Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.52 FtUSD392.46 FtCHF431.59 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Igazából a tányérral van a gond,nem a kaszattal, hiába barnult le, megázott és ebből a szivacsos szarból igazán nehezen megy ki a víz, főleg a bókoló tányérúakból, a széle csont száraz, a közepéből meg még csavarni lehet a vizet.
Az első 1-2 évben még mind az volt. Utána indult a hazai felszaporítás...
de mindennel ez van. Emlékeztek még a Dekalb FlexiSol-ra? Az volt talán az egyik legelső Clearfield-es napra. Amíg import mag volt, addig az egyik legjobb fajta volt. Volt amikor 4,3-tonnát adott 70 ha átlagában szurokfekete 10 AK-s réti talajon! Aztán elkezdték itthon a felszaporítást. Olyan szinten bukott meg az egész fajta, hogy még a fajtasorokból is eltüntették utólag!
Szia Feco!
itt sem rózsás a helyzet. 1/3-a 10mázsás, másik harmada 15 mázsás 3. haramada a napraforgóknak meg 20-30közötti, ami már jónak számít idén(de ezt még le is kellene vágni)... Fajsúly gyenge, az EB8-as kocsikra jó évben 45mázsa napraforgó lazán felfér jól megürítve 48 körül is tud, de a 40 az nem kihívás.
Most meg a jól megszedett kocsi nincs 40mázsa...
Szóval hiába jó az ára mindezt kompenzálja a fain termés.
Szerintem tök mindegy,hogy reglone vagy glifozát a kettő között van 8-10 nap különbség ennyi. (ha nem gyomos területről van szó)
Ha elhalt a napra, barna és nem zöld akkor működött. A kaszat nedvességtartalma más tészta. Sajnos nem tud kiszáradni mert a talaj is átázott, hideg is van ennyi az egész. Normális években ilyenkor még 20-25 fokok vannak, hát persze hogy 7-8%al lehet vágni a naprát.
A mega szerintem sem sokkal több mint más glifozát. A lényeg 6-8 kg am-nitrát hozzátéve és kész.
A rohadt szemét neoma! Az pl. biztos hogy nem lesz többet! Az olt most a többség, de nagyon durva problémák voltak vele idén.
Amit már megfogadtam: soha többet nem veszek csak francia és amerikai előállítású magokat naprából!
korábban az USA E82 4-4,5 tonnát adott, és 50-52%-os olajat. A hazai E82 már 3 tonna volt, és 40%-os olajjal, meg elágazódásokkal. USA neoma hozta a 4 tonnát, és a jó olajat.
Most bezzeg török neoma volt! @nyja 3.14csáját! ha a tavaly learatott magot vetem vissza, az is van ilyn
Hát én deszikkálás terén hallottam panaszt a roundup megara is. Tralókezelésben meg nem tök mindegy, hogy 3 nappal előbb vagy később?
Ami a vakítás szerintem benne, 15 %-kal magasabb hatóanyag dupla áron. Megéri?
Évente 1000 liter fölött használok Glifozátokat, de mindig elugrik a Mega bármelyiktől. A többi roundup-tól, és a többi glifozáttól egyaránt. (mellesleg megtévesztés, hogy drágább lenne, ha helyesen választol dózist, akkor nem drágább, mint a többi.
Arról nem is beszélve, hogy a hatástalan kezelés az igazán drága...
Az idei évbe teljesen mindegy mivel fújta az ember. normál évben a Reglone után 8-10 nap után arattunk. Rundap után kellett a 15 nap minimum.
Az idén aki nem fújta semmivel az kb 3 fokkal vágja vizesebben.
Múlt héten mértünk 11-est, ma vágtunk 15-öst is. a hétvégi 50 mm-t beszívta. Kívülről száraz, de a fejbe a szivacsos rész vizes, és a kombájn se tudja rendesen kicsépelni és belekeni ezt a vizes szivacsos részt.
Az biztos , hogy manapság a Reglonra csak panaszt hallok Lyagri-t leszámítva , de a Roundup Mega klasszisokkal gyorsabb mint a izopropilamin só(szinte mind ezzel van) segédanyagú totális gyomirtók (ez személyes tapasztalatom is )...
Szevasz! Nemszeretek vitázni , de a Regloneval kapcsolatban meg kell hogy cáfoljalak. Egy hete fújtam és ma szinte le van száradva zöldessárgából.Igaz a repcébe messze nem volt idén hatásos.
brékóbrékó! napraforgón nem próbáltuk! de amint írtam bevállt az anyag.
Napraforgót nem szoktuk fújni szinte soha, általában beérik magától. Annyi, hogy idén még május végén is sikerűlt vetni, jó a termésátlag és itt 12-es a víze. Ami hamarabb vetődött az 8-9 felé alakúlt.
Egyébként meddig nem késő desszikálni ilyenkor a napraforgót???
Lehet rosszul fogalmaztam? én inkább a reglonra szavaznék, bár az idei hatással én sem vagyok elragadtatva, régebben valahogy meggyőzőbb volt. De az is lehet, hogy csak az időjárás szeszélyesebb mostanság szeptember tájékán.
Ami problémát látok még a glifozátnál, hogy a parlagfűvel kicsit nehezebben birkózik meg, az meg ugye elő szokott fordulni napraforgóban, további nedvesség, amit ráverhet a dob a kaszatra. Ha tiszta az állomány, akkor persze ez nem gáz.
Mi fújtunk olajretekre már többféle 'glifozátot' is.
Bexartok, de legjobban az Amega vállt be. Nem ismertem régebben, ilyen volt a partner kiszolgálócégnél, ezt kaptuk ezt hozták. Elvileg lasabban "működött" volna az anyag aztán mégsem. A legutolsó ledűlt földön fekvő retket, muhart, gazt totál lenyomatta, pedig más szerekkel gyakran találkoztunk azzal a tényezővel, hogy a ledőlt alsó kitakart növényekr nem működött a totál szer.
Én nem nagyon értek a növényvédelemhez bevallom, nem is az érdeklődési köröm, de ezt megfigyeltem és egyértelmű eredményekből levontam a konklúziót
Eröl már halotam én is...Tehát inkább glifozát mint reglone?? Érdekelt vagyok a dologban hisz van olyan napránk ami most kezd a zöldböl sárgává válni.. szoval szükség leszz valami okoságra...
Hatásmechanizmus szerint sokkal lassabb, mint a reglone. Egyébként szerény véleményem szerint a mega egy jó erős parasztvakítás, tök mindegy melyik glifozáttal fújod.
Jó a kérdés..Nem én hanem az ügyfelek... Én még elöte állok!! Jó a tipp érdemes lesz megfogadnunk...El tudod képzelni az ügyfél kinyomta rá a pénzt a hidas öszetörte az álományát és most épp ugy várjuk hogy száradjon mint anak elöte!!
Nálunk most megált a meló!! Nagyon nyers az álomány..Nehezen szárad a reglone meg SZ-T se ér!!! Tehát van baj böven... Hol van már az amikor lefujás után egy 7 el már nyestük lefele... A szár meg minden létezö helyre csavarodik...Néhány évente megismétlödik ez az egész vacakolás...
Én látam ilyet!!Tényleg baj volt a hasmagaságal...De ott végig letörte a kalapokat... Kinek milyen tapasztalata van nyers naprával kapcsolatbaN... éS KI HOGY VAN A REGLONAL megelégedve??
Az miért van hogy látok olyan napraforgókat amik úgy a tányértól 30-40 cm-re a száron el van törve és lóg lefelé.Most ez valami betegség vagy a növény habitusa ilyen hogy meg van érve
3622 hozzászólás
Válasz #814. hozzászólásra
Igazából a tányérral van a gond,nem a kaszattal, hiába barnult le, megázott és ebből a szivacsos szarból igazán nehezen megy ki a víz, főleg a bókoló tányérúakból, a széle csont száraz, a közepéből meg még csavarni lehet a vizet.
Válasz #818. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Az első 1-2 évben még mind az volt. Utána indult a hazai felszaporítás...
de mindennel ez van. Emlékeztek még a Dekalb FlexiSol-ra? Az volt talán az egyik legelső Clearfield-es napra. Amíg import mag volt, addig az egyik legjobb fajta volt. Volt amikor 4,3-tonnát adott 70 ha átlagában szurokfekete 10 AK-s réti talajon! Aztán elkezdték itthon a felszaporítást. Olyan szinten bukott meg az egész fajta, hogy még a fajtasorokból is eltüntették utólag!
Válasz #813. hozzászólásra
Szia Feco!
itt sem rózsás a helyzet. 1/3-a 10mázsás, másik harmada 15 mázsás 3. haramada a napraforgóknak meg 20-30közötti, ami már jónak számít idén(de ezt még le is kellene vágni)... Fajsúly gyenge, az EB8-as kocsikra jó évben 45mázsa napraforgó lazán felfér jól megürítve 48 körül is tud, de a 40 az nem kihívás.
Most meg a jól megszedett kocsi nincs 40mázsa...
Szóval hiába jó az ára mindezt kompenzálja a fain termés.
Szárzúzó hogy szuperál???
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
De igaz az usa vetőmag jelentős többlete. Itt is megesett már nem 1x és elvált szinte végig az állomány.
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Át fax-olták
Válasz #813. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Honnan a fax-ból volt Usa Neomátok ?
Válasz #815. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Pl agroyal-nál is volt. A többit elvből nem reklámozom
Válasz #812. hozzászólásra
Nagyon nem, mert a lista ára valahol 2200 fölött van
Válasz #811. hozzászólásra
Hol ?
Csak nem a Kobalak-tól ?
(aki mindent feléért kínált itt )
Szerintem tök mindegy,hogy reglone vagy glifozát a kettő között van 8-10 nap különbség ennyi. (ha nem gyomos területről van szó)
Ha elhalt a napra, barna és nem zöld akkor működött. A kaszat nedvességtartalma más tészta. Sajnos nem tud kiszáradni mert a talaj is átázott, hideg is van ennyi az egész. Normális években ilyenkor még 20-25 fokok vannak, hát persze hogy 7-8%al lehet vágni a naprát.
A mega szerintem sem sokkal több mint más glifozát. A lényeg 6-8 kg am-nitrát hozzátéve és kész.
Válasz #809. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
A rohadt szemét neoma! Az pl. biztos hogy nem lesz többet! Az olt most a többség, de nagyon durva problémák voltak vele idén.
Amit már megfogadtam: soha többet nem veszek csak francia és amerikai előállítású magokat naprából!
korábban az USA E82 4-4,5 tonnát adott, és 50-52%-os olajat. A hazai E82 már 3 tonna volt, és 40%-os olajjal, meg elágazódásokkal. USA neoma hozta a 4 tonnát, és a jó olajat.
Most bezzeg török neoma volt! @nyja 3.14csáját! ha a tavaly learatott magot vetem vissza, az is van ilyn
Válasz #811. hozzászólásra
OK sarkítottam, de az amega 900-ba volt!
Válasz #805. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
1400-1600-ért azért meg lehet venni az R.Megát is mlazán az idén
Válasz #807. hozzászólásra
Hát nekünk ez a sok csapadék a jó, de nem kívánom mert látom sokaknak nem jó...
Válasz #807. hozzászólásra
Milyen fajták vannak idén ?
Válasz #805. hozzászólásra
Van amikor nem mindegy az idő...
Ha sima tarlókezelésről van szó én is az olcsóbbat pl Gyfos-t választanám . De ha valamiért sietni kell , akkor csak ezt...
Válasz #806. hozzászólásra
minden elismerésem. Nekünk mostanában 4 ha-on sem terem annyi. Már téma, hogy akarunk-e egyáltalán napraforgót vetni jövőre...
évről évre szívat valamivel...
Ma megint vágtunk napraforgót, Kondi volt és a mai átlag 36q/ha 11% körüli vízzel.
Válasz #801. hozzászólásra
Hát én deszikkálás terén hallottam panaszt a roundup megara is. Tralókezelésben meg nem tök mindegy, hogy 3 nappal előbb vagy később?
Ami a vakítás szerintem benne, 15 %-kal magasabb hatóanyag dupla áron. Megéri?
Válasz #788. hozzászólásra
Elvileg eladva.
Válasz #801. hozzászólásra
+1 szavazat a Mega-ra!
Évente 1000 liter fölött használok Glifozátokat, de mindig elugrik a Mega bármelyiktől. A többi roundup-tól, és a többi glifozáttól egyaránt. (mellesleg megtévesztés, hogy drágább lenne, ha helyesen választol dózist, akkor nem drágább, mint a többi.
Arról nem is beszélve, hogy a hatástalan kezelés az igazán drága...
Az idei évbe teljesen mindegy mivel fújta az ember. normál évben a Reglone után 8-10 nap után arattunk. Rundap után kellett a 15 nap minimum.
Az idén aki nem fújta semmivel az kb 3 fokkal vágja vizesebben.
Múlt héten mértünk 11-est, ma vágtunk 15-öst is. a hétvégi 50 mm-t beszívta. Kívülről száraz, de a fejbe a szivacsos rész vizes, és a kombájn se tudja rendesen kicsépelni és belekeni ezt a vizes szivacsos részt.
Válasz #793. hozzászólásra
leszámítva , de a Roundup Mega klasszisokkal gyorsabb mint a izopropilamin só(szinte mind ezzel van) segédanyagú totális gyomirtók (ez személyes tapasztalatom is )...
Na , engem ne igen hat meg hogy mire mit írnak...
Az biztos , hogy manapság a Reglonra csak panaszt hallok Lyagri-t
Válasz #792. hozzászólásra
Szevasz! Nemszeretek vitázni , de a Regloneval kapcsolatban meg kell hogy cáfoljalak. Egy hete fújtam és ma szinte le van száradva zöldessárgából.Igaz a repcébe messze nem volt idén hatásos.
brékóbrékó! napraforgón nem próbáltuk! de amint írtam bevállt az anyag.
Napraforgót nem szoktuk fújni szinte soha, általában beérik magától. Annyi, hogy idén még május végén is sikerűlt vetni, jó a termésátlag és itt 12-es a víze. Ami hamarabb vetődött az 8-9 felé alakúlt.
Egyébként meddig nem késő desszikálni ilyenkor a napraforgót???
Válasz #795. hozzászólásra
Lehet rosszul fogalmaztam? én inkább a reglonra szavaznék, bár az idei hatással én sem vagyok elragadtatva, régebben valahogy meggyőzőbb volt. De az is lehet, hogy csak az időjárás szeszélyesebb mostanság szeptember tájékán.
Ami problémát látok még a glifozátnál, hogy a parlagfűvel kicsit nehezebben birkózik meg, az meg ugye elő szokott fordulni napraforgóban, további nedvesség, amit ráverhet a dob a kaszatra. Ha tiszta az állomány, akkor persze ez nem gáz.
Válasz #796. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Minden jó ötltre vevö vagyok... Hisz nincs lehetöség kisérletezni..Nagy a probléma kicsi a ráforditható pénz!!
Mi fújtunk olajretekre már többféle 'glifozátot' is.
Bexartok, de legjobban az Amega vállt be. Nem ismertem régebben, ilyen volt a partner kiszolgálócégnél, ezt kaptuk ezt hozták. Elvileg lasabban "működött" volna az anyag aztán mégsem. A legutolsó ledűlt földön fekvő retket, muhart, gazt totál lenyomatta, pedig más szerekkel gyakran találkoztunk azzal a tényezővel, hogy a ledőlt alsó kitakart növényekr nem működött a totál szer.
Én nem nagyon értek a növényvédelemhez bevallom, nem is az érdeklődési köröm, de ezt megfigyeltem és egyértelmű eredményekből levontam a konklúziót
Eröl már halotam én is...Tehát inkább glifozát mint reglone?? Érdekelt vagyok a dologban hisz van olyan napránk ami most kezd a zöldböl sárgává válni.. szoval szükség leszz valami okoságra...
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
egyezik a véleményem
Válasz #792. hozzászólásra
Hatásmechanizmus szerint sokkal lassabb, mint a reglone. Egyébként szerény véleményem szerint a mega egy jó erős parasztvakítás, tök mindegy melyik glifozáttal fújod.
Válasz #791. hozzászólásra
Eleve helikopterrel csinálnám (már ha a Rondupra van légi kijuttatási engedély hatályban , és persze a pilóta is vállalja). Gyors , és jobb is...
A Reglone ilyen csapadékos időben szerintem xart se ér.
Válasz #790. hozzászólásra
Jó a kérdés..Nem én hanem az ügyfelek... Én még elöte állok!! Jó a tipp érdemes lesz megfogadnunk...El tudod képzelni az ügyfél kinyomta rá a pénzt a hidas öszetörte az álományát és most épp ugy várjuk hogy száradjon mint anak elöte!!
Válasz #787. hozzászólásra
De mért nem Roundup Megát nyomtatok ?
Válasz #788. hozzászólásra
Szia!!Te csinálod jol..A kukoricával nincs ez a cécó!! Azt még nyersen is jobb vágni mint most felénk a naprát!!
Válasz #785. hozzászólásra
van kapás kukira?
Nálunk most megált a meló!! Nagyon nyers az álomány..Nehezen szárad a reglone meg SZ-T se ér!!!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Tehát van baj böven... Hol van már az amikor lefujás után egy 7 el már nyestük lefele... A szár meg minden létezö helyre csavarodik...Néhány évente megismétlödik ez az egész vacakolás...![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
A héten vagdostuk a Naprákat (Neoma) 2,5 -3 tonna körüliek . Ezek az első ,időben , jobb földbe vetettek voltak...
9-10 -es vízzel nyomjuk...
Válasz #784. hozzászólásra
Itt a faluban senki nem reglonozik,és 8-9% vízzel lelett aratva a napra mindenhol.
Én látam ilyet!!Tényleg baj volt a hasmagaságal...De ott végig letörte a kalapokat... Kinek milyen tapasztalata van nyers naprával kapcsolatbaN... éS KI HOGY VAN A REGLONAL megelégedve??![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Válasz #774. hozzászólásra
Talán a hidasgép letörte, leszárításkor. Nem volt elég a hasmagassága.
Válasz #781. hozzászólásra
Tucano 440
Válasz #773. hozzászólásra
Milyen gépen volt a claas adapter? Mennyivel tudtak menni vele, milyen árúban?
Válasz #779. hozzászólásra
pedig elvan
Válasz #777. hozzászólásra
De eltörve , akkor se lehet...
Elsö a NAs utánna meg nincs semmi!Vegyél egyet és megtudod.Ennyi!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Ez a "lógó" tányér fajtára jellemző tulajdonság, pl Neoma, Brio is ilyen, de az évjáratnak is van köze hozzá jócskán. Nem minden évben ilyen.
Sziasztok! Tudtok friss napra árat kb mi a legmagasabb most száritva tisztitva.![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
Gomba betegség , esetleg szél...
Az miért van hogy látok olyan napraforgókat amik úgy a tányértól 30-40 cm-re a száron el van törve és lóg lefelé.Most ez valami betegség vagy a növény habitusa ilyen hogy meg van érve![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)