Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD393.39 FtCHF432.34 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #211. hozzászólásra
Minden tiszteletem azoké,akik a gyenge adottságok mellett is talpon tudtak és tudnak maradni.
-Nem segélyért kopogtatnak,ezt sajnos tolvajkormányunk nem értékeli!
Válasz #209. hozzászólásra
4-ért én sem megyek 100 km-ert de a szavaidból nekem az jött le hogy ti meg csináljátok a nagy területeket az 1-2 hektárokat meg bassza meg a gazdája .
aha...szóval én itt a környéken ez minden évben megtörténik.ilyenkor augusztusban...mindenévben kap a falú egy ilyen adagot.bvan itt egy magasabban fekvő rész,és azt szokták nyomatni és mi a mélyebben fekvők megkapjuk az adagot.szóval mostmár kezdik unni a gazdák,valamit kéne lépni...készítek holnap képet...
hello...Kérdeznék valamit...ha te a reglonnal kárt csinálnál a szomszédos kúltúrában,mit tennél?nem nagy kárt,borsó nagyság száraz pöttyök lesznek mondjuk a káposztán,és mindenen ami a közelben van.egy káposztán 10-15pöttyöt tudsz megszámolni...
Hát az attól függ... Nem emlékszem mennyi van össz neked meg az ismerőseidnek , illetve hogy mennyit kellene vágnunk ebből ? Mert ugye csak nagyobb területre éri meg elmennünk...
Válasz #196. hozzászólásra
Mostmár értem72 az már elbirja!! Igen a másik az hogy szerintem sokhelyen a kukorica és a napraforgó öszecsuszik volt már ijen máskor is! Hol napraf. vágtam hol kuk. és ez felváltva mikor mit vetek át és mi ért be..
Le van szerződve 72-ért. Saját szárító nincs,és a környékbeli szárítók napraforgóra nem szokták elindítani a szárítót.Itt szinte mindenki deszikkálni szokott.Meg ha bejön az esős idő,akkor szopás van.Október első hetében,meg már minden szárító a kukoricát fogadja.
felénk a skótoké most virágzik a többiek meg hamarosan deszikkálnak.Emezek tavasszal tárcsáztak eső előtt,csak nemannyi lett mint kellett volna.Olyan böszme hantos lett hogy a jd 17akárhányas nt nem rakta bele.Valamikor kukivirágzás előtt tudtak vetni.
A Sunspeed-nél szorulnak be a tányérok,ott nincs füles lánc.Nekem is van két Nas asztalom,nyolc éve azzal aratok,nem panaszkodok tényleg jó!A festésével vannak csak problémáim,hamar ledobja a festéket.Azért árban nincs nagy külömbség,ami Claas az biztos jó,azért gondoltam megpróbálnám a Sunspeedot.
Válasz #184. hozzászólásra
Ma látam egy WTS-t napraforgó adapterel a környékünkön Azt mondják hogy néhány napon belül elkezdik vágni a hibrid napraforgót!!
63 000 Ft/t nettó+12% kompenzáció!!!Ez bruttóba 70 560 Ft/t!!!Ez azért nem rossz, remélem ki is fizetik!Tavaly leszerződtünk 120 000 Ft/t-ra aztán a végére maradt 96 000 Ft/t-hozzáteszem volt szerződés, ilyenkor bezzeg nem jár a szájuk a ködbér miatt!Mindegy reménykedni kell!!!!
Válasz #177. hozzászólásra
Mostmár csak az a kérdés brutó vagy netó? Ha netó és ki is fizetik az most még egész jol hangzik!Az engem is érdekel csak mi a keleti oldal vagyunk.. Nem bánám ha valami csodaa folytán elkezdene kuszni felfele ha jol emlékszem anakidején sem voltak jelei a tiz ezer forintos árnak...
A NAS hibátlan adapter... Kb 2500ha után mondhatom ezt és nem szorulnak be a gubók... Talán lejjebb kéne járatni egy kicsit és ne csak a gubót szedje + egy kis sebességet adni neki . De ez csak tipp... Magyar gyártmányú gépünk még ilyen jó nem volt az biztos , bár a miénk az erősebb fém fogaskerekes változat.
Szerettem volna rendelni,de nem jutott.Néhány darabot gyárt évente a Claas,áprilisig kellett volna megrendelnem.Marad a Nas!Kollégám dícséri,zöld állományba sokkal jobb,viszon beszogulnak a tányérok a tálcák közé,akkor ki kell szállni.Majd talán a legközelebb jut nekem is!
3622 hozzászólás
Válasz #220. hozzászólásra
Na ezt a dolgot még van időnk a trakiban kigondolni hogy mi lesz jövőre, de az hogy kevesebbet fogok melózni meg rizikózni azt már eldöntöttem!!!!
Válasz #221. hozzászólásra
ok
Válasz #217. hozzászólásra
Na , az már valami! Majd megdumáljuk... Szerintem menni fog...
Válasz #219. hozzászólásra
Meg az a baj,hogy a fiatal gazda pályázatból maradunk talpon!!DE MI LESZ JÖVŐRE????????????
Válasz #218. hozzászólásra
Csak az a baj hogy lasan az ambició és a szorgalom kevés lesz..
Minden tiszteletem azoké,akik a gyenge adottságok mellett is talpon tudtak és tudnak maradni.
-Nem segélyért kopogtatnak,ezt sajnos tolvajkormányunk nem értékeli!
Kb 90ha van ,amit le kéne aratni.
miért nem vetsz bele inkább fénymagot? ha 1általán termeltetnek még
Válasz #214. hozzászólásra
Meg esővel!!!!!!!!!Május 28-ig nem esett semmi.Most adtam össze a feljegyzést,az IDÉN 123 mm.csapadék volt idáig.Ez nagyon kevés,bárhogy trágyázol.
Válasz #213. hozzászólásra
Nálunk a település átlag ak értéke 15 ak nagy durranást csak trágyával vagy mükakival lehet összehozni.
Válasz #212. hozzászólásra
Hát nem,az idén csak mínusz van idáig.De azért lesz 30 mázsás is,ez gyenge földbe volt.
Az elég karcsu, ebből nem sokat lehet kezdeni!!!!!!!
Ma vágtam a naprát,szikes 20Ak vékony termőrétegű földön,12 mázsa/ha 5,8-as vízzel.
4-ért én sem megyek 100 km-ert de a szavaidból nekem az jött le hogy ti meg csináljátok a nagy területeket az 1-2 hektárokat meg bassza meg a gazdája .
Válasz #204. hozzászólásra
Akkor te bevállalsz mondjuk 4 hektár aratást 100km -re is ? Mi nem... Ilyen szemetek vagyunk...
Válasz #207. hozzászólásra
aha...szóval én itt a környéken ez minden évben megtörténik.ilyenkor augusztusban...mindenévben kap a falú egy ilyen adagot.bvan itt egy magasabban fekvő rész,és azt szokták nyomatni és mi a mélyebben fekvők megkapjuk az adagot.szóval mostmár kezdik unni a gazdák,valamit kéne lépni...készítek holnap képet...
Válasz #206. hozzászólásra
Próbálnék mielőbb a gazdával megegyezni peren kívül,mert különben nagy szívás lesz.
Válasz #192. hozzászólásra
hello...Kérdeznék valamit...ha te a reglonnal kárt csinálnál a szomszédos kúltúrában,mit tennél?nem nagy kárt,borsó nagyság száraz pöttyök lesznek mondjuk a káposztán,és mindenen ami a közelben van.egy káposztán 10-15pöttyöt tudsz megszámolni...
Válasz #202. hozzászólásra
Ha van egy megbízható váltóember,én is elmegyek.
Válasz #203. hozzászólásra
Már bocs de felénk az a szokás aki viszi a nagyot az vigye kicsit is ne válogasson .
Válasz #202. hozzászólásra
Hát az attól függ... Nem emlékszem mennyi van össz neked meg az ismerőseidnek , illetve hogy mennyit kellene vágnunk ebből ? Mert ugye csak nagyobb területre éri meg elmennünk...
Válasz #201. hozzászólásra
Jöttök? Alakulgat,még egy hónap kb.
Lac* ? Nem emlékszem... Akkor most kellene mennünk felétek? Hogy áll a Napra , milyennek nézed?
Válasz #199. hozzászólásra
Felénk is elkezték a hibrid napraforgót!! A WTS kap is rendesen mert még nagyon nyers..
Válasz #198. hozzászólásra
A haverék vágtag a tápioságban tegnap 27mázsa/ ha.
Vágják már valamerre a szotyit?
Válasz #196. hozzászólásra
Mostmár értem72 az már elbirja!! Igen a másik az hogy szerintem sokhelyen a kukorica és a napraforgó öszecsuszik volt már ijen máskor is! Hol napraf. vágtam hol kuk. és ez felváltva mikor mit vetek át és mi ért be..
Válasz #195. hozzászólásra
Le van szerződve 72-ért. Saját szárító nincs,és a környékbeli szárítók napraforgóra nem szokták elindítani a szárítót.Itt szinte mindenki deszikkálni szokott.Meg ha bejön az esős idő,akkor szopás van.Október első hetében,meg már minden szárító a kukoricát fogadja.
Válasz #194. hozzászólásra
Ezt értem de mijen elképzelésböl fujtok?? Gyenge az ár és korán is van még?
Tegnap 32-est mértem. Jövő héten reglonozzuk(ha ideér a helikopter).
Válasz #192. hozzászólásra
Az nem semi anyira elöre van??Nálunk a hibridet fogják vágni de inkáb ugy mondanám hogy kinozni a WTS-t mert még zöldes..
Válasz #189. hozzászólásra
Kedden fogom reglonozni.
Válasz #190. hozzászólásra
Az nem baj!Minek jötek ide!Én se megyek hozájuk dudát fujni..
felénk a skótoké most virágzik a többiek meg hamarosan deszikkálnak.Emezek tavasszal tárcsáztak eső előtt,csak nemannyi lett mint kellett volna.Olyan böszme hantos lett hogy a jd 17akárhányas nt nem rakta bele.Valamikor kukivirágzás előtt tudtak vetni.
Ki mikor tudja kezdeni a napi aratást????????
Akkor a zúzással mi van?
Senki?
Lekapni minél hamarabb, aztán majd az mtz legyalázza?
Válasz #186. hozzászólásra
Vágom...:) Nekünk is Lexi van...
Válasz #180. hozzászólásra
A Sunspeed-nél szorulnak be a tányérok,ott nincs füles lánc.Nekem is van két Nas asztalom,nyolc éve azzal aratok,nem panaszkodok tényleg jó!A festésével vannak csak problémáim,hamar ledobja a festéket.Azért árban nincs nagy külömbség,ami Claas az biztos jó,azért gondoltam megpróbálnám a Sunspeedot.
Válasz #184. hozzászólásra
Ma látam egy WTS-t napraforgó adapterel a környékünkön Azt mondják hogy néhány napon belül elkezdik vágni a hibrid napraforgót!!
Válasz #182. hozzászólásra
Kinél szerződtétek?
Válasz #182. hozzászólásra
Ezt én is rögtön aláirnám!!Vagy ök már tudnak valamit??!!
63 000 Ft/t nettó+12% kompenzáció!!!Ez bruttóba 70 560 Ft/t!!!Ez azért nem rossz, remélem ki is fizetik!Tavaly leszerződtünk 120 000 Ft/t-ra aztán a végére maradt 96 000 Ft/t-hozzáteszem volt szerződés, ilyenkor bezzeg nem jár a szájuk a ködbér miatt!Mindegy reménykedni kell!!!!
Mostmár csak az a kérdés brutó vagy netó? Ha netó és ki is fizetik az most még egész jol hangzik!Az engem is érdekel csak mi a keleti oldal vagyunk.. Nem bánám ha valami csodaa folytán elkezdene kuszni felfele ha jol emlékszem anakidején sem voltak jelei a tiz ezer forintos árnak...
Válasz #174. hozzászólásra
A NAS hibátlan adapter... Kb 2500ha után mondhatom ezt és nem szorulnak be a gubók... Talán lejjebb kéne járatni egy kicsit és ne csak a gubót szedje + egy kis sebességet adni neki . De ez csak tipp... Magyar gyártmányú gépünk még ilyen jó nem volt az biztos , bár a miénk az erősebb fém fogaskerekes változat.
Tolna megye (Attala-Szentiván)
hol?
Most szerződtünk: 63 000 Ft/t
mi kombájnolás után megyünk RZ zúzókkal és széjjel pirítunk mindent a napraforgó táblákon.
Zúzással vágás?
Hmm???
Válasz #173. hozzászólásra
Szerettem volna rendelni,de nem jutott.Néhány darabot gyárt évente a Claas,áprilisig kellett volna megrendelnem.Marad a Nas!Kollégám dícséri,zöld állományba sokkal jobb,viszon beszogulnak a tányérok a tálcák közé,akkor ki kell szállni.Majd talán a legközelebb jut nekem is!