Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR407.33 FtUSD390.32 FtCHF431.59 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én tapasztalatból tudom, hogy ez a megoldás sokkal jobb mint a kuk asztal felpangézve. Itt a tálcák aratás közben felfelé állnak - ezt a képen látható két menetes szárral lehet állítani- és így a tálcára hulló kaszatokat
a következő bejövő napra tányér beviszi az asztalba. A tálca alján levő papucs,zseb kinek mi, kissé szorulósan megy rá a kaszaújjakra. Egyébként én 76,5 cm-re vetek, de ennél az asztalnál nem érdekes a sortáv. A hosszát tekintve lehet,hogy elég a 100cm, legfeljebb a motolla előrenyúlásét kell változtatni
Az a baj hogy felénk ahány vetőgép annyi beállítás.
És a 4 sorosok csatlakozósoráról még nem is szólva nagyon nagy a szórás az egyes táblák sortávolságait nézve de kicsit utánnagondolva van 5 centi a tálcák között és a napra szára is enged +-10 centit szerintem és így jó nekem is ez a méret szerintem.
Idén nem hiszem hogy lesz rá idő de jövőre ez is kiemelt projekt lesz nállunk!
Végül is meg tudom csinálni így kép alapján is mert a kaszaujjak adják a furatok és a kis zseb helyét a többi meg csak részletkérdés.
Most pótkocsi felújítás van folyamatban és marad lemez is ugy néz ki.A kérdésem a következő: Mennyire legyen hosszú mert nekem 1 méret széles lemezem van és a végén az a 20 centi mennyit számít szerintetek?
Gondolom magasabb naprában van jelentősége hogy nem tud olyan könnyen kiborulni belőle a szár.
Válasz #1360. hozzászólásra
Dehogy !!!
Félreétel én az orros felkésezett láncáról beszélek!
Attól biztos hogy könnyebb és jobb mert kissebb a szemveszteség .
Ha érdekel valakit nekem van egy komplett gyári készletem ( tálcák, védőrács, stb. ) egy C510-es asztalhoz. Renkívül jó és olcsó megoldás. Gyorsan fel- és leszerelhető, minden nagy átalakítás nélkül.
Ha érdekel valakit írjon :
Bocs most kapcsolódok be ebbe a napra arató témába .
Ha jól értem a dolgot akkor egy sima gabona asztalt felturbóztok ilyen tálcákkal és kész is az átalakítás .
A kaszaujjak és a kasza a helyén marad és működik is .
A motolla az pedig meg lett erősítve illetve gumi élekkel lett ellátva.
Véleményem szerint nagyon jó megoldás mert a szemveszteség sokkal kevesebb mint a kuki adapteres megoldással és a gabobaasztal bő egy tonnával könnyebb is mint a kuki adapter.
Azért nem mindeggy mekkora súly terheli a gép elejét!
És gondolom amikor a kasza eléri a szárat akkor is sokkal élesebben szebben lekapja a fejet szempergés nélkül.
Egy pontos rajz jó lenne erről a toldatról szerintem sokan le is tudják othol gyártani. érdekelne a lemezvastagság és az hogy a kaszajuak feszesen szorulnak bele a kis zsebbe vagy csak lazán éppenhogy tartanak ott valamit?
Még volt egy kérdés : a tálcák a kalászemelők leszerelése után azok helyére kerülnek,a kaszaújj csavarok feloldása után azok helyére vannak lefogatva /de kb 2cm-rel hosszabb csavarokkal/,úgy hogy a tálca alsó papucsát ráhúzzuk 2 kaszaújjra .Összesen 17 db a köztük levő távolság kb 5 cm, de ezt a távolságot úgyis meghatározzák a csavarhelyek
Válasz #1340. hozzászólásra Nem koppintás!!!!! a békési optigép és otosz partere vegyes vállalati formába gyártja vgy csak gyártotta orosz piacra a nas adaptereket
Szerintem a NAS tól a világon sincs jobb és megbízhatóbb napraforgó adapter ...
-alacsony ár
-minimális szemveszteség
-egyszerű és kompatibilis csatlakoztathatóság
-olcsó alkatrész
-igénytelen mind az állományt nézve és a karbantartásra is...
Szóval érdekelne , hogy te mit ismersz ami ettől jobb.
Én már pár éve használom a gabonaasztalra a keskeny tálcákat/ 5.1-es asztalhoz 17 db/ a motollát átalakítottuk úgy hogy az összes vezérelt újjas rudazatot leszedjük és helyére 3 db sima cső kerül amin kívülre bálázóheveder van szerelve. Mögé a motollába pedig apró lyukú drótkeretek. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Minimális a szórási veszteség, az esetleg gazos napra minden gond nélkül vágható. Gyakorlatilag sorfüggetlen. Pontos vetés esetén 7 sor fér bele. Ha valakit érdekel képet rakhatok fel.
Hát nálunk 50ha marad az oros.Majd a szélére kitalálunk valami kerekitet elejü terelöt.Sztem a brio neoma ewlég jol arathato .Jo szorás van de nem olyan veszélyes.Tavaly meg azelött sem olt árvakelésesebb mint amit nasos gép vágott.
Idén az átalakított Oros után kétszer kellett gyomirtani a búzát, Nas után árvakelés is csak elvétve volt. Ez elég meggyőző volt ahhoz, hogy Oros az marad a kukoricára, bár ahhoz sem a legjobb, de ott legalább nem szór, csak max nem lehet vele száguldozni. A Nas pedig jön bérmunkába.
Érvek ellen érvek!!Az 514-nél ferdét is cserélni kell sajnos.Igy a gép átvan épitve kukira s csak az adaptert kell szerelni.Az is macerás ha mindkét novényt egyszerre kell aratni.Nekem is jo lenne egy 4-5 NAS de 2-3 milliot adni érte mikor a kombájn ér 1.5-2 misit érdekes helyzet.
Én is azt mondtam, hogy jó erre az Oros is. Aztán mikor láttam munka közben, hogy mennyi magot szed össze a tálca akkor rájöttem hogy ez jobb megoldás.
Ha csak 20kg-ot szed össze hektáronként az akkor is 25-30000 forint. És ez egy beteg évjáratban a többszöröse is lehet.
A Claas gyári adaptere is ugyan ezen az elven működik. http://www.claas.com/cl-pw/en/products/combines/attachments/sunspeed/start,bpSite=51524,lang=en_UK.html
3622 hozzászólás
Kukorica asztalt nem tálcázott be még senki? Esetleg vélemény?
Válasz #1371. hozzászólásra Köszönjük a képeket meg az infót
Én tapasztalatból tudom, hogy ez a megoldás sokkal jobb mint a kuk asztal felpangézve. Itt a tálcák aratás közben felfelé állnak - ezt a képen látható két menetes szárral lehet állítani- és így a tálcára hulló kaszatokat
a következő bejövő napra tányér beviszi az asztalba. A tálca alján levő papucs,zseb kinek mi, kissé szorulósan megy rá a kaszaújjakra. Egyébként én 76,5 cm-re vetek, de ennél az asztalnál nem érdekes a sortáv. A hosszát tekintve lehet,hogy elég a 100cm, legfeljebb a motolla előrenyúlásét kell változtatni
Válasz #1366. hozzászólásra
Az a baj hogy felénk ahány vetőgép annyi beállítás.
És a 4 sorosok csatlakozósoráról még nem is szólva nagyon nagy a szórás az egyes táblák sortávolságait nézve de kicsit utánnagondolva van 5 centi a tálcák között és a napra szára is enged +-10 centit szerintem és így jó nekem is ez a méret szerintem.
Válasz #1368. hozzászólásra
JD 76,2
Válasz #1363. hozzászólásra
Nekem forgó kés van fent!Nem felpengézett.Forgókéshez viszonyítva milyen?
Válasz #1359. hozzászólásra
Nem 75-76.5?
Válasz #1364. hozzászólásra
Kezdő vagyok ebben én is, most csinálom, majd lesz itt aki segít.
Válasz #1361. hozzászólásra
Idén nem hiszem hogy lesz rá idő de jövőre ez is kiemelt projekt lesz nállunk!
Végül is meg tudom csinálni így kép alapján is mert a kaszaujjak adják a furatok és a kis zseb helyét a többi meg csak részletkérdés.
Most pótkocsi felújítás van folyamatban és marad lemez is ugy néz ki.A kérdésem a következő: Mennyire legyen hosszú mert nekem 1 méret széles lemezem van és a végén az a 20 centi mennyit számít szerintetek?
Gondolom magasabb naprában van jelentősége hogy nem tud olyan könnyen kiborulni belőle a szár.
Sokkal jobb mint a "felkésezett" kukoricaasztal!
Válasz #1360. hozzászólásra
Dehogy !!!
Félreétel én az orros felkésezett láncáról beszélek!
Attól biztos hogy könnyebb és jobb mert kissebb a szemveszteség .
Válasz #1356. hozzászólásra
2mm lemezből van, minta után könnyebben le tudnád gyártani.Közel 40éve nem csináltam pontos szakrajzot.
Válasz #1358. hozzászólásra
Jobb mint a kukorica asztal forgókéssel???
Válasz #1355. hozzászólásra
Látom írod hogy 17 db van az 510-es asztalon. Ez akkor hány centis sortávra jó ?
Mifelénk kb 65 és 75 centi között változik.
Üdv. Mindenkinek!
Ha érdekel valakit nekem van egy komplett gyári készletem ( tálcák, védőrács, stb. ) egy C510-es asztalhoz. Renkívül jó és olcsó megoldás. Gyorsan fel- és leszerelhető, minden nagy átalakítás nélkül.
Ha érdekel valakit írjon :
agrozsolt@t-online.hu
Üdv.!
Válasz #1354. hozzászólásra
Köszönöm a képeket!
Meg lettek az enyémre is a mai napon,kicsivel nagyobb 240cm széles és 1300cm hosszú.
Válasz #1355. hozzászólásra
Bocs most kapcsolódok be ebbe a napra arató témába .
Ha jól értem a dolgot akkor egy sima gabona asztalt felturbóztok ilyen tálcákkal és kész is az átalakítás .
A kaszaujjak és a kasza a helyén marad és működik is .
A motolla az pedig meg lett erősítve illetve gumi élekkel lett ellátva.
Véleményem szerint nagyon jó megoldás mert a szemveszteség sokkal kevesebb mint a kuki adapteres megoldással és a gabobaasztal bő egy tonnával könnyebb is mint a kuki adapter.
Azért nem mindeggy mekkora súly terheli a gép elejét!
És gondolom amikor a kasza eléri a szárat akkor is sokkal élesebben szebben lekapja a fejet szempergés nélkül.
Egy pontos rajz jó lenne erről a toldatról szerintem sokan le is tudják othol gyártani. érdekelne a lemezvastagság és az hogy a kaszajuak feszesen szorulnak bele a kis zsebbe vagy csak lazán éppenhogy tartanak ott valamit?
Még volt egy kérdés : a tálcák a kalászemelők leszerelése után azok helyére kerülnek,a kaszaújj csavarok feloldása után azok helyére vannak lefogatva /de kb 2cm-rel hosszabb csavarokkal/,úgy hogy a tálca alsó papucsát ráhúzzuk 2 kaszaújjra .Összesen 17 db a köztük levő távolság kb 5 cm, de ezt a távolságot úgyis meghatározzák a csavarhelyek
A kombájn Claas mega 208-as 5.1-es gabonaasztallal
Küldöm a többi képet
Válasz #1348. hozzászólásra
Kérhetek még fotókat még erről az asztalról, meg a kombájnról?
Válasz #1340. hozzászólásra Nem koppintás!!!!! a békési optigép és otosz partere vegyes vállalati formába gyártja vgy csak gyártotta orosz piacra a nas adaptereket
Válasz #1348. hozzászólásra
Milyen gép ez olyan a színe mint az enyémnek?Valami közelebbi fotókat is lehetne?
Válasz #1348. hozzászólásra Tálcák hossza? Két tálca közötti hézag?
Na talán a kép is itt lesz
Nos egyenlőre ennyit találtam egy régebbi béraratáson csináltam a képet. A lényeg látszik, ha kell valami szóljatok
Válasz #1342. hozzászólásra
Micsoda , a NAS ?
Szerintem a NAS tól a világon sincs jobb és megbízhatóbb napraforgó adapter ...
-alacsony ár
-minimális szemveszteség
-egyszerű és kompatibilis csatlakoztathatóság
-olcsó alkatrész
-igénytelen mind az állományt nézve és a karbantartásra is...
Szóval érdekelne , hogy te mit ismersz ami ettől jobb.
Válasz #1343. hozzászólásra
Én is szivesen megnézném. Lehet az egyik gabonaasztalomat feltácázom. Kösz.
Válasz #1343. hozzászólásra Hogy ne érdekelne jöhetnek a képek mid a 20 db.
Én már pár éve használom a gabonaasztalra a keskeny tálcákat/ 5.1-es asztalhoz 17 db/ a motollát átalakítottuk úgy hogy az összes vezérelt újjas rudazatot leszedjük és helyére 3 db sima cső kerül amin kívülre bálázóheveder van szerelve. Mögé a motollába pedig apró lyukú drótkeretek. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Minimális a szórási veszteség, az esetleg gazos napra minden gond nélkül vágható. Gyakorlatilag sorfüggetlen. Pontos vetés esetén 7 sor fér bele. Ha valakit érdekel képet rakhatok fel.
Válasz #1339. hozzászólásra
Ez az adapter még eredetiben sem nagy szám... Nem hogy egy távol keleti kopintásban..
Válasz #1340. hozzászólásra
Már nem nagyon emlékszem a ciril betűkre, de mintha az is lenne az oldalára írva. Eladták a licenszet, vagy csak lenyúlták?
Válasz #1339. hozzászólásra
NAS koppintás...
Válasz #1326. hozzászólásra
Ezt csak halkan írjad, mert a végén mindenki gazdálkodni akar!!
Te jó magas áronn szerződtél azt látom, 20kg napra 30.000ft, ki a vevő??????
Válasz #1319. hozzászólásra
76-ra van vetve, azért írtam a hatvan centit,jobb volna a 65 s kkor pont 5 sor férne, mert hagynák mellette 8-8 centit a sorra, + a szélére harminc.
Válasz #1334. hozzászólásra
Hát nálunk 50ha marad az oros.Majd a szélére kitalálunk valami kerekitet elejü terelöt.Sztem a brio neoma ewlég jol arathato .Jo szorás van de nem olyan veszélyes.Tavaly meg azelött sem olt árvakelésesebb mint amit nasos gép vágott.
Válasz #1327. hozzászólásra
Idén az átalakított Oros után kétszer kellett gyomirtani a búzát, Nas után árvakelés is csak elvétve volt. Ez elég meggyőző volt ahhoz, hogy Oros az marad a kukoricára, bár ahhoz sem a legjobb, de ott legalább nem szór, csak max nem lehet vele száguldozni. A Nas pedig jön bérmunkába.
Válasz #1332. hozzászólásra
Csak próba...
de miért is kellene keresztbe vágni
Válasz #1329. hozzászólásra
Ne azt néz mit ér a kombájn,hanem mit szór el...
Erről beszélek én is.
Érvek ellen érvek!!Az 514-nél ferdét is cserélni kell sajnos.Igy a gép átvan épitve kukira s csak az adaptert kell szerelni.Az is macerás ha mindkét novényt egyszerre kell aratni.Nekem is jo lenne egy 4-5 NAS de 2-3 milliot adni érte mikor a kombájn ér 1.5-2 misit érdekes helyzet.
Válasz #1322. hozzászólásra
85ös domi. Még látszik az oldalán az iszapcsík az özönvíztől.
Ha kell elviheted csak napráig hozd vissza.
Próbáld meg a forgót keresztbe vágni az Oros-sal,utánna NAS-sal,a szórás magáért beszél...
Válasz #1323. hozzászólásra
Én is azt mondtam, hogy jó erre az Oros is. Aztán mikor láttam munka közben, hogy mennyi magot szed össze a tálca akkor rájöttem hogy ez jobb megoldás.
Ha csak 20kg-ot szed össze hektáronként az akkor is 25-30000 forint. És ez egy beteg évjáratban a többszöröse is lehet.
A Claas gyári adaptere is ugyan ezen az elven működik.
http://www.claas.com/cl-pw/en/products/combines/attachments/sunspeed/start,bpSite=51524,lang=en_UK.html
Válasz #1319. hozzászólásra
Nagy 5 kilóssal szokták püfölni,az segit rajta...
Válasz #1321. hozzászólásra
Bocs rosszul írtam, a kaszaujjak közé. Nálunk az 5,10-es asztalnál ez 17 tálcát jelent.