Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz borda77 (Joe) #4522. hozzászólásáraAham, ugyanolyan...
Csak 7 hektár naprámat nullázott le tavaly.
Kár volt spórolni. Idén csak az expresset veszem, akármennyibe kerül
Válasz lakatos gabesz #4519. hozzászólásáraVan aki isteníti, van aki szídja. Nálunk leszerepelt. 27 mázsa, mellettünk 35 lett egy syngentás napra. Igaz az kapott lombtrágyát, nem dőlt meg egyáltalán. Inkább a környékeden érdeklődj kinek mi jött be.
Válasz Celtises #4520. hozzászólásáraamúgy meg NE expresst vegyél van ugyan olyan hatóanyagú pár ezer ft-ért növényvédősöd megmondja adamánál is meg másnál is...
Válasz Celtises #4520. hozzászólásáraÉn 1-szer mentem rá ÉS csak fél dózissal és azt sem mindenhol mert duracert kapott előtte... DE én nem vettem rajta olyan problémát észre mint pl a pulsarnal... meg sem fogta amúgy 1 percre sem.
Én most is da vetek ilyet ami acatos vagy sok a parlagfű máshová meg megy syngenta is azért fele-fele...
Válasz borda77 (Joe) #4514. hozzászólásáraÉrtem köszönöm! Az Express átfedésre hogy reagált? Én mindig 60 körül vetettem az LE25-öt. Idén Sumiko volt helyette. 160-170cm magas volt.
Válasz Celtises #4513. hozzászólására53000-el vetettem és az LE25-nél legalább 40-50 cm-el alacsonyabb pont egy olyan volt mellettem... Ez olyan alacsonyabb méretű. Amilyen egy mai naprának lennie kell
Válasz bendix #4507. hozzászólásáraNagy cégtől vettem, éppen hogy tudtak adni pár zsákkal. A legtöbb, már le van foglalva a nagy gazdaságoknak.
De akkor ezek szerint lesz még 16-os mag.
De azért ha mondjuk ma Bacardi tényleg már most fogy akkor jó gagyi ez az egész, mert csak mi magyarok nem kapunk. Tavaly Diamantist akartam vetni mind ment franciákhoz magyarba semmi nem került pedig az a legjobb napra maguk! erről ennyit!
Válasz Csabenn #4498. hozzászólására
Pár hete én a Bacardiból az utolsó zsákokat hoztam el! Lehet, hogy már nem is kapsz belőle!
Az én környékemen csak jókat mondtak róla.
Így én is kipróbálom idén!
Válasz Csabenn #4498. hozzászólásáradeszikálás nélkül vágtam búza ment utánna volt 5 tonnás is belőle jó földbe 49.5-es olajjal
Nekem a neostar-al sem volt semmi bajom az is jól termett
Válasz Csabenn #4498. hozzászólásáraNeostarom volt én azt nem ajánlom. Nem volt a termése rossz de jó középérésű és baromi lassú és vontatott a kelése a többi régen összezárt amikor az még mindig 40 cm-n állt... ez többek között azért is rossz mert a nyulak frankón tudták dézsmálni meg hát azért az a jó amikor jó korán a sorköz már sötét mert összezár a növény!
Sziasztok! A Bacardi vetőmaggal kapcsolatosan lenne kérdésem, mennyire ajánljátok deszikkálás nélküli termesztésbe? (Tudom nagyban időjárás függő is.) Kalászos menne a helyére.
Esetleg milyen más vetőmagot ajánlanátok, Neostar, Le25?
Válasz Tamás_15136 #4495. hozzászólásáraAz nem lényeg hogy milyen alakúak a szemek, csak poros vagy nedves ne legyen, mert az összeboltozódhat a csiga fölött, mint ahogy a műtrágyaszóróban is. A monosem csigás adagolója amúgy is egyszerű, de hatásos szerkezet.
Válasz Claaastra #4494. hozzászólásáraÉn is vetőgéppel szeretném (monosem-el), csak félek mivel nem kerek kis gömbökbe van granulálva mint a pétisó, nehogy elduguljon tőle!
Valaki használ napraforgó vetéskor nps műtrágyát? Most ősszel kukorica után toltam rá 150kg/ha 4-17-41-es komplexet! Megéri tavasszal nps-t még rápakolni egy keveset szerintetek?
Mennyit bír ki a napraforgo? Szeptember óta nem bírjuk levagni amikor már jo lenne a nedveseg ismét esik. Nem fog igy tönkre menni? A másik bajom nincs aki már levágná adapteral aki elkezte az már elment kukizni máshova. Szoval csak sima buza asztalal mennyire kivitelezhető lesz sok lesz a veszteség?
Amit láttam hogy baromira sokáig egy helyben toporgott... marha lassan nőtt, amikor már mindegyik szotyi a földet ellepte ennek a sorába még simán bele lehetett menni és nem kapott pulsart nem azért nem nőtt!!! Az érése az időben, de a termése sem az az extra volt, a neománál nem tudott többet sok kevesebbet... szóval én neostart nem vetek többet.
Válasz VTR-es #4454. hozzászólásáraHa lessz valamilyen infód a Neostárral kapcsolatban és a lentebb említett fajtákkal való összehasonlítási eredményeket szivesen várom.
Válasz GREVEN #4476. hozzászólására
Én ezt nem tapasztaltam pedig a tábla sarkán volt kb 20 nm ami duplát kapott de a sárguláson kívül semmi baja nem volt.
Válasz MrPoke #4477. hozzászólásáraez nem így van
a pulsar-ba 40g/l dózis 1.2l/ha
a pulsar+-ba 25g/l dózis 2 l/ha
tehat a hektárra kijuttatott hatóanyag mindkét esetben azonos
a pulsár plus azért hatékonyabb mert nedvesítő van hozzá adva
nekem a neostár-om lesárgult a sima pulár után de kiheverte
9524 hozzászólás
Válasz borda77 (Joe) #4522. hozzászólásáraAham, ugyanolyan...
Csak 7 hektár naprámat nullázott le tavaly.
Kár volt spórolni. Idén csak az expresset veszem, akármennyibe kerül
Válasz lakatos gabesz #4519. hozzászólásáraVan aki isteníti, van aki szídja. Nálunk leszerepelt. 27 mázsa, mellettünk 35 lett egy syngentás napra. Igaz az kapott lombtrágyát, nem dőlt meg egyáltalán. Inkább a környékeden érdeklődj kinek mi jött be.
Válasz Celtises #4520. hozzászólásáraamúgy meg NE expresst vegyél van ugyan olyan hatóanyagú pár ezer ft-ért növényvédősöd megmondja adamánál is meg másnál is...
Válasz Celtises #4520. hozzászólásáraÉn 1-szer mentem rá ÉS csak fél dózissal és azt sem mindenhol mert duracert kapott előtte... DE én nem vettem rajta olyan problémát észre mint pl a pulsarnal... meg sem fogta amúgy 1 percre sem.
Én most is da vetek ilyet ami acatos vagy sok a parlagfű máshová meg megy syngenta is azért fele-fele...
Válasz borda77 (Joe) #4514. hozzászólásáraÉrtem köszönöm! Az Express átfedésre hogy reagált? Én mindig 60 körül vetettem az LE25-öt. Idén Sumiko volt helyette. 160-170cm magas volt.
Valakinek volt az éven pioneer p64he118 napraforgója?mennyit termett az idén?
Válasz Ares 826 #4517. hozzászólására55 körül volt asszem...
Válasz Celtises #4513. hozzászólásáraMennyiért adták 2016-ban az LE 113 nettóban arra még emlékszel????
Euralis-os CLP-s naprákkal mi a helyzet, próbálta valaki tavaly?
Válasz borda77 (Joe) #4512. hozzászólásáraA többi milyen lesz?
Válasz Celtises #4513. hozzászólására53000-el vetettem és az LE25-nél legalább 40-50 cm-el alacsonyabb pont egy olyan volt mellettem... Ez olyan alacsonyabb méretű. Amilyen egy mai naprának lennie kell
Válasz borda77 (Joe) #4512. hozzászólásáraAz LE113 hány centi magas volt? Mennyivel vetetted?
Válasz bendix #4510. hozzászólásáraNekem LE 75 helyett lett 113 én 25-öt nem sokáig vetettem olyan magas mint az állat nekem nem szimpi...
113 tudta idén a 41-42q-t , gyorsan nő szép növény alacsony és olcsó a gyomírtás is. Erős szár.. idén fele az lesz.
Arcadia SU volt valakinek?
Le25-t érdemes lecserélni Le113-ra? Volt valakinek egymás mellé vetve a két napra?
Válasz bendix #4507. hozzászólásáraNagy cégtől vettem, éppen hogy tudtak adni pár zsákkal. A legtöbb, már le van foglalva a nagy gazdaságoknak.
De akkor ezek szerint lesz még 16-os mag.
Válasz turbinyek #4506. hozzászólásárasemmi lehet mondjuk 1%-al kevesebb kel ki de az sem feltétlenül igaz...
De azért ha mondjuk ma Bacardi tényleg már most fogy akkor jó gagyi ez az egész, mert csak mi magyarok nem kapunk. Tavaly Diamantist akartam vetni mind ment franciákhoz magyarba semmi nem került pedig az a legjobb napra maguk! erről ennyit!
Válasz turbinyek #4502. hozzászólásáraMár elfogyott belőle a vetőmag? Olyan kevés vetőmagot állítottak elő belőle, vagy mindenki azt akar vetni?
Válasz borda77 (Joe) #4505. hozzászólásáraVan érdemi különbség, hogy most 2015-ös, vagy 2016-os a mag?
Válasz Bandita29 #4504. hozzászólásárahú nehéz az átállás... szóval 2015-ös :)
Válasz borda77 (Joe) #4503. hozzászólásáraIdei még sehol sincs szerintem.
Válasz turbinyek #4502. hozzászólásáraaz akkor a tavalyi mag volt :))))
Válasz Csabenn #4498. hozzászólására
Pár hete én a Bacardiból az utolsó zsákokat hoztam el! Lehet, hogy már nem is kapsz belőle!
Az én környékemen csak jókat mondtak róla.
Így én is kipróbálom idén!
Válasz Csabenn #4498. hozzászólásáradeszikálás nélkül vágtam búza ment utánna volt 5 tonnás is belőle jó földbe 49.5-es olajjal
Nekem a neostar-al sem volt semmi bajom az is jól termett
Válasz Csabenn #4498. hozzászólásáraNekünk volt Bacardi, szinte csak az volt tavaly. Hirtelen váltottunk Neomáról.
Minden talajunkon többet tudott mint a Neoma, mi sose deszikáltunk még, így ezt sem kellett.
Válasz Csabenn #4498. hozzászólásáraNeostarom volt én azt nem ajánlom. Nem volt a termése rossz de jó középérésű és baromi lassú és vontatott a kelése a többi régen összezárt amikor az még mindig 40 cm-n állt... ez többek között azért is rossz mert a nyulak frankón tudták dézsmálni meg hát azért az a jó amikor jó korán a sorköz már sötét mert összezár a növény!
Sziasztok! A Bacardi vetőmaggal kapcsolatosan lenne kérdésem, mennyire ajánljátok deszikkálás nélküli termesztésbe? (Tudom nagyban időjárás függő is.) Kalászos menne a helyére.
Esetleg milyen más vetőmagot ajánlanátok, Neostar, Le25?
Válasz Tamás_15136 #4495. hozzászólásáraAz nem lényeg hogy milyen alakúak a szemek, csak poros vagy nedves ne legyen, mert az összeboltozódhat a csiga fölött, mint ahogy a műtrágyaszóróban is. A monosem csigás adagolója amúgy is egyszerű, de hatásos szerkezet.
Válasz Tamás_15136 #4495. hozzászólásáranem dugul az olyan konnyen
Válasz Claaastra #4494. hozzászólásáraÉn is vetőgéppel szeretném (monosem-el), csak félek mivel nem kerek kis gömbökbe van granulálva mint a pétisó, nehogy elduguljon tőle!
Válasz Claaastra #4493. hozzászólásárabocs 8-24-24-et npk-t
Válasz Tamás_15136 #4492. hozzászólásáravetőgéppel 100kg rakok
Valaki használ napraforgó vetéskor nps műtrágyát? Most ősszel kukorica után toltam rá 150kg/ha 4-17-41-es komplexet! Megéri tavasszal nps-t még rápakolni egy keveset szerintetek?
Válasz jonny 6930 #4490. hozzászólásáraTálcásan jó lehetne...
Mennyit bír ki a napraforgo? Szeptember óta nem bírjuk levagni amikor már jo lenne a nedveseg ismét esik. Nem fog igy tönkre menni? A másik bajom nincs aki már levágná adapteral aki elkezte az már elment kukizni máshova. Szoval csak sima buza asztalal mennyire kivitelezhető lesz sok lesz a veszteség?
Válasz medikus #4487. hozzászólásáraSajnos nincs. Kukaccsosznak és VTR-es nek válaszoltam a Baccardival kapcsolatban. Na mindegy...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4425. hozzászólásáraNa és milyen tőszám volt ? Mennyi nitrogén? Milyen gombaölő ?
Válasz Sk Laci #4485. hozzászólásáraNeved alatt meg van az a 2!!!
Hátha valakit érdekel,a lexire nem jó ,nem akarom átalakítani,sima c600-ra jó ,vagy kisebbre
Hová tüntek el a mai hozzászóllásaim a napraforgótermesztésről, amit 18-18.20 között írtam
Válasz Sk Laci #4483. hozzászólásáraNincs mit. én ezt tapasztaltam...
Válasz borda77 (Joe) #4481. hozzászólásáraKöszönöm az infót
2 hete vegeztunk , de most lett Meg AZ eredmeny . LE25,16,5 ha, 72 to neto.7% viz. Desszikalas nelkul. SOHA roszabbat.
Válasz Sk Laci #4480. hozzászólásáraNekem volt neostárom 25 haki többféle földben is...
Amit láttam hogy baromira sokáig egy helyben toporgott... marha lassan nőtt, amikor már mindegyik szotyi a földet ellepte ennek a sorába még simán bele lehetett menni és nem kapott pulsart nem azért nem nőtt!!! Az érése az időben, de a termése sem az az extra volt, a neománál nem tudott többet sok kevesebbet... szóval én neostart nem vetek többet.
Válasz VTR-es #4454. hozzászólásáraHa lessz valamilyen infód a Neostárral kapcsolatban és a lentebb említett fajtákkal való összehasonlítási eredményeket szivesen várom.
Válasz GREVEN #4476. hozzászólására
Én ezt nem tapasztaltam pedig a tábla sarkán volt kb 20 nm ami duplát kapott de a sárguláson kívül semmi baja nem volt.
Válasz MrPoke #4477. hozzászólásáraez nem így van
a pulsar-ba 40g/l dózis 1.2l/ha
a pulsar+-ba 25g/l dózis 2 l/ha
tehat a hektárra kijuttatott hatóanyag mindkét esetben azonos
a pulsár plus azért hatékonyabb mert nedvesítő van hozzá adva
nekem a neostár-om lesárgult a sima pulár után de kiheverte
Válasz Dinnyés Laci #4470. hozzászólásáraA Pulsar és a Pulsar+ között csak a hatóanyag menyisége a különbség.
Pulsar 3,7g Pulsar+ 25g
Én 2l/ha Pulsar+ fújtam az megfelel 6,7l sima Pulsarnak. Még az átfedésekben sem volt nyoma a Neostar napraforgón.
Mezei acat-ot kivitte ami a lényeg.
Válasz Kisvuk #4464. hozzászólásáraBacardinál pulsar pluszos kezelésnél ahol véletlen átfedés lett ott nem volt feje.
Nem nagyon tolerálja.
Válasz Ares 826 #4473. hozzászólásáraIgen.
Van akinek az olcsó lesz a drága.....