Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
és ezt milyen nehéz volt beleverni az öreg kombájnosok fejébe,a másik az ürités,ha elmegy a tábla szélén a szállitó mellett 70-80%-os tartállyal tegye már rá ,bement 100 métert azt villogott,én nem engedem a szállitókat a földre,max ha hosszú a tábla az átrakó a 800-as kerekeivel
Tegnap én is learattattam a naprát!
3% ot levontak a tisztaságra így nettóba kerek 30q adott!
6,5 vize volt.9900Ft/q akartak érte adni, inkább betároltattam.
Gyomaendrőd 2011,09,19
Alapba szártépünk itt kezdődik, DE sokkal több idő lenne ha körbe kerülgetné valaki. Képzel je egy 20-30 vagy nagyobb hekis táblát össze vissza belenyilalni, és marad itt 2 ott 3 sor... és mászkál a kombájn puttonyba maggal mintha nem váltvaforgatós ekéje lenne valakinek az tök gáz na. Ez a fajta aratás a 70-es évek lenne újra.... A tárcsának meg mindegy úgy is!
Mind a két oldalon van ürítőcsiga? Mert ha a csiga felöl jár a kombájn akkor annál nagyobb szédelgés nincs, mint kifordulni ürítéshez. Magam mellé fordulni nagyobb szédelgés és időkiesés, mint egy normál íven fordulni egy optimális fogásra. A szállítók sem szédelegnek annyit, ha van a fogás. Az a kombájnos aki nem tud hatig vagy nyolcig elszámolni amikor fogást csinál fogjon más munkához. Jó ha 10 táblában egyszer fordul elő elszámolás, pedig itt nem lehet látni a csatlakozót(gps vet).
azért az átvevőnek csak sikerült a tarlón 6.2-es vizű naprát 9.7-nek mérni a telepen
még majdnem fölkapta a cukrot mikor rákérdeztünk nem fejjel lefelé nézi-e a kijelzőt
én meg akkor vagyok durci a kombájnosra, ha nem maga mellé forog! Csak kóborol egész nap. Pillanatok alatt maga mellé fordul, és akkor nem járkál a végein sem, meg nem szorul be tele tartállyal, és nem kell 1-2 sorral bohóckodni sem, csak földenként egyszer!
amúgy meg egy traktor tárcsával (szárzúzóval) jóval kevesebbet fogyaszt, mint egy nagy batár 3-400 lovas kombájn, nehogy már a kombájn körülményeskedjen, hogy kényelmes legyen tárcsázni...
mifelénk a kereskedők nem kis pályások. puposra pakolják az autot. tavaj 40 t buzám volt gk csillag jo fajsujjal simán felment egy autora.soför monta még egy 10-es felférne.az 50 tonna.ösztömegbe 75-80 t.szabályos mi.
Hát nem tudom merre felé hogy van, de nálunk 40 tonnát engednek, és ha ettől többet rakunk, és megfogják az autót, akkor minket pp úgy büntetnek meg, mint a sofőrt.
Volt már belőle üvöltözés, de akit nem vagyunk hajlandóak megrakni, azt nem fogjuk. vagy elég neki 40 tonnáig, vagy mehet haza!
Lehet, hogy hihetetlen pedig ennyit raknak rájuk...
Kiskunfélegyházi NT kft saját autói, csak naprát hordanak 18 to feletti önsúllyal, 37-38 tonna raksúllyal
lettek 55-56 tonna összgördülő!
6 db autójuk hordta tőlem 33 tonna raksúly volt a legkevesebb, de ha valaki nem hiszi nem fogom bizonygatni szállítólevéllel....
Egyébként nagyon súlyos a napra, a 2m3 JCB kanállal
920-940 kg.
99-ben egy régi MAN-ra összben valami 72-73-at írt ki a gép.......
Nem kell csodálkozni, hogy szarok az utak............amerre ment, hullámzott a talaj.......
35-40-et nem írtam......csak búzára. Amúgy 32-33 itt 2 kamcsira fel megy. Ha az idén lesz velük üzlet csinálok róla képeket. Ezek úgy 80%-ban csak szotyit hordanak.
Az egyiknek valahogy 9,8-as a pótja hosszra és a gépes sem a rövidebbik fajtából van.........
Én is örülök ,ha naprábol a hivatalos raksulyt rátudom tenni(25to)a Scániára,pedig a szóló 6,5 méteres a pót 8,2-es és elég magas is,neomábol,ami köztudott az egyik legjobb fajsujt produkálja
Hát épp ez az!!!! Mi régebben egy öreg merci teherautóra tetünk föl a brióbol 218 de elég volt rá... Én nem is értem honan jönek ezek a számok!! Kukoricábol és búzábol elég anyit feltenni.. Lehet a srác igy gondolta de akkor meg a Topic nem stimmel!!!
3622 hozzászólás
Válasz #1070. hozzászólásra
NA az ürítés az meg pont így van egy vicc...
Válasz #1071. hozzászólásra
Köszi. De nem venn iazerenék hanem van egy és gatyába kellene rázni,azért szeretnék oda menni és hivni egy szervizest
Válasz #1065. hozzászólásra
LINAMAR a gyár neve.....
Keress rá a gugli a barátod!
De MIÉRT PONT oros asztal.
Válasz #1068. hozzászólásra
és ezt milyen nehéz volt beleverni az öreg kombájnosok fejébe,a másik az ürités,ha elmegy a tábla szélén a szállitó mellett 70-80%-os tartállyal tegye már rá ,bement 100 métert azt villogott,én nem engedem a szállitókat a földre,max ha hosszú a tábla az átrakó a 800-as kerekeivel
Tegnap én is learattattam a naprát!
3% ot levontak a tisztaságra így nettóba kerek 30q adott!
6,5 vize volt.9900Ft/q akartak érte adni, inkább betároltattam.
Gyomaendrőd 2011,09,19
Válasz #1057. hozzászólásra
Alapba szártépünk itt kezdődik, DE sokkal több idő lenne ha körbe kerülgetné valaki. Képzel je egy 20-30 vagy nagyobb hekis táblát össze vissza belenyilalni, és marad itt 2 ott 3 sor... és mászkál a kombájn puttonyba maggal mintha nem váltvaforgatós ekéje lenne valakinek az tök gáz na. Ez a fajta aratás a 70-es évek lenne újra.... A tárcsának meg mindegy úgy is!
Válasz #1066. hozzászólásra
Válasz #1058. hozzászólásra
Mind a két oldalon van ürítőcsiga? Mert ha a csiga felöl jár a kombájn akkor annál nagyobb szédelgés nincs, mint kifordulni ürítéshez. Magam mellé fordulni nagyobb szédelgés és időkiesés, mint egy normál íven fordulni egy optimális fogásra. A szállítók sem szédelegnek annyit, ha van a fogás. Az a kombájnos aki nem tud hatig vagy nyolcig elszámolni amikor fogást csinál fogjon más munkához. Jó ha 10 táblában egyszer fordul elő elszámolás, pedig itt nem lehet látni a csatlakozót(gps vet).
Valaki nem tudna segiteni,orosházán még gyártják ezeket az fka mfka asztalokat? Ha igen hol???
Válasz #1063. hozzászólásra
Mi azért megúsztuk oda vittük ahol 5 volt a szemét így nem loptak el 25 tonnát
Válasz #1062. hozzászólásra
ebből kiindulva én sem úszom meg egy számjegyűvel
Válasz #1061. hozzászólásra
Nekünk az eggyik telepen 16 a másikon 5% volt a szemét
azért az átvevőnek csak sikerült a tarlón 6.2-es vizű naprát 9.7-nek mérni a telepen
még majdnem fölkapta a cukrot mikor rákérdeztünk nem fejjel lefelé nézi-e a kijelzőt
Válasz #1051. hozzászólásra
Akkor jól haladtok .
Mi is egymás mellé forgunk szerintem is jobb
Válasz #1057. hozzászólásra
én meg akkor vagyok durci a kombájnosra, ha nem maga mellé forog! Csak kóborol egész nap. Pillanatok alatt maga mellé fordul, és akkor nem járkál a végein sem, meg nem szorul be tele tartállyal, és nem kell 1-2 sorral bohóckodni sem, csak földenként egyszer!
amúgy meg egy traktor tárcsával (szárzúzóval) jóval kevesebbet fogyaszt, mint egy nagy batár 3-400 lovas kombájn, nehogy már a kombájn körülményeskedjen, hogy kényelmes legyen tárcsázni...
Válasz #1055. hozzászólásra
Na az ilyet f...a tárcsázni én nem engedem,hogy oda- visza vágja, fogásolja fel.
Válasz #1055. hozzászólásra
Milyen a hozam?
Sziasztok Itt a napraforgó aratás videóm...
mifelénk a kereskedők nem kis pályások. puposra pakolják az autot. tavaj 40 t buzám volt gk csillag jo fajsujjal simán felment egy autora.soför monta még egy 10-es felférne.az 50 tonna.ösztömegbe 75-80 t.szabályos mi.
Válasz #1049. hozzászólásra
35 körül jött le, igaz csak 5 ha volt belőle
it meg leégett vmi ékszíj a nyusziban azt mondták 2 óra a csere
nem hiszem hogy végeznek az eső előtt
tegnap kilyukadt a 204es olajhűtője(10edszer), ma meg kifordult a híd a 106os alól.
Ledöntöttük mi is...
A homokot leszámítva 37-39 q volt 7,5 körüli vizzel az E82.
Válasz #1048. hozzászólásra
A primis hogy adta???
hali
25 heki naprából 7 letudva, neoma és ESprimis, átlag 28q/ha 8-as víz.
A tobbi neoma mind, de az még zöld, kedden jon a hidas...
Hát nem tudom merre felé hogy van, de nálunk 40 tonnát engednek, és ha ettől többet rakunk, és megfogják az autót, akkor minket pp úgy büntetnek meg, mint a sofőrt.
Volt már belőle üvöltözés, de akit nem vagyunk hajlandóak megrakni, azt nem fogjuk. vagy elég neki 40 tonnáig, vagy mehet haza!
Ja , és ma beleszaladtunk egy 4tonnás Naprába is .
Alighanem ez rekord itt 30-50 km -es körzetben .
Az átlag talán meglesz 2,5 tonna kb 500 hekin...
Válasz #1040. hozzászólásra
Én csupán egy vidéki csákó vagyok de mifelénk még az 50 köbösnek is nagyot néznek...
Válasz #1038. hozzászólásra
Az különleges gép lehetett mert általában 60 tonnánál ERROR van ...
Nem rég "tőlünk" egy cirka 48t rakottal(búza) akart elmenni majd a mérés és kis vissza pakolás után úgy 45tonnával elviharzott...
Válasz #1030. hozzászólásra
Lehet, hogy hihetetlen pedig ennyit raknak rájuk...
Kiskunfélegyházi NT kft saját autói, csak naprát hordanak 18 to feletti önsúllyal, 37-38 tonna raksúllyal
lettek 55-56 tonna összgördülő!
6 db autójuk hordta tőlem 33 tonna raksúly volt a legkevesebb, de ha valaki nem hiszi nem fogom bizonygatni szállítólevéllel....
Egyébként nagyon súlyos a napra, a 2m3 JCB kanállal
920-940 kg.
Válasz #1041. hozzászólásra
bocs nem 42,hanem 40
Válasz #1022. hozzászólásra
28q/ha,ez tiszta.10500ba ment a cargrillnak te nem kispályázol 42q,35t kemémény vagy mint a bikafos!
mostmár megkérdezem a telepen nálunk ha viszik mekkorákkal jönnek, de 100köbös autók hmmm
Válasz #1023. hozzászólásra
te nem Ausztráliába laksz véltlenül?
Válasz #1036. hozzászólásra
99-ben egy régi MAN-ra összben valami 72-73-at írt ki a gép.......
Nem kell csodálkozni, hogy szarok az utak............amerre ment, hullámzott a talaj.......
Válasz #1035. hozzászólásra
irtam nem lehetetlen 85-100köbös autóval,de ez nem sok van az országban
Válasz #1029. hozzászólásra
Koma!
Búzával megrakva össztömeg 68 tonna! 2009-es anyagból 010év elején
Természetesen 28-at rögtön vissza leöntöttünk róla
Válasz #1034. hozzászólásra
35-40-et nem írtam......csak búzára. Amúgy 32-33 itt 2 kamcsira fel megy. Ha az idén lesz velük üzlet csinálok róla képeket. Ezek úgy 80%-ban csak szotyit hordanak.
Az egyiknek valahogy 9,8-as a pótja hosszra és a gépes sem a rövidebbik fajtából van.........
Válasz #1032. hozzászólásra
előfordulhat minden jó fajsuly esetén,de naprábol 35-40 az tulzás 37-es fajsulynál
Válasz #1031. hozzászólásra
Válasz #1031. hozzászólásra
Lehet, hogy röhögsz de annyi a nettó.......
Válasz #1029. hozzászólásra
Bruttóban igen
Válasz #1028. hozzászólásra
Én is örülök ,ha naprábol a hivatalos raksulyt rátudom tenni(25to)a Scániára,pedig a szóló 6,5 méteres a pót 8,2-es és elég magas is,neomábol,ami köztudott az egyik legjobb fajsujt produkálja
Válasz #1028. hozzászólásra
Léteznek ilyen kamcsik.......búzából félig rakva 40 t........
Válasz #1024. hozzászólásra
Hát épp ez az!!!! Mi régebben egy öreg merci teherautóra tetünk föl a brióbol 218 de elég volt rá... Én nem is értem honan jönek ezek a számok!! Kukoricábol és búzábol elég anyit feltenni.. Lehet a srác igy gondolta de akkor meg a Topic nem stimmel!!!
Válasz #1026. hozzászólásra
Miért, mi ebben a baj?
Válasz #1021. hozzászólásra
Ezt most még egyszer légyszíves,szántás elött szórtad ki a 3x15-öst???Ősszel...?
van kutyád???
no-no az naprábol majdnem 100köbm