Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.74 FtCHF441.31 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz sanyi1965 #4493. hozzászólásáraÚgy akarom, hogy kb 2 hét múlva lenne vetve, addigra előjön minden ami akar. A magágyat vetés előtt csinálom, ami a gyomok egy részét kiszedi, de a lucerna tövek túlélik. Utána a zöldre egyből menne a Gardoprim és 3l glifó.
Sziasztok! Idénre lett feltörve egy öreg, kiritkult lucerna tábla. Még nincs kész a magágy és a hétvégi esők után erősen jönnek vissza a gyomok+lucerna. Gardoprim lenne az alap gyomirtás (4 l), az vajon elég lesz neki vagy kéne bele egy kis glifozát is? Ha igen akkor mennyi? (Amúgy expresses lesz a mag)
Válasz Pista1234 #4489. hozzászólásáraA Listego Plus megegyezik a Pulsar Plusal. Ennek a literenkénti hatóanyag tartalma kisebb mert a jobb hatékonyság elérésére gyárilag van benne több féle (azt hiszem 3) adjuváns. Így javult a hatékonysága főleg libatop és parlagfű ellen is. És ezért is csak CLP hibridekben lehet használni,
A Listego Pro már syngenta gyártmány, magasabb literenkénti hatóanyag tartalommal (ezért alacsonyabb a dózis) és hogy közelítsék a plusszos termék hatékonyságát adnak mellé egy nedvesítő szert. Ez is csak CLP naprára mehet. Érdekes hogy a nedvesítő az eucarol plus méhekre mérsékelten kockázatos, ez azt jelenti hogy ha virágzó gyom vagy virágzó kultúra van a kezelt táblában vagy mellette akkor méhkímélő technológiát kell alkalmazni.
Az új Listego Pro és Listego Plus között lényegében van valami különbség? Látom a hatóanyag tartalma nagyobb mint a Plusnak, de az ajánlott dózis is fele.
Válasz kis Zombi #4485. hozzászólásáraÁltalában igen, de sokszor az a helyzet, hogy ősszel már az esőktől nem lehet rámenni tárcsával mert ragad, jan-februári tárcsázás után meg a fűfélék gyökerei egyben maradnak 1-2 maréknyi rögökben, amik tavaszra újra élednek.
Válasz VMisi #4483. hozzászólásáraÉn tavasszal a lazitózottba simán elvettem,majd fél adag totál,mert nem volt több,ez csak 3 ha volt és próba,mert nagyon nyers volt..
Válasz VMisi #4483. hozzászólásáraFagyon tárcsázás nem üti ki a gazt ? A permetező nyomvonalán simítsd el a pályát nehogy összeszaggasd a keretet a döcögősön.
Válasz VMisi #4483. hozzászólásáraGyümölcsösben valamikor csináltam olyat, hogy november elején, közepén lehúztam glifozáttal a facsíkot, tavaszra lehasalt a gyom. Elég lassan hatott a glifozát, pedig 5-6 l/ha dózissal fújtam. Idén tavasszal márius elején lefújtam a lazítózott, Gruberozott területeket az árvakelés miatt. Ha novemberben még jó idő lesz, és kijön az árvakelés, lehet célszerű még ősszel lefújni, mert ha hideg a tavasz nagyon lassan dolgozik a glifó.
A napraforgó elé lazított területre, a lazítás után kb. november elején érdemes lehet valamilyen őszi gyomirtót fújni? Csinált már valaki ilyet?
Mindig kizöldül még ősz végén, majd télen fagyon tárcsázás. Tavasszal meg egyből zöldül, így sokszor kétszer kell rámenni kombinátorral.
Válasz Bigyófelügyelő #4469. hozzászólásáraSzerintem simán előfordulhat rezisztencia kialakulás. Pl nem megfelelő stádiumba kezelik a parlagfű túléli és már olyan magot nevel,szór szét kilométerekre is akár,amit következő évben pl szomszédos táblában nem visz az express.
Válasz zsoltrs #4474. hozzászólásáraHogy állnak mekkorák?
Az átfedéseknél nem hozozz virágot tavaly. Egy vetőkocsiba van Le113. A többi Virgo. 2 hete fújtam 60gr-al.Még tegnap nem vált el a különbség.Osztottad?
Válasz Matyi50 #4466. hozzászólásáraHogyan lehet egy parlagfű toleráns egy napraforgó gyomírtóra? Monokultúrában nem termeszthető a napraforgó, tehát 1-2-3 év kimarad.. Mivel magról kelő gyomról beszélünk, valamint kerül közben oda kukorica, kalászos vagy bármilyen más kultúra is,nem tudom hogyan alakulhatna a szer tolerancia..
Válasz A.I. #4455. hozzászólásáraMindenhol vannak ilyenek
Nekem most tavasszal ültetett akácot fújta le A MÁSODIK SZOMSZÉD.
Köztünk van a szomszédomnak szintén tavaszi akác. Kb 70 MÉTER SZÉLES!!!
Annak gatya persze, de az enyim is fehéredik napról napra.
Mekkora szél lehetett ha ennyit át fújt.
70 méter, meg az enyim kb 30.
Ja és persze Ő is tagad mindent
Azt nem bírom megérteni miért nem bírnak sokan beruházni egy garnitúra légbeszívásos fúvókàra. Lengyelt kapni màr 500 Ft-ért, és 6 vagy 8 m/s szélsebességig jó. Több száz hektáros "gazdának" kopott 04-es lapossugaras fúvókával van szerelve a gép, màsiknak 03-as, 04-es vegyesen, agyam majd el dobtam.
Persze lehet lapossugaras fúvókával is gyomirtózni, csak ahhoz teljes szélcsend kel, hogy biztonságos legyen.
Válasz Celtises #4454. hozzászólásáraAkkor én nem szólok semmit,mert csak egy-egy sor ment a levesbe két oldalt a kukoricás szomszédoknál. .Saját is van egymás mellett,ott érdekes módon élve maradt a napraforgó.
Szintén. 1 hete Pantera.Előtte 4 nappal express Nálam nem lehetett kukorica gyomírtó, mert előtte kalász védelmet csináltam. 1 hete semmi sem látszott. Szomszéd 2 hete gyomírtott.
Kukorica felől 6 sor ligetesen.
Sziasztok!
Clp napraforgoban konkrétan Bacardi, a csicsóka ellen tudok védekezni valamivel.
Foltokban van benne kb 50 centis a csicsóka.
Viballat esetleg megprobalhatom, pulsar pluszt már kapott bőven.
Válasz kukaccsosz #4445. hozzászólásáraSzia!
A szomszédom felől így néz ki a napraforgómtól 2-6 sor. Olyan, mintha vegyszerátsodródás lenne. De a szomszédomék esküdöznek, hogy nem permeteztek. De akkor miért csak tőle az a 2-6 sor durh végig a határszélen?
Te milyen véleménnyel vagy?
Mitől nézhet így ki a napraforgó?
Válasz kukaccsosz #4445. hozzászólásáraÉn is arra tippelek, hogy a sima vagy a nem pluszos naprát fujtak le... Pedig öles betűkkel rajta van a zsákon, hogy milyen...
Meg ugye kérdés, a növényorvos hol volt, mikor ezt felírta?
5095 hozzászólás
Válasz Selvin #4494. hozzászólásáraA lucerna kemény ellenfél tud lenni, nem lesz egyszerű menet.
Válasz sanyi1965 #4493. hozzászólásáraÚgy akarom, hogy kb 2 hét múlva lenne vetve, addigra előjön minden ami akar. A magágyat vetés előtt csinálom, ami a gyomok egy részét kiszedi, de a lucerna tövek túlélik. Utána a zöldre egyből menne a Gardoprim és 3l glifó.
Válasz Selvin #4491. hozzászólásáraVetés után totálozd inkább,tartamhatás nincs/inkább húzd el a vetésidejét/, de naprában ne hagyj lucernát.
Válasz Selvin #4491. hozzászólásáraNem lesz jó lucernát nem tudod kiszedni naprában
Sziasztok! Idénre lett feltörve egy öreg, kiritkult lucerna tábla. Még nincs kész a magágy és a hétvégi esők után erősen jönnek vissza a gyomok+lucerna. Gardoprim lenne az alap gyomirtás (4 l), az vajon elég lesz neki vagy kéne bele egy kis glifozát is? Ha igen akkor mennyi? (Amúgy expresses lesz a mag)
Válasz Pista1234 #4489. hozzászólásáraA Listego Plus megegyezik a Pulsar Plusal. Ennek a literenkénti hatóanyag tartalma kisebb mert a jobb hatékonyság elérésére gyárilag van benne több féle (azt hiszem 3) adjuváns. Így javult a hatékonysága főleg libatop és parlagfű ellen is. És ezért is csak CLP hibridekben lehet használni,
A Listego Pro már syngenta gyártmány, magasabb literenkénti hatóanyag tartalommal (ezért alacsonyabb a dózis) és hogy közelítsék a plusszos termék hatékonyságát adnak mellé egy nedvesítő szert. Ez is csak CLP naprára mehet. Érdekes hogy a nedvesítő az eucarol plus méhekre mérsékelten kockázatos, ez azt jelenti hogy ha virágzó gyom vagy virágzó kultúra van a kezelt táblában vagy mellette akkor méhkímélő technológiát kell alkalmazni.
sziasztok!
Az új Listego Pro és Listego Plus között lényegében van valami különbség? Látom a hatóanyag tartalma nagyobb mint a Plusnak, de az ajánlott dózis is fele.
Válasz jozef19 #4486. hozzászólásáraÉs mit láttál később a többihez képest? A többin milyen művelet volt?
Válasz kis Zombi #4485. hozzászólásáraÁltalában igen, de sokszor az a helyzet, hogy ősszel már az esőktől nem lehet rámenni tárcsával mert ragad, jan-februári tárcsázás után meg a fűfélék gyökerei egyben maradnak 1-2 maréknyi rögökben, amik tavaszra újra élednek.
Válasz VMisi #4483. hozzászólásáraÉn tavasszal a lazitózottba simán elvettem,majd fél adag totál,mert nem volt több,ez csak 3 ha volt és próba,mert nagyon nyers volt..
Válasz VMisi #4483. hozzászólásáraFagyon tárcsázás nem üti ki a gazt ? A permetező nyomvonalán simítsd el a pályát nehogy összeszaggasd a keretet a döcögősön.
Válasz VMisi #4483. hozzászólásáraGyümölcsösben valamikor csináltam olyat, hogy november elején, közepén lehúztam glifozáttal a facsíkot, tavaszra lehasalt a gyom. Elég lassan hatott a glifozát, pedig 5-6 l/ha dózissal fújtam. Idén tavasszal márius elején lefújtam a lazítózott, Gruberozott területeket az árvakelés miatt. Ha novemberben még jó idő lesz, és kijön az árvakelés, lehet célszerű még ősszel lefújni, mert ha hideg a tavasz nagyon lassan dolgozik a glifó.
A napraforgó elé lazított területre, a lazítás után kb. november elején érdemes lehet valamilyen őszi gyomirtót fújni? Csinált már valaki ilyet?
Mindig kizöldül még ősz végén, majd télen fagyon tárcsázás. Tavasszal meg egyből zöldül, így sokszor kétszer kell rámenni kombinátorral.
Napraforgó hétvégére gatya le.
Válasz kukaccsosz #4228. hozzászólásáraHy! Pulsar volt, nem Listego?
Válasz blink #4479. hozzászólásáraInkább késő délután,este!
Viballa kifújható ebben az időben? Hajnalban gondoltam. Nem nagy terület csak egy táblaszél
Válasz zsoltrs #4476. hozzászólásáraÁllítólag mondja, hogy nem jó,de leírva nem láttam még. Kíváncsi leszek. Szeretek kísérletezni, de már bánom. :)
Válasz Bigyófelügyelő #4469. hozzászólásáraSzerintem simán előfordulhat rezisztencia kialakulás. Pl nem megfelelő stádiumba kezelik a parlagfű túléli és már olyan magot nevel,szór szét kilométerekre is akár,amit következő évben pl szomszédos táblában nem visz az express.
Válasz Celtises #4475. hozzászólásáraOlyan 50-60 centisek, április 25-én vetve.
Május 22-én kapott teljes dózist.
Azt vettem ki, mintha a 113 jobban fejlődne, mint a 136.
Szemre szép az állomány, ahol nem járt a galamb és a kapa.
Már 3 éve 113-at vetek evorellevel.
Jó tudni hogy nem szereti
Robottal vegyszerezek, szóval majd a forgó körül nézem h lesz-e virág?
Pioneer mondja h csak a sima expressz jó rá?
Válasz zsoltrs #4474. hozzászólásáraHogy állnak mekkorák?
Az átfedéseknél nem hozozz virágot tavaly. Egy vetőkocsiba van Le113. A többi Virgo. 2 hete fújtam 60gr-al.Még tegnap nem vált el a különbség.Osztottad?
Válasz Celtises #4472. hozzászólásáraHali.
Én így gyomirtottam. Miért, nem lehet evorellevel?
P63le113, P64le136 mindkettőt evorellel csináltam.
Válasz GREVEN #4389. hozzászólásáraMelyik hidrideket fújtad Evorellel?
Idén van itt aki Le113-ast gyomírtott 60gr evorell express el? Tudom hogy nem lehet. Tapasztalatok érdekelnének.
Válasz Bigyófelügyelő #4469. hozzászólásáraAhol búza/napraforgó a “vetésforgó”.. Naprában az express feszt, búzában meg nem fújja mert csak aratásra jön fel, éés kész
Érdeklődnék agil 100 viszi a nádat és a cirkot ha igen milyen dózisban kel használni?
Válasz Matyi50 #4466. hozzászólásáraHogyan lehet egy parlagfű toleráns egy napraforgó gyomírtóra? Monokultúrában nem termeszthető a napraforgó, tehát 1-2-3 év kimarad.. Mivel magról kelő gyomról beszélünk, valamint kerül közben oda kukorica, kalászos vagy bármilyen más kultúra is,nem tudom hogyan alakulhatna a szer tolerancia..
Válasz B.laca #4460. hozzászólásáraKöszi az infót!
Holnap rárepülök estefelé!
Válasz kukaccsosz #4451. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz dnsv #4465. hozzászólásáraKöszi!
Express toleráns parlagfű is szerintem már létezik. Előbb utóbb nem lesz rá jó,csak a viballa :(
Válasz Matyi50 #4464. hozzászólására11-12ezer + áfa.
Mennyi jelenleg a viballa literje?
Igaz nem napraforgó, de gyomirtàssal kapcsolatban lehetne itt kèrdèsem?
Ahol a farszomszédnak kukorica van, ott nekem is elcsípték a naprát...
Válasz A.I. #4455. hozzászólásáraMindenhol vannak ilyenek
Nekem most tavasszal ültetett akácot fújta le A MÁSODIK SZOMSZÉD.
Köztünk van a szomszédomnak szintén tavaszi akác. Kb 70 MÉTER SZÉLES!!!
Annak gatya persze, de az enyim is fehéredik napról napra.
Mekkora szél lehetett ha ennyit át fújt.
70 méter, meg az enyim kb 30.
Ja és persze Ő is tagad mindent
Válasz A.I. #4452. hozzászólásáraFogja szépen a kendert is.
Válasz A.I. #4455. hozzászólásáraOFF
Azt nem bírom megérteni miért nem bírnak sokan beruházni egy garnitúra légbeszívásos fúvókàra. Lengyelt kapni màr 500 Ft-ért, és 6 vagy 8 m/s szélsebességig jó. Több száz hektáros "gazdának" kopott 04-es lapossugaras fúvókával van szerelve a gép, màsiknak 03-as, 04-es vegyesen, agyam majd el dobtam.
Persze lehet lapossugaras fúvókával is gyomirtózni, csak ahhoz teljes szélcsend kel, hogy biztonságos legyen.
Válasz kantipeti05 #4457. hozzászólásáraKíváncsi lennék, mit mond a fajtatulajdonos...
Válasz Nyomasek Bobo #4444. hozzászólásáraEuralis ES BELFIS CLP
Válasz Celtises #4454. hozzászólásáraAkkor én nem szólok semmit,mert csak egy-egy sor ment a levesbe két oldalt a kukoricás szomszédoknál. .Saját is van egymás mellett,ott érdekes módon élve maradt a napraforgó.
Válasz Celtises #4453. hozzászólásáraTudod miért ligetes, mert úgy sodorta a szél!
Úgy látom mindenhol vannak olyanok, akik tesznek a másik munkájára!
Szintén. 1 hete Pantera.Előtte 4 nappal express Nálam nem lehetett kukorica gyomírtó, mert előtte kalász védelmet csináltam. 1 hete semmi sem látszott. Szomszéd 2 hete gyomírtott.
Kukorica felől 6 sor ligetesen.
Viballa vajon kendert viszi-e?
Válasz Sk Laci #4449. hozzászólásáraEz hormon hatású gyomirtonak néz ki (2,4-D, Mcpa, dikamba stb.)
Sziasztok!
Clp napraforgoban konkrétan Bacardi, a csicsóka ellen tudok védekezni valamivel.
Foltokban van benne kb 50 centis a csicsóka.
Viballat esetleg megprobalhatom, pulsar pluszt már kapott bőven.
Válasz kukaccsosz #4445. hozzászólásáraSzia!
A szomszédom felől így néz ki a napraforgómtól 2-6 sor. Olyan, mintha vegyszerátsodródás lenne. De a szomszédomék esküdöznek, hogy nem permeteztek. De akkor miért csak tőle az a 2-6 sor durh végig a határszélen?
Te milyen véleménnyel vagy?
Mitől nézhet így ki a napraforgó?
Válasz Sk Laci #4447. hozzászólásáraEgy kis előzetes 2 nappal ezelőtről.
Árvíz 3 és fél napot volt rajta, és árvízmentes rész.
Válasz VMisi #4440. hozzászólásáraSzia!
Írtam a napraforgó termesztése témakörben. Holnap teszek be képeket.
Válasz kukaccsosz #4445. hozzászólásáraÉn is arra tippelek, hogy a sima vagy a nem pluszos naprát fujtak le... Pedig öles betűkkel rajta van a zsákon, hogy milyen...
Meg ugye kérdés, a növényorvos hol volt, mikor ezt felírta?