Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Erre vetettek sokat és átlagba 12-be megverte csúnyán a neomát.Mondhatom hogy 3-10q-val.De viszont hosszú tenyészidejű, nehezen szárad, deszikálni kellene, zárasságot iszonyatosan bírja. Ami ápr.25 körül lett vetve szeptember végén még zöld volt.
meg azért kell arra törekedni hogy minél kisebb legyen a szotyi akkor szinte semmit nem lehet észrevenni rajta én úgy szoktam hogy vetés előtt 2 héttel megcsinálom a magágyat elvetem ha kelés előtt kigyomosodik akkor totál ha kelés után akkor pulsar ez nekem tuti mindíg
A Leoparddal az a bajom, hogy picit gyenge. A Fusalide Forte meg drágább, de az mintha jobb lenne. Nálam akkor így csak Neoma jöhet szóba.
Ha lefújom az állományt Pulsarral, aztán várnom kell, hogy lehessen menni az egyszikű irtóval akkor nem nő túl a muhar? Vagy inkább LE25 és mehet egybe az Expressz és a Fusalide Forte?
Elképzelhető, hogy életképes.Ez a talajod gyomfertőzöttségétől függ elsősorban, de az a véleményem, hogy egyszikű ellen nem biztos, hogy beválik.Ugyanis a mohar, ha hidegebb tavasz van nem jön elő abban az időszakban.Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.Szerintem jobban jársz, ha veszel valami olcsó post egyszikű írtót aminek pl quiazofop hatóanyaga van pl Leopard nem drágább szerintem, mint egy pree szer.
Vagy próbáld ki mindegyiket aztán valamelyik csak beválik.Szerintem
Nem találom, sehol sem, hogy a Trophy gyomirtót lehet e még kapni. Mivel ugye kivonják az acetoklór hatóanyagokat, vagy ez csak a Guardianra vonatkozott?
Szóval ha alapba akarok menni, mit lehet tenni az olcsóbb gyomirtókból ami jól viszi az egyszikűt? Mert a Pulsar nem olyan jól dolgozott, igaz 3 leveles volt a muhar.
Azon gondolkodtam, hogy vetés előtt két héttel megcsinálom a magágyat és vetés után 2 nappal lenyomom a kiszőrösödött földet full totállal és ha igényli akkor tolok rá még Pulsart, így csak nyugodtabb lennék.
Vajon ez életképes lehetne Pulsar nélkül?
Erősen gyomos muharos vadrepcés területen 1 liter pulsar
volt hogy nekem se sikerül ilyen jól de nekem eszembe se jutott fúvókát cserélni mindig az időjárásra fogtam vagy az időzítésre.http://www.youtube.com/watch?v=Ae5RsL_BuUA
Hello.Nah igy már kezd tisztulni a kép,hogy végül is használható más vegyszer is.Tudom,hogy dudvás lessz a földem ezért kértem a tanácsotokat,véleményeteket.Köszönöm
Ha sikerülne esetleg jó időben elkapni a gyomokat akkor elég lehet a pulzár. De én megszoktam szórni valami egyszikűirtóval vetés után,ha meg valami gyomosabb terület van akkor valami kombinált szerrel.De ha tavasszal hagyod kizöldlni a földet belevetsz majd valami totálissal lehúzod és állományba meg pulzár. tehát van variácció,lehet válogatni.
Mit akarnál bekeverni?
egyszikűre a benefin
kétszikűre a fluorkloridon hatóanyagot lehet bedolgozni, bár az utóbbi inkább pre mint presowing használható.
Én csak a Pulsaros kezelést nem ajánlanám. Mindenképpen gondolkodj egy alap gyomirtásban, és utána mehet a Pulsar. A földedet neked kell ismerned, hogy elég egy egyszikű pre. alapba, vagy mellé kell tenni egy kétszikűt is, de az akkor már húzós árban.
5095 hozzászólás
Válasz #1944. hozzászólásra
Nekem volt LG.,az idén is lesz.Rávert az összes NK fajtára.
Válasz #1942. hozzászólásra
megpróbálok vagy 2 zsákkal
Mi így tanultuk a suliban
Válasz #1938. hozzászólásra
Márc. végén el kell vetni, és szezon végén vágni.
Válasz #1940. hozzászólásra
Az nemigen dél.
FÜZESGYARMAT
Válasz #1936. hozzászólásra
Pontosabban?Én is délkeleten.
lehet it az LG nem száradna meg soha magától
Válasz #1936. hozzászólásra
Az jó!
Válasz #1934. hozzászólásra
én lent vagyok dél keleten fekete föld van neoma 35mázsa lett 130 ha átlaga
Válasz #1932. hozzászólásra
Bács megyébe vagyok itt 7-46q-ig volt a nf.
Válasz #1932. hozzászólásra
Legjobb itt fizetőbe 46q volt.
Válasz #1930. hozzászólásra
Nekem még nem volt csak bérbe vetettem,vegyszereztem de gondolkodom rajta hogy teszek homokos földbe.
Válasz #1931. hozzászólásra
4t fölött van az átlag?
Válasz #1930. hozzászólásra
Erre vetettek sokat és átlagba 12-be megverte csúnyán a neomát.Mondhatom hogy 3-10q-val.De viszont hosszú tenyészidejű, nehezen szárad, deszikálni kellene, zárasságot iszonyatosan bírja. Ami ápr.25 körül lett vetve szeptember végén még zöld volt.
nem ismerem tud adni annyit mint a neoma?
Válasz #1927. hozzászólásra
Az LG56 58-on nem látszik meg a pulsár, nem sárgul be.
Válasz #1926. hozzászólásra
mikor jön újra ha?egy gyomírtás jól sikerűl utána a napraforgó megoldja a többit
ezt hogy érted én csak neomát szoktam vetni
Válasz #1924. hozzászólásra
És ha újra jön a parlagfű?
Pulsarozni 1 évben 1*lehet.
Válasz #1923. hozzászólásra
De csak a Neomát az LG-t nem.
meg azért kell arra törekedni hogy minél kisebb legyen a szotyi akkor szinte semmit nem lehet észrevenni rajta én úgy szoktam hogy vetés előtt 2 héttel megcsinálom a magágyat elvetem ha kelés előtt kigyomosodik akkor totál ha kelés után akkor pulsar ez nekem tuti mindíg
Válasz #1922. hozzászólásra
a pulsar a szotyát is megfogja
igen de ha időben elkapod a gyomokat utána nincs esélyük hiszen van hogy egy nap alatt nő szotyi 5-6 centit és napok alatt beborítja a földet
Válasz #1920. hozzászólásra
azért kell utána pl. pantera
Válasz #1919. hozzászólásra
Nekem az a tapasztalatom hogy minél kisebb a muhar annál jobban viszi ha nagyobb megfogja de van hogy kiújul.
Válasz #1917. hozzászólásra
de addig fogja míg rá tud menni az egysziküírtóval
Válasz #1915. hozzászólásra
3 menet szokott lenni.Gombaölő, lombtrágya akkor amikor utoljára még éppen bele lehet menni traktorral.
Meg de csak gyökérváltásig a tuti.
Válasz #1911. hozzászólásra
a pulsar megfogja a muhart is, nem kell félni, hogy túlnövi
Válasz #1914. hozzászólásra
Akkor a gyomirtást 3 menetben csinálod? Gondolom nem teszel semmilyen lombtrágyát a gyomirtókhoz. Gombaölőzni szoktad?
Válasz #1913. hozzászólásra
Két részletben a legjobb szerintem.Külön egyszikű írtót tervezek, nem egyben.Nem veszélyesek annyira a területek.
Válasz #1912. hozzászólásra
Egy dózisba nyomod ki az Expresszt vagy 2-be? Valami egyszikűirtót teszel bele vagy van hatása arra is?
Válasz #1911. hozzászólásra
Én le 25-t csinálok bár az egyszikűn még nem gondolkodtam mit fújok.
Válasz #1909. hozzászólásra
A Leoparddal az a bajom, hogy picit gyenge. A Fusalide Forte meg drágább, de az mintha jobb lenne. Nálam akkor így csak Neoma jöhet szóba.
Ha lefújom az állományt Pulsarral, aztán várnom kell, hogy lehessen menni az egyszikű irtóval akkor nem nő túl a muhar? Vagy inkább LE25 és mehet egybe az Expressz és a Fusalide Forte?
Válasz #1901. hozzászólásra
Panthera max dózissal, kb combig érő nádra jó hatással volt.Ki nem viszi, de annyira megfogja, hogy a szotyi elkerüli.
Válasz #1908. hozzászólásra
Elképzelhető, hogy életképes.Ez a talajod gyomfertőzöttségétől függ elsősorban, de az a véleményem, hogy egyszikű ellen nem biztos, hogy beválik.Ugyanis a mohar, ha hidegebb tavasz van nem jön elő abban az időszakban.Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.Szerintem jobban jársz, ha veszel valami olcsó post egyszikű írtót aminek pl quiazofop hatóanyaga van pl Leopard nem drágább szerintem, mint egy pree szer.
Vagy próbáld ki mindegyiket aztán valamelyik csak beválik.Szerintem
Sziasztok
Nem találom, sehol sem, hogy a Trophy gyomirtót lehet e még kapni. Mivel ugye kivonják az acetoklór hatóanyagokat, vagy ez csak a Guardianra vonatkozott?
Szóval ha alapba akarok menni, mit lehet tenni az olcsóbb gyomirtókból ami jól viszi az egyszikűt? Mert a Pulsar nem olyan jól dolgozott, igaz 3 leveles volt a muhar.
Azon gondolkodtam, hogy vetés előtt két héttel megcsinálom a magágyat és vetés után 2 nappal lenyomom a kiszőrösödött földet full totállal és ha igényli akkor tolok rá még Pulsart, így csak nyugodtabb lennék.
Vajon ez életképes lehetne Pulsar nélkül?
Erősen gyomos muharos vadrepcés területen 1 liter pulsar
volt hogy nekem se sikerül ilyen jól de nekem eszembe se jutott fúvókát cserélni mindig az időjárásra fogtam vagy az időzítésre.http://www.youtube.com/watch?v=Ae5RsL_BuUA
Erősen gyomos területen 1 liter pulsár.
Válasz #1904. hozzászólásra
Goal Duplo vagy Racer
Válasz #1903. hozzászólásra
Már megvan,csak arra lennék kiváncsi,hogy mivel kombinálod a teljesebb gyomirtó hatás érdekében.
Válasz #1902. hozzászólásra
Én igen!! De sietned kell hogy jusson még belölle.. Mindjárt itt a január -1
Acetoklór-t valaki szokott használni?
sziasztok neoma napraforgóra van valami olyan gyomirtó ami viszi a nádat is. tapasztalat stb..
Válasz #1898. hozzászólásra
Mi az a kombinált szer amit használsz?
Hello.Nah igy már kezd tisztulni a kép,hogy végül is használható más vegyszer is.Tudom,hogy dudvás lessz a földem ezért kértem a tanácsotokat,véleményeteket.Köszönöm
Válasz #1893. hozzászólásra
Ha sikerülne esetleg jó időben elkapni a gyomokat akkor elég lehet a pulzár. De én megszoktam szórni valami egyszikűirtóval vetés után,ha meg valami gyomosabb terület van akkor valami kombinált szerrel.De ha tavasszal hagyod kizöldlni a földet belevetsz majd valami totálissal lehúzod és állományba meg pulzár. tehát van variácció,lehet válogatni.
Válasz #1895. hozzászólásra
Mit akarnál bekeverni?
egyszikűre a benefin
kétszikűre a fluorkloridon hatóanyagot lehet bedolgozni, bár az utóbbi inkább pre mint presowing használható.
Válasz #1895. hozzászólásra
Én csak a Pulsaros kezelést nem ajánlanám. Mindenképpen gondolkodj egy alap gyomirtásban, és utána mehet a Pulsar. A földedet neked kell ismerned, hogy elég egy egyszikű pre. alapba, vagy mellé kell tenni egy kétszikűt is, de az akkor már húzós árban.