Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.11 FtUSD403.06 FtCHF442.48 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát nem tudom, lehet ki kellene próbálni bakker, mert ez az eső várok 2 héten belül nem a legjobb + ha foylamatosan esik és felveri a naprára csúfosan néz ki utána...
Válasz #741. hozzászólásra
hát éppen erről irok, hogy a lenti kettő bedolgozható, csak tapasztalat nincs még. ha valaki csinál ilyet, ossza meg velem az eredményt, pliiiz!
Válasz #739. hozzászólásra
engem most inkább a ,,bedolgozós,, technológia érdekelne, abbol viszont csak a Racer(2l/ha)+Pendigan(4l/ha)amirol tudom, hogy működik, a kérdés csak az: mennyire zsir?
Válasz #734. hozzászólásra
bővebbet nem tudok, mert nincs talasztalatom, csak a Racerrel (a Pendigan 330 EC új cucc), mind a kettő használható vetés előtt sekélyen bedolgozva. Nekem anno, mikor még volt Trifulex (+Racer)ezek csinálták a leghatásosabb munkát (bedolgozva).
Racer inkább kétszikű, Pendigan inkabb magrolkelő 1+2 szikű ellen. azért kiváncsiskodok én is, hogy ha valaki fog használni ilyet, megoszthatná velünk a tapasztalatokat. (nekem iden nem lesz szotyim, igy nem tudom tesztelni).
Hali, tervez valaki alkalmazni idén ''bedolgozásos'' technologiát? (Racer+Pendigan) kivácsi lenék az eredményre, hatásra. Nekem ez vált be legjobban, csak akkor még a Triflurex engedélyezve volt.
Üdv ! Most vetek először napraforgót, de nem tudom mivel gyomirtsam! Vetés után kelés elött mit használjak ha vékony a pénztárcám? Azt hallottam a kelés utáni gyomirtás megsínyli a növényt!
Válasz #721. hozzászólásra
Üdv . Én még nem használtam ,de a hatóanyaga testvér az acetoklórral, és azt mondják hogy a hatása is hasonló, viszont homokos talajon sok csapadékkal állítólag ez is károsíthatja a naprát.Én is kíváncsi volnék hogy aki használta mit mond.Viszont ahogy néztem drágább mint Pl. a Trophí, vagy Guardian max.
Ugyanezeket hallotam az S-metolaklór-ról is, viszont Wing már volt és tudom hogy tovább bírja ha nem lenne bemosó csapadék, ezért elég veszélyes ez a napraforgó gyomírtás laza szerkezetű területeken
ma beszéltem egy Syngentás öregrókával akinek nagy tekintélye van a mi régiónkban mivel a Racer az övék volt ő homokra csak 1litert ajánlott 3,5l Wing-P mellé, a Makhteshim területi képviselője meg 2litert mondott igy lehet az aranyközépút lesz a 1,5liter.
Az inkább kertészeti kultúrába való.Régen amikor bejött a növ védősünk a kukoricára ezt ajánlotta mert visz egyszikűt-kétszikűt(atrazin helyett).Egy teljes falu üldözte utánaTöbbet soha nem ajánlott stompot senkinek.
Stomp?
Az alapvetően 1szikű irtó ugyan az a hatóanyagcsoport mint a metolaklor(Dual),acetoklor, propiziklor(Proponit). A lényeg, hogy a pendimetalin vízoldékonysága a legrosszabb a sorban, a megfelelő hatáshoz nem 10-15mm eső kell hanem 30-35mm. Nem véletlenül csinálta meg a basf a winget. Tett a pendimetalin mellé egy nagyon vízoldékony hatóanyagot a dimetenamidot.
Na arra a következtetésre jutottam, hogy a Stomp 330 EC (33% pendimetalin) lesz számomra a legjobb preemergens napra gyomirtó, az ára sem olyan vészes!!!!!
5095 hozzászólás
Válasz #744. hozzászólásra
nekem meg egyáltalán nem jött be semelyik pre szer.
idén express-t szerettem volna de elfogyott a mag.
így Pledge lesz és Leopard a mag meg Brio
Válasz #743. hozzászólásra
Hát nem tudom, lehet ki kellene próbálni bakker, mert ez az eső várok 2 héten belül nem a legjobb + ha foylamatosan esik és felveri a naprára csúfosan néz ki utána...
Válasz #742. hozzászólásra
ha visszább olvasol Drisa leírja Ők Racer 3 liter bedolgozva és esküszik a módszerre.
Válasz #741. hozzászólásra
hát éppen erről irok, hogy a lenti kettő bedolgozható, csak tapasztalat nincs még. ha valaki csinál ilyet, ossza meg velem az eredményt, pliiiz!
Válasz #740. hozzászólásra
Szerintem nincsen bedolgozós mert akkro senki nem küzdene pl a gyomírtókkal, mert annál jobb nem volt...pl. Olitref (ha jól írom )
Válasz #739. hozzászólásra
engem most inkább a ,,bedolgozós,, technológia érdekelne, abbol viszont csak a Racer(2l/ha)+Pendigan(4l/ha)amirol tudom, hogy működik, a kérdés csak az: mennyire zsir?
két héten belül kell hozzá bemosó csapadék
Válasz #737. hozzászólásra
Vetés után
Válasz #736. hozzászólásra
bedolgozva vagy vetés után?
Sziasztok!
Mi a napraforgóra Racer + Tender-t permetezünk tavaly is bevált mát.
Válasz #734. hozzászólásra
bővebbet nem tudok, mert nincs talasztalatom, csak a Racerrel (a Pendigan 330 EC új cucc), mind a kettő használható vetés előtt sekélyen bedolgozva. Nekem anno, mikor még volt Trifulex (+Racer)ezek csinálták a leghatásosabb munkát (bedolgozva).
Racer inkább kétszikű, Pendigan inkabb magrolkelő 1+2 szikű ellen. azért kiváncsiskodok én is, hogy ha valaki fog használni ilyet, megoszthatná velünk a tapasztalatokat. (nekem iden nem lesz szotyim, igy nem tudom tesztelni).
Válasz #733. hozzászólásra
erről írhatsz bővebben (racer+pendigan)
Hali, tervez valaki alkalmazni idén ''bedolgozásos'' technologiát? (Racer+Pendigan) kivácsi lenék az eredményre, hatásra. Nekem ez vált be legjobban, csak akkor még a Triflurex engedélyezve volt.
Köszi a hozzászólást.
Válasz #729. hozzászólásra
Csak imádkozz, hogy nehogy nagyon bázzon mert akkor rendelheted a következő adag vetőmagot!
Válasz #729. hozzászólásra
Ha beázik jó lesz, az évelőket meg úgyis külön kell kezelni
Sziasztok!
Nekem a növényvédős Trophy+Galigant adott, alap gyomirtásra. Kinek mi a véleménye róla?
Válasz #723. hozzászólásra
Bezony, a kelés utáni gyomírtást úgy megsínyli,hogy megszűnik szotyi lenni...
Nekem a goal duplo+guardien vált be legjobban.
Válasz #725. hozzászólásra
Válasz #724. hozzászólásra
Imádkozz , hogy bejöjjön !
De szerintem 200kg Nitrogén is majdnem sok , ezen spórolhatnál...
Vagy ha nem akarsz , akkor több komplex.
Válasz #724. hozzászólásra
nemsok kicsit a nitró?
Na gyerekek megvan a tökéletes kombináció!!!
3.5q/ha 27%-os Pétisó(kimosódás miatt) illetve sor mellé 1q/ha Yara műtrágyakomplex a tartamhatás miatt!!
2.5 liter Racer 25 EC+4 liter Wing-P/ha
Picit drága cuccok, de jó terméshez jól bele kell nyúlni a zsebbe!!!!
Üdv ! Most vetek először napraforgót, de nem tudom mivel gyomirtsam! Vetés után kelés elött mit használjak ha vékony a pénztárcám? Azt hallottam a kelés utáni gyomirtás megsínyli a növényt!
Válasz #721. hozzászólásra
Üdv . Én még nem használtam ,de a hatóanyaga testvér az acetoklórral, és azt mondják hogy a hatása is hasonló, viszont homokos talajon sok csapadékkal állítólag ez is károsíthatja a naprát.Én is kíváncsi volnék hogy aki használta mit mond.Viszont ahogy néztem drágább mint Pl. a Trophí, vagy Guardian max.
Racer+Proponit ki mit szól hozzá?
és magáról mint a proponitról tapasztalat
Nekem sem volt a Wing-el tavaly semmi bajom.
Válasz #707. hozzászólásra
Akkor már inkább EZT KATT , és mellé még Goal-t ha kell.
Válasz #717. hozzászólásra
De ha meg nem kap bemosót a Dual , akkor nagyon alul marad a Wing-hez képest...
Válasz #716. hozzászólásra
A legbiztonságosabb napraforgóban a metolaklor!!!!!
Hozzáértő szerintem nem mond mást. A wing okozhat problémát, lásd tavalyi év.
Válasz #715. hozzászólásra
Ugyanezeket hallotam az S-metolaklór-ról is, viszont Wing már volt és tudom hogy tovább bírja ha nem lenne bemosó csapadék, ezért elég veszélyes ez a napraforgó gyomírtás laza szerkezetű területeken
Válasz #714. hozzászólásra
én nem a racertől félnék, hanem a wing-től. ha jön egy hirtelen nagyom eső, akkor a wing megfelezi a tőszámot
Válasz #706. hozzászólásra
ma beszéltem egy Syngentás öregrókával akinek nagy tekintélye van a mi régiónkban mivel a Racer az övék volt ő homokra csak 1litert ajánlott 3,5l Wing-P mellé, a Makhteshim területi képviselője meg 2litert mondott igy lehet az aranyközépút lesz a 1,5liter.
Válasz #712. hozzászólásra
nekem volt egyszer ez borsóba fújtam. sárga volt, mint állat, de a szenteltvíz többet ért volna. ki kellett tárcsáznom 2 hekit
Válasz #708. hozzászólásra
Az inkább kertészeti kultúrába való.Régen amikor bejött a növ védősünk a kukoricára ezt ajánlotta mert visz egyszikűt-kétszikűt(atrazin helyett).Egy teljes falu üldözte utánaTöbbet soha nem ajánlott stompot senkinek.
Válasz #710. hozzászólásra
Nekünk anno Béres Prof úgy jellemezte, hogy pont annyit ér, mint minden, amire ráírják, hogy mindenre jó! Lásd szenteltvíz!
Válasz #707. hozzászólásra
Stomp?
Az alapvetően 1szikű irtó ugyan az a hatóanyagcsoport mint a metolaklor(Dual),acetoklor, propiziklor(Proponit). A lényeg, hogy a pendimetalin vízoldékonysága a legrosszabb a sorban, a megfelelő hatáshoz nem 10-15mm eső kell hanem 30-35mm. Nem véletlenül csinálta meg a basf a winget. Tett a pendimetalin mellé egy nagyon vízoldékony hatóanyagot a dimetenamidot.
Válasz #708. hozzászólásra
Csak 1 részét erős foltok vannak a hatásspekrumában, főleg 2 szikűek terén.
Ja és az egy- és kétszikűeket egyaránt viszi!!!!!
Na arra a következtetésre jutottam, hogy a Stomp 330 EC (33% pendimetalin) lesz számomra a legjobb preemergens napra gyomirtó, az ára sem olyan vészes!!!!!
Ha van vélemény írjatok!!!!
Válasz #704. hozzászólásra
szerintem elég a 2 liter...
Válasz #702. hozzászólásra
A Racer...
3,5l Wing P mellé mennyi Racer-t ajánlotok homoktalajra, gyakorlati tapasztalatok érdekelnének, a gyártóit ismerem
Válasz #702. hozzászólásra
Üdv . Ez mindkettő a legkíméletesebb, és mellékesen a legdrágább is, és bemosócsapadék nélkül ezek sem sokat érnek.
Válasz #698. hozzászólásra
Ezek közül melyik a Dual vagy a Racer a kártékony naprában homokon?
Válasz #700. hozzászólásra
felénk használják, még kukoricára is, de kell belőle 2-3 l/ha, és úgy már elég húzós, meg kell mellé kétszikű kiegészités.
Alapvegyszernek szerintetek milyen a Proponit 720 EC- 3.300 Ft/l-ért!!!
Válasz #698. hozzászólásra
Kb 17-18ezer /hekiért....
Válasz #694. hozzászólásra
ha nem túl laza a talaj akkor én duracert használnák,
főleg ha nem imis a napra
Válasz #696. hozzászólásra
Sőt
Válasz #695. hozzászólásra
háááát az acetoklór nem épp a leg kíméletesebb szer...