Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD393.08 FtCHF431.78 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Minden kamionjukra közel ennyi...
A gépesek 5,2m-es plató, a pót 3 tengelyes 8,2m-es plató. De közel ugyanolyan magasak, mintha szárazpótok
lennének kb 2,5-2,7 méter magas lehet...
Úgy gondolom olyan 80 köbösek lehetnek.
Válasz #1014. hozzászólásra
Mi is így jártunk, de ráadásul úgy hogy a szomszéd táblában pár nap különbséggel neomát vetettek , meg mi is neomát és ők 2 héttel hamarabb tudtak aratni 7-es vízzel! pedig mi is vágtuk amint lement 9%-ra.
Hali
Az mitől lehet, hogy a neomám nem akar száradni a kutya atya uristennek se...
Aki velem egyidőben vetette, annak már jóval szárazabb, mint nekem.
Mi lehet az oka???
Kapott komplexet és gombaölőt!
Válasz #1011. hozzászólásra
Én is jártam már így tavasszal krumpli alá szórtunk kevés volt az idő neki a bomlásra és ott volt ebben az állapotban mint a képen szedéskor.
Neoma betakaritva bács-kiskunban vetés elött 10ifa hig trágya /ha kelés után sor mellé 2q péti és az átlaag 41q/ha szerintem jobbat a neoma nem tud.. vagy igen
Felénk is lefogyott a napra 5-6,4közötti vizekkel 33ha átlagában olyan 26mázsa körül lett,de még nincs teljesen kiszámolva.
Neoma és lg 56.58.
wingp,pulsar,amistar extra+lombtrágya.2mázsa komplex sor mellé+200kg péti alá.reglone air 2liter/ha.
Felénk ez jónak számít!kukoricába 5tonnát várunk!!Nagy aszály vadkár miatt..
Válasz #1000. hozzászólásra
Hát a 24t naprához szép pótkocsi kell, a szoszéd faluban az eggyik cég most hozott akkorákat hogy arra felfog menni a 24t, még az alváza is alumíniumból van!!! Meglehet küldeni búzából is rendesen majd!!
hát én is szeretnék olyan földeket gazdálkodni ahol 50 q körül van a napraforgó terméspotenciálja, nálunk ez csak 35q pedig kap mindent, ez kondi volt pl nálunk is, azért a felette lévő 15q/ha-ból már lehet élni és fejleszteni...
Nekünk az van/volt 80%-ban 20-28mázsa között adott idén. Nem volt túl jó év rá. Szomszéd maszek ürgének Neoma 30-at adott de azt full technológiával és anyaggal, jobb évben 10-el mindegyik többet adott volna.
Nekem 150-200kg 3x15-ös komplexet illetve valamelyik táblákra timacs 4-20-20-as komplex ment sormellé vetéskor és semmi más.
Ehhezképest a 25-28 mázsások jó eredmények, egyébként is a környezetünkben ez már átlag feletti.
vagy két-három éve az E82-es 5tonna felett is termett, ilyen 480mázsa jött le 9hektárról több táblán is volt ilyen, a roszabbak tudták a 30-az, az igenrosszak voltak 20-25mázsások.
Most az igenrossz az 5mázsát adott/hektár... rossz tábla, nembírta tolerálni az időjárást, és júliusi esőktől utólag nagy állományban úgy felgyomosodott parlagfűvel hogy megölte az egészet.
Portfólió farm vazze, szerződött kísérleti terület!!!
Egyébként ugyanaz volt a technológia, annyi hogy ezt kisikerült jól szántani, a többiből sok tavaszi tárcsába került. Tápanyagból sem kapott többet, csak itt előző évben kukorica kísérleti parcella volt jól megnyomatva anyaggal meg azelőtt is, hát maradt mint összeszedni neki lentebbről. Egyébként 2mázsa 3x15-öst kapott vetéskor és semmi mást.
Üdv. Ma is levágtak 6 ha-t a havernak , 3ha 20-24 ak-s néhol kicsit szikbe hajló fekete, a másik 3ha meg 6 ak-s rosz homok, ugyan azt a műtrágyát kapta ez is mint tegnap írtam, NK brió és kb: 30g/ha nettó ez is, nem volt külömbség a két föld között, a rosz homokonn is hozta ugyan azt.
Üdv . Mi is ma nyomtuk le a napra egyik felét, NK Neoma, 31g/ha, 6-os víz és 4 % kosz, nem csúcs földbe kb:20 ak.-s, sor mellé kapott 150kg timac 6-10-16-ost, meg vetés előtt bekombizva 2g AN34-es,gombaölőt nem kapott. A havernak NK BRIO, ugyan ezzel a technológiával, hasonló földbe, ugyan így adta.
mi értelme van az olyan kisérletnek ahol nem azt a technológiát alkalmazod mint a a nagyparcellába? hogy mondhatsd,hogy akartam volna tudtam volna termelni?
Válasz #976. hozzászólásra
most nem sormellé kapta a YaraMila-t mert 2,2q ment ki
1q nitrot kapott sormellé + Brassitrel az előírt adagban került kijuttatásra - szal semmi extra
a fejekkel és a benne lévő szemekkel nem voltunk elégedettek, volt ennél 3 évvel ezelőtt sokkal homogénebb is a Brionk, a csapadék(hiány) eloszlás miatt 5-10% biztosan benne maradt a növényben, mert 46-48q a max. amit levettünk idáig nettoban hasonló területekről
3622 hozzászólás
nálunk 35 tonnájával hordják a nagy autok.
aratás befejezve 22ha átlagában 40q nk brio orosháza 6-9 közti viz 8 százalék szemét.110 bruttóba eledva.
bocsi tehát nk kondi 48g/ha 22-30ak föld.búza elővetemény 3mázsa 8-24-24-es őszel szántás alá vetés kuhn maxima vetőgépel 54tő/ha 1.5mázsa 27% pétisó vetésel 1menetben.
Válasz #1016. hozzászólásra
Minden kamionjukra közel ennyi...
A gépesek 5,2m-es plató, a pót 3 tengelyes 8,2m-es plató. De közel ugyanolyan magasak, mintha szárazpótok
lennének kb 2,5-2,7 méter magas lehet...
Úgy gondolom olyan 80 köbösek lehetnek.
Milyet? sor mellé?
Válasz #1017. hozzászólásra
Felénk a Kondit 48-as átlaggal vágták. Igaz bőséges trágyával és műtrágyával.
Megcsalt a Brio és a Kondi, átlagban csak 35q/Ha hozott, igaz nagyon száraz az idő.17 Ak földben 8% vízzel.
Válasz #1013. hozzászólásra
megkérdezhetem milyen pótra megy fel ennyi napra?
Válasz #1014. hozzászólásra
Mi is így jártunk, de ráadásul úgy hogy a szomszéd táblában pár nap különbséggel neomát vetettek , meg mi is neomát és ők 2 héttel hamarabb tudtak aratni 7-es vízzel! pedig mi is vágtuk amint lement 9%-ra.
Hali
Az mitől lehet, hogy a neomám nem akar száradni a kutya atya uristennek se...
Aki velem egyidőben vetette, annak már jóval szárazabb, mint nekem.
Mi lehet az oka???
Kapott komplexet és gombaölőt!
Még szép, hogy rámegy!
Tőlem a félegyháziak mikor szállítanak 37-38 tonnát
szoktam nekik pakolni.....
Meglátszik a kazalon mikor elmegy egy kamion.
Én is jártam már így tavasszal krumpli alá szórtunk kevés volt az idő neki a bomlásra és ott volt ebben az állapotban mint a képen szedéskor.
Válasz #1010. hozzászólásra
komplexet
Válasz #1008. hozzászólásra
Vagy egyéb műtrágyát???
Válasz #1008. hozzászólásra
Szórtál 27% műkakit????
mi lehet az a fehér izé?
Válasz #1006. hozzászólásra
mennyiért adtad el?
ja a lényeg 41q/ha és 4,5,,,4,9 vizekkel... reglone air nélkül..
Neoma betakaritva bács-kiskunban vetés elött 10ifa hig trágya /ha kelés után sor mellé 2q péti és az átlaag 41q/ha szerintem jobbat a neoma nem tud.. vagy igen
Felénk is lefogyott a napra 5-6,4közötti vizekkel 33ha átlagában olyan 26mázsa körül lett,de még nincs teljesen kiszámolva.
Neoma és lg 56.58.
wingp,pulsar,amistar extra+lombtrágya.2mázsa komplex sor mellé+200kg péti alá.reglone air 2liter/ha.
Felénk ez jónak számít!kukoricába 5tonnát várunk!!Nagy aszály vadkár miatt..
Hát a 24t naprához szép pótkocsi kell, a szoszéd faluban az eggyik cég most hozott akkorákat hogy arra felfog menni a 24t, még az alváza is alumíniumból van!!! Meglehet küldeni búzából is rendesen majd!!
Válasz #991. hozzászólásra
hát én is szeretnék olyan földeket gazdálkodni ahol 50 q körül van a napraforgó terméspotenciálja, nálunk ez csak 35q pedig kap mindent, ez kondi volt pl nálunk is, azért a felette lévő 15q/ha-ból már lehet élni és fejleszteni...
Rámegy ,csak magasabb oldalfalú plató kell hozzá a nagy nyerges terményszállító kocsik pl általában ilyenek.
Nem teljesen ide illő kérdés, de azért felteszem . Napraforgóból is rámegy 24 tonna egy kamionra vagy annyit nem lehet?
napraforgó betakarítva e-82-es 36 és 40,5q átlaggal 4-4.6-os vízzel
Válasz #994. hozzászólásra
Nekünk az van/volt 80%-ban 20-28mázsa között adott idén. Nem volt túl jó év rá. Szomszéd maszek ürgének Neoma 30-at adott de azt full technológiával és anyaggal, jobb évben 10-el mindegyik többet adott volna.
Nekem 150-200kg 3x15-ös komplexet illetve valamelyik táblákra timacs 4-20-20-as komplex ment sormellé vetéskor és semmi más.
Ehhezképest a 25-28 mázsások jó eredmények, egyébként is a környezetünkben ez már átlag feletti.
vagy két-három éve az E82-es 5tonna felett is termett, ilyen 480mázsa jött le 9hektárról több táblán is volt ilyen, a roszabbak tudták a 30-az, az igenrosszak voltak 20-25mázsások.
Most az igenrossz az 5mázsát adott/hektár... rossz tábla, nembírta tolerálni az időjárást, és júliusi esőktől utólag nagy állományban úgy felgyomosodott parlagfűvel hogy megölte az egészet.
Válasz #982. hozzászólásra
Portfólió farm vazze, szerződött kísérleti terület!!!
Egyébként ugyanaz volt a technológia, annyi hogy ezt kisikerült jól szántani, a többiből sok tavaszi tárcsába került. Tápanyagból sem kapott többet, csak itt előző évben kukorica kísérleti parcella volt jól megnyomatva anyaggal meg azelőtt is, hát maradt mint összeszedni neki lentebbről. Egyébként 2mázsa 3x15-öst kapott vetéskor és semmi mást.
Milyen kaját kapott?
Az E82-es 34,5q/ha mi leszárítottuk a Neoma is ennyit hozott szept.02-án vágtuk 5.5-ős vízzel.(Baranyában)
expresszes naprát E82, H42 senki nem vágott, arról eredmények ??
nettó 48q? akkor idei fórum rekorderek vagytok!
milyen szeméttel és vízzel jött le a KONDI?
Én a 40q is megelégedek, lagyen annyi mindenhol átlagba.Csak sajna nem lesz!!
Mi ma fejeztük be az aratást,és az átlag 37q/ha lett!De ami kimagaslóan jó az a NK Kondi volt ami 48q/ha lett!
Ma délután kóstoltunk bele a szezon 1 sö naprájába... Kb 25-27 m kidöglött búza után!!! A terület változó hol zöldebb hol szárazabb a vize 8.5 volt...
Üdv. Ma is levágtak 6 ha-t a havernak , 3ha 20-24 ak-s néhol kicsit szikbe hajló fekete, a másik 3ha meg 6 ak-s rosz homok, ugyan azt a műtrágyát kapta ez is mint tegnap írtam, NK brió és kb: 30g/ha nettó ez is, nem volt külömbség a két föld között, a rosz homokonn is hozta ugyan azt.
nem tudok én semmit se
ha igen, nem lennének most ilyen ratyi kukoricáink... pedig megkapták a profi ápolást
Válasz #977. hozzászólásra
Te "tudsz" valamit,gratulálok...
Üdv . Mi is ma nyomtuk le a napra egyik felét, NK Neoma, 31g/ha, 6-os víz és 4 % kosz, nem csúcs földbe kb:20 ak.-s, sor mellé kapott 150kg timac 6-10-16-ost, meg vetés előtt bekombizva 2g AN34-es,gombaölőt nem kapott. A havernak NK BRIO, ugyan ezzel a technológiával, hasonló földbe, ugyan így adta.
Mi ma vágtuk a napraforgót és a NK Brió 32q/ha lett,7%-os vízzel.Az NK Kondi pedig 40q/ha lett.
Válasz #981. hozzászólásra
köszi szépen.
hétfőn 10 volt. holnap meg is méretem de akkor szinte biztos 8 körül lehet.
Válasz #982. hozzászólásra
Email.
Válasz #970. hozzászólásra
mi értelme van az olyan kisérletnek ahol nem azt a technológiát alkalmazod mint a a nagyparcellába? hogy mondhatsd,hogy akartam volna tudtam volna termelni?
Válasz #973. hozzászólásra
azt mondhatom, hogy kva sokat
ami vasárnap zöld volt és 11es vvolt a vize az ma már aratható volt 8as vizzel
Válasz #978. hozzászólásra
szép súly! gratula
nálunk is 55e kaszat /ha
napraforgo alá 2q mas bedolgozva 1q 3×15 kombinált spc-vel 55000 tő ha-ént.
nk brio 40q ha 7.5 ha -os tábla 6.5 viz 8-10 szemét.
Válasz #976. hozzászólásra
most nem sormellé kapta a YaraMila-t mert 2,2q ment ki
1q nitrot kapott sormellé + Brassitrel az előírt adagban került kijuttatásra - szal semmi extra
a fejekkel és a benne lévő szemekkel nem voltunk elégedettek, volt ennél 3 évvel ezelőtt sokkal homogénebb is a Brionk, a csapadék(hiány) eloszlás miatt 5-10% biztosan benne maradt a növényben, mert 46-48q a max. amit levettünk idáig nettoban hasonló területekről
Válasz #975. hozzászólásra
Milyen vastagon szórjátok az a Yará-t? Lombtrágya?
Válasz #974. hozzászólásra
újat nem tudok mondani neked
zsírosak a földek, meg a yara dolgozik... ennyi
pioneer nem tud nálunk labdába rúgni -> 6-9q fórja van az NK családnak
Válasz #968. hozzászólásra
Leírhatnád a technológiát, ha ráérsz, hátha tanulunk valamit belőle! Köszi!