Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.52 FtUSD392.46 FtCHF431.59 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem az én kombájnom volt.
A gép egy 440-es NAS asztallal.
Szombaton akinek aratott rendezett egy ilyen bemutató vagy kísérleti asztalt a claas hungáriától.
Ezekből az asztalokból kisebb nincsen, mert csak a tányér megy be.
Ma szárítottam, sziromlevélen és parlagfüvön kívül más szemét nem volt benne.
Válasz #769. hozzászólásra
Végül is 1 irányban,de nekem is van azért olyan ami 1 óra oda meg 1 vissza.Lehet,hogy 1más melet gazdálkodunk de nem tudunk róla???
Válasz #767. hozzászólásra
Értem én,itt is akad még.
pénteken felhívtak,1 cégtől ahol közösen érdekeltek vagyunk,hogy mennyit tudok bevinni.
Mondtam,hogy nem tudom törpült a növény,csak saccoltam nekik.
Nekem még mindig a ferga kombájnok teccenek, pedig már próbáltam spanolni magamat egyébekkel is, de amióta gyerekkoromban beléültem egy ilyenben és megláttam a monitort nyomtatót azóta ez megmaradt
Tudod nekem az egyszerűbb,elektronikával nem túlkomplikált gépek tetszenek!pénzügyileg is ez a kategória felelne meg!A net tele van lexionnal,ami mind mind eledó!
Az Oros átalakítás (egyáltalán bármilyen kukoricaasztal) legnagyobb problémája, hogy előrefelé lejtenek. A lehulló szárak és gubák boltozódnak, és egy idő után még a szépen álló növényeket is kiütik. A NAS, mivel tálcás, még teljesen leeresztve sem csinál ilyet, de ha mégis összeszedi, csak felelmeled, és és minden beszalad, a nagy csiga pedig simán megeti a kombájnt...
Én az orosba megvettem a gyári forgókést + soronként az egyik törőhengert kivettem.Így nincs lerántás,és kicsi a veszteség is. Full zöld parlagfüvesben is ment a gép megállás nélkül.
vadonat új lesz???
Akkor azt mondják a komák,hogy nem a mega a meggyőző, sőt inkább off.
Ismétlem nem én mondom, csak olyanok akiknek van mega is meg lexion tucano miegymás.
Mink mindig száritóra dolgozunk bene az alsó rosta !!! Én midig ugy lövöm be a gépet hogy a kalászviszahordó terhelés érzékelője max 50% legyen !!
Tisztán is dolgozik meg tejsitm is van faszául!
kombájnt szeretnél vásárolni???
melyek az alternatívák?
Ja a legjobb megoldás napraforgóra a gabona asztalt feltálcázni szerintem!!! ott a szemek is maradnak dögivel ez látszik munka közben, és a kasza mindent levág. Persze nagyon gazosban sokat be is visz, dehát ott csak a törőhengeres nem csinál ilyet
valóban ha odaveri a kalapot van némi szórása az orosnak.
Jövőre biztos,hogy énis tökéletesítem, hogy minél jobb legyen.
Szerzek láncokat amiket olcsó E kombájn pengéivel végig felhegesztek még kint asztalon aztán csak láncot kell cserélni majd, kb félórás meló sincs az egész.
ha bennevan az alsó rosta és nem tisztítóra dolgozol akkor a zöld kalaposban megtudod fogatni akármikor 6sorossal is. Tudom, egyik Ferguson trakkis cimborámnak ilyen volt, most T660-van ezt is meglehet gyilkolni, sikerült is éppen napraforgóban.
A toklászvisszahordó átereszképessége véges főleg macsinkás ződ kalapdarabokban. Aztmondta a cimbora,hogy majdnem forró volt a visszahordó elevátor annyira csuszkolta az anyag.
De mindenképpen tovább bírja mint egy malmos kombájn. A fergát úgy elbaxták, hogy nem a dobra hordja vissza az anyagot,hogy ihajj. Még ígyis a Cereák teljesítményre kegyetlenül tudnak, és bizony ha a dobra hordana nem a malomra a visszahordó cucc akkor ellenfél sem lenne. Normális száraz terményben nincs gond, de ilyenkor szerintem hamarabb meglehet fogatni mint a dobot, azt gyakorlatilag meg sem lehet ezekben.
Válasz #738. hozzászólásra
Az nem biztos,hogy az adapter hibája ha gyomos a napraforgó,egyébként nekem is beracsnizott 2-szer,bérmunkában.Az oros sztem sokat elszór,10.000/q-nál nem mind1.
Lehet azt mondjátok,hogy maradi vagyok de a napokban láttam több tipisú adaptert aratni, naprát!NAS nem birt a szerbtövissel,parlagfüvel számtalaszor leracsnizott-megállás visszahajtás stb!Olimac naprabetéttel is rerántja a naprát és odaüti a palásthoz:veszteség! A legtökéletesebb melót az oros végezte olymódon,hogy a töröhengerek le voltak szerelve,a láncok kaszapengével felhegesztve,csak a tányérok jöttek befelé ütésnemtesen!Gyomosság nem számitott semmit!A legolcsób megoldás lepukkant kukorica sztalt naprára átalakitani,az továbbá örökös lesz mint a szegénység!
Válasz #733. hozzászólásra
12 soros adapter??De milyen??Ez már az elején tisztázni kelene...Legjoban a NAS van elterjedve!Amit én biztosan tudok az az hogy a szomszédban dolgoznak a lexionok 8-12 sorosal is!!De a 12 sorosnál sok a probléma a szem szorásal igen jó termésben nem is nagyon tudnak vele mit kezdeni... A 8 sorosnál ezt nem igazán halom. Ezért it inkább a rotorosok lenének inkább elönyben, De ép egy forgalmazotol halotam azt hogy az ö gépük mindent levág csak a naprát nem szereti.. Minden bizonyal vanak más gépek is a piacon!!
Véleményem szerint... A napraforgó egy igen elentmondásos növény!!Mármint ami a betakaritását ileti.. Amikor még nyers vagy még félszáraznak mondható akor valami borzasztóan tud viselkedni!!Akkor a kombájn alig tud vele mitkezdeni de amikor megszárad mintha nem is az a kombi lene és nem az a növény!!Csak az a baj eben a katasztrofa sujtota idöjárásban ezt sokan nem értik meg vagy nem akarnak foglalkozni vele..
egy nagyobb hat ládás kombájn már megbírja a 12soros adaptert, ha nem rostálsz vele az alsón, vagy kivan véve vagy fullra kinyitva (kombájntól függ melyiket hogyan lehet használni)
Én a nagy gabona asztalt feltálcáztam pár éve, bár elvileg a powerflow nem bírja a naprát, de muszály volt és bírta végülis. 8 sorral arattam, rostákat kinyitottam, szél megfelelően be volt állítva és a nagy táblákon a napi 30-40hektárt tudtam vele produkálni. 3szállítójármű volt alám, menetközben is ürítettem, nagyon teccett a meló.
Viszont napraforgóban főleg ha nagyobb a vize vagy nyersebb a kalap akkor tud szívatni a kalászvisszahordó rendszer. A rosz gépbeállításnál is kicsi asztallal.
De azért 12soros adaptert inkább csak a nagyonnagyokra tennék, az alatt elég a 8 sor is.
Van még Nk Kondim is, jövő héten vágjuk ha engedi az idő! Syngentástól többet várok mert szebb is! PR-D82-nek falysúlya kicsi,járművenként 20q-val kevesebb volt rajta, a többi naprához képest... többé nem vetek PR-t...
Eddig sima NAS asztallal kb. 15ha/nap
Ma kipróbált a kombájn egy 12 soros Sun-speed asztalt, és 28ha-t vágott le délután 5-ig.
A nagy szárhoz kell egy dolbi (dolbo) henger.
3622 hozzászólás
Válasz #731. hozzászólásra
Nem az én kombájnom volt.
A gép egy 440-es NAS asztallal.
Szombaton akinek aratott rendezett egy ilyen bemutató vagy kísérleti asztalt a claas hungáriától.
Ezekből az asztalokból kisebb nincsen, mert csak a tányér megy be.
Ma szárítottam, sziromlevélen és parlagfüvön kívül más szemét nem volt benne.
Válasz #771. hozzászólásra
Hmv,Székkutas,Bsámson ,Erzsébet,Tompahát,Kakasszék.
Válasz #770. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Én területileg Á-halom,Eperjes, Nmág, Te meg Kutas?
Válasz #769. hozzászólásra
Végül is 1 irányban,de nekem is van azért olyan ami 1 óra oda meg 1 vissza.Lehet,hogy 1más melet gazdálkodunk de nem tudunk róla???
Válasz #768. hozzászólásra
Jövőre én is átalakítom az adapter,rengeteg munka volna naprára.Szerintem a földjeink egy irányba vannak csak én északabbra.
Válasz #767. hozzászólásra
Értem én,itt is akad még.
pénteken felhívtak,1 cégtől ahol közösen érdekeltek vagyunk,hogy mennyit tudok bevinni.
Mondtam,hogy nem tudom törpült a növény,csak saccoltam nekik.
Válasz #766. hozzászólásra
Szia Bandy! Tudod ez csak álom.Erre rengeteg napraforgó kint van még!
Válasz #764. hozzászólásra
Rafkós,szevasz Sanyi!!!!!
Válasz #763. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Majd kkuki aratásra visszaküldöm
Válasz #758. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Nekem a leánya!!
Válasz #760. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
akkor megkaptad amit küldtem
Válasz #761. hozzászólásra
,kitudja mi lesz vele![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
nekem 4 heki maradt ,de az viz alatt állt idáig is
Válasz #760. hozzászólásra
Én is nyomtam amikor lehetett,de 70 még maradt.
Válasz #758. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
a lényeg ,hogy tegnap este végeztünk vele,épp hazértünk amikor leszakadt az eső
18mm-es körfuratos lemeze nincs esetleg valakinek elfekvőben???
Válasz #756. hozzászólásra
Kinek a pap,kinek a papné!!!!
Válasz #754. hozzászólásra
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Nekem még mindig a ferga kombájnok teccenek, pedig már próbáltam spanolni magamat egyébekkel is, de amióta gyerekkoromban beléültem egy ilyenben és megláttam a monitort nyomtatót azóta ez megmaradt
Válasz #752. hozzászólásra
igy van, megy az rendületlenül ,és nem szór többet mint a nas vagy bármi más
Válasz #751. hozzászólásra
Mega nincs már gyártás alatt(sajnos)
Válasz #751. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Tudod nekem az egyszerűbb,elektronikával nem túlkomplikált gépek tetszenek!pénzügyileg is ez a kategória felelne meg!A net tele van lexionnal,ami mind mind eledó!
Az Oros átalakítás (egyáltalán bármilyen kukoricaasztal) legnagyobb problémája, hogy előrefelé lejtenek. A lehulló szárak és gubák boltozódnak, és egy idő után még a szépen álló növényeket is kiütik. A NAS, mivel tálcás, még teljesen leeresztve sem csinál ilyet, de ha mégis összeszedi, csak felelmeled, és és minden beszalad, a nagy csiga pedig simán megeti a kombájnt...
anno ezzel marha sokat szívtam...
Én az orosba megvettem a gyári forgókést + soronként az egyik törőhengert kivettem.Így nincs lerántás,és kicsi a veszteség is. Full zöld parlagfüvesben is ment a gép megállás nélkül.
Válasz #750. hozzászólásra
vadonat új lesz???
Akkor azt mondják a komák,hogy nem a mega a meggyőző, sőt inkább off.
Ismétlem nem én mondom, csak olyanok akiknek van mega is meg lexion tucano miegymás.
Válasz #746. hozzászólásra
claas elképzeléseim vannak,Mega irányban!
Válasz #747. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
ez az aranyközépút
Válasz #744. hozzászólásra
Fosztóhenger nélkül nincs odaverés,csak az asztalt kel cserélni,de az nem veszélyes!Ezt egy lepukkant oros asztallal ki lehet vitelezni!
Válasz #742. hozzászólásra
Mink mindig száritóra dolgozunk bene az alsó rosta !!! Én midig ugy lövöm be a gépet hogy a kalászviszahordó terhelés érzékelője max 50% legyen !!
Tisztán is dolgozik meg tejsitm is van faszául!
Válasz #741. hozzászólásra
kombájnt szeretnél vásárolni???
melyek az alternatívák?
Ja a legjobb megoldás napraforgóra a gabona asztalt feltálcázni szerintem!!! ott a szemek is maradnak dögivel ez látszik munka közben, és a kasza mindent levág. Persze nagyon gazosban sokat be is visz, dehát ott csak a törőhengeres nem csinál ilyet
Válasz #743. hozzászólásra
Nálam csak muhar, azt meg szinte harapja.
valóban ha odaveri a kalapot van némi szórása az orosnak.
Jövőre biztos,hogy énis tökéletesítem, hogy minél jobb legyen.
Szerzek láncokat amiket olcsó E kombájn pengéivel végig felhegesztek még kint asztalon aztán csak láncot kell cserélni majd, kb félórás meló sincs az egész.
Válasz #740. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Azért az idén a vizállásos naprákban előfordult 1-2 gaz!
Válasz #737. hozzászólásra
ha bennevan az alsó rosta és nem tisztítóra dolgozol akkor a zöld kalaposban megtudod fogatni akármikor 6sorossal is. Tudom, egyik Ferguson trakkis cimborámnak ilyen volt, most T660-van ezt is meglehet gyilkolni, sikerült is éppen napraforgóban.
A toklászvisszahordó átereszképessége véges főleg macsinkás ződ kalapdarabokban. Aztmondta a cimbora,hogy majdnem forró volt a visszahordó elevátor annyira csuszkolta az anyag.
De mindenképpen tovább bírja mint egy malmos kombájn. A fergát úgy elbaxták, hogy nem a dobra hordja vissza az anyagot,hogy ihajj. Még ígyis a Cereák teljesítményre kegyetlenül tudnak, és bizony ha a dobra hordana nem a malomra a visszahordó cucc akkor ellenfél sem lenne. Normális száraz terményben nincs gond, de ilyenkor szerintem hamarabb meglehet fogatni mint a dobot, azt gyakorlatilag meg sem lehet ezekben.
Válasz #739. hozzászólásra
Kutakodok egyfolytában!
Nem szór az,ha leszeded a hengereket!
Az nem biztos,hogy az adapter hibája ha gyomos a napraforgó,egyébként nekem is beracsnizott 2-szer,bérmunkában.Az oros sztem sokat elszór,10.000/q-nál nem mind1.
szeva feribátyám! mi a helyzet kombájn téren?
Válasz #736. hozzászólásra
Lehet azt mondjátok,hogy maradi vagyok de a napokban láttam több tipisú adaptert aratni, naprát!NAS nem birt a szerbtövissel,parlagfüvel számtalaszor leracsnizott-megállás visszahajtás stb!Olimac naprabetéttel is rerántja a naprát és odaüti a palásthoz:veszteség! A legtökéletesebb melót az oros végezte olymódon,hogy a töröhengerek le voltak szerelve,a láncok kaszapengével felhegesztve,csak a tányérok jöttek befelé ütésnemtesen!Gyomosság nem számitott semmit!A legolcsób megoldás lepukkant kukorica sztalt naprára átalakitani,az továbbá örökös lesz mint a szegénység!
a wts-nek mindegy hogy zöld vagy száraz a napra !!! Baszik az rá megy mint ÁLLAT!!!!!
Válasz #735. hozzászólásra
konkrétan melyik ez a gép???
Válasz #733. hozzászólásra
12 soros adapter??De milyen??Ez már az elején tisztázni kelene...Legjoban a NAS van elterjedve!Amit én biztosan tudok az az hogy a szomszédban dolgoznak a lexionok 8-12 sorosal is!!De a 12 sorosnál sok a probléma a szem szorásal igen jó termésben nem is nagyon tudnak vele mit kezdeni... A 8 sorosnál ezt nem igazán halom. Ezért it inkább a rotorosok lenének inkább elönyben, De ép egy forgalmazotol halotam azt hogy az ö gépük mindent levág csak a naprát nem szereti.. Minden bizonyal vanak más gépek is a piacon!!
Véleményem szerint... A napraforgó egy igen elentmondásos növény!!Mármint ami a betakaritását ileti.. Amikor még nyers vagy még félszáraznak mondható akor valami borzasztóan tud viselkedni!!Akkor a kombájn alig tud vele mitkezdeni de amikor megszárad mintha nem is az a kombi lene és nem az a növény!!Csak az a baj eben a katasztrofa sujtota idöjárásban ezt sokan nem értik meg vagy nem akarnak foglalkozni vele..![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
egy nagyobb hat ládás kombájn már megbírja a 12soros adaptert, ha nem rostálsz vele az alsón, vagy kivan véve vagy fullra kinyitva (kombájntól függ melyiket hogyan lehet használni)
Én a nagy gabona asztalt feltálcáztam pár éve, bár elvileg a powerflow nem bírja a naprát, de muszály volt és bírta végülis. 8 sorral arattam, rostákat kinyitottam, szél megfelelően be volt állítva és a nagy táblákon a napi 30-40hektárt tudtam vele produkálni. 3szállítójármű volt alám, menetközben is ürítettem, nagyon teccett a meló.
Viszont napraforgóban főleg ha nagyobb a vize vagy nyersebb a kalap akkor tud szívatni a kalászvisszahordó rendszer. A rosz gépbeállításnál is kicsi asztallal.
De azért 12soros adaptert inkább csak a nagyonnagyokra tennék, az alatt elég a 8 sor is.
Válasz #726. hozzászólásra
Nálunk jó a Kondi elég sok van belőle, amit levágtunk az 27-37 q/ha adta 12-14% vízzel. Ez az e heti vágás eredménye.
Válasz #725. hozzászólásra
Arra én is nagyon kíváncsi lennék hogy lehet olyat kipróbálni? Milyen kombájnnal próbáltad? mekkora volt az átlag sebesség amivel tudtál menni?
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Mi a pontos tipusa a gépednek??
A régi a82 szerintem jobb volt az 4t fölött tudott
Én tegnap a NAS-al 26 ha-t nyomtam le,a 15 sztem kevés.
Így igaz!
Legjobb a Brio.
Válasz #718. hozzászólásra
Van még Nk Kondim is, jövő héten vágjuk ha engedi az idő! Syngentástól többet várok mert szebb is! PR-D82-nek falysúlya kicsi,járművenként 20q-val kevesebb volt rajta, a többi naprához képest... többé nem vetek PR-t...
Válasz #720. hozzászólásra
Eddig sima NAS asztallal kb. 15ha/nap
Ma kipróbált a kombájn egy 12 soros Sun-speed asztalt, és 28ha-t vágott le délután 5-ig.
A nagy szárhoz kell egy dolbi (dolbo) henger.