Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szerintem a kuki asztal átszerelése jo megoldás.Nekem oros 4011SA van E-514-re.Gyári betétekkel átszereljük és mehet a darálás.A két szélére kellene még valami profi terelö mert ott van szorodás leginkább.
Csináld inkább keskenyebb tálcákkal. Minden kaszaujjra tegyél egy tálcát.
Én tavaly ültem egy kombájnba, mikor vágta,ilyen tálcákkal a szotyit, és most mi is átszereljük ilyenre. Az Oros adapter pedig át van alakítva napraforgó szettel, de az nem ilyen. El is adó az adapter.
A kombájnos azt mondta, hogy akkor a legjobb, ha sor függetlenül megy olyan 10 fokos szögbe.
A hatvan centi hogy jön ki? Akkor csak egy sor fog futni a többi mind tolódni fog. ha 67 és félre van vetve. Hatvanhét re vagy felére vagy harmadára. Én így gondolom. Ha itthon lesznek az enyéim akkor majd lefényképezem őket és felrakom ide.
Ma levettem a ferde felhordót... dob, dobkosár kuka. Js kosárba a lécek elvannak görbülve az javítható vagy eldobós?
most vigyorogsz, de mikor megindult lefele akkor lapitottál. 25-30q meglesz. viszont ma végigsétálgattam a kukikat. nagy csalódás volt. nincsenek csövek!!!!!!!!!
Akkor a duplánvetettbe nekem lesz xopás. Ahol egybe van a két sor a sűrűség miatt ott is kb 50 centi magasan már ketté dől a sor egy jobbra egy balra hogy elférjenek a tányérok.
Na ide rég bele sem olvastam...142ezerért napra lekötési ajánlat jött...cimbimnek,de az enyém marad 150alatt nem adom...és már majdnem közelítenek ehez a háttér alkuk...Remélem MÉZGÁNAK jó termése lesz,mert ugye arról volt szó hogy azt is én kapom meg 130-ért
Valaki vágott már repcetoldattal napraforgót? Nekünk konkrétan egy DMM (debreceni) Reptol adapterünk van és azon gondolkodunk, hogy lehetne-e vele napraforgót vágni. Tapasztalatokat, ötleteket szívesen fogadnánk. Köszi!
Nemkell a motollával semmitsem csinálni minek! Nagyon használni sem kell, tolni haladni és megy az magától befelé.
Gyorsban meg aztszokták csinálni hogy osb lapból vágnak motollafog takaró csíkokat.
Tálcából azért nemjó a túl keskeny mert egyszerűen nemtudod kellő erősen rögzíteni és oldalirányba elfog billegni ha nagyot kell tolni neki aztán kiszállogatás egésznap. A 76cm-es szerintem jólehet ilyentéren, egyébként nemtudom hogyan működik életben. Az biztos hogy csakis soron príma egyébként letör sokat, nyílván soron aratsz vele de időnként ittott előfordulhat hogy nem.
Amit mi használunk az kb 20centi széles tálcák tehát 1db 76centis helyén van belőle 3db. Már ez is eltud oldalra billegni hiába két 12-es csavar rögzíti meg alulról is alávan támasztva.
Ilyen volt régebben haveroméknak,tavaly eladták,ez C510es.
Tavaly vettek egy NAS 676-ot,teljesen felujitottuk!
Nem rossz egyik megoldás sem,de sztem a NAS a legjobb,gondolom ők sem véletlenül vették.
Szomszéd faluba egy oros asztal felpengézve arat naprát,higgyetek nekem 2mázsa per heki simán ott marad alatta...
számoljatok...40ha 80mázsa 8tonna..130ezerszer 8tonna...több mint egy misi...
Ez a motollás dolog se volt teljesen rossz..de gazos napraforgoban téptük a motollárol a füvet..meg ilyenek..szal...
Ez az én véleményem,ne kövezzetek meg érte!
Persze az érthető hogy mindenkinek nincs 2,5millája NAS-ra!De 40ha per év esetén 2-3év alatt bejön,ha van bérmelo akkor elöbb.
Nekem van Sanyi bácsi de még sose használtam. Ahogy megvettem a kombájnt egYből kölcsönadtam szlovákiában élő rokonoknak a tálcákat. Idén van először naprám, most visszafogom tőlük kérni.
Azt nem tudom hogy mi a jobb, ha szinte "sorfüggetlen" keskeny tálcák vannak feltéve olyan láttam 514gyári tálcákat, kb 2-3 pengényi szélesek lehettek vagy ha 67,5 centis tálcák vannak, nekem olyan van hozzá de ez házi gyártmány.
Sokkal jobb mint a kukorica adapterrel akárhogy is van az átalakítva szórni szórni fog maradjunk ennyiben, az asztalszórást ezzel kivédeni nemlehet.
Tudom mert egyik kombájn orossal megy másik pedig feltálcázva évek óta.
Szerintem a nas-tól sem roszabb semmivel, szépen lemetszi a kés ugye, nincsen rángatás tépkedés pergetés a kalapból kiesett szemek a tálcáról bemennek mind a gépbe szépen. Én ezt szeretem, sajnos a powerflow asztal hosszútávon nemszereti mármint a gumihevederek rajta. Egy évet arattam így 8sorral a ferga kombájnnal kegyetlen haladós volt kiváló munkaminőség mellett, csak drága az a heveder...
Viszont felgyomosodott zöldűlt átnőtt napránál nem fain ott jobb a törőhengeres történet mert bár van veszteség de lehet tolni neki csak a kalap jön be, najó egy pici ződ még mellette de az semmi, a metszősök meg visznek vastagon be mindent
3622 hozzászólás
Szerintem a kuki asztal átszerelése jo megoldás.Nekem oros 4011SA van E-514-re.Gyári betétekkel átszereljük és mehet a darálás.A két szélére kellene még valami profi terelö mert ott van szorodás leginkább.
Válasz #1319. hozzászólásra
jamó neked milyen kombájnod van?
Válasz #1320. hozzászólásra
Hogy érted hogy minden kaszaujjra? Az úgy nem állna meg szerintem.
Válasz #1317. hozzászólásra
Csináld inkább keskenyebb tálcákkal. Minden kaszaujjra tegyél egy tálcát.
Én tavaly ültem egy kombájnba, mikor vágta,ilyen tálcákkal a szotyit, és most mi is átszereljük ilyenre. Az Oros adapter pedig át van alakítva napraforgó szettel, de az nem ilyen. El is adó az adapter.
A kombájnos azt mondta, hogy akkor a legjobb, ha sor függetlenül megy olyan 10 fokos szögbe.
Válasz #1317. hozzászólásra
A hatvan centi hogy jön ki? Akkor csak egy sor fog futni a többi mind tolódni fog. ha 67 és félre van vetve. Hatvanhét re vagy felére vagy harmadára. Én így gondolom. Ha itthon lesznek az enyéim akkor majd lefényképezem őket és felrakom ide.
Ma levettem a ferde felhordót... dob, dobkosár kuka. Js kosárba a lécek elvannak görbülve az javítható vagy eldobós?
Válasz #1312. hozzászólásra
most vigyorogsz, de mikor megindult lefele akkor lapitottál. 25-30q meglesz. viszont ma végigsétálgattam a kukikat. nagy csalódás volt. nincsenek csövek!!!!!!!!!
Válasz #1308. hozzászólásra
Úgy képzeltem a két szélén 30cm-es a többi meg olyan 60cm-es, nekem 5 soros volna így. A sor mellett azért kellene egy kevés távolság?
Válasz #1314. hozzászólásra
Háromszögletűt kellene csinálni, vagy esetleg teljesen kiemelve?Ma láttam egyszerűen volt megcsinálva.
Válasz #1308. hozzászólásra
Akkor a duplánvetettbe nekem lesz xopás. Ahol egybe van a két sor a sűrűség miatt ott is kb 50 centi magasan már ketté dől a sor egy jobbra egy balra hogy elférjenek a tányérok.
Válasz #1303. hozzászólásra
Köszi a képekeT! Motollával nekem az a gondom hogy csak 5 szögletű tehát nem tudom hogy osszam el hogy jó legyen.
Enyiért már lehet NAPRÁT termelni!!Válasz #1312. hozzászólásra
Na ide rég bele sem olvastam...142ezerért napra lekötési ajánlat jött...cimbimnek,de az enyém marad 150alatt nem adom...és már majdnem közelítenek ehez a háttér alkuk...Remélem MÉZGÁNAK jó termése lesz,mert ugye arról volt szó hogy azt is én kapom meg 130-ért
Válasz #1307. hozzászólásra
igen!
Sziasztok!
Valaki vágott már repcetoldattal napraforgót? Nekünk konkrétan egy DMM (debreceni) Reptol adapterünk van és azon gondolkodunk, hogy lehetne-e vele napraforgót vágni. Tapasztalatokat, ötleteket szívesen fogadnánk. Köszi!
Nemkell a motollával semmitsem csinálni minek! Nagyon használni sem kell, tolni haladni és megy az magától befelé.
Gyorsban meg aztszokták csinálni hogy osb lapból vágnak motollafog takaró csíkokat.
Tálcából azért nemjó a túl keskeny mert egyszerűen nemtudod kellő erősen rögzíteni és oldalirányba elfog billegni ha nagyot kell tolni neki aztán kiszállogatás egésznap. A 76cm-es szerintem jólehet ilyentéren, egyébként nemtudom hogyan működik életben. Az biztos hogy csakis soron príma egyébként letör sokat, nyílván soron aratsz vele de időnként ittott előfordulhat hogy nem.
Amit mi használunk az kb 20centi széles tálcák tehát 1db 76centis helyén van belőle 3db. Már ez is eltud oldalra billegni hiába két 12-es csavar rögzíti meg alulról is alávan támasztva.
A legjobb azvolna ha a 76-osat megfeleznénk hehe.
Válasz #1305. hozzászólásra
A két szélén fél volt, a többi meg széles?
Válasz #1301. hozzászólásra
Méreteket sajna nem tudok!
Válasz #1303. hozzászólásra
A felpengézett kuki asztal lehet szór 2 mázsát.De a forgókéses,és a nas asztal kelése után nincs különbség.
Ilyen volt régebben haveroméknak,tavaly eladták,ez C510es.
Tavaly vettek egy NAS 676-ot,teljesen felujitottuk!
Nem rossz egyik megoldás sem,de sztem a NAS a legjobb,gondolom ők sem véletlenül vették.
Szomszéd faluba egy oros asztal felpengézve arat naprát,higgyetek nekem 2mázsa per heki simán ott marad alatta...
számoljatok...40ha 80mázsa 8tonna..130ezerszer 8tonna...több mint egy misi...
Ez a motollás dolog se volt teljesen rossz..de gazos napraforgoban téptük a motollárol a füvet..meg ilyenek..szal...
Ez az én véleményem,ne kövezzetek meg érte!
Persze az érthető hogy mindenkinek nincs 2,5millája NAS-ra!De 40ha per év esetén 2-3év alatt bejön,ha van bérmelo akkor elöbb.
Válasz #1301. hozzászólásra
Huhh van még erről több fotód? Főleg a motolla érdekelne és a tálcák szélessége.
Válasz #1298. hozzászólásra
Kukoricaasztalra forgókés a tuti.
Válasz #1297. hozzászólásra
Erre én is kíváncsi lennék. Nekem domira azt mondták simán a gyári motollával vágták. De 514esekre szoktak 3 ágú drótos szövetes motollát tenni.
Válasz #1296. hozzászólásra
Nekem van Sanyi bácsi de még sose használtam. Ahogy megvettem a kombájnt egYből kölcsönadtam szlovákiában élő rokonoknak a tálcákat. Idén van először naprám, most visszafogom tőlük kérni.
Azt nem tudom hogy mi a jobb, ha szinte "sorfüggetlen" keskeny tálcák vannak feltéve olyan láttam 514gyári tálcákat, kb 2-3 pengényi szélesek lehettek vagy ha 67,5 centis tálcák vannak, nekem olyan van hozzá de ez házi gyártmány.
Válasz #1296. hozzászólásra
Még egy kérdés a motollát azt hogy alakította át?
Régebben láttam gabonaasztalt átalakítva, olyan van Valakinek?Esetleg fotó, vagy videó? Mekkora a szórása az asztalnál?
Válasz #1289. hozzászólásra
Mi gyártattunk ennek a töredék költségén.
Sokkal jobb mint a kukorica adapterrel akárhogy is van az átalakítva szórni szórni fog maradjunk ennyiben, az asztalszórást ezzel kivédeni nemlehet.
Tudom mert egyik kombájn orossal megy másik pedig feltálcázva évek óta.
Szerintem a nas-tól sem roszabb semmivel, szépen lemetszi a kés ugye, nincsen rángatás tépkedés pergetés a kalapból kiesett szemek a tálcáról bemennek mind a gépbe szépen. Én ezt szeretem, sajnos a powerflow asztal hosszútávon nemszereti mármint a gumihevederek rajta. Egy évet arattam így 8sorral a ferga kombájnnal kegyetlen haladós volt kiváló munkaminőség mellett, csak drága az a heveder...
Viszont felgyomosodott zöldűlt átnőtt napránál nem fain ott jobb a törőhengeres történet mert bár van veszteség de lehet tolni neki csak a kalap jön be, najó egy pici ződ még mellette de az semmi, a metszősök meg visznek vastagon be mindent
Válasz #1293. hozzászólásra
Jes,jes,jes...
Válasz #1290. hozzászólásra
NAS,NAS,NAS...
Miért,arattál talán a másikkal is?
Válasz #1290. hozzászólásra
Betétes oros szerintem!!!
És melyikkel jobb aratni,ezzel vagy a betétes orossal?
200 ezret gondoltam érte. Ha feltudom tölteni, a peospektus 21. oldal lap alján megtalálod.
Jelenleg szét van szedve.
Válasz #1287. hozzászólásra
Mit kóstál egy ilyen? Tudnál róla képet tenni?
Üdv. mindenkinek!
Ha érdekel valakit van egy komplett gyári napraforgó tálca készletem ( sorfüggetlen ) CLAAS C 510-es asztalhoz.
e-mail: agrozsolt@t-online.hu
Elvileg ha azt a címet bemásoltad egy új lapra, akkor bejön a kép, és a képre rákattintasz az megnagyobbítja a képet!
Válasz #1283. hozzászólásra
Jobb , híresebb fajtáknál így szokták , hogy a kettő átlaga mérvadóbb , mondjuk minden újabbal így kellet volna akkor...
Vagy esetleg az egyik rovarölő szeres csávázó szerrel volt kezelve...
Válasz #1278. hozzászólásra
Úgy próbáltam, kép s azután a nyílra, s szemüveggel, de akkor akinek jó a szeme szabad szemmel.
Válasz #1281. hozzászólásra
Igazán nincs mit!
Nekem is időbe telt mire rájöttem
Amugy miért van két 4590-es eredmény???
Válasz #1278. hozzászólásra
Utolsó kék sor, pl
640 13.8 12749 12929 27
Válasz #1280. hozzászólásra
Ja , faxa , köszi !
Sikerült?
http://kepfeltoltes.hu/view/111229/kukorica_kis_rlet_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezt a két sort jelöld ki, jobb egér gomb, megnyitás új lapon és kész
Válasz #1277. hozzászólásra
Azt nem mond , hogy te látod ?
Mert akkor lelövetem magam az első vadásszal aki erre jár....
Válasz #1276. hozzászólásra
Szemüveggel lehet.
Válasz #1250. hozzászólásra
Azt látni hogy Monsanto a java , de nem bírom kiolvasni a számait ...
Nem tudnád valami jobb minőségben ?
Válasz #1274. hozzászólásra
A GOAL ha 0,5 literes dózisban ment, szerintem a GOAL
DUPLO lehetett mivel annak annyi a dózisa vagy esetleg
Ti feleztétek a Trophy miatt?
vagyis goal 0.5 l/ha tropy 1.0 l/ha