Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR408 FtUSD391.24 FtCHF431.97 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most lehet hülyeséget írok, de én úgy hallottam, hogy ez az aranykorona nem igazán tükrözi a minőséget. Mert ebbe az is beleszámított, hogy milyen közel volt az adott föld a vasúthoz. Ugye a könnyebb szállítás előny volt. Felénk egy nagy réti terület ami a vasút mellett van közvetlen az nagyon magas értéket kapott ugye, de ami távolabb esik a vasúttól és ugyan olyan föld az kevesebbet kapott jóval..
35-40ak földek.A többet termö táblák pedig belvizes területek még tavasszal is volt egy kis sarasodás a páncél alatt.De most bepotolta a kieséseket rendesenA másik fele azok jol müvelhetö enyhén homokos területek.
Elba tam,meet csak 3 to NA lesz...mivel csak 51ezerrel volt vetve čs ha elfogadjuk AZ 5000-es tôszŕmonkčnti 4 tonnŕt akkor AZ pont meg is lenne a nčgy tonna...
Most fejeztűk be a mčrčst',mert ez engem is črdekelt...Szŕz-szŕz fej ŕtlaga van meg,tôbb tŕblŕban...Neoma 58 čs 66gr a tŕblŕnkčnti fej ŕtlag...L25 mčg vissza van valamikor meg less ez is...10szer tîz egymŕs utŕni fejeket szŕmoltunk sakktŕbla szerű eltolŕssal...Morfondiroztam magamban egy kicsit,meet mindenki mŕsnak 4tonnŕs neomŕik vannak ere...kivŕncsi leszek AZ enyčmre čs űgy tűnik,hog 5ezres tôszŕm kűlonbsčg 4mŕzsŕt jelent hektŕronkčnt...
13ha neoma 40q adott ha-ént nagyon szép egységes tányérok voltak.8% szemét levonással 8 alatti vizzel.A másik 13ha 38q adott átlagba.Száritani nem kellet 8% szemetet vontak le az egészböl 35q a fizetö 142+kompér eladva.60000 töálománnyal vetve összel kapott 1q mapot 1q kálit keverve beszántva.Tavasszal 180kg mas bedolgozva,90-110kg corn starter az spc-vel kijuttatva.Gyomirtás pulsarral egyszer megtöltve a jobbik tábla.A többit nem huzattuk.Gombaölö kezelést nem kapott.Meg a szokásos talajmunka.Nagyon megvagyunk elégedve vele.Ugynézki felénk a napra megveri a kukit árbevételbe.
Válasz #1598. hozzászólásra
Hasonló tányérnagyságú volt a szotyim, 29q/ha lett. De viszont nagyon sok lett a léha szem, lehet hogy éppen a nagy tányér miatt. Fajtára E82.
Válasz #1589. hozzászólásra
A sok éves átlagunk 480 mm, akkor gondolhatod, hogy az idén mennyi lehetett. Egyébként pontos adatot nem tudok, de ha nem felejtem el, akkor holnap összeszámolom. Szerintem itt jön ki annak az előnye, hogy tavaly augusztus óta ez a föld nem volt bolygatva, csak vetés előtt egy sekély rövid tárcsával. Műtrágya ment alá, nem tagadom, de semmi extra mennyiség, többször volt lomb trágyázva, és kétszer volt kapálva.
Csak összehasonlításként, egy gazdatársnak ugyanez a fajta, hasonló talajon csupán 13 q/ha-t tudott, persze ő ősszel ekét, nyírócsavart nem kímélve "szántott".
az nagyon jó, de mennyi esővel? e-mail címet tudnál adni?? vagy rám tudnál írni?? mert nekem pont ugyan ilyen "jó" minőségű homokom van csak, és lenne egykét kérdésem
Paraiso, enyhe vadkárral keléskor, 7 AK-s homokon netto 25q, 7,2%-os vízzel,forgatás nélküli művelésben.
Feketén még kb egy hét mire vágható lesz, ott remélhetőleg jobban adja majd.
Ilyen szemetes AZ elsô beŕllîtŕs nyîtot also rostŕval...680 a szellelô fordulatszŕm hatŕr...itt kezdi kifűjniîgy viszont null a a szôrŕs pedig nyooc sort visz...jô lenn egy kčt kčp kinek milyen tisztŕn szedi a kombŕjna...gym mentes ŕllomŕnynŕl
Jah Amit hallottam, naprát a trigo 135-ért vesz, kukoricát nem tudom. Kukorica nekünk? Mélyebb fekvésű részeken, földeken van, máshol nem nagyon Nem igazán tudom megsaccolni milyen lesz Nálatok milyen a határ?
3622 hozzászólás
Válasz #1622. hozzászólásra
Most lehet hülyeséget írok, de én úgy hallottam, hogy ez az aranykorona nem igazán tükrözi a minőséget. Mert ebbe az is beleszámított, hogy milyen közel volt az adott föld a vasúthoz. Ugye a könnyebb szállítás előny volt. Felénk egy nagy réti terület ami a vasút mellett van közvetlen az nagyon magas értéket kapott ugye, de ami távolabb esik a vasúttól és ugyan olyan föld az kevesebbet kapott jóval..
Válasz #1616. hozzászólásra
35-40ak földek.A többet termö táblák pedig belvizes területek még tavasszal is volt egy kis sarasodás a páncél alatt.De most bepotolta a kieséseket rendesenA másik fele azok jol müvelhetö enyhén homokos területek.
Válasz #1620. hozzászólásra
Elba tam,meet csak 3 to NA lesz...mivel csak 51ezerrel volt vetve čs ha elfogadjuk AZ 5000-es tôszŕmonkčnti 4 tonnŕt akkor AZ pont meg is lenne a nčgy tonna...
Válasz #1619. hozzászólásra
De akkor mit saccolsz magadnak?
40q-ásnak nem lehet tudni mennyi volt a súlya fejenként?
Most fejeztűk be a mčrčst',mert ez engem is črdekelt...Szŕz-szŕz fej ŕtlaga van meg,tôbb tŕblŕban...Neoma 58 čs 66gr a tŕblŕnkčnti fej ŕtlag...L25 mčg vissza van valamikor meg less ez is...10szer tîz egymŕs utŕni fejeket szŕmoltunk sakktŕbla szerű eltolŕssal...Morfondiroztam magamban egy kicsit,meet mindenki mŕsnak 4tonnŕs neomŕik vannak ere...kivŕncsi leszek AZ enyčmre čs űgy tűnik,hog 5ezres tôszŕm kűlonbsčg 4mŕzsŕt jelent hektŕronkčnt...
Válasz #1607. hozzászólásra
Tipp 26q!!! Kicsit ritkás a bukóbilis tábla!!
Kb mekkora súlyú egy napraforgó fejen lévő mag?
Nekem most 100gramm körül van egyen, akkor ne is reménykedjek, hogy lesz 20q-ás átlag?
Válasz #1614. hozzászólásra
gratula ez idén komoly bevételt jelent!
milyen földön ha szabad kérdezni?
Válasz #1614. hozzászólásra
Ez tényleg szép!
Gratulálok!!
Válasz #1604. hozzászólásra
13ha neoma 40q adott ha-ént nagyon szép egységes tányérok voltak.8% szemét levonással 8 alatti vizzel.A másik 13ha 38q adott átlagba.Száritani nem kellet 8% szemetet vontak le az egészböl 35q a fizetö 142+kompér eladva.60000 töálománnyal vetve összel kapott 1q mapot 1q kálit keverve beszántva.Tavasszal 180kg mas bedolgozva,90-110kg corn starter az spc-vel kijuttatva.Gyomirtás pulsarral egyszer megtöltve a jobbik tábla.A többit nem huzattuk.Gombaölö kezelést nem kapott.Meg a szokásos talajmunka.Nagyon megvagyunk elégedve vele.Ugynézki felénk a napra megveri a kukit árbevételbe.
köszi, gyűl az csak így tovább.
1nap csak 1x lehet szavazni. de az a jó benne, h lehet h mindennap lehet szavazni
Válasz #1610. hozzászólásra
Halad ez már 34.
Válasz #1610. hozzászólásra
Nyomnám de nem engedi.
kis kiegészítés:
VOTEAZA = szavazás
arre kellene klikkelni
31.
Sajnos valamit kajlabál a gép.............
kellene egy pár szavazat a bukósisakos képemre
a következő LINKen lehet szavazni, remélem nem okoz senkinek se gondot.
előre is köszi
Mindösszesen 2q Pannon Trade-s K+CU-t kapott magágykészítéskor telibe.
Válasz #1604. hozzászólásra
Nekem két 6 hektáros van,3,5q kapott összel még elég zöld...
Ma levágtunk egy 8 hekis Kondi táblát!
Az eredmény 42q/ha!
58000 vetett tő, 2,5q pétisó+3*15 vegyesen keverve.
északon is kezd elindulni a szotyi aratás ,neoma31q/ha ki sem néztem volna belőlle
nálam az ilyen megállt 22-nél...nem tudom mit csinálunk rosszul...majd ha vége nyilatkozok
Hasonló tányérnagyságú volt a szotyim, 29q/ha lett. De viszont nagyon sok lett a léha szem, lehet hogy éppen a nagy tányér miatt. Fajtára E82.
Lesz az több is koma!
Ez az a napra?
Ez pedig az enyém van belőle 19 ha!
2-3 t közé saccolom!
Moderálta: ermike (2235) 2012-09-06 20:10:43
Itt a szomszéd gazda 40 q átlagot hozott két fajtából az egyik neoma volt (ez lett a jobb) a másikat nem tudom de az se volt rossz!!!
Van mit tanulni tőle!!!!
Válasz #1592. hozzászólásra
Ránézésre,itt 18% szemét.
Válasz #1589. hozzászólásra
A sok éves átlagunk 480 mm, akkor gondolhatod, hogy az idén mennyi lehetett. Egyébként pontos adatot nem tudok, de ha nem felejtem el, akkor holnap összeszámolom. Szerintem itt jön ki annak az előnye, hogy tavaly augusztus óta ez a föld nem volt bolygatva, csak vetés előtt egy sekély rövid tárcsával. Műtrágya ment alá, nem tagadom, de semmi extra mennyiség, többször volt lomb trágyázva, és kétszer volt kapálva.
Csak összehasonlításként, egy gazdatársnak ugyanez a fajta, hasonló talajon csupán 13 q/ha-t tudott, persze ő ősszel ekét, nyírócsavart nem kímélve "szántott".
Levágtunk 25ha A90est.
980kg lett az átlag tisztítás előtt! tett boldoggá!
A Java mčg ilyen 15-ôs vîzekkel...rôlam is kezd folyni
Válasz #1583. hozzászólásra
NA ennčl a trigô 28 szŕzalčk szemetet szŕmolt...elčg"szemčt dolog ez"
Felénk a környéken főleg Neoma van vetve, de mind 30q körül, vagy a felett ad!
Egyik gazdának volt Lg az is adta a 30q-t.
Tegnapi eredmény:
Neoma 29q/ha
3.2es szemét
8-as víz
Megnyugodtam.
Válasz #1587. hozzászólásra
Hát ahhoz, hogy homokban ami 7 AK napi ennyi teremjen legalább 400 mili kell!!!!
Válasz #1587. hozzászólásra
az nagyon jó, de mennyi esővel? e-mail címet tudnál adni?? vagy rám tudnál írni?? mert nekem pont ugyan ilyen "jó" minőségű homokom van csak, és lenne egykét kérdésem
Paraiso, enyhe vadkárral keléskor, 7 AK-s homokon netto 25q, 7,2%-os vízzel,forgatás nélküli művelésben.
Feketén még kb egy hét mire vágható lesz, ott remélhetőleg jobban adja majd.
Mi is panaszt tettünk a szolgáltatónál, mert 10-es szeméttel szedte a kombájn 8.8-as vízzel, tehát annyira nem is száraz. A kép hasonló mint neked.
Válasz #1576. hozzászólásra
5% víznél bukott 3% naprát,ami 453 ft kombenzációval/mázsa.Ha bevisszi 10% nedvességgel,akkor bukik 130 ft/mázsa.Én inkább vizesen vittem,mint elszáradva.
Itt is ilyen,a jó napra.A megsült E82 még szemetesebb.
Ilyen szemetes AZ elsô beŕllîtŕs nyîtot also rostŕval...680 a szellelô fordulatszŕm hatŕr...itt kezdi kifűjniîgy viszont null a a szôrŕs pedig nyooc sort visz...jô lenn egy kčt kčp kinek milyen tisztŕn szedi a kombŕjna...gym mentes ŕllomŕnynŕl
Válasz #1581. hozzászólásra
Ahogy fejlődött már akkor tetszetős volt. Van még belőle, úgyhogy lesz összehasonlítáyi alap
Válasz #1571. hozzászólásra
Magasabb mŕr AZ ŕr...Sacolnčk a Paraiso tud annyit mint a neoma
Válasz #1579. hozzászólásra
Jah Amit hallottam, naprát a trigo 135-ért vesz, kukoricát nem tudom. Kukorica nekünk? Mélyebb fekvésű részeken, földeken van, máshol nem nagyon Nem igazán tudom megsaccolni milyen lesz Nálatok milyen a határ?
Válasz #1578. hozzászólásra
Nem, csak szoktam járkálni arra és láttam hogy pár konténeren kivül nincs még a telepen semmi , irtad hogy P-i vagy,gondoltam rákérdezek.
Válasz #1577. hozzászólásra
Ismerlek? Errefelé valósi vagy?
Válasz #1571. hozzászólásra
Kukoricát amit lekötöttél 43 ért azt hogy fogod tudni teljesíteni? A trigó mennyiért vásárolja P-on a naprát kukit?
Válasz #1575. hozzászólásra
itt volt aki 4-5 vizzel vágta az se túl jó
Válasz #1573. hozzászólásra
Hát igen az idei év ebben különleges. Hátha megússza a paraszt a szárítás díjat.
Nálunk a szárazak 5-6.5 vizel a vizesebb 7-9-ig volt.Ami szárazabb volt az tisztább lett.8% -ot vontak le.