Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A káreseménytől számítva 10 napod van a beadásra.........miért ne adjuk be???
megint a jó kis kommunista módszer?M?? amiről nem beszélünk az nincs??? és ha nincs probléma azt nem is kell orvosolni ugye? A falugazdászoknak meg tök mindegy, ők közalkalmazottak aztán a bértábla befigyel.....nem akarok senkit bántani, de sokszor olyan segghülyék, és tájékozatlanok mint a bánat!
Mi a fasz a vis major kormányrendeletben az a kurva stb. az elemi csapások felsorolása végén????
3. § (1) A 2. § alkalmazása során az MVH elsősorban a következő eseteket ismeri el:
a,b,c,:
d) a mezőgazdasági üzem földterületét, vagy az erdősített területet sújtó természeti csapás, illetve szélsőséges időjárási körülmény (földrengés, árvíz, szélvihar, aszály, belvíz, tüzeset, jégkár, fagykár stb.);
nehogy a szélsőséges időjárási körülményekbe ne számítson bele a 2 hetes eső???? Én beadom minden területemre......korábban aki nekem intézte, nem tudta a jogszabályt és csak a vízmosására adta be, amit a fél óra alatt lezúduló 50 mm eső okozott.....kérdeztem tőle: te ember a többi növény fölé esernyőt tartottam???
A kormány csak a vis major mellett állt ki,de ahol megmaradt a napra,de a belvíz miatt nemlehetett gyomírtani,meg sorművelni,és ad 8 mázsa/ha,erre nincs vis major.
Sziasztok!
Haverék is tnap elkezdték a Neomát vágni.
Az egyik (kisebb) parcella 8 hekin 31 q.Az másikon már a forgónál úgy leakadtak , hogy azt mondta -kár , hogy nem
volt nála f.képezős mobil,mert felvette ill. feltette volna a netre.Kis JD-én nagy fliegle pót+ 2 nagy Jd rángatta ki a malterből.
Sajna - van ilyen +ennyi eső után mit is várjunk?
Hagyjuk már ezt a kötbéres dolgot.
1. Elméletileg a kormány kiállt a gazdák mellett.
2. Van Vis Maior-ról befogadó papír.
3. Ha nem így lesz, akkor se te fuss a pénzed után, hanem ők fussanak.....r-go: ne hogy adjatok is nekik 1 kg is !!!!!!!!!!!
Felénk is nagyon sokan le vannak szerződve......mi van ha nem sikerül teljesíteni????
Annyi kötbér és fedezeti vásárlás alkalmazásából eredő többletköltsége lesz a termelőnek, hogy gyakorlatilag elviszi a kukorica árbevételt is?
Ha meg sz.runk rá és eladjuk másnak akkor lehet, biztos hogy pereskedek 3 évig, de legalább van pénz a túléléshez. Amit lekötök aztán, ugar....abból meg elvagyok.
Tegnap elkezdtük vágni a naprát Neoma.
Augusztus elején 35q-t mutatott.
Siralmas az eredmény, 21-22q körül van.
Ami még súlyosbbítja a helyzetet, hogy szlalomozni kell a táblán a kombájnal,ne hogy elakadjon.
És most megint csak esik.
Sajnos a környéken 15-25q vág más is.
Gondok lesznek a szerződés teljesítésekkel....
Ma le lett vágva 5 ha de siralmas nagyon, ennek a forgónak csak csomója volt de súlya semmi 20q/ha 15 vízzel.A pótkocsimra rá szokott menni 55-60 mázsa ma csurig megrakva 40mázsa volt
ma jött egyik kft s ismerős dicsekedni előttünk vágtak egy darab napra földet 36 mázsa lett nekik teljesen beérve és még az esőt is megúszták ! Neoma volt de azt mondta van ennél jobb földje is !
Leszedtük tegnap, amit muszáj volt. Nem dicsekedhetek, de még mindig jobb, mitha a földön landolt volna. Délután szedtünk bérbe kezeletlent, az is hasonló. Mentünk későig, megszedtük a pótokat, most reggel viszik át a szárítóra. A szárítónak is problémás a vizes szemetes napra, mert dugul. A kombájn ürítése is lassú. Egyik szomszéd is tárolóba terítette ki, 1 hétig tologatja, aztán tervezi átvinni a szárítóra. Ő már márciusban elvetette, és már az esők előtt jó volt neki.
3622 hozzászólás
Válasz #670. hozzászólásra
A káreseménytől számítva 10 napod van a beadásra.........miért ne adjuk be???
megint a jó kis kommunista módszer?M?? amiről nem beszélünk az nincs??? és ha nincs probléma azt nem is kell orvosolni ugye? A falugazdászoknak meg tök mindegy, ők közalkalmazottak aztán a bértábla befigyel.....nem akarok senkit bántani, de sokszor olyan segghülyék, és tájékozatlanok mint a bánat!
Tömegével kellene beadni a vis majort!
Válasz #670. hozzászólásra
Én talán a vis maior miatt nem ütöm meg magam a legelőkkel...........ezt mondták a minap az mvh-ok.
Válasz #667. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Hétfőn Font jön ide Kalocsára.
Válasz #669. hozzászólásra
Meddig lehet beadni?Másik,a falugazdászunk azt mondta,ne adjuk be,mert akkor a földalapú kifizetést is leállítják.
Válasz #664. hozzászólásra
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Mi a fasz a vis major kormányrendeletben az a kurva stb. az elemi csapások felsorolása végén????
3. § (1) A 2. § alkalmazása során az MVH elsősorban a következő eseteket ismeri el:
a,b,c,:
d) a mezőgazdasági üzem földterületét, vagy az erdősített területet sújtó természeti csapás, illetve szélsőséges időjárási körülmény (földrengés, árvíz, szélvihar, aszály, belvíz, tüzeset, jégkár, fagykár stb.);
nehogy a szélsőséges időjárási körülményekbe ne számítson bele a 2 hetes eső???? Én beadom minden területemre......korábban aki nekem intézte, nem tudta a jogszabályt és csak a vízmosására adta be, amit a fél óra alatt lezúduló 50 mm eső okozott.....kérdeztem tőle: te ember a többi növény fölé esernyőt tartottam???
Nekem is későn szóltak de kiváncsi lettem volna mit mond a vismajorról
Válasz #666. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Nem . Össze vesztem azzal a buzival , mert szidta a Jobbikot...
Ő már nem az az ember akit a Magosz színeiben megismertem anno...
Válasz #663. hozzászólásra
Voltál tegnap gyöngyösön itt volt Ágyán
Válasz #660. hozzászólásra
"Fegyver a kézben és indulj hát,
Az ellen barikádján törjünk át,
Fegyver a kézben és indulj hát,
Győzni fogunk, csak kitartás!"
A kormány csak a vis major mellett állt ki,de ahol megmaradt a napra,de a belvíz miatt nemlehetett gyomírtani,meg sorművelni,és ad 8 mázsa/ha,erre nincs vis major.
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Az 1-es pont után kb egy 17méteres kérdőjel...
Válasz #659. hozzászólásra
azt elhiszem.....ha egyáltalán lesz betakarítás??!!!
Válasz #657. hozzászólásra
Sziasztok!
Haverék is tnap elkezdték a Neomát vágni.
Az egyik (kisebb) parcella 8 hekin 31 q.Az másikon már a forgónál úgy leakadtak , hogy azt mondta -kár , hogy nem
volt nála f.képezős mobil,mert felvette ill. feltette volna a netre.Kis JD-én nagy fliegle pót+ 2 nagy Jd rángatta ki a malterből.
Sajna - van ilyen +ennyi eső után mit is várjunk?
Válasz #658. hozzászólásra
Hagyjuk már ezt a kötbéres dolgot.
1. Elméletileg a kormány kiállt a gazdák mellett.
2. Van Vis Maior-ról befogadó papír.
3. Ha nem így lesz, akkor se te fuss a pénzed után, hanem ők fussanak.....r-go: ne hogy adjatok is nekik 1 kg is !!!!!!!!!!!
Esett ebben a pásztában 46 mm eső. Mindenki nagyon ideges a betak. miatt.
Válasz #656. hozzászólásra
Felénk is nagyon sokan le vannak szerződve......mi van ha nem sikerül teljesíteni????
Annyi kötbér és fedezeti vásárlás alkalmazásából eredő többletköltsége lesz a termelőnek, hogy gyakorlatilag elviszi a kukorica árbevételt is?
Ha meg sz.runk rá és eladjuk másnak akkor lehet, biztos hogy pereskedek 3 évig, de legalább van pénz a túléléshez. Amit lekötök aztán, ugar....abból meg elvagyok.
Válasz #656. hozzászólásra
Én ma vágtam 8,meg 25 mázsást,a 8 mázsásból több van,az a gond.20 mázsa szerződve van,de van ami zöld,június 22. vetve.
Tegnap elkezdtük vágni a naprát Neoma.
Augusztus elején 35q-t mutatott.
Siralmas az eredmény, 21-22q körül van.
Ami még súlyosbbítja a helyzetet, hogy szlalomozni kell a táblán a kombájnal,ne hogy elakadjon.
És most megint csak esik.
Sajnos a környéken 15-25q vág más is.
Gondok lesznek a szerződés teljesítésekkel....
Hi!
Mi tegnap levágtuk, 7 ha, 2 táblában, 27q/ha bruttó, 9-10 víz, de teljesen le volt már száradva (Alternaria+Duaporthe elvitte a leveleit)
Bács-megye
megint esik.....egy művészet lesz megmenteni a napraforgót....
Válasz #652. hozzászólásra
Megyek ha nem lehet dolgozni.
Válasz #650. hozzászólásra
Jövő csütörtökön lesz valami szakmai nap ott tegnap jött a levél,TE?
Válasz #649. hozzászólásra
Ma a szerelvény 12.5-13 t-val járt, pedig volt már rajta 15-16 is,de az idén nem lesz ilyen.
Válasz #646 hozzászólás
Oda bizony,de nem saját volt.
Ma le lett vágva 5 ha de siralmas nagyon, ennek a forgónak csak csomója volt de súlya semmi 20q/ha 15 vízzel.A pótkocsimra rá szokott menni 55-60 mázsa ma csurig megrakva 40mázsa volt![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Válasz #647. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
nagyon vicces
hektáronként volt és itt előttünk olyan 20 hektár volt nekik 2 táblába
Válasz #645. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
és azt nem mondta , hogy mekkora területröl????
Válasz #614. hozzászólásra
Hova vitted,rónához,sóshalom?
ma jött egyik kft s ismerős dicsekedni előttünk vágtak egy darab napra földet 36 mázsa lett nekik teljesen beérve és még az esőt is megúszták ! Neoma volt de azt mondta van ennél jobb földje is !
tegnap 8 hektár forgót arattam, 27 mázsa az átlag , 10-es vízzel
Leszedtük tegnap, amit muszáj volt. Nem dicsekedhetek, de még mindig jobb, mitha a földön landolt volna. Délután szedtünk bérbe kezeletlent, az is hasonló. Mentünk későig, megszedtük a pótokat, most reggel viszik át a szárítóra. A szárítónak is problémás a vizes szemetes napra, mert dugul. A kombájn ürítése is lassú. Egyik szomszéd is tárolóba terítette ki, 1 hétig tologatja, aztán tervezi átvinni a szárítóra. Ő már márciusban elvetette, és már az esők előtt jó volt neki.
Válasz #622. hozzászólásra
NAS676Z
Válasz #638. hozzászólásra
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nem Bandyt kérdezed?
ővé mintha zsírabb lenne....
igaz ott gazhiány van sajnos.....
Válasz #638. hozzászólásra
mondom h. horizonstar
Válasz #637. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Akkor nem a tanya körül van!
Válasz #631. hozzászólásra
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
és ez pontosan milyen asztal is volt? merthogy a mi tarlónk a NAS után nem pont így néz ki! Pedig kellene...
Válasz #636. hozzászólásra
sztem nem adta jól
természetesen nem A CÉGé...
Jól adta?Szépen le van zúzva.
Válasz #625. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
rotadisc?
mer ez nem az csak natúr HS
Válasz #633. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
az marhajó hely lehet
márcsak azért gondolom mert oda evett a fene vlm. végett ami izgi lehetett..... hehehehehe
Válasz #632. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
én nyitragerencséren láttam utoljára ehhez hasonló földet
Jancsika vélemény?
Bács-Kiskunban vannak ilyen talajok!?
Válasz #629. hozzászólásra
megkeresem szépen kértél.....
de lesz benne cenzi.....
Válasz #627. hozzászólásra
Tedd fel,ha megtalálod
Válasz #614. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
nincs ilyen a tanyán mert.....
hol van ebből a GAZ???????
persze a tányérokat is hiányolom....
van képem valahol
tanyán ilyen vágja
kb fél méteres tarlót hagy
Válasz #623. hozzászólásra
Itt most van egy orrzúzós geringhoff,kiváncsi leszek mit produkál naprában.
Válasz #615. hozzászólásra
mikor repültél?