Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.52 FtUSD392.46 FtCHF431.59 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #718. hozzászólásra
Ezt most nehéz igy kijelenteni... Talán csak a melé vetési kisérlet mutatná meg!! Nálunk nem magával a fajtával van gond hanem az álományal.. foltosak a táblák ami a viz nyomait mutatják végig !! Nem is csoda hisz vizbe állt és a viz az öszes kaját kimosta alólla!!
Szerintem felesleges!!! Azt is mérlegre kell teni hogy a régi jol bevált tipusal azért szinte a földröl is föl tudod szedni a megdölt növényt!! De ha mégis a zúzós melet döntetek akor azt is érdemes tisztázni hogy meiket is...Mivel két féle is van.. Ha jol tudom az egyik az nem is nagyon tud bizonyos magaság alat dolgozni...!Tehát amenyi elönye van anyi hátránya is.. És azt is tudni kell hogy a naprának egész más a sajátosága mint a kukoricának.. De ha jobban megnézük a kukoricában is elöfordul hogy kisé mélyeben kell járatni a zuzó miat!! De ha totál lent kell hogy vágj elöfordul hogy az alol is kidobják..Remélem nem bizonytalanitotalak el...
Nekem ez egy közepes kinézetű tábla volt neomából szerintem a többi jobb lesz van a36-om és e82 is majd elválik a különbség. ja és nálam nagyon jó a fajsúj
Akor te megütöted a fönyereményt!!! Különben erre emlékszem volt már ilyen évjárat és akor is a pio-s naprákat ugy ahogy lehetet vágni a syngentásokat meg nem igazán,,,De még mielöt nagy felháborodás lenne ez már régen volt!!!
Mi is csiptünk egy keveset!!Ugyan az mint más fele.. 2T alatt és valamivel 2T fölött!! Megáltunk mert még igencsak tekeredet mindenhova szoval még nyers.. Érni is kell neki és ez volt az elsö ütem!!Mi kb akor vágjuk zömét amikor ti már rég végeztetek!4akár milyen hietetlen de ugy néz ki hogy a késöbi vetések joban néznek ki mint amik végigszenvedték a belvizet...
Kinek milyen átlagok jönnek? Felénk a 2 t/ha fizető súly már jó. Szedték a másodvetéseket is, de azok meg olyan vizesek és szemetesek, hogy hurcolták szárítóról szárítóra, mert lebillenteni sem engedték.
Ismered a régi vicet a nagybögösröl?? Bocsi de hirtelen ez jutott az eszembe... Régen a pio-s zsákokon mekora jogi magyarázkodás volt a vetömag tulajdonos és a vásáró közöti együtmüködésröl!! De amint látszik ez ismét egyoldalú lesz!!!
Válasz #700. hozzászólásra
Enek csak örülhetsz Ezel semi gond nincs söt!! Kevesebb a madár kár... Ha jol emlékszem a brió is ezt csinálja legalábis régen igy volt!!De amint látni igencsak változik a világ!!
Én már a vetömag megvételekor jeleztem a syngentásnak hogy török a cimkén az elöálitási ország!!
Aztmondta naés teremjen ez a lényeg nem ! Mondom ja!
Hivtam megint hogy oldalhajtást hoz a neoma it valami nincs rendben !!!
Kimagyarázták hogy a hőöszeg meg a stresz ne agodjak termés nem befojásolja!!
Bearatuk és megint kihivtam 2-2,5t/ha jöt ki az eredmény !Egymés melé raktam a vetőmagot meg a termést és ugyanolyan satnya magok teremtek mint a vetőmag volt!!!
Én azóta is küzdök és nem hagyom anyiban a dolgot 1000ha vetetünk a neomábol ezért járhat a kártérítés !!!!
Én meg miután levirágzott és kezdett felszáradni azt hittem hogy valami baja van mert olyan érdekesen hülyén lógatja a fejét mintha valami betegsége lenne közbe meg néztem másfelé is és ennek ilyen a habitusa.
Amúgy baxnák én rá,hogy szürke vagy fekete a szem,de a dologban az nem tetszik,hogy az idén rettentően heterogén az állomány az óriási nagy tányérok és az alma nagyságúak váltogatják egymást...Tavaly pedig egyöntetű azonos méretű volt.
Szerintetek van hátránya is annak hogy török eredetü a mag?? Vagy csak piszkálja a csörötöket?? Az biztos ha igy marad az idöjárás akkor a magyar vetömag elöálitásnak igencsak csengetnek!!
A miénk is olyan,nekem is feltűnt, de a szárító előtt az egész halom olyan volt.
Pont ma néztem a Briót, még nincs learatva, az a szokásos fekete színű és szerintem a hozama is jobb lesz, de ezt maj meglátjuk. Talán csütörtökön levágjuk.
Nekem maradt tavalyról 5-6zsák neomám,és ma vettem észre,hogy a tavalyi mag szinte fekete színű az idei pedig (szintén neoma) szürkés,halvány csíkokkal.
-felmerül bennem,hogy a vetőmaggal is átqurják az agyunkat...
nem kell! De ha a google keresőbe beírod, hogy vis maior+2010 akkor kiadja a jogszabályt és az eljárás menetet.
Egyébként megnyitja a térképfelületet és ott be kell bekarikázni az érintett területet, és a táblázatos részben van vis maior fül . Ott meg pih 01-re kell a területet változtatni......
Az MVH ugfyan ez. Amikor aug. 1-gyel módosult ajogszabály, akkor bementem a hivatalba és mondtam, hogy vis maiort szeretnék beadni:
az 1. számú tsz iroda maradvány múmia hölgy széttette a kezét, és azt mondta, hogy ő még nem ismeri az új jogszabályt....kihül a kv-ja ha elolvassa
a 2. sz versenyző fiatal bige, meg úgyszintén segítőkész volt, ő meg elkezdte mondani a régi módszert mert most jött vissza szabadságról.......
aztán eszembe jutott a vicc:mikor a parasztbácsit borhamisítás miatt a bíróságra citálják és megy a per:
- a parasztbácsi kérdezi a bírót: Bíróúr Ön ért a borhoz?
- nem értek én jogász vagyok!!!
Kérdezi a szakértőt:
- szakértő úr Ön ért a joghoz?
- hogyan értenék én vegyész vagyok!!!!
- Hát a kurva anyátokat! Csak nekem kell érteni egyszerre mind a kettőhöz??????
Igazad van! Most a rendkívüli esők miatt kellene beadni. A falugazdászok pedig itt is az események után kullognak, tipikus hivatalnokok, meghalnának ha gazdélkodniuk kellene.
Azt hallottam, hogy aki tész tag, és tsz-en keresztül kötötte le, azzal nem igen tudnak mit kezdeni, ha nem teljesít. A tsz-t kell perelni, de az pedig valamiért nem OK. Ugye 6 év után évül el az igény?
3622 hozzászólás
Válasz #720. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Felénk vannak akik az asztal aljára,láncal felkötnek egy vágóasztal szélességű csövet.Aratáskor,ezt húzzák a földön,és levan zúzva.
Válasz #718. hozzászólásra
Ezt most nehéz igy kijelenteni... Talán csak a melé vetési kisérlet mutatná meg!! Nálunk nem magával a fajtával van gond hanem az álományal.. foltosak a táblák ami a viz nyomait mutatják végig !! Nem is csoda hisz vizbe állt és a viz az öszes kaját kimosta alólla!!
Válasz #720. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Szerintem felesleges!!! Azt is mérlegre kell teni hogy a régi jol bevált tipusal azért szinte a földröl is föl tudod szedni a megdölt növényt!! De ha mégis a zúzós melet döntetek akor azt is érdemes tisztázni hogy meiket is...Mivel két féle is van.. Ha jol tudom az egyik az nem is nagyon tud bizonyos magaság alat dolgozni...!Tehát amenyi elönye van anyi hátránya is.. És azt is tudni kell hogy a naprának egész más a sajátosága mint a kukoricának.. De ha jobban megnézük a kukoricában is elöfordul hogy kisé mélyeben kell járatni a zuzó miat!! De ha totál lent kell hogy vágj elöfordul hogy az alol is kidobják..Remélem nem bizonytalanitotalak el...
Üdv ! Vásárlás előtti "pánik". NAS, zúzóval ellátott szotya adapter. Vélemények ,tapasztalatok érdekelnének !![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Nekem ez egy közepes kinézetű tábla volt neomából szerintem a többi jobb lesz van a36-om és e82 is majd elválik a különbség. ja és nálam nagyon jó a fajsúj
Válasz #716. hozzászólásra
A Syngentás naprák is ennyit adnak felétek?
Mert nagy a gyanúm, hogy az idei év nem a S-ás naprák éve volt !!!!!!!!!!!!!!!! , és ha 5q-val rávertek a Piósok az kva sokk!!
Lehet ki kell lépni ebböl a Briósneomás felhőböl, és visszatérni a Pijóhoz?????????
Válasz #716. hozzászólásra
Különben erre emlékszem volt már ilyen évjárat és akor is a pio-s naprákat ugy ahogy lehetet vágni a syngentásokat meg nem igazán,,,De még mielöt nagy felháborodás lenne ez már régen volt!!!
Akor te megütöted a fönyereményt!!!
Most jöttem be aratásból..15 ha-al végeztünk!Most kezdett el esni..![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
37q bruttó súly! 9-10 vízzel, Reglonozás nélkül.. PR D82 a fajta...
Nálunk is csuma ződ a szár csak a tányér száraz valamennyire. Elég szar vágni![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Mi is csiptünk egy keveset!!Ugyan az mint más fele.. 2T alatt és valamivel 2T fölött!! Megáltunk mert még igencsak tekeredet mindenhova szoval még nyers.. Érni is kell neki és ez volt az elsö ütem!!Mi kb akor vágjuk zömét amikor ti már rég végeztetek!4akár milyen hietetlen de ugy néz ki hogy a késöbi vetések joban néznek ki mint amik végigszenvedték a belvizet...![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
sziasztok! nállúnk a 22 már jó neoma brió,
tavaly 42volt a csúcs 70 hektáron
Válasz #711. hozzászólásra
Neoma volt szűk 3 nettóba 10es víz
Válasz #710. hozzászólásra
Neomám volt 27,64 lett a nettó átlag
Kinek milyen átlagok jönnek? Felénk a 2 t/ha fizető súly már jó. Szedték a másodvetéseket is, de azok meg olyan vizesek és szemetesek, hogy hurcolták szárítóról szárítóra, mert lebillenteni sem engedték.
Válasz #708. hozzászólásra
De én csak Megával tolom.
Válasz #707. hozzászólásra
Nekem is 150.
Válasz #706. hozzászólásra
Nekünk még 200 ha kint van muszáj kaszálni:(
Válasz #705. hozzászólásra
Én mértem 11-re de ez learatva tudjuk ,hogy több.
Holnap indulok délben.
Nem is rossz,de ha leszámolod 7%-ra........,akkor is sokan megirigyelnék.
Ma délután újra arattunk, 14-15% körüli víz, 11 ha-ról 403q, asszem nem minden tábla lesz ilyen, sajnos...
Arról talán tudni lehet hogy török-e a mag,hogy az csak és kizárólag kelet(Mekka )irányába néz...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #701. hozzászólásra
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Ismered a régi vicet a nagybögösröl?? Bocsi de hirtelen ez jutott az eszembe... Régen a pio-s zsákokon mekora jogi magyarázkodás volt a vetömag tulajdonos és a vásáró közöti együtmüködésröl!! De amint látszik ez ismét egyoldalú lesz!!!
Válasz #700. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Enek csak örülhetsz Ezel semi gond nincs söt!! Kevesebb a madár kár... Ha jol emlékszem a brió is ezt csinálja legalábis régen igy volt!!De amint látni igencsak változik a világ!!
Én már a vetömag megvételekor jeleztem a syngentásnak hogy török a cimkén az elöálitási ország!!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Aztmondta naés teremjen ez a lényeg nem ! Mondom ja!
Hivtam megint hogy oldalhajtást hoz a neoma it valami nincs rendben !!!
Kimagyarázták hogy a hőöszeg meg a stresz ne agodjak termés nem befojásolja!!
Bearatuk és megint kihivtam 2-2,5t/ha jöt ki az eredmény !Egymés melé raktam a vetőmagot meg a termést és ugyanolyan satnya magok teremtek mint a vetőmag volt!!!
Én azóta is küzdök és nem hagyom anyiban a dolgot 1000ha vetetünk a neomábol ezért járhat a kártérítés !!!!
Válasz #699. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Én meg miután levirágzott és kezdett felszáradni azt hittem hogy valami baja van mert olyan érdekesen hülyén lógatja a fejét mintha valami betegsége lenne közbe meg néztem másfelé is és ennek ilyen a habitusa.
Amúgy baxnák én rá,hogy szürke vagy fekete a szem,de a dologban az nem tetszik,hogy az idén rettentően heterogén az állomány az óriási nagy tányérok és az alma nagyságúak váltogatják egymást...Tavaly pedig egyöntetű azonos méretű volt.
Szerintetek van hátránya is annak hogy török eredetü a mag?? Vagy csak piszkálja a csörötöket??![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Az biztos ha igy marad az idöjárás akkor a magyar vetömag elöálitásnak igencsak csengetnek!!
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Válasz #696. hozzászólásra
Kimentem megnézni mert maradt egy darab zsák vmag,de cimke természetesen nincs rajta.
Válasz #695. hozzászólásra
az enyémen rajta volt ,kiváncsi lennék, hogy csak a török a szürke csíkos vagy a magyar előállítású is
Válasz #690. hozzászólásra
Hát én ezt meg nem mondom,nem tom...
Amúgy ez miből derül ki,rajta van a címkén?
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
Cső!
Nekem is kimaradt 1 zsák.Furdalt a kíváncsiság - tényleg
szürke (made in turkey)
Srácok!!Én ma láttam olyan napraforgót ami épp most virágzik!! Nem kis darab van vagy 15 ha!!![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Dettó,szürke mint a pótkocsi,ja és madein turkey.
Válasz #689. hozzászólásra
A miénk is olyan,nekem is feltűnt, de a szárító előtt az egész halom olyan volt.
Pont ma néztem a Briót, még nincs learatva, az a szokásos fekete színű és szerintem a hozama is jobb lesz, de ezt maj meglátjuk. Talán csütörtökön levágjuk.
Válasz #689. hozzászólásra
az enyém is szürke (Neoma), kérdésem az lenne , hogy melyik országban készült az idei magod? ( az enyém török )
Nekem maradt tavalyról 5-6zsák neomám,és ma vettem észre,hogy a tavalyi mag szinte fekete színű az idei pedig (szintén neoma) szürkés,halvány csíkokkal.
-felmerül bennem,hogy a vetőmaggal is átqurják az agyunkat...
Válasz #687. hozzászólásra
Itt érésgyorsító nélkül 9 körül volt eső előtt a vize.
Válasz #686. hozzászólásra
Nálunk is ez a helyzet hogy már 3 hete száraz vagyis annak tűnik de a vize még mindig 18 körüli...
Válasz #685. hozzászólásra
itt is van olyan , hogy kb.2 hete reglonozták és szintén
17-18 víze volt még pénteken.De azóta csak esik ill. szakad
Vágtam a héten 3.6t naprát neoma !!!
De a nagyátlag 2-2.5-ig van !!!!
Ja és nyersek kurvára 18%-os is jön befele!!
nem úszta volna meg a fiatal bige.....
Válasz #680. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Már azt gondoltam hogy a fiatal bige "segítő készen" nem a karját tárta szét!!!!
Válasz #679. hozzászólásra
nem kell! De ha a google keresőbe beírod, hogy vis maior+2010 akkor kiadja a jogszabályt és az eljárás menetet.
Egyébként megnyitja a térképfelületet és ott be kell bekarikázni az érintett területet, és a táblázatos részben van vis maior fül . Ott meg pih 01-re kell a területet változtatni......
Válasz #680. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #676. hozzászólásra
Az MVH ugfyan ez. Amikor aug. 1-gyel módosult ajogszabály, akkor bementem a hivatalba és mondtam, hogy vis maiort szeretnék beadni:
az 1. számú tsz iroda maradvány múmia hölgy széttette a kezét, és azt mondta, hogy ő még nem ismeri az új jogszabályt....kihül a kv-ja ha elolvassa
a 2. sz versenyző fiatal bige, meg úgyszintén segítőkész volt, ő meg elkezdte mondani a régi módszert mert most jött vissza szabadságról.......
aztán eszembe jutott a vicc:mikor a parasztbácsit borhamisítás miatt a bíróságra citálják és megy a per:
- a parasztbácsi kérdezi a bírót: Bíróúr Ön ért a borhoz?
- nem értek én jogász vagyok!!!
Kérdezi a szakértőt:
- szakértő úr Ön ért a joghoz?
- hogyan értenék én vegyész vagyok!!!!
- Hát a kurva anyátokat! Csak nekem kell érteni egyszerre mind a kettőhöz??????
Válasz #678. hozzászólásra
Magam csináltam.Elég az ügyfélkapun?Nem kell falugazdász igazolás,stb.?
Válasz #674. hozzászólásra
Ha te magad csináltad a kérelem beadását áprilisban akkor ügyfél kapunk keresztül, ha a kamarai tanácsadó csinálta a területalapú kérelmet akkor vele.
Ha nem hajlandó bejelölni, a blokkokat akkor visszavonod a megbízatását, aztán megcsinálod te....oszt jónapot.
Válasz #671. hozzászólásra
Kérdezd a Font Sándort bátra főleg a sok eső miatti helyzetről, mi van a vis major dologgal, főleg a napra szerződésekkel kapcsolatban!!!!!
Válasz #673. hozzászólásra
Igazad van! Most a rendkívüli esők miatt kellene beadni. A falugazdászok pedig itt is az események után kullognak, tipikus hivatalnokok, meghalnának ha gazdélkodniuk kellene.
Azt hallottam, hogy aki tész tag, és tsz-en keresztül kötötte le, azzal nem igen tudnak mit kezdeni, ha nem teljesít. A tsz-t kell perelni, de az pedig valamiért nem OK. Ugye 6 év után évül el az igény?
Válasz #673. hozzászólásra
Pontos menete a beadásnak?