3028. hozzászólásáraIdén próbáltam 514-el, saját 65 centis tálcákkal...nen jött be, igaz a zöl szárat ez a típus nem is kedveli.A lehajló tányérok miatt sok szárat vitt be, a motolla meg kidobálta, ami ráakadt.Felpengézett lánccal 100* különb munkát végeztem utána.Jövőre veszek 4 betétet, az az igazi.
Üdv.
Valakinek tapasztalat napra aratásról, gabona asztal feltálcázva témakörben?
Nem nagy területre kellene évi 20-30 ha.Ezért nem akarok napra asztalt venni.
Mennyire lehet normálisan dolgozni a tálcás gabona asztallal? Veszteség? Rendesen elszedi-e? ... stb
kösz
Válasz Bárány #3023. hozzászólásáraMilyen fajtád van?
Válasz bendix #3021. hozzászólásáraköv. hét vége felé...
Válasz borda77 (Joe) #3024. hozzászólásáraZöld száron érő fajtát pedig néha muszáj.
Válasz Bárány #3023. hozzászólásáraén még soha nem fújtam.. és mégsem szárítottam...