Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Napraforgó ára új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
Cikkajánló
Hirdetés
690 hozzászólás
Válasz barazdabetyar. #585. hozzászólásáraApósnak van 6 soros, buta megoldás, hogy minden sort azonos irányba dönt, így kellet rá magasítást fabrikálni, nem is kicsit!
Válasz picus #586. hozzászólásáraEsetleg ha találsz PSZP-t, azt is bevállalhatod! Alkatrészei a füleslánc, állókés, forgókés, hajtóműbe kúp-tányérkerék mint a NAS-é, csak nem rázótálcás, hanem szállítószalagos. Annyi, hogy az orra nem felhajtható, de mivel az enyém meg a cimboráé is 8 soros, úgyis kocsin hozzuk-visszük.
Válasz picus #586. hozzászólásáraMagyar egyszerű mint a faék nem rossz értelemben. Könnyű javítani biztos az alkatrész utánpótlás. Legelterjettebb típus. Jól dolgozik. Szezon elején ki van javítva becsületesen akkor végig is dolgozza azt.
Válasz barazdabetyar. #585. hozzászólásáraKoszonom de nem ujonan szeretnem vasarolni:(
Válasz RkTomi #584. hozzászólásáraMiert NAS-t?? Konkretabb okot??
Válasz picus #583. hozzászólásáraBoto sun.
Válasz picus #583. hozzászólásáraNAS.
Sziasztok,szeretnek vasarolni egy napraforgo adaptert es kivancsi lennek a velemenyekre,hogy nas-t vagy oros sunt vasarolyak inkabb?? Koszonom a segitseget ha valaki tud ebben segiteni
A gyakorlati véleményre lennék kiváncsi, hogy Oros napraforgó betéttel vágtam eddig is a anapraforgót, de 6011 hátsó zúzós asztallal. Most lecseréltem HSA asztalra, itt is ajánlott leszerelni a lehúzó hengert, illetve a szárzúzót ki szoktátok-e kapcsolni?
Válasz csoppika #552. hozzászólásáraNálam pengés henger fronton, hátul grubber szárnyas késekkel. Egy menetben tarlóhántás is, és nem veri szét a traktort. Zöld szárnál is működik, mivel pár éve nem deszikkálok, csak az van. Talán egyedüli hibája, hogy vetéssel egy irányba kell menni, nem lehet szögben húzni.
Válasz Mf-es? #579. hozzászólásáraA kérdés az,mennyit szán az eszközre!
Válasz Doszpodm #578. hozzászólásáraBotosunt vegyél.
Sziasztok! Gondolkozunk zúzós Napraforgó Asztalban. Oros-t nézegetem. Esetleg valaki használja? mi a tapasztalat? Köszönöm!
Válasz lac* #575. hozzászólásáraKöszönöm!
Digitális kalapszedők...
Válasz kemal #570. hozzászólásáraEz ilyen, nincs ezzel semmi baj. Gyárilag egy gumilemez van ott, azon csúszik ferdén az anyag
Válasz Juhász Antal #573. hozzászólásáraHátul 10 elöl 15
Válasz RkTomi #572. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz Juhász Antal #571. hozzászólásáraRégebbi a gépkönyv ott a dominátoroknál z=10 750-es fordulat, szerintem jó lehet mert márkáknál nem szokott változni.
Üdv mindenkinek.
Érdeklődni szeretnék hogy claas mega 208+NAS676 összeállításnál milyen fogszámú lánckerék párt kell használni az asztalon?
Érdeklődni szeretnék hogy az baj-e az hogy a Nas asztal fenéklemeze kb 5 cm-rel feljebb van mint mint a ferdefelhordó fenéklemeze?(tehát van benne egy lépcső) és elvileg a kombájnhoz való kapcsolókeret van hozzá.
Válasz Tomka Pál(tompika100) #568. hozzászólására
Köszönjük, de itt tapasztalatot megosztani, segíteni, kérdezni és nem reklámozni kell. Ok?
Sziasztok!
OROS SUN + CHOP-al kapcsolatban van valakinek tapasztalata ? Első sorban megbízhatóságra gondolok. De az is érdekelne, hogy hogyan dolgozik a szárzúzó rajta.
Előre is köszönöm.
Válasz später77 #562. hozzászólásáraÉs az miért nem jó,gyenge vagy mi?
Válasz später77 #562. hozzászólásáraMi 16-ban vettük a NAS-t ,Balla adta a legjobbat meg közel is volt , na nagy különbségek nem voltak amúgy. Tavaly Oros HSA-t vettünk akkor meg a Kite
Válasz csferri #561. hozzászólásáraBocsi, az lemaradt: nem lesz akció. De hétfőn lesz bent az ügyvezető, mondták, hogy akkor beszéljünk újra.
Gondoltam, hogy ezért küldtek ilyen árajánlatot, de akkor is, csak nevetni tudtam rajta.
Botos fix zúzó nélküli fillérre megegyezik az ugyanilyen NAS-sal, csukhatóban viszont 700 ezerrel olcsóbb. Más márkát nem nézem, holnap még megkérdezem Agroballát, de gyanítom, ugyanaz az ár lesz érvényes, mint a KITÉ-nél. 4 millió alatt talán már csak az Oros Sun játszik.
Válasz später77 #560. hozzászólásáraIgazából én arra értettem az érdeklődést hogy esetleg megmondanák e hogy lesz-e gyári akciójuk szezon előtt. Régebben én is érdeklődtem a gyárban és lényegesen többet mondtak akkor is mint a kereskedő, igazából kifejtették hogy azért több mert nem akarnak egyesével kiszolgálni, nekik az a jó ha a kereskedő berendel x db.-ot így jobban tud a gyár folyamatosan működni.
Válasz csferri #558. hozzászólásáraÍgy tettem. De előrébb nem lettem. 5,1 a fix 6 soros adapter a gyártónál. Nem tudom, hogy megpróbáljak-e ebből lealkudni egy szolid 20%-ot, akkor lenne annyi, mint a kereskedőknél.
Válasz später77 #557. hozzászólásáraNyugodtan vehetsz Botos-t.
Majd egyszer valaki elmeséli a Botos/NAS történetét. Én már hallottam elég “közelről”.....viszont túl nyilvánosak az adataim........
Válasz später77 #557. hozzászólásáraNem tudom, csak annyit hogy tavaly már olcsóbb volt. Hívd föl a gyártót.
Válasz csferri #556. hozzászólásáraAzt nem tudod, hogy mennyivel szezon előtt volt ez? KITE szerint nincs/nem lesz akció.
Válasz später77 #555. hozzászólásáraNem ,de mióta lett konkurencia tavaly már ők is akcióztak szezon előtt
Sziasztok!
Optigépnél (vagy valamelyik forgalmazónál) szokott lenni NAS adapterre szezon előtti akció?
Nálam nem bánják a gazdák, hogy NAS Z vel vágom a forgójukat. Tény, hogy egy nagy tárcsának mindegy, hogy le van előtte zúzva, vagy nem. A szállítók, a kombájnk, talajmunka gépeit kíméli. A guminak viszont kampec lesz, ha 3. szezonra nem építek fel valami taposót. Első évben nem túl drasztikus volt a gumikár, idén már négyzetcentis darabokban omlik széjjel a kapaszkodóköröm. (bár nem tudom megállapítani, a kukorica vagy a napra bántja jobban) Nem egyszerű olyan taposót kreálni, egyikre sem, ami után ne dugulna a szár.
Válasz bobo77 #548. hozzászólásáraKombájnoson múlik,mekkorát hagy.5 centisre le lehet vele vágni.
Válasz medikus #551. hozzászólásáraZöld szárat is???
Válasz csoppika #550. hozzászólásáraNem is szoktuk!Nagy tárcsa!
Válasz bobo77 #548. hozzászólásáraNem is fogom szártépőzni a tarlót...
Válasz bobo77 #548. hozzászólásáraAAAz biztos!
Válasz Mf-es? #546. hozzászólásáraSzerintem a lehető legrosszabb a kb 10-15cm-es napra tarló amit hagy a szárzúzós adapter...
Válasz bandigh #544. hozzászólásáraAmi 2017-után gyártott adapter ha 30cm-től nagyobbra vágja a szárakat akkor odadom ingyen.A zúzó tartó villákat összekötő zártszelvény menet közben enyhén megdönti-támasztja a szárakat a szebb zúzás érdekében.A zúzókések mögé szándékosan nem raktunk sem láncot sem gumi lemezt,hanem 3mm-es acél lemezt ami a kés szintje alá lóg 5cm-el s a vízszintesen elvágott szárat kissé meg is dönti.Minimális utána a gumik károsodása.Tarló magasság a talpakon lévő hosszanti lyukakon keresztül 10-15cm közt variálható.A zúzó szint magassága pedig hidraulikusan állítható a kombájnból.
Válasz GREVEN #541. hozzászólásáraEgyik márkát se védem,de az elmélete,mindnek egy .Függőleges tengelyű zúzó,mint az rz,vagy társai.
De nekem tökéletes,megérte a felárat.Itt a faluba 2 zúzós van,egy botos,meg egy nas.
A többieket nem irígylem,hogy küzdenek a szárral,nehogy kárt tegyenek a traktorba.Gyűrűshenger,előtte adapteren cső,stb.
Mind beteg munka,plusz idő,pénz.
Tessenek jobban megfigyelni a videót!!!
A SZOMSZÉDOS parcellában szintén napraforgó volt amit le vágtak valakik gabona asztallal s azok vannak elfeküdve egyben.Arra lett ráhúzva az adapterszállító kocsi.Szemléltetés képp jól kivehető hogy ami a kombájnok után van tarló és zúzalék abban nem sok mi kifogásolni való van!Videó közben is látszik oldalról hogy mekkorára zúzza össze a szárakat(10-15cm).
Azt szokták itt mondani, hogy nyugati géppel nem lehet rámenni a tarlóra mert a kóré mindent leszaggat. Na ezt a problémát megoldja teljesen. Ilyen elvű zúzástól nem tudom hogy lehet azt várni mint amikor a törőhenger áttolja a kések között a kukoricaszárat. A régi oros asztal se zúzta le jobban a szárat, attól hogy sima volt a tarló, a kukoricaszár még átlag 30-50 centis darabokban volt. Annyi a kérdés csak, hogy a föld fölött elvágott napraforgószár nem e cseszi el a kereket, különösen olyan kombájnnál ami nem pont a sorban megy? A kukoricához is kell a csonktaposó a késes asztalokhoz, ennél nincs ilyen baj?
Válasz GREVEN #541 hozzászólásá
Amint látszik,kb 2/3-a csak el van gáncsolva...
Válasz Mf-es? #538. hozzászólásáraNekem semmi,mert sima Nas van,de ez a zúzó nem sokat ér...
Válasz Dave #539. hozzászólásáraHát ezért a zuzáseredményért én se adnék pénzt, pláne amennyi a felára. Ezt egy darab akáckaro is produkálja amit huzok a kombájn után.
Nem tudom a NASnak milyen, de az hogy áll vagy fekszik a napraszára egyben az nem segitség a kövi munkafolyamatokban.