Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
LG 56.58-at vetettem én is. Ma vágjuk a végét, mert valóban elég zöld volt. A fajsúly még éppen ok, de azért nem Neoma. Viszont kinézetre kb. 5 q-val többet vártam volna. Sajna pont akkor járt a virágzás közepén, mikor bejött a nyári 1 hetes esős idő. Nem tudom, hogy emiatt, mert termékenyülés volt, de a tányér belső 1/3-a nem telítődött rendesen. Lehet, hogy ez már valamilyen később fellépett stressz hatása. Ami biztos, hogy a Paraiso-nál is hasonló a helyzet, viszont az még sokkal zöldebb mint ez. Nem biztos, hogy a zöldség a fajtán múlik, mert idén szinte mindenki erre panaszkodott felénk, hogy a mag már száraz, de a növény zöld. Valszeg az időjárás lehet a ludas. Viszont jövőre inkább maradok a jól bevált Neománál. Esetleg Alego (az ingyen cruiser miatt). Ezek még mindig 100%-osan telítődtek, főleg a Neoma.
szolgáltatási szerződésem van erre a területre,ezért hinnem kell,de...
szerintetek az normális arány,ha levágott-beszállitott
40,6 t naprából, nettósitás,tisztitás után 35.7 t terményem van?
én ezt a 13 %-ot enyhén szólva sokkallom
Tegnap és ma LG-s naprát arattam!!! Kibb Sz valami elég sok tudatlan termelőt átb vele mint neoma hasonmás... Csak éppen alig van súja és nehezen szárad le -- amolyan zöld száron érö tipus.. Az tuti erefele ha valaki szájára fogja venni azt hogy LG napra vasvilával fogják megkergetni az tuti!! De azt meg pláne aki erre a SZ ra rábeszélte az embereket!!! Javaslom kerülni ezeket a vetőmagokat!!!
A m,ai nap ismét bebizonyította a számomra hogy hatalmas nagy hiba LG-s naprát vetni!! De nem is értem miért vetik az emberek mikor 100 /is jobbat vethetnének...
Újra gondolva nem is biztos hogy akkora hiba volt.. legfeljebb hülyén hangzik.. Fölég most hogy tök száraz a napra... De mind ez tavaly igencsak aktuális volt a 26 napránál!!
Habár ha jobban belegondolok a kérdés lényegébe... A kukorica száritásnál is töbféle kiszámitási képlet van.. És ki m-eiket használja kinek mi a szipatikusabb és ki hogy töbet szakitani És kit hogy lehet mind ezzel jol öszezavarni.. Kb mint az atom fizikvával!! A termelö meg csak néz a végén hogy megint jol át b ták..
bocs már fáradt vagyok milyen tisztaságra tisztítják???
jó ló is megbotlik!
nekem a naprát az egyik helyen 90,5 % ra vették a másik helyen ua. 95% -ra az előbbi kicsit bosszant és azt nem fogom hagyni!
Sajnos a víz mindenütt 7 vagy az alatti!
Szabi. mizu felétek??? Látom figyelsz rám! Eddig milyen az év? Emlékszel mit beszéltünk az árakról a fórumtalálkozón??
Ez a téma idén is elö fordult??? Én azt hitem meguszható volt a dolog.. Nagy része FRancia.. Az USA-t eladták előlem.. és hogy hogy nem a rossz földbe tetem a maradék török- magyar koprodukciót!! És legalább igy lesz mire fogni hogy miért is lett sz.. De azok direkt vétősök oda elég lesz az is..
Egyébként nálunk most megy a Napraforgónak az aratása!! A syngenta ismét megvédte a bajnoki cimét ez tuti!!!! A NEOMA olyan nehéz mint a kavics!!! Olyan csapni valónak kinézö naprák megadják a 30 hogy csak nézünk!!! Ha kicsit is bátraban pakolnánk akár sujba is tudna járni a hw-s kocsink!!
A hetvenes években sem azért jártak fogásra, mert azzal nem lehet haladni. A betakarítógép állása a legnagyobb veszteség, a szállítók szolgálják ki a betakarítógépet, nem fordítva. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt. A fogásra járás nem azt jelenti, hogy bemegy a táblára és fogásokra ossza az egész táblát és szédeleg amíg el nem készül. Egy fogást csinál amíg el nem fogy. Ha sorok maradnak akkor egy elmebeteg a kombájnos, nem tud számolni hatig. Nem a tárcsa, vagy zúzó miatt kell fogásra járni, hanem azért, mert az egyetlen olyan mód, amivel a legtöbb területet a legkevesebb mászkálással és kombájn manőverrel lehet elvégezni. Minél nagyobb a tábla annál inkább a fogás az egyetlen mód arra, hogy a legnagyobb terület a legkisebb idő alatt a legkevesebb mászkálással legyen levágva. Beleértve a szállítók mászkálását is. Nem öreg kombájnos, fiatal kombájnos kérdés ez. 20-30 évig minden kombájnos hülye volt, mert nem jött rá, hogy maga mellé fordulva jobban halad? Még jó, hogy jöttek a modern kor agrár szakemberei akik kitalálták nekik mivel lehet haladni. Józan paraszti ész alakította ki ezt a módszert, azért mert haladni kellett a betakarítással, mert kevés volt a kombájn. Ezzel a módszerrel tönkre lehet verni bárkit aki maga mellé fordul. További gépkezelők véleményére kíváncsi lennék!
3622 hozzászólás
Sziasztok!
Ma vágtam a szotyát 33q/ha, víz 8-9. Aktuális árat tud valaki?
Válasz #1118. hozzászólásra
8 % volt a viz
Válasz #1116. hozzászólásra
Nálunk idén 9 % volt a minusz, tavaly 17!
7-15% között bárhol előfordulhat....
Nekem is ilyesmi lett a vége
teljesen jónak tűnik ha volt egy kis vize is
Válasz #1115. hozzászólásra
LG 56.58-at vetettem én is. Ma vágjuk a végét, mert valóban elég zöld volt. A fajsúly még éppen ok, de azért nem Neoma. Viszont kinézetre kb. 5 q-val többet vártam volna. Sajna pont akkor járt a virágzás közepén, mikor bejött a nyári 1 hetes esős idő. Nem tudom, hogy emiatt, mert termékenyülés volt, de a tányér belső 1/3-a nem telítődött rendesen. Lehet, hogy ez már valamilyen később fellépett stressz hatása. Ami biztos, hogy a Paraiso-nál is hasonló a helyzet, viszont az még sokkal zöldebb mint ez. Nem biztos, hogy a zöldség a fajtán múlik, mert idén szinte mindenki erre panaszkodott felénk, hogy a mag már száraz, de a növény zöld. Valszeg az időjárás lehet a ludas. Viszont jövőre inkább maradok a jól bevált Neománál. Esetleg Alego (az ingyen cruiser miatt). Ezek még mindig 100%-osan telítődtek, főleg a Neoma.
sziasztok!
szolgáltatási szerződésem van erre a területre,ezért hinnem kell,de...
szerintetek az normális arány,ha levágott-beszállitott
40,6 t naprából, nettósitás,tisztitás után 35.7 t terményem van?
én ezt a 13 %-ot enyhén szólva sokkallom
Tegnap és ma LG-s naprát arattam!!! Kibb Sz valami elég sok tudatlan termelőt átb vele mint neoma hasonmás... Csak éppen alig van súja és nehezen szárad le -- amolyan zöld száron érö tipus.. Az tuti erefele ha valaki szájára fogja venni azt hogy LG napra vasvilával fogják megkergetni az tuti!! De azt meg pláne aki erre a SZ ra rábeszélte az embereket!!! Javaslom kerülni ezeket a vetőmagokat!!!
Most fújuk le az utsó 15 heki neomát, jövő héten leszedjük és kész.
Amu itt a környéken a legtöbb gazda neomát vetett, a java
40q körül ad!!!
Válasz #1111. hozzászólásra
20-36ig volt minden
Válasz #1110. hozzászólásra
az euralis 30 volt csak. eső elött 6, most már az eső miatt8
Bács megye északi részén kb.menyi volt a napra mázsa/ha?
Válasz #1108. hozzászólásra
Szia, ez azon volt amit néztünk??? De akkor is gratula, víz az mennyi volt??
Válasz #1105. hozzászólásra
Tegyél képet a tányérokról, mert a szárakból nem látszi a 36q hekinként.
Válasz #1102. hozzászólásra
volt lg5663 26 hekim 34 netto
Bővebben ?
Estére okosabbak leszünk..
Amúgy ez LG az előző képen és 3660kg/ha termett egy nagyon rossz minőségű vizállásos kötött réti foldön!
Csak egy kép
Válasz #1064. hozzászólásra
Ez melyik telep volt,ez elég korrekt...
A m,ai nap ismét bebizonyította a számomra hogy hatalmas nagy hiba LG-s naprát vetni!! De nem is értem miért vetik az emberek mikor 100 /is jobbat vethetnének...
Aki úgy nagyobb területen vettetek Napraforgót idén...
Mennyi lett az átlagotok mondjuk 2-300 hektáron vagy még nagyobb területen ?
Neoma: 39q/ha kombájntisztán, átlagban olyan 8-9-es vízzel.
(tehát tisztán a vége olyan 34-35q/ha lesz)
Válasz #1098. hozzászólásra
nekem bejön, pedig most lassúcska a net valamiért. Mit akarsz ott nézni?
Válasz #1097. hozzászólásra
??????
az axial honlapja neked se megy nem tudok felmenni, póbáld már meg!
Válasz #1095. hozzászólásra
Tanuld meg fijjam, nem hagyni támadási felületet!!!
Te tudsz mondjuk tárcsázottra boronálin???
Válasz #1095. hozzászólásra
Újra gondolva nem is biztos hogy akkora hiba volt.. legfeljebb hülyén hangzik.. Fölég most hogy tök száraz a napra... De mind ez tavaly igencsak aktuális volt a 26 napránál!!
Válasz #1091. hozzászólásra
gyere vegyél fát mert hideg tél lesz!!! most még kapsz ócsón! egyszer hibázok és már leteremt.......
Válasz #1091. hozzászólásra
Habár ha jobban belegondolok a kérdés lényegébe... A kukorica száritásnál is töbféle kiszámitási képlet van.. És ki m-eiket használja kinek mi a szipatikusabb és ki hogy töbet szakitani És kit hogy lehet mind ezzel jol öszezavarni.. Kb mint az atom fizikvával!! A termelö meg csak néz a végén hogy megint jol át b ták..
tettem fel videót csak nektek a fergásba!!! Lessétek meg!
Látod milyen a 700 ha levágva???? vidi van arról is!
bocs már fáradt vagyok milyen tisztaságra tisztítják???
jó ló is megbotlik!
nekem a naprát az egyik helyen 90,5 % ra vették a másik helyen ua. 95% -ra az előbbi kicsit bosszant és azt nem fogom hagyni!
Sajnos a víz mindenütt 7 vagy az alatti!
Szabi. mizu felétek??? Látom figyelsz rám! Eddig milyen az év? Emlékszel mit beszéltünk az árakról a fórumtalálkozón??
Válasz #1088. hozzászólásra
Te nagyon 700hektós............
Tisztítás az tisztítás, a szárítás meg szárítás..............
Nem kell neked magtár, tisztító, szárító
ezt jó kérdés
a naprát milyen tisztaságra szárítják???
Válasz #1084. hozzászólásra
erre is nyert!
Válasz #1085. hozzászólásra
Ez a téma idén is elö fordult??? Én azt hitem meguszható volt a dolog.. Nagy része FRancia.. Az USA-t eladták előlem.. és hogy hogy nem a rossz földbe tetem a maradék török- magyar koprodukciót!! És legalább igy lesz mire fogni hogy miért is lett sz.. De azok direkt vétősök oda elég lesz az is..
Válasz #1084. hozzászólásra
Török vagy más nemzetiségü volt a vetőmag?
Egyébként nálunk most megy a Napraforgónak az aratása!! A syngenta ismét megvédte a bajnoki cimét ez tuti!!!! A NEOMA olyan nehéz mint a kavics!!! Olyan csapni valónak kinézö naprák megadják a 30 hogy csak nézünk!!! Ha kicsit is bátraban pakolnánk akár sujba is tudna járni a hw-s kocsink!!
Én azért irtam be mert nekem mtz-m van ami után 4 sort visz a tárcsa,és nem akarom szétszuratni a traktort.
Válasz #1079. hozzászólásra
Csak a menetközben ürítésnél van előnye meg a több kombájn egy táblában aratáskor van előnye a fogásolásnak szerintem teljesítményben kb ugyan az
2 vagy több kombájn egy táblában való aratásakor nem
működik a maga mellé fordulás, tehát ezért jártak a
70-es években ( sőt most is ) fogásra.....
Válasz #1068. hozzászólásra
Válasz #1068. hozzászólásra
A hetvenes években sem azért jártak fogásra, mert azzal nem lehet haladni. A betakarítógép állása a legnagyobb veszteség, a szállítók szolgálják ki a betakarítógépet, nem fordítva. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt. A fogásra járás nem azt jelenti, hogy bemegy a táblára és fogásokra ossza az egész táblát és szédeleg amíg el nem készül. Egy fogást csinál amíg el nem fogy. Ha sorok maradnak akkor egy elmebeteg a kombájnos, nem tud számolni hatig. Nem a tárcsa, vagy zúzó miatt kell fogásra járni, hanem azért, mert az egyetlen olyan mód, amivel a legtöbb területet a legkevesebb mászkálással és kombájn manőverrel lehet elvégezni. Minél nagyobb a tábla annál inkább a fogás az egyetlen mód arra, hogy a legnagyobb terület a legkisebb idő alatt a legkevesebb mászkálással legyen levágva. Beleértve a szállítók mászkálását is. Nem öreg kombájnos, fiatal kombájnos kérdés ez. 20-30 évig minden kombájnos hülye volt, mert nem jött rá, hogy maga mellé fordulva jobban halad? Még jó, hogy jöttek a modern kor agrár szakemberei akik kitalálták nekik mivel lehet haladni. Józan paraszti ész alakította ki ezt a módszert, azért mert haladni kellett a betakarítással, mert kevés volt a kombájn. Ezzel a módszerrel tönkre lehet verni bárkit aki maga mellé fordul. További gépkezelők véleményére kíváncsi lennék!
szólj hozzá: napra betakarítás
Sziasztok!
Csíkos naprát keresnék 20tonnát.Van esetleg valakinek?
06304453456 a számom.
Üdv!
Válasz #1061. hozzászólásra
Franciska
Válasz #1061. hozzászólásra
Szia, kihez vitted? Én is környékbeli vagyok(Kecskemét, Szentkirály, Nagykőrös)
Válasz #1071. hozzászólásra
a városunk neve Orosháza, innen az OROS asztal...