Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1141. hozzászólásra
Én kukorica után teszem mulcsba, úgyhogy semmit, ha kell rámegyek állományban is egyszikűírtóval és kész.
Egyébként amikor alapkezeltem nekem a gardoprim plus gold bejött, nem is kellet pulsarosni.
Ki mit rak az IMI-s napraforgóban alapkezelésnek? A Wing az ajánlott (dimetenamid + pendimetalin), de a Camel box 10 ha-os csomag [10 l Global (oxifluorfen) + 15 l Guardian (acetoklór)] kedvezőbbnek tűnik árban. Igaz, hogy perzselhet, míg a Wing nem. Ti melyiket választanátok?
Bok kolo!! Rilex nem rád értette hanem a saját növényvédősére és nem a te szereidről beszéltek csak általánoságokban mondták,hogy volt akitől próbáltak olcsóbban venni ,de nem igazán érte meg az árát...Na persze a tiéd biztos jó lehet és ha kaphatnánk(én) egy kis ingyen mintát akkor ki is próbálhatnánk ..Na persze csak azokat próbánánk amit itthon is lehet...mi újság a határon túl felétek tudsz már takarmány árakat ill az érdekelne melyik a legtöbbet vásárolt kukorica és napraforgó vegyszer nálatok,csak,hogy láthassuk mennyivel könnyebb nálatok...
mi a problématok? vettetek nálam? kipróbáltatok? mindenről csók egy gondolat. És nem kel fényégeténi engemet nem vagyok feling típus. A szer másik árszagból van, ahol nincs enni adó és áfa,a gyártó ugyan az. Aki vette nálam nem panaszkodik,és veszi és spórol.
Oké. Bár lehet, az én módszerem hatásosabb lenne. Mondjuk azt azért nem gondoltam, hogy külön fel kell hívni ilyesmire a figyelmét. Eddig nem volt jellemző.
Pilátus te milyen gombaölőt használnál naprába e82 most kapna egy kis exprest mert itt ott feljött a gyom! és már egymenetbe tenném a gombaölőt na meg egy kis decist mert sok a bogár!
A fusiladet a "superselekció" miatt találták ki ami zöldség gyümölcsben lehet,hogy fontos,de itt nem...A kukoricáról jutt eszemben a pantera az 1 méteres szomszéd kukorica sor(kb tíz méteren) úgy kidöntötte,hogy csak úgy lestem peddig csak a szár alját érte el néhol mível teljesen le volt engedve a keret...A tuti dózis 1,66 volt én nem tudom,de 1liter ill ez alatti dózist nem mertem használni,mert a muharral elég nehezen bírkózik meg a fcirok a széles levél miatt meg nem gond neki...Pedig egy literrel meg 0 nyolccal nagyon kedvező lenne az ár hektáronként...Mekkora muhart vinne ki 0nyolccal 15cm???Felett???
Egy "vájt" vagy "mono" vagy "joni" elveti semmi perc alatt így ahogy van és az alapkezelés sem sérül annyira...Na most megnézted hogy mitől nem kelt vagy nem???
Válasz #1109. hozzászólásra
Már bocs/
De ha 1 tippet adhatok ,akkor ne a tárcsához nyúljatok , hanem olyan vetőgép , ami akár kicsit keményebb talajba is beteszi a magot , könnyedén.Mert ha tárcsát kap ,akkor úgy kiszárítod a talajt, hogy kár a pócséklás!:)
Ha homokos a terület akkor lehet csírázás gátló hatás a naprára is,nézd ill kapard meg a magokat mivan velük,mert ha megvan tekeredve a csíra akkor annak annyi...Kapott esőt eddig nem ,nem szárazban áll még mindig??? Tarlót nem kezeltél valamivel előtte,gondolj csak vissza???
Van egy terület, amelyikről tavasszal lett leszedve a kuki. Napra ment a helyére. Jún-2-án meg lett pulsárosva, de most voltam kint, rengeteg kuki van benne kikelve, s talán picit megsárgult, de félő, hogy nem fog a Pulsartól elpusztulni. Ha kap 1l/ha Fusilade vegyszert, szerintetek jó lesz?
Másik terület: május 25-én Héliosz duo... Semmit, de semmit nem vitt ki, viszont a naprából alig van kikelve... Lehet abból még valami, vagy tárcsa???
Kicsit megnyugodtam. Beszéltem egy helyi nagy gazdával (1000 ha). Nekik tavaly volt bemutatkozóként, idén a terület több mint felén ez van nekik. Ezek szerint elég jól sikerült. Azt mondta, hogy tavaly se volt gond vele, idén meg már 2 hete csinálták az első táblát, se azon, se a többin nem vettek észre semmit. Az se semmi, hogy tavaly hagytak belőle vetőmagnak, idén elvetettek belőle 20ha-t, és az is bírja. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Ilyet se hallottam még.
Én 1,7-et használok ilyenkor,csak most az érdekelne,hogy a 0.6liter mire elég mert ennyi a legkisebb dózis és a 8cm-es muhart ki visszi e ez a pici adag???
5095 hozzászólás
Válasz #1139. hozzászólásra
Ha hirdetsz legalább a szerek nevét pontosan írd le,tele van hibával ebből még probléma is adódhat.
Én valószínű hogy oxifluorfen+ acetoclor kombinációt(óvatosann), de lehet Oxi+S-metaloclór
Én kukorica után teszem mulcsba, úgyhogy semmit, ha kell rámegyek állományban is egyszikűírtóval és kész.
Egyébként amikor alapkezeltem nekem a gardoprim plus gold bejött, nem is kellet pulsarosni.
Én wing-et teszek az volt tavaly is meg tavaly előtt is nálam jó volt esőben és aszályban is
Ki mit rak az IMI-s napraforgóban alapkezelésnek? A Wing az ajánlott (dimetenamid + pendimetalin), de a Camel box 10 ha-os csomag [10 l Global (oxifluorfen) + 15 l Guardian (acetoklór)] kedvezőbbnek tűnik árban. Igaz, hogy perzselhet, míg a Wing nem. Ti melyiket választanátok?
Válasz #1139. hozzászólásra
Figyusz, rossz helyen hirdetsz
Ingyen minta nincs
csók ezekkel foglalkozok:
Gyomirtószerek:
Grandstar 75DF 55000ft/kg
Titus 25 DF 115000ft/kg
Basis 75DF 125000ft/kg
Roundup 1400ft/L
Karibu - (szafari) 80000ft/kg
All 20DF 50000ft/kg
Harnes 1500ft/L
Goal 2E 5000ft/L
Dual Golg 960EC 4500ft/L
Pivot 25EC 4500ft/L
Selekt Super 5000ft/L
Rovar és Gombaölőszerek
Mospilan 20 SP 19000ft/kg
Aktara 25WG 19000ft/kg
Confidor 200SL 15000ft/L
Strobi Discus DF 20000ft/kg
Karate 5 CS 5000ft/L
Confidor Maxi 25000ft/kg
Milágro (Motivel)0,40SC 5000ft/L
Score 250 EC 19000ft/L
Nurel P 23000ft/5L
Perenal 28000ft/5L
Folicur 30000ft/5L
Colipso 25000ft/L
Válasz #1137. hozzászólásra
Ingyen minta.... cseles
Köszi. Lehet, így már nem neheztel majd rám.
Válasz #1134. hozzászólásra
Bok kolo!! Rilex nem rád értette hanem a saját növényvédősére és nem a te szereidről beszéltek csak általánoságokban mondták,hogy volt akitől próbáltak olcsóbban venni ,de nem igazán érte meg az árát...Na persze a tiéd biztos jó lehet és ha kaphatnánk(én) egy kis ingyen mintát akkor ki is próbálhatnánk ..Na persze csak azokat próbánánk amit itthon is lehet...mi újság a határon túl felétek tudsz már takarmány árakat ill az érdekelne melyik a legtöbbet vásárolt kukorica és napraforgó vegyszer nálatok,csak,hogy láthassuk mennyivel könnyebb nálatok...
Válasz #1135. hozzászólásra
Biztosan nem értett meg jól bennünket. Kicsit nehézkes nekünk is megérteni Őt.
Válasz #1134. hozzászólásra
Nem gond , hogy nem rólad beszéltem én se és Rilex se ?
Mennyiért van Treflan ?
Rilex mi a gond, vettel nálam valami gond van a szerekkel???
Csak ezek vannak amit írtam. Megértem téged,engemet is sokszor átvertek-ha nem érdekel nem muszáj reagálni rá pláne negatívon.
Válasz #1130. hozzászólásra
Csak tudod rábasztunk már néhányan ilyen olcsó , ismeretlen kereskedős szerekkel.
Válasz #1130. hozzászólásra
treflan vagy olitref milyen árban van ?
mi a problématok? vettetek nálam? kipróbáltatok? mindenről csók egy gondolat. És nem kel fényégeténi engemet nem vagyok feling típus. A szer másik árszagból van, ahol nincs enni adó és áfa,a gyártó ugyan az. Aki vette nálam nem panaszkodik,és veszi és spórol.
Válasz #1128. hozzászólásra
Oké. Bár lehet, az én módszerem hatásosabb lenne. Mondjuk azt azért nem gondoltam, hogy külön fel kell hívni ilyesmire a figyelmét. Eddig nem volt jellemző.
Válasz #1127. hozzászólásra
Ha nem is karatézod le , legalább annyit mondj neki , hogy ha hatását tekintve van ugyanolyan jó , de olcsóbb szer , akkor inkább azokat ajánlja !
Válasz #1126. hozzászólásra
Ez egy új emberke. Még pár hónapja vagyunk vele kapcsolatban, de ha így folytatja, nagyon bokán fogom rúgni!
Válasz #1125. hozzászólásra
Aki adja a szereket nektek , érdekes módon mindig a legdrágábbakat adja...
Azért megkérdezném , hogy erre miért van szükség ?
Ha ráhagyjátok , mindig így lesz...
Válasz #1113. hozzászólásra
Fusilade helyett Paladin lett...
Nnna, majd kiderül, mit tud.
Persze,hogy az igazi "Nagy-Magyarországi"...
Válasz #1122. hozzászólásra
Te Magyar vagy ? Hol laksz ?
Nekem már nem kel.
Gyomirtószerek:
Grandstar 75DF 50000ft/kg
Titus 25 DF 115000ft/kg
Basis 75DF 125000ft/kg
Roundup 1400ft/L
Karibu - (szafari) 80000ft/kg
All 20DF 50000ft/kg
Harnes 1500ft/L
Goal 2E 5000ft/L
Dual Golg 960EC 4500ft/L
Pivot 25EC 4500ft/L
Selekt Super 5000ft/L
Rovar és Gombaölőszerek
Mospilan 20 SP 19000ft/kg
Aktara 25WG 19000ft/kg
Confidor 200SL 15000ft/L
Karate 5 CS 5000ft/L
Confidor Maxi 25000ft/kg
Milágro (Motivel)0,40SC 5000ft/L
Score 250 EC 19000ft/L
Nurel P 23000ft/5L
Perenal 28000ft/5L
Folicur 30000ft/5L
Colipso 25000ft/L
azthiszem másfél decivel kell a decist nyomni!
Válasz #1118. hozzászólásra
Köszönöm a tanácsot!
Alertet és sok deci rovarölőt...
Válasz #1114. hozzászólásra
Akkor 4liter glyfo a tárcsa helyett és vettés...Ennél jobbat kívánni sem lehet egy naprának...
Válasz #1116. hozzászólásra
Pilátus te milyen gombaölőt használnál naprába e82 most kapna egy kis exprest mert itt ott feljött a gyom! és már egymenetbe tenném a gombaölőt na meg egy kis decist mert sok a bogár!
A fusiladet a "superselekció" miatt találták ki ami zöldség gyümölcsben lehet,hogy fontos,de itt nem...A kukoricáról jutt eszemben a pantera az 1 méteres szomszéd kukorica sor(kb tíz méteren) úgy kidöntötte,hogy csak úgy lestem peddig csak a szár alját érte el néhol mível teljesen le volt engedve a keret...A tuti dózis 1,66 volt én nem tudom,de 1liter ill ez alatti dózist nem mertem használni,mert a muharral elég nehezen bírkózik meg a fcirok a széles levél miatt meg nem gond neki...Pedig egy literrel meg 0 nyolccal nagyon kedvező lenne az ár hektáronként...Mekkora muhart vinne ki 0nyolccal 15cm???Felett???
Válasz #1113. hozzászólásra
Ez lett megrendelve.... Ezt ajánlották, de nem is nagyon érdekel most, mennyibe kerül, csak hasson.
Köszi a segítséget!
Válasz #1112. hozzászólásra
Csupa gaz.Semmit sem vitt ki a vegyszer,amint írtam.
A Fusilade drága...
Ezek mind ugyanazt tudják : Leopard , Targa Super , Pantera , Agil , Paladin , Fusilade , stb...
Csak megfelelő dózist kell választani , amiben a gyártó növ.védős kollégája segít telón is !
Mi Panterát használunk...
Nem tom Kukorica árva kelést mennyivel viszi , de 1 liter már jó lehet...
Egy "vájt" vagy "mono" vagy "joni" elveti semmi perc alatt így ahogy van és az alapkezelés sem sérül annyira...Na most megnézted hogy mitől nem kelt vagy nem???
Már bocs/
De ha 1 tippet adhatok ,akkor ne a tárcsához nyúljatok , hanem olyan vetőgép , ami akár kicsit keményebb talajba is beteszi a magot , könnyedén.Mert ha tárcsát kap ,akkor úgy kiszárítod a talajt, hogy kár a pócséklás!:)
Válasz #1108. hozzászólásra
5-6 levél felett csak 1 litert engednek
Válasz #1108. hozzászólásra
Az jobb lehet, mint a Fusilade?
Tavaly is volt egy ilyen területünk, az cudarul nézett ki még a vegyszerezés után is - nemigazán ment ki a kukorica.
A másik terület, amiről írtam, holnap lesz kitárcsázva. Tíz szál napra ha kelt benne, sokat mondok.
Válasz #1104. hozzászólásra
hali én is igy voltam egy hete targa superel 2l/ha let vegyszerezve de nekem kivite
Eltünt ,nem találom...Vagy csak én halucinálok...lehet,hogy rám is hat az ide sok vegyszer"zés"...
Na ez most,hogy került ide???Valakinek nem jött ki a naprája és arra válaszóltam...
Ha homokos a terület akkor lehet csírázás gátló hatás a naprára is,nézd ill kapard meg a magokat mivan velük,mert ha megvan tekeredve a csíra akkor annak annyi...Kapott esőt eddig nem ,nem szárazban áll még mindig??? Tarlót nem kezeltél valamivel előtte,gondolj csak vissza???
Van egy terület, amelyikről tavasszal lett leszedve a kuki. Napra ment a helyére. Jún-2-án meg lett pulsárosva, de most voltam kint, rengeteg kuki van benne kikelve, s talán picit megsárgult, de félő, hogy nem fog a Pulsartól elpusztulni. Ha kap 1l/ha Fusilade vegyszert, szerintetek jó lesz?
Másik terület: május 25-én Héliosz duo... Semmit, de semmit nem vitt ki, viszont a naprából alig van kikelve... Lehet abból még valami, vagy tárcsa???
Válasz #1100. hozzászólásra
én is vetettem bérbe 60 hekit,ott 40ha-ra volt visszafogott mag ,én is csak lestem
Válasz #1100. hozzászólásra
én is vetettem bérbe 60 hekit,ott 40ha-ra volt visszafogott mag ,én is csak lestem
Nekem is van Paraiso már rég lenyomtam semmi baja nem lett
Válasz #1097. hozzászólásra
Kicsit megnyugodtam. Beszéltem egy helyi nagy gazdával (1000 ha). Nekik tavaly volt bemutatkozóként, idén a terület több mint felén ez van nekik. Ezek szerint elég jól sikerült. Azt mondta, hogy tavaly se volt gond vele, idén meg már 2 hete csinálták az első táblát, se azon, se a többin nem vettek észre semmit. Az se semmi, hogy tavaly hagytak belőle vetőmagnak, idén elvetettek belőle 20ha-t, és az is bírja. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Ilyet se hallottam még.
Válasz #1096. hozzászólásra
semmit.
Válasz #1059. hozzászólásra
Én 1,7-et használok ilyenkor,csak most az érdekelne,hogy a 0.6liter mire elég mert ennyi a legkisebb dózis és a 8cm-es muhart ki visszi e ez a pici adag???
Válasz #1095. hozzászólásra
Ne bassz fel! Nekem is az van részben! Most készülök pulsarozni!
Válasz #1095. hozzászólásra
Uhhh !
Az gáz !
Tettél mellé valamit ?