Hirdetés
Fórum
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
- Hagyományos, paraszti ismeretek. új
Cikkajánló
Hirdetés
690 hozzászólás
Válasz #38. hozzászólásra
oké,ma hivlak is!
Válasz #38. hozzászólásra
Most reggel rosszul esne ha csörögnék?Asztalt nem akarok venni, csak az enyémet átalakítani.Egyszer majd egy orrzúzós kukorica asztal, s akkor már nem kell láncot le fel.
Válasz #37. hozzászólásra
hívj fel a 0630-415-1482-es számon lesz kép is ha kell de van eladó adapterem jó árban akár .
A betétről Valaki egy fotót feltehetne, FKA adapter.
valaki tud eladó nas 676-os asztalt claas kombájnra lenne.
van ilyen is
nekünk a cégnél egy nas 676 os asztal van 2010 be nemis volt felrakva mert napra helyett szója lett vetve
Válasz #31. hozzászólásra
Dolgoztam mindkettővel és a kukorica asztal mellet maradtam inkább mert a 14-esnek nem bírta az asztala . Eltört egy két penge de a legnagyobb baj az volt hogy a legények nem bírták a kiképzést és és szakadoztak ki az a 31-32 Ha amit akkor vágtam 5 darabban volt és 6 legény szakadt ki .
Nagy hátránya hogy mivel 23-24 centi széles egy tálca így két tálca köz is jut minden sorközbe így ha gazos a terület nagyon sok gazt levág az asztal de pont ebből adódik a nagy előnye is a tálcáknak mivel így szinte sorfüggetlen az asztalod .
Van valaki aki Somogy környéken tálcákkal arat? Szeretnék megnézni egyet- lebontva is-.
Napraforgó motolla,tálca vs kukoricaadapter.
1. hozzászólás, Frici77 küldte be 2011-01-17. Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni a két megoldással kapcsolatban.
Melyik az előnyösebb megoldás?
Válaszokat előre is köszönöm.
Ha valakit érdekelne,van eladó egy garnitúra tálca E516 kombájnra!Szolnok megye.
Infót szeretnék kérni oros napra asztalról! Van-e valakinek ilyen vagy látott-e már valaki ilyet dolgozni.A munkájára lennék kiváncsi,veszteség, megbízhatóság.
Válasz #27. hozzászólásra
Felénk mondjuk a régebbi, szárzúzó nélküli adaptereket már csak napraforgóra használták, így nem kellett őket visszaalakítani. Mondjuk míg még csak azok az adaptertek voltak, akkor vissza kellett szerelni.
Válasz #26. hozzászólásra
Ismerős a technika,de nekem nem vált be.Nagyon kínos a felhegesztés,és mégkínosabb a leflexelés.
Válasz #24. hozzászólásra
Ez az a cikk:
Válasz #1. hozzászólásra
Nekem a kukorica adapterhez van átszerelő,már 5 éve használom.Nagyon praktikus,és jó megoldás,csak ajánlani tudom.Az átszerelés kb.2 óra,a törőhengert én nem szedem le,mivel a tapasztalatom az,hogy mielőtt lerántaná a fejet,addig elvágja a kés.Ez még előny is,mert így kissebb szárral vágja.
Válasz #1. hozzászólásra
A motollát nem kell levenni, elég minden második csövet kivenni a motollából, a rugók helyett (elé)meg lemezt és gumit szerelnek fel. Ezt nálunk Claas Mega 208-on (5,1m asztal) és Lexion 440-en használják (6m)
A kukoricadaptert házilag is át lehet alakítani, egyébként ez is magyar találmány, valahol egy régi cikk is volt róla, majd ha megtalálom beszúrom.
A következőket kell megcsinálni.
-törőhengereket kiszerelni
-a törőlécre a felső csatlakozásnál zárólemez, majd elé egy kaszapenge felhegesztése
-a behordólánc minden második fülére egy-egy kaszapenge felhegesztése
-megmagasítani az a adaptert oldalt és hátul.
Sok helyen ma is így aratják a napraforgót, egyedül a nagyon magas (3m) napraforgónál nem működik, mert kibukik az asztalból, de azt az átalakított gabonasztallal sem lehet aratni, csak a NAS adapterrel.
Válasz #22. hozzászólásra
Nem burkolom le felesleges!
Képet csak leszerelt állapotról tudok mert a raktárba vannak a tálcák!
Válasz #19. hozzászólásra Kérdésem még, hogy a motolla ujjakat leburkoltad-e és ha igen mi a jó megoldás?
Válasz #19. hozzászólásra Valahogy igy képzelném én is Esetleg ha tudnál néhány képet csinálni mégjobb lenne. e-mail cimem lejjebb megadtam
Válasz #18. hozzászólásra Persze megnéztem köszi a gyorsaságod Ha még csinálsz néhány képet megköszönöm. Főleg a felfogatás része érdekelne. A vétel nyilván árfüggő. Kérdezd meg hogy gondolják
Válasz #16. hozzászólásra
Egyszerű a felfogatás a széles tálcák nekem három helyen vannak felül a kasza új csavarhoz rőgzítve.
Alul pedig egy 60x60 as szögvas van rögzítve kb 8 darab kasza sín csvarhoz.
A tálca kb 3/4-töl vissza van támasztva ehhez a szögvashoz kettő 1x1-es négyszög vassal.
És van két magasított rendválasztóm az oldalakat pedig 5 mm-es gumi lappal zárom le!
Kisssteve,
Megnézted a képeket?haveromék cucca esetleg nem érdekel?Mert ha igen akkor csinálhatok róla képeket,mert le van már szerelve.
Válasz #16. hozzászólásra
mi is Domival korábban tárcával vágtunk
Én is a tálcát tartanám jobbnak. A kuk asztal átszerelő szettről azt hallottam,hogy elág macarás a beszerelése , és utána nemsokára vissza is kell szerelni a kuk miatt. Ha nem tudok tálcát venni csinálnunk kell. Felénk nem nagyon van. Jó lenne egy kép a tálca alsó felfogatási megoldásáról
Válasz #12. hozzászólásra
gyakba nem is tudod rosszul csinálni uu mint gabonánál ne seperjen ne toljon támasszon!!!!!!!!!!
Válasz #12. hozzászólásra
mottolla ford mindig amenet seb arányos 1.5 x
Válasz #1. hozzászólásra
inkább tárcába gondolkodj mint kuki asztalban mert ott nagyon nagy aveszteség , nem beszélve ha az állomány is beteg volt
Válasz #8. hozzászólásra Kb a gabona aratás motolla fordulatához képest mennyivel lassabb a motolla fordulat?
Én is úgy látnám logikusnak,hogy ha csak pl. 6 sornak megfelelő gaz megy az asztalba úgy tisztább az aratás. árpedig az idén gazos lesz a napraforgó mert nem volt eső és semmit sem ért a gyomirtás.
Válasz #9. hozzászólásra
széles tárca használatakor dudvás területen sorokszámátol függöen 4-6 kaszaujnyi dudva megy az asztalba keskeny tárca eseten ahány tárcaköz x kaszaujnyi dudva tisztaság szempontjábol nem mind1
Válasz #4. hozzászólásra
Nekem momentán semmi bajom a 4 sorossal de a gabona asztallal nem bírtam levágni ha nagyon gazos a terület .
A Claasnak sokkal jobb az asztala az bírja a naprát .
Én úgy vagyok ha tálcás napra szett akkor inkább keskeny tálcák .
Válasz #7. hozzászólásra
A hézag egy kasza új köz az enyém 7 soros és nem tekeri fel ha jól állítod be a magasságot!
Válasz #4. hozzászólásra A tálcákat még csak ezután akarom megcsinálni de én is szélesaket gondoltam, úgy,hogy 6 soros legyen. A tieden mekkora a hézag a tálcák között? A gabonás motollád ha nincs leburkolva nem tekeri fel közé a naprát?
Válasz #5. hozzászólásra Köszi Küld a képeket. Itt a cím: kisstanya@citromail.hu
Kisssteve!
Haveromék tavaly vettek a 208-as megájukhoz egy napraforgó toldatot!Eredeti Claas-ot,németből hozták,kb 50hektárt vágtak vele,de az idén nem veetettek az árak miatt,meg a repce miatt mert kb utána 3évig min nem lehet vetni repcét,vannak fényképeim is napraforgó aratásról,ha érdekel irj egy email címet!
Haveromék lehet,hogy ezt az 5.1-es toldatot el is adják,majd megkérdezem.
üdv:Devyd
Hali!
Én régen az 514-el is tálcással vágtam 6 sort és nagy előnyöm volt a 4 soros adapterekkel szemben.
Szépen vitte és ha gazos volt a napra sem volt gond,az adapternél állandóan lefogta a láncot és átugrált a lánc.
Most a JD-vel is tálcással vágom annyi lett módosítva,hogy szélesek a tálcák mint a NAS adapter tálcái.És még annyit mondanék,hogy a motolla minden kép kell nekem a gabona motolla van és teljesen visszavariálom!
Nekem egy Mega 208-asom van és annak van egy 5.1-es gabona asztala. Erre nincs tapasztalat?
Válasz #1. hozzászólásra
Én dolgoztam mind két megoldással . Nekem egy MDW 514-esem van és az én meglátásom hogy az mdw-k és Fortschrittok gabona asztala nem igazán jó naprára mert a bedobó ujjak (legények) nembírják a kiképzést és kiszakadnak . Egyik 512-esbe aminek 3,6-os azstala volt nálunk beletteték az szk konzol csigáját és azzal nem volt semmi évekig vágták vele a naprát . A motollát meg kikell cserélni egy 3 ágú napra motollára . Amúgy jól és kevés veszteséggel lehet így dolgozni . Nekem nem jött be a legények miatt ezért eladtam és vettem a kukorica adapterhez átszerelő készletet . Átszerelése addig tart míg az egyik törőlécet leszeded és felteszed helyette a forgókést . Az eredeti füleslánc hajtja meg . Elméletileg lekell venni az egyik trőhengert is de vannak akik szerint nem kell . Annyi biztos hogy érdemes az asztalt az eredetin felül még vagy 50-70 cm-es magasíróval ellátni . Énnekem a kukorica adapteres megoldás jött be .
Kérdésem a következő: Nem akarnék külön napraforgó asztalt venni,lehet-e gabona asztallal úgy napraforgót vágni,hogy a tálcákat felteszem de a motollát nem használom /leveszem/. Esetleg a kukorica asztalhoz kapható átszerelő szett is szóba jöhetne, kérdés mennyire macerás az átalakítás. Akinek van véleménye, de főleg tapasztalata a két témához várom a hozzászólásokat.