Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most én is kicsit megvagyok lőve ezzel a kérdéssel, mert mint írtam a powerflow hevedereit nem akarom elkoptatni napraforgószárral, így marad a kukorica asztal.
Vennénk egy NAS-t szívesen, de egy 12soros nagyon nem olcsó, és 80hektár napraforgóért nemhiszem hogy megéri beruházni ilyenre, bérmunka néha néha egypár vagy tíz hektár tehát nem szempont.
Így holnap kapom vissza a kukorica adapteremet, volt egykét "garanciális" problémája azt javíttattam meg a kereskedővel akitől vettük a kombájnnal együtt, és elkezdjük felrakni rá a sortakarókat+ állókéseket, illetve a láncra felcsavarozható pengéket.
Szerintetek meddig kéne lezárni a sorközöket??? egészen a törőhengerek csigájáig vagy hagyjak mögötte még helyet???
Sűrűbben kellenek a tálcák mindenképpen!
Legalább kettőből legyen a 76centi, de a régebbi tálcák még sűrűbben voltak.
Igenjó a feltálcázott gabona asztal, legalább annyira jó mint egy NAS. Motollát nem is kell használni jól felemeled és kész, vagy ha akarod hajtatni befelé fog menni maximum felakad rá néhány kalap.
Azt is szokták még, hogy farostlemezből vágnak csíkokat és a motolla fogak elé rögzítik hogy ne tudja megszúrni a szárat kalapot így nemfog rajtamaradni semmi.
De mi mindig e nélkül vágtuk szimplán tálcákkal.
Ha a powerflow gabona asztal hevedereit nem koptatná túlságosan a makuka én csakis ezzel vágnám mindig, olcsó univerzális ezáltal a kombájn asztala, nem szór és könnyen átszerelhető, főleg ha van egy légkulcsod meg egy segítséged pár óra alatt megvan a 6méteres.
Én régen a ferguson kombájnnal 8sort vágtam így tálcákkal, igen haladós volt
Ha csinálod akkor minden sorra egyet egyet,de motolla is másik
kellene.A helyedbe én levágatnám bérbe legalább annyit vagy többet
el fogsz szórni mint amennyiért levágja egy odavaló kombájn.
Szevasztok! Gabona asztallal fogom vágni a napraforgót és az lenne a kérdésem hogy milyen tálcákat csináljak rá? Minden sorra egyet vagy inkább sűrűbben? Az asztal 6 méteres. Mik a tapasztalatok? Segítséget előre is köszönöm !
úgy hogy későn kaptak az állami földből későn vetettek,és mire beérett nekik,a szárítók nagyban nyomták a kukorícát,és senki nem engedte be,jövő héten végeznek a kukoricával utána ujra visszaál naprára
szerintem lekéstek az aratásrol és minden szárítós már kukoricát nyomat ,nekünk is van 21 heki napra még vissza (bérmunka) majd a jövő hét végén fogadják szárítóba
Azért nem egészen értem hogy nem lehetett időben betakarítani, nem esett minden másnap aratási időben. Mi közel 300 ha-t vágtunk le naprából és további 120 ha kukoricát és már egy hete végeztünk. Rengeteg helyen lehet még napraforgót kint látni, kukoricáról nem is beszélve...
Válasz #1792. hozzászólásra
Arra várnak, hogy a természet leszárítsa.. nálunk pl. még mindig zöld a szára, e miatt nehézkes a betakarítás.. ja meg a víz is 10-12-es... szárítani meg még a szárítósok sem szeretnék...
Én csak pislogok. Errefelé még jónéhány helyen látni aratatlan napra táblákat. Nem értem mire várnak a gazdák. Nagy területek is vannak, párszáz heki kint van lábon.
Mai napra elfogytak a szabad napraforgó tételek az országban...a tiéd az utolsó(lehetőség) Megvannak a baranyai átlagok:kukoricából 4,2 tonna ÉS SZÓJÁBÓL 1,5tonna Sokkal kevesebb mint amennyire itt becsülték és titkon várták(a dupláját)...ARANYÁRBAN LESZ A SZÓJA(szlovének már 550euroért is keresnek(ha lenne)
Hát már nem az övé mert eladta, de magyar tulaj vette meg, azóta 3x ra növelték a feldolgozást... Szerintem folyamatosan vásárolnak fel, bérelnek több tárolót.
Üdv! Érdeklődnék, hogy hova szállítottad a napraforgód a napokban, mert egy szárítóra lenne szükségem nagyon sürgősen, mert felénk már mindenki átállt a kukoricára :( A szotyimat pedig vinni kéne vhova
3622 hozzászólás
Most én is kicsit megvagyok lőve ezzel a kérdéssel, mert mint írtam a powerflow hevedereit nem akarom elkoptatni napraforgószárral, így marad a kukorica asztal.
Vennénk egy NAS-t szívesen, de egy 12soros nagyon nem olcsó, és 80hektár napraforgóért nemhiszem hogy megéri beruházni ilyenre, bérmunka néha néha egypár vagy tíz hektár tehát nem szempont.
Így holnap kapom vissza a kukorica adapteremet, volt egykét "garanciális" problémája azt javíttattam meg a kereskedővel akitől vettük a kombájnnal együtt, és elkezdjük felrakni rá a sortakarókat+ állókéseket, illetve a láncra felcsavarozható pengéket.
Szerintetek meddig kéne lezárni a sorközöket??? egészen a törőhengerek csigájáig vagy hagyjak mögötte még helyet???
Válasz #1806. hozzászólásra
Elég modern masina,kettö az egyben...
Válasz #1819. hozzászólásra
Sűrűbben kellenek a tálcák mindenképpen!
Legalább kettőből legyen a 76centi, de a régebbi tálcák még sűrűbben voltak.
Igenjó a feltálcázott gabona asztal, legalább annyira jó mint egy NAS. Motollát nem is kell használni jól felemeled és kész, vagy ha akarod hajtatni befelé fog menni maximum felakad rá néhány kalap.
Azt is szokták még, hogy farostlemezből vágnak csíkokat és a motolla fogak elé rögzítik hogy ne tudja megszúrni a szárat kalapot így nemfog rajtamaradni semmi.
De mi mindig e nélkül vágtuk szimplán tálcákkal.
Ha a powerflow gabona asztal hevedereit nem koptatná túlságosan a makuka én csakis ezzel vágnám mindig, olcsó univerzális ezáltal a kombájn asztala, nem szór és könnyen átszerelhető, főleg ha van egy légkulcsod meg egy segítséged pár óra alatt megvan a 6méteres.
Én régen a ferguson kombájnnal 8sort vágtam így tálcákkal, igen haladós volt
Válasz #1819. hozzászólásra
Ha csinálod akkor minden sorra egyet egyet,de motolla is másik
kellene.A helyedbe én levágatnám bérbe legalább annyit vagy többet
el fogsz szórni mint amennyiért levágja egy odavaló kombájn.
Szevasztok! Gabona asztallal fogom vágni a napraforgót és az lenne a kérdésem hogy milyen tálcákat csináljak rá? Minden sorra egyet vagy inkább sűrűbben? Az asztal 6 méteres. Mik a tapasztalatok? Segítséget előre is köszönöm !
Válasz #1808. hozzászólásra
Minálunk meg épp most virágzik...
Válasz #1809. hozzászólásra
Mikor hazaértem kíváncsiságból szedtem egy tányért, de még 32%-ot mértem. Az aratástól kb 30 km-re.
Válasz #1814. hozzászólásra
akkor a száraz idő ellenére mégiscsak nyomultak a gombákok? Direkt hagytad ki? Többi mit kapott?
Válasz #1814. hozzászólásra
Tegnap esti kép.
Válasz #1811. hozzászólásra
Ez 3,6 ha,a többi majdnem zöld.Miest veszik,vágom.Ez nem kapott gombaölőt.2 tányért vettem le,10 dkg.mag volt benne.
Hú bakker, ez nem semmi ám!!
Állítólag Tolnában még annyi se esett, mint a máshol, ilyenformán nem meglepő
Ilyen gyorsan leszáradt a naprád?
Akkor mire vársz?
Ma reggel mértem 8 alatti vizet.
Ma mentem az M6-on, és egy helyen már vágták a napraforgót.
Válasz #1806. hozzászólásra
Hát elég távoli dolgot vettél elő!!!
Válasz #1804. hozzászólásra
Válasz #1803. hozzászólásra
Itt már baj van,mikor felnyitott motoháztetővel kell aratni.
Sziasztok ! Zafirani adapterröl van e valakinek házi készitésü videoja munkbaKözbe?
Napraforgó betakarítás Claas Dominator-106
Válasz #1801. hozzászólásra
:) mi meg időben kaptunk...
Válasz #1800. hozzászólásra
úgy hogy későn kaptak az állami földből későn vetettek,és mire beérett nekik,a szárítók nagyban nyomták a kukorícát,és senki nem engedte be,jövő héten végeznek a kukoricával utána ujra visszaál naprára
Válasz #1799. hozzászólásra
Értem hogy lekésték ez nem kérdés. De hogyan???
Válasz #1798. hozzászólásra
szerintem lekéstek az aratásrol és minden szárítós már kukoricát nyomat ,nekünk is van 21 heki napra még vissza (bérmunka) majd a jövő hét végén fogadják szárítóba
Válasz #1797. hozzászólásra
Azért nem egészen értem hogy nem lehetett időben betakarítani, nem esett minden másnap aratási időben. Mi közel 300 ha-t vágtunk le naprából és további 120 ha kukoricát és már egy hete végeztünk. Rengeteg helyen lehet még napraforgót kint látni, kukoricáról nem is beszélve...
Válasz #1795. hozzászólásra
De ezek már leszáradt táblák csak az eső vizezte vissza őket. amúgy teljesen értettek, lehet deszikálva is voltak.
Válasz #1794. hozzászólásra
Ezt nem újdonságnak írtam csak nem tudtam hogy képben vagy hogy kérdezted Nagy Tibi? Mert már 3 vagy 4 éve kiszállt...
Arra várnak, hogy a természet leszárítsa.. nálunk pl. még mindig zöld a szára, e miatt nehézkes a betakarítás.. ja meg a víz is 10-12-es... szárítani meg még a szárítósok sem szeretnék...
Válasz #1789. hozzászólásra
Ez nem újdonság,még Tiszakécskén is van tárolójuk.:)
És nem olyan vészesen rossz termésekkel. Olyan 1-2 tonnásaknak néznek ki.
Én csak pislogok. Errefelé még jónéhány helyen látni aratatlan napra táblákat. Nem értem mire várnak a gazdák. Nagy területek is vannak, párszáz heki kint van lábon.
Válasz #1790. hozzászólásra
ez napraforgóocsu a naprát már elpasszoltam 140-be a plusszt, kuki meg búzám van még
Válasz #1787. hozzászólásra
Mai napra elfogytak a szabad napraforgó tételek az országban...a tiéd az utolsó(lehetőség) Megvannak a baranyai átlagok:kukoricából 4,2 tonna ÉS SZÓJÁBÓL 1,5tonna Sokkal kevesebb mint amennyire itt becsülték és titkon várták(a dupláját)...ARANYÁRBAN LESZ A SZÓJA(szlovének már 550euroért is keresnek(ha lenne)
Válasz #1786. hozzászólásra
Hát már nem az övé mert eladta, de magyar tulaj vette meg, azóta 3x ra növelték a feldolgozást... Szerintem folyamatosan vásárolnak fel, bérelnek több tárolót.
Válasz #1787. hozzászólásra
Hód-Tész Hódmezővásárhely.Valakinek vásárolja,azt nem tudom,mennyit vesz.
Válasz #1785. hozzászólásra
volna 10 tonna nekem is nem tudsz véletlen piacot rá le is viszem bárhová ha kell
Válasz #1781. hozzászólásra
Nagy Tibi ?
Válasz #1779. hozzászólásra
Ma 7000-be fizették ki a napra ocsúmat.
Moderálta: Mf-es (3146) 2012-10-03 11:38:23
Válasz #1782. hozzászólásra
Dunavecse
Válasz #1782. hozzászólásra
Szívesen, ha lemegy a szezon senki nem vesz más naprát... Ők is betelnek majd egyszer....
Válasz #1781. hozzászólásra
Köszi a tippet, hasznos lehet, ha más nem marad közelebb, itt Baranyában
Válasz #1780. hozzászólásra
NT bács megyei, félegyháza
Válasz #1777. hozzászólásra
Aha... Hát Nekem Baranya, Somogy, Tolna vagy esetleg Bács megye kellene...
Válasz #1778. hozzászólásra
ááá lexopom magam sokat kell még tanulnom
Válasz #1775. hozzászólásra
Mi az hogy nem kell,ocsú rol volt szó,teljes értékű takarmány.Nem sok van,tyúkoknak viszik el.A szemetet is el lehet adni,1200 ft/mázsába adtam.
Válasz #1776. hozzászólásra
Hát nehéz lesz mert ha átálltak akkor csak a bunge NT stb marad mert ők nem kukoricáznak...
Válasz #1770. hozzászólásra
Üdv! Érdeklődnék, hogy hova szállítottad a napraforgód a napokban, mert egy szárítóra lenne szükségem nagyon sürgősen, mert felénk már mindenki átállt a kukoricára :( A szotyimat pedig vinni kéne vhova
Válasz #1773. hozzászólásra
itt vadászok tanyafoltokra öntik ki mert rajtuk kívül nem kell senkinek
Válasz #1773. hozzászólásra
Hol adod?