Sziasztok! milyen gyomírtót használtok napra alapkezelésére homokos talajon? a spektrumra rá is van írva hogy nem használható gyenge minőségű talajokon, de hozzáteszem, hogy meg is jártam vele, h besárgult a napra és nagyon visszafogta.
Válasz vlasztika #3864. hozzászólásáraFujjad lefelé. Nem a napraforgónak kell 4levelesnek lenni hanem a gyomoknak(Maximum). A forgó mindegy hány leveles.
Szeretném kérdezni,hogy lehet e használni az Express 50sx gyomirtót ha a le 25 napraforgóm 2 leveles állapotban van még csak vagy várjak meg a 4 levet?Gyomok nagy jönnek!
Válasz atisgyulai #3855. hozzászólásáraTavaly vetés után 4 nappal le glifozott táblát sokág fogta volt mellette ami nem kapott ég és föld külömbség volt sokáig Ez 3 liter/ha volt
11 napja vetett naprában, foltokban nagyon erősödik az aszat.
A napra csirában, még 3-4 centire van a talajfelszíntől.
A föld porhanyós, aprómorzsás, hengerezett.
Lehet baja egy most elvégzett totális kezeléstől?
Esetleg befojásolhatja még a várható újabb csapadék?
Clearfield-es napraforgóba elég csak a Dual Gold és ha majd kapálok egyet, vagy menjen mellé Listego is? Illetve vethetek-e őszi búzát a Listego-s kezelés után ha leszántom?
Válasz Mézga #3840. hozzászólásáraNem akarlak meggyőzni, csak leírtam a véleményem. Sajnos vannak dolgok, amikről elfelejtenek tájékoztatni minket, pedig illene.... Talán kukaccsősz hozzá tud tenni valamit a kérdéshez...
Válasz Mézga #3837. hozzászólásáraNem tudom mi a gondod vele, de napraforó esetében maradnék a leonál. Az a helyzet, hogy a szelektív egyszíkű írtokban gyárilag benne van az adjuváns, és ezek így tudnak sajnos csúnya munkát csinálni. Ha jól tudom a leoban nincs benne, ezért kiméletesebb. Le is van írva, hogy szigorúan max 6 leveles napraforgóban lehet őket használni, de már necces, megtekerheti a napraforgót, torz levelek és tányér fejlődhet. Én konkrétan agillal jártam igy, de gyakorlatilag bármelyikkel előfordulhat. Valószinűleg egyes hibridek érzékenyebbek rá, sajnos a népszerűbbek is ide tartoznak, bár ezt nem fogják beismerni.....
Válasz Batka #3829. hozzászólásáraNem kell ahhoz csapóeső,aki Pledgézik kezelés után 3-4 hétig meg se nézze a napraforgót,de sajnos nem sokat használ parlagfű ellen,
Válasz Tibcsi83 #3828. hozzászólásáraNem beleugatni akarok, mindenki döntse el maga.
De a pledge ha kap egy csapóesőt ugyanúgy odaver a napraforgónak, ha nem jobban....
A parlagfűvel szembeni hatékonysága viszont meg sem közelíti...
De ha nincs parlagfű, akkor persze semmi gáz...
Amúgy nálam egy pulsaros kezelés az kb -10% termésben, én ezzel is számolnék.
Válasz mocsencsi1 #3827. hozzászólásáraSzójában is teljesen visszafogta a pledge a parlagfüvet és nem kell feltétlenül bemondó eső,harmattól is dolgozik.
Sztem 10ezerrel nem tud többet kicsit megtoldod és már megvan egy pulsaros kezelés.
Válasz Tibcsi83 #3824. hozzászólásáraBocsánat kolléga, csak a minap láttam a kettő közti eltérést: pledge -800 gr--62000 FT--10ha
racer-6400 Ft/l*2,5l/ha--16000 Ft/ha. Egy tízezressel drágább, ársokkkot kaptam,bocs.
Válasz mocsencsi1 #3823. hozzászólásáraTudom, hogy nem egy kategória,de nálam mindkettő tisztán tartotta a naprát,csak a racer vágott neki oda piszokul a felverődés miatt. Ezért favorizálom inkább a pledget a kettő közül. Csak a saját tapasztalataimat írtam,hátha segíteni tudok vele.
Válasz Celtises #3812. hozzászólásáraHa a gyomírót mindenképpen be akarod dolgozni, akkor miért nem próbálod ki a Balant az direkt bedolgozásra való. Én soha többet racert.Tavaly majdnem kivitte a naprámat az amalgerol mentette meg.Pledge is tud annyit, mint a racer és nem cseszteti a kultúrát,ha vetés után gyomírtom.
5116 hozzászólás
Sziasztok! milyen gyomírtót használtok napra alapkezelésére homokos talajon? a spektrumra rá is van írva hogy nem használható gyenge minőségű talajokon, de hozzáteszem, hogy meg is jártam vele, h besárgult a napra és nagyon visszafogta.
Válasz vlasztika #3864. hozzászólásáraFujjad lefelé. Nem a napraforgónak kell 4levelesnek lenni hanem a gyomoknak(Maximum). A forgó mindegy hány leveles.
Szeretném kérdezni,hogy lehet e használni az Express 50sx gyomirtót ha a le 25 napraforgóm 2 leveles állapotban van még csak vagy várjak meg a 4 levet?Gyomok nagy jönnek!
Válasz atisgyulai #3855. hozzászólásáraHa ténylegesen van rajta 4 cm talaj, akkor nem lehet gond. De elég a 2 Li/ha.
Válasz agrogal #3856. hozzászólásáraA glifozát talajon keresztül hatástalan, csak növényi részeken szívódik fel.
Válasz kukaccsosz #3858. hozzászólásáraMestör!
Tudsz valami okosat mondani a lentebbi problémámra?
Válasz kukaccsosz #3858. hozzászólásáraVan egy kicsi tavalyról, azért kérdeztem
Válasz atisgyulai #3857. hozzászólásáramár nem emlékszek rá pontosan....de a kukit nem bántotta
Válasz Tekergőkee #3853. hozzászólásáraMiért tennél ilyet ha van lehetőséged jobb gyomirtó hatásra? Egyébként igen.
Válasz agrogal #3856. hozzászólásáraCsapadékot kapott?
Ha igen, kb. mennyit, mikor?
Válasz atisgyulai #3855. hozzászólásáraTavaly vetés után 4 nappal le glifozott táblát sokág fogta volt mellette ami nem kapott ég és föld külömbség volt sokáig Ez 3 liter/ha volt
Sziasztok!

11 napja vetett naprában, foltokban nagyon erősödik az aszat.
A napra csirában, még 3-4 centire van a talajfelszíntől.
A föld porhanyós, aprómorzsás, hengerezett.
Lehet baja egy most elvégzett totális kezeléstől?
Esetleg befojásolhatja még a várható újabb csapadék?
Válasz Tekergőkee #3853. hozzászólásáraSzerintem igen... Fordítva nem valószínű...
Helló, pulsar Pluszos napraforgót lehet fújni sima pulsarral?
Válasz kukaccsosz #3851. hozzászólásáraKöszönöm!! A Te válaszodra vártam!

Válasz gyorfy10 #3850. hozzászólásáraA Dual + Listego olcsóbb alternatívája Spectrum + Pulsar.
köszönöm!
Amúgy ki milyen gyomirtószert használ clearfield-es napraforgóban?
Válasz gyorfy10 #3848. hozzászólásáraMindegyikben működik
Válasz mocsencsi1 #3847. hozzászólásáraClearfield-es napraforgóban működik ez ?
Válasz gyorfy10 #3845. hozzászólásáraA dual gold mellé egy pledge 80gr / cc 7000 Ft/ha/ mindig jól jön, főleg véletlen eső esetén.
Válasz gyorfy10 #3845. hozzászólásáraA dual gold mellé egy pledge 80gr / cc 7000 Ft/ha/ mindig jól jön, főleg véletlen eső esetén.
Sziasztok
Clearfield-es napraforgóba elég csak a Dual Gold és ha majd kapálok egyet, vagy menjen mellé Listego is? Illetve vethetek-e őszi búzát a Listego-s kezelés után ha leszántom?
Válasz t.peti #3842. hozzászólásáraÉn is panetrázok semmi gond nincsen vele
Válasz t.peti #3842. hozzászólásáraNem kétlem, pl a neomaval nekem sem volt gondom.... Az ujabbakkal óvatosabban kell bánni....
Válasz Batka #3839. hozzászólásáraMi mindig is a Panterat használtuk, magas dózissal is, nem bántotta sose az Le25,neomat,Bacardit sose.
Válasz Mézga #3840. hozzászólásáraNem akarlak meggyőzni, csak leírtam a véleményem. Sajnos vannak dolgok, amikről elfelejtenek tájékoztatni minket, pedig illene.... Talán kukaccsősz hozzá tud tenni valamit a kérdéshez...
Válasz Batka #3839. hozzászólásárameggyőztél
Válasz Mézga #3837. hozzászólásáraNem tudom mi a gondod vele, de napraforó esetében maradnék a leonál. Az a helyzet, hogy a szelektív egyszíkű írtokban gyárilag benne van az adjuváns, és ezek így tudnak sajnos csúnya munkát csinálni. Ha jól tudom a leoban nincs benne, ezért kiméletesebb. Le is van írva, hogy szigorúan max 6 leveles napraforgóban lehet őket használni, de már necces, megtekerheti a napraforgót, torz levelek és tányér fejlődhet. Én konkrétan agillal jártam igy, de gyakorlatilag bármelyikkel előfordulhat. Valószinűleg egyes hibridek érzékenyebbek rá, sajnos a népszerűbbek is ide tartoznak, bár ezt nem fogják beismerni.....
Válasz Tibcsi83 #3836. hozzászólásáraracer + dual gold
Válasz Batka #3834. hozzászólásáraévekig leopardoztam, de váltanék évelő fenyércirok ellen. érdemes? agil pantara drágább lenne
Válasz kukaccsosz #3831. hozzászólásáraAkkor mi a legjobb alapkezelés napraforgóban.Kinek milyen technológia vált be? A kézikapán kívül?
Válasz Batka #3834. hozzászólásáraJó azt hittem valami negyedhektáros kisérletekbe jött ez ki.
Válasz csferri #3833. hozzászólásáraaz alapkezelthez...a gyomirtómentes kapálás felénk felér egy öngyilkossággal....
Válasz Batka #3829. hozzászólásáraHogy számoljátok azt a -10%-ot pulsarnal? Mihez képest, alapkezelthez, vagy gyomirtómentes kapálthoz?
Válasz Claastra. #3830. hozzászólásáraÍgy van,kb ugyanannyira fogja meg a parlagfüvet mint a napraforgót,csak a parlagfű hamarabb kinövi a perzselést.
Válasz Claastra. #3830. hozzászólásáraKezdő koromban 40 ha naprát sikerült pledgel kiirtani. Csak óvatosan.
Válasz Batka #3829. hozzászólásáraNem kell ahhoz csapóeső,aki Pledgézik kezelés után 3-4 hétig meg se nézze a napraforgót,de sajnos nem sokat használ parlagfű ellen,
Válasz Tibcsi83 #3828. hozzászólásáraNem beleugatni akarok, mindenki döntse el maga.
De a pledge ha kap egy csapóesőt ugyanúgy odaver a napraforgónak, ha nem jobban....
A parlagfűvel szembeni hatékonysága viszont meg sem közelíti...
De ha nincs parlagfű, akkor persze semmi gáz...
Amúgy nálam egy pulsaros kezelés az kb -10% termésben, én ezzel is számolnék.
Válasz mocsencsi1 #3827. hozzászólásáraSzójában is teljesen visszafogta a pledge a parlagfüvet és nem kell feltétlenül bemondó eső,harmattól is dolgozik.
Sztem 10ezerrel nem tud többet kicsit megtoldod és már megvan egy pulsaros kezelés.
Válasz Tibcsi83 #3824. hozzászólásáraBocsánat kolléga, csak a minap láttam a kettő közti eltérést: pledge -800 gr--62000 FT--10ha
racer-6400 Ft/l*2,5l/ha--16000 Ft/ha. Egy tízezressel drágább, ársokkkot kaptam,bocs.
Válasz Tibcsi83 #3824. hozzászólásáraA Balan csak fél megoldas. A 2 szikűekkel van bajom. Racert még sosem próbáltam. A többivel már befürödtem.
Válasz Tibcsi83 #3824. hozzászólásáraa pledge is kicsapja a naprát ha kap egy nagy esőt keléskor
a balan meg egyszikűirtó
Válasz mocsencsi1 #3823. hozzászólásáraTudom, hogy nem egy kategória,de nálam mindkettő tisztán tartotta a naprát,csak a racer vágott neki oda piszokul a felverődés miatt. Ezért favorizálom inkább a pledget a kettő közül. Csak a saját tapasztalataimat írtam,hátha segíteni tudok vele.
Na,na.A pledge és a racer sajnos nem egy kategória /sajna árba sem/
Válasz Celtises #3812. hozzászólásáraHa a gyomírót mindenképpen be akarod dolgozni, akkor miért nem próbálod ki a Balant az direkt bedolgozásra való. Én soha többet racert.Tavaly majdnem kivitte a naprámat az amalgerol mentette meg.Pledge is tud annyit, mint a racer és nem cseszteti a kultúrát,ha vetés után gyomírtom.
Van itt olyan aki csinált már ilyen munkát?
Válasz Bán Zsolt #3818. hozzászólásáraJa, az más, olyanokra már nem járok.
És lesz saját hibridje, vagy valami széfenerrel oldják meg?
Válasz Bán Zsolt #3818. hozzászólásáraKérdés majd hogy mennyire lesz fitox. Mert azért csak egy hormon hatású anyag.
Válasz otis #3815. hozzászólásáraazt mondták tegnap előadáson ott is lesz engedély ha csak be nem aludtam és álmodtam
Válasz Csabenn #3816. hozzászólásáraAz Arylex repcegyomirtó tudomásom szerint