Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR410.17 FtUSD376.93 FtCHF436.3 FtGBP487.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma végre kijutottunk, minden szivárgást elhárítotunk, erre a magfelhordó csapágya beállt másfél hossz után. Újra haza. Egész jó, tisztán vágunk és nem is szór, de a technika nem akarja az igazat, ha nem esik egy ideig, akkor ez sem baj, ma már 8,3-as vizet mértünk.
Itt hallottam olyat is, hogy fixen 10%-ot vonnak, ha van benne ha nincs. Minden szitálás nélkül. Még a saját vágásukból is így csinálják... A legkevesebb amit hallottam a környékről az a 7%, de az már jónak számít..
18%-os szemét?Nem értem ezt hogy csináljátok?Az biztos,hogy nálunk
e,claas,jd mind 2-3%-os szeméttel arat.Olyan nagy felvásárlót is tudok
ahol még rosta sincs.Melyik cég ad vissza lóvét ha szárazabb cuccot viszel
vagy ha az átlagnál jobb az olajad?Én azt mondom csak a gyárnak érdemes
eladni.
Nem kell itt meglepődni az 5% szeméten, az nagyon korrekt cég aki 2% levonással veszi a forgót mondjuk a kukoricánál annyival adjuk de a forgót százalékolják 5-8%-ig vittük tavaly és nagyot néztünk h annyi a levonás erre azt mondták hogy örüljünk mert ez jó, sok embernél nem ritka a 10% feletti de láttam ott zacskóba 13-as is na lehet kapaszkodni
Válasz #2209. hozzászólásra
Én ugy állitom be hogy a gép után barangolva egy négyzetmétert alapul véve szinte csak pár szem van utána a földön.Idáig nagyon nem léhás és nem hántolja.A neoma felénk tele van kacssakkal vékonyka szárakon pici fejekkel.Beleviszi a szutykot meg a tábla szélek szinte mindenhol nyul rágott és ott a tö közepe ugye hiányzik és mint a rózsa 4-5 oldal ágon kis fejek.Sok elaprozott kis táblák de a vetésforgo miadt vetni kell mindenhová.
Van hogy nagyon szarul néz ki és a gyár mégis átveszi 98%-os tisztasággal.
Ami érdekes hogy még 10-11%-os vízzel is átveszi.Nyilván leszázalékolja
8-as ra.Soha nem görcsölök vele.
Felénk a mérlegelés után a vett mintából a szemed előtt rostálják ki és mérik meg a szemtet. 4-8 % között teljesen normális. Perzse ezt fuvaronként. Minél gyengébb a fajsúly annál magasabb a szemét %.
Decsi szinte hihetetlen, hogy rostálás nélkül tudjátok produkálni a 98%-os tisztaságot minden évben. Persze elhiszem, de nincs így nagy szórása a kombájnnak?
Le kell tenni egy pár napra tárolóba és odaadni egy nagyobb cégnek
aki ingyen elviszi a gyárba 2% szeméttel még a vízre és az olajra is kapsz
plusz lóvét.Hidd el megéri.
Levágtam a 4 Ak-s földön(futóhomok) a naprát ,a vegyszer kicsit kipusztította,meg a vadak is 2,54lett tisztán Fuschia a caussadetol,örülök mint majom a farkának
Nem is mondok semmit felénk nagyon durván nyomják a szárito-tisztitosok.Ez szinte alap mennyiség.Van hely ahol alapbol 10% és ök vágják le csak akkor viheted be.Jártunk ugy hogy billentetünk és jött a telep saját gépe azé szemre is csunyább volt mégis a mienk volt koszosabb no komment....Kalászosnál nics ilyen cirkusz azt oda visszük aki kombájn tisztán veszi-beveszi és joccakát.Ja kukinál 5% a levonás és ennyi.
én 15 éve tisztítok naprát, régebben OVP magtisztítóval utánna petkussal. akkor van nagyobb mennyiségü szemét, ha vizesebb az évjárat és sok benne a vizes fűmag olyankor 5% körül szokott lenni, mivel az nyomja a súlyt.
az idei évben száraz a szemét (ocsu) is emiatt nincs súlya az első csapat kirostálva visszamérve 2% volt
Soha nem tisztítottam napraforgót!Mindig 98%-os tisztasággal viszik
el.Gondolkozzatok már 8% szemét az egy 10 tonnás fuvarnál 3
körbála szalmának megfelelő szemétnek kéne benne lenni.?
petkus magtisztítóval elég, majdnem nagyon tisztára kitisztítva az idei szezonban 2-3 % között volt a szemét, sokszor visszamértem és kb 1%-ot száradt.
Ma száradt délután már elindultak a "nagyok".A mi táblánk pont abba a sávba van ahol esett rendesen,holnapra jo lesz azis.A deszikáltak pirulnak szépen hétvégére azis jo.Talán komoly esöt nem mutat felénk az idöjós igy akkor fogyogatna szépen.
Válasz #2188. hozzászólásra
Én is mentem tegnap ,délutánra egész jó idő lett beleáltam 11ha-ba ismerősnek, 6-ot sikerült lekapni aztán jött az eső , neoma olyan 26-28g/ha nettó súj, viz 9-10 volt.
Tegnap már elég jol haladtunk,reggelre lett egy pici esö.Igy délbe vonultunk ki egy 8ha táblába meg is lett volna estig de 3 ora tájba megint jött az égi álldás.Egy iker kocsi beisment ázás nélkül egy pár q lett vizes a kocsin meg teli tartályal hasitottam haza.A földtöl a telephely kb 2.5-3km ott egy cseppnyisem volt.De aztán 5-6 ora körül esett benn is.A tegnapi táblában egy kerülö volt egy tartály amit ma vágtunk ugyanott van csak fél km-el arréb a másik végén ott 3/4 alatt megtelik.4t körül lesz remélem.
Felénk a napraforgó nagy része rajt van még.
Arattunk H42-est 8-9-es körüli vizzel.
De még maradt a táblából.
A neoma még mind rajt van.
Ma, holnap lehet lesz folytatás.
Tavaly ilyenkor már rég elfelejtettük a napra aratást.
Amugy itt is megkérdezem, használt valaki napra-kuki alá UMG fertiliás starter gramixet vagy mikrogranulátumot?
Láttam idén nagy díjas, lehet jövöre ki kellene próbálni.
Nem még. Átszereltünk, de szét kellett szedni a szelelő variátort is, mert be volt ragadva és el is repedt a ventilátor tengelyen a belső tárcsa. Ma lett új. Holnap lesz talán próba, de én holnap nem vagyok itthon.
Nem tom, még reménykedek benne, hogy csalt a mérleg. Tavaly ha jól rémlik 12,t fölött volt egy pótkocsi (6 ürítés) idén meg ha jó a mérleg akkor csak 9,5.
Sok vékonyka kaszat van benne ügyeskedni kellet a szél beállitással hogy ne fujja ki.Itt azért a 3t körüli átlag meglessz mindenkinek.Esö felénk se áztatta agyon sehol sem.Az idén inkább jobb idö volt rá felénk és mégis gyengébbnek tünik mint tavaly.
3622 hozzászólás
Válasz #2219. hozzászólásra
"Csak a gyárnak érdemes eladni"
~1000 q -val nem is áll velünk szóba a gyár, sőt még többel se, csak integrátoron keresztül lehet eladni...
Vagy te melyik gyárról beszélsz, mert Martfűn így megy?!
És itt is levonnak a rostálásra 5-8% szemetet, nem is hallottam még ilyet hogy kombájn tisztán, rostálás nélkül egyenesen megy a gyárba!
Merre gazdálkodsz?
Ma végre kijutottunk, minden szivárgást elhárítotunk, erre a magfelhordó csapágya beállt másfél hossz után. Újra haza. Egész jó, tisztán vágunk és nem is szór, de a technika nem akarja az igazat, ha nem esik egy ideig, akkor ez sem baj, ma már 8,3-as vizet mértünk.
Itt hallottam olyat is, hogy fixen 10%-ot vonnak, ha van benne ha nincs. Minden szitálás nélkül. Még a saját vágásukból is így csinálják... A legkevesebb amit hallottam a környékről az a 7%, de az már jónak számít..
Itt az az elmélet,ha von szemetet,azt be is viszem.Nomeg kell haza fűteni.Tudod,amelyik kombájn tisztán arat,ott hátul is van kint mag.
Válasz #2217. hozzászólásra
18%-os szemét?Nem értem ezt hogy csináljátok?Az biztos,hogy nálunk
e,claas,jd mind 2-3%-os szeméttel arat.Olyan nagy felvásárlót is tudok
ahol még rosta sincs.Melyik cég ad vissza lóvét ha szárazabb cuccot viszel
vagy ha az átlagnál jobb az olajad?Én azt mondom csak a gyárnak érdemes
eladni.
Ma úgy volt aratunk, és csak vártam és vártam és vártam. És kiderült hogy majd holnap de az tuti.
Válasz #2216. hozzászólásra
Tavaly,az NT 34%szemetet állapított meg.De a szárító kihozta 18% ból.Nemis törekszünk a tisztaságra.
Nem kell itt meglepődni az 5% szeméten, az nagyon korrekt cég aki 2% levonással veszi a forgót mondjuk a kukoricánál annyival adjuk de a forgót százalékolják 5-8%-ig vittük tavaly és nagyot néztünk h annyi a levonás erre azt mondták hogy örüljünk mert ez jó, sok embernél nem ritka a 10% feletti de láttam ott zacskóba 13-as is na lehet kapaszkodni
Tegnap délben megnéztük a vizet. 8,5% volt. délután 3-tól ma reggelig kisebb nagyobb megszakítással esett. Örülök ám neki.
Válasz #2213. hozzászólásra
De azért elkelne egy komolyabb nekem is.
Válasz #2212. hozzászólásra
Az e kombájn nagyon jó naprában is
Én ugy állitom be hogy a gép után barangolva egy négyzetmétert alapul véve szinte csak pár szem van utána a földön.Idáig nagyon nem léhás és nem hántolja.A neoma felénk tele van kacssakkal vékonyka szárakon pici fejekkel.Beleviszi a szutykot meg a tábla szélek szinte mindenhol nyul rágott és ott a tö közepe ugye hiányzik és mint a rózsa 4-5 oldal ágon kis fejek.Sok elaprozott kis táblák de a vetésforgo miadt vetni kell mindenhová.
Van hogy nagyon szarul néz ki és a gyár mégis átveszi 98%-os tisztasággal.
Ami érdekes hogy még 10-11%-os vízzel is átveszi.Nyilván leszázalékolja
8-as ra.Soha nem görcsölök vele.
Válasz #2202. hozzászólásra
ezt a magtisztítót egy télen újítottuk fel apámmal testvéremmel fiammal petkus 527 a burkolatokat a földalól ástam ki .
gyakorlatilag ujat csináltunk belőlle minden van hozzá ózdon
naprába 1000 mázsa 10óra alatt naponta ennyit szoktam
búzából 2000 mázsa/nap
1 év alatt bejött az ára (magunktól nem lopunk)
Válasz #2204. hozzászólásra
Felénk a mérlegelés után a vett mintából a szemed előtt rostálják ki és mérik meg a szemtet. 4-8 % között teljesen normális. Perzse ezt fuvaronként. Minél gyengébb a fajsúly annál magasabb a szemét %.
Decsi szinte hihetetlen, hogy rostálás nélkül tudjátok produkálni a 98%-os tisztaságot minden évben. Persze elhiszem, de nincs így nagy szórása a kombájnnak?
Válasz #2206. hozzászólásra
A szotyi az aszály és a gyenge földek növénye és plusszal zárja a pénztárcát.
Le kell tenni egy pár napra tárolóba és odaadni egy nagyobb cégnek
aki ingyen elviszi a gyárba 2% szeméttel még a vízre és az olajra is kapsz
plusz lóvét.Hidd el megéri.
Levágtam a 4 Ak-s földön(futóhomok) a naprát ,a vegyszer kicsit kipusztította,meg a vadak is 2,54lett tisztán Fuschia a caussadetol,örülök mint majom a farkának
Ja és a vizmérök ahányféle anyi eredmény.A gazda meg fizet mint a köles
Válasz #2194. hozzászólásra
Nem is mondok semmit felénk nagyon durván nyomják a szárito-tisztitosok.Ez szinte alap mennyiség.Van hely ahol alapbol 10% és ök vágják le csak akkor viheted be.Jártunk ugy hogy billentetünk és jött a telep saját gépe azé szemre is csunyább volt mégis a mienk volt koszosabb no komment....Kalászosnál nics ilyen cirkusz azt oda visszük aki kombájn tisztán veszi-beveszi és joccakát.Ja kukinál 5% a levonás és ennyi.
Válasz #2197. hozzászólásra Az Orosházi Mezögépnek 1993 ota a Linamar Corporation a tulajdonosa.
Válasz #2199. hozzászólásra
Nagyon tetszik ez a cucc! Szeretnék én is egy tisztítót ennek mi a
teljesítménye búzában napraforgóban?
Válasz #2200. hozzászólásra
Válasz #2197. hozzászólásra
A Linamar ....már vagy 15 éve
Válasz #2196. hozzászólásra
én 15 éve tisztítok naprát, régebben OVP magtisztítóval utánna petkussal. akkor van nagyobb mennyiségü szemét, ha vizesebb az évjárat és sok benne a vizes fűmag olyankor 5% körül szokott lenni, mivel az nyomja a súlyt.
az idei évben száraz a szemét (ocsu) is emiatt nincs súlya az első csapat kirostálva visszamérve 2% volt
Válasz #2191. hozzászólásra
Az a 8% tényleg kurva sok, nálunk is 3-at vonnak, jó két hete mikor kezdtünk állítgattuk a kombájnt akkor volt 4%, de az tényleg nagyon koszos volt.
Válasz #2187. hozzászólásra
Mit jelent ez a név?Csak nem megvette valami idegen az Oros gyárat is ?
Válasz #2195. hozzászólásra
Soha nem tisztítottam napraforgót!Mindig 98%-os tisztasággal viszik
el.Gondolkozzatok már 8% szemét az egy 10 tonnás fuvarnál 3
körbála szalmának megfelelő szemétnek kéne benne lenni.?
Válasz #2194. hozzászólásra
petkus magtisztítóval elég, majdnem nagyon tisztára kitisztítva az idei szezonban 2-3 % között volt a szemét, sokszor visszamértem és kb 1%-ot száradt.
Válasz #2191. hozzászólásra
8% szemétlevonásaz rohadt sok!És szerinted is olyan
koszos volt?
Linamar - Oros
Válasz #2190. hozzászólásra
Ma száradt délután már elindultak a "nagyok".A mi táblánk pont abba a sávba van ahol esett rendesen,holnapra jo lesz azis.A deszikáltak pirulnak szépen hétvégére azis jo.Talán komoly esöt nem mutat felénk az idöjós igy akkor fogyogatna szépen.
Válasz #2189. hozzászólásra
10ha lett levágva 3.4t lett az átlag 7-9közötti vizekkel.8% szemét levonással.8000 körül igérnek érte.
Válasz #2188. hozzászólásra
Én is mentem tegnap ,délutánra egész jó idő lett beleáltam 11ha-ba ismerősnek, 6-ot sikerült lekapni aztán jött az eső , neoma olyan 26-28g/ha nettó súj, viz 9-10 volt.
Válasz #2167. hozzászólásra
Végeztél ezzel e táblával, meg lett a 3,5t átlag??????
Válasz #2184. hozzászólásra
Tegnap már elég jol haladtunk,reggelre lett egy pici esö.Igy délbe vonultunk ki egy 8ha táblába meg is lett volna estig de 3 ora tájba megint jött az égi álldás.Egy iker kocsi beisment ázás nélkül egy pár q lett vizes a kocsin meg teli tartályal hasitottam haza.A földtöl a telephely kb 2.5-3km ott egy cseppnyisem volt.De aztán 5-6 ora körül esett benn is.A tegnapi táblában egy kerülö volt egy tartály amit ma vágtunk ugyanott van csak fél km-el arréb a másik végén ott 3/4 alatt megtelik.4t körül lesz remélem.
http://www.youtube.com/watch?v=zvCr2f-_DLY
Felénk a napraforgó nagy része rajt van még.
Arattunk H42-est 8-9-es körüli vizzel.
De még maradt a táblából.
A neoma még mind rajt van.
Ma, holnap lehet lesz folytatás.
Tavaly ilyenkor már rég elfelejtettük a napra aratást.
Amugy itt is megkérdezem, használt valaki napra-kuki alá UMG fertiliás starter gramixet vagy mikrogranulátumot?
Láttam idén nagy díjas, lehet jövöre ki kellene próbálni.
Válasz #2167. hozzászólásra
Van még sok legalább?
Válasz #2182. hozzászólásra
Néha egyszerűbb lehet úgy az élet Apám munkatársa a rábába nem hajlandó beülni, mert "az tette tönkre az életét"
Válasz #2181. hozzászólásra
Pedig nem is vagy buszos..............
Válasz #2180. hozzászólásra
Nem éppen... az a birtok elúszott a nyárral, Tiszán innen nézek új tájak után
Válasz #2179. hozzászólásra
Megnézed a Dunántúli birtokot?
Válasz #2178. hozzászólásra
Nem még. Átszereltünk, de szét kellett szedni a szelelő variátort is, mert be volt ragadva és el is repedt a ventilátor tengelyen a belső tárcsa. Ma lett új. Holnap lesz talán próba, de én holnap nem vagyok itthon.
Válasz #2176. hozzászólásra
Hogy állsz probáltad már az égig éro szotyit vágni???
Válasz #2175. hozzászólásra
Mi még csak most merülünk bele igazán lesznek meglepi táblák remélem pozitiv irányban hamár az ára nem az.
Válasz #2175. hozzászólásra
De röfiknek 14-es van. A 12-esnek kisebb a tartálya.
Válasz #2172. hozzászólásra
Nem tom, még reménykedek benne, hogy csalt a mérleg. Tavaly ha jól rémlik 12,t fölött volt egy pótkocsi (6 ürítés) idén meg ha jó a mérleg akkor csak 9,5.
Válasz #2172. hozzászólásra
Sok vékonyka kaszat van benne ügyeskedni kellet a szél beállitással hogy ne fujja ki.Itt azért a 3t körüli átlag meglessz mindenkinek.Esö felénk se áztatta agyon sehol sem.Az idén inkább jobb idö volt rá felénk és mégis gyengébbnek tünik mint tavaly.