Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tavasszal írtam, hogy lefújtam 1,5 heki Estiva CL naprát pulsar plusszal. Brutál csúnya volt, viszont kiheverte és szinte semmivel nem adott kevesebbet mint a többi. Azért rendszert nem csinálok belőle...
Válasz MrPoke #4467. hozzászólásáraha neostár-ról beszélünk akkor az biztos nem örül meg a dupla pulzárnak. ez hülyeség hogy lehet szórni,nálam 1.2l sima pulzártól is olyan lett mint a citrom.Annyi az előnye a neomához képest hogy hamarabb kiheveri
Válasz Kisvuk #4464. hozzászólásáraNeoma Plusz ár jobban bírja a Pulsart. Pulsar+ is ehet rá, de ha nem szükséges a sima Pulsart 2*-es dózissal sem veszi észre.
Válasz kori01 #4462. hozzászólásáraNeked mi a jobb,adott területen 100 mázsa 2 kocsin vagy 120 mázsa 3 kocsin??Teljesen mindegy milyen a fajsúlya teremjen jól és legyen normálisan gyomírtható,és ebben a utolsó kritériumban gyengélkedik a neoma mert teremni azt tudna nagyon csak nagyon nem barátok a pulsarral.Ha meg mindenáron cserélni akarod a le 25-öt akkor bacardira válts.
Dél-Baranya
Experto 2 mázsa pétisó alapgypmirtás+pulsar+ gomBA 2*
4,3 hA vályogos lösz barna erdőtalaj
3.7 t/ha deszikkálva
14 ha heterogén öntéstalaj
3.1 deszikk nélkül
Úgylátom itt felénk csalódás sokaknak a termés, nekem inkább az ára!
Ráadásul eddig nem volt HO-m, addig mindig drágább volta a HO, most meg obi van kenobi
Válasz Tobszi #4453. hozzászólásáraNekünk egy 2 tengelyes Kassbohler kamion kocsink van, vagy 14 vagy 16 tonnás úgy emlékszek,arra 130q ment fel Bacardiból, de mondjuk az szépen el volt simogatva meg megtaposva.
Kukoricából 190q-át pakolunk és egy szük fél tartály még férne, de féltjük.
Válasz Sk Laci #4439. hozzászólásáraKöszönöm. Nem egymás mellet voltak vetve, de hasonló földbe nem igen volt külömbség esetleg 1-2 mázsa a baccardi javára, A baccardiba voltak korán elszáradó egyedek, a neoma egészségesebb képet mutatott végig, talán picit magasabb és hosszabb tenyészidejű mint a neoma., lefeküdve egyik sem volt. Én viszont a Neostar-ra lennk kíváncsi emez 2 höz képest. Ja és a pulsar plus jobbnak mutatkozik mint a pulsar.
Válasz blink #4448. hozzászólásáravolt rajta több is, ennyi maradt rajta mire odaért a mérleghez, szórta orrán száján ^^ nem akartunk többet fordulni! nem volt az egészen 5.7t meg kell nézzem a papírt, engem az a nagy kocsi aggaszt, valahogy nem fér a fejembe.. átverve érzem magam nem kicsit :(
Válasz ewtoto #4447. hozzászólásáraNekünk 38 köbösre 18 t körül ment de még fért volna valamennyi.
Mondjuk a mbp-n meg sokallom az 57 q-t... szóval ez sehogy se jön ki...
Válasz ewtoto #4446. hozzászólásáraKonkrétan erről a pótról van szó, egyébként ott voltam mentem mögötte személyautóval a mérlegig.. billentést nem láttam, aztán visszajött lemérték, és 13t ^^ még a traktoros is mondta üres tömeg 10.8 kb:D
létezik hogy egy ilyen pótra púposan csak 11,5t napra menne rá? JD 6920 al 24.8 tonna volt mérés szerint púposra megrakva, üresen billentés után 13.3t volt az összsúly, ilyen nagy súlynál már többszőr észrevettem hogy kicsit furcsán mér a mérleg:D
ugyan ebből az aratásból a hodgép 6.5t pótkocsin meg 5.7t tonna napra volt, amit mtz 80 húzott annak a mérlegjegye pont nincs a kezem ügyében, de ha jólemléxem 13.6t volt teljes és 7.9t volt üres tömeg...
egyébként nem egész 7Ha-n 21t körül vágtuk LE25 öt 9. víz szemét 0... árat csak holnap tudok
Válasz Sk Laci #4439. hozzászólásáraItt felénk az LE25 szintje körül termett amit tudok. Magasságra meg ugyan akkora volt. Volt ahol azt hittem LE25 mert olyan magas volt, de kiderült Baccardi.
Válasz Sk Laci #4439. hozzászólásáraA Bacardi engem is érdekelne!
Idén azt vetettem volna, de sikeresen lebeszéltek róla, mint kiderült nagy hiba volt! :/
Válasz VTR-es #4438. hozzászólásáraGratulálok az eredményhez
A Neomához képest a Baccardi hogyan szerepelt?
Termés, melyik korábbi, vagy egy érésszinten vannak, fajsúly, nedvesség betakarításnál? Betegséggel szembeni ellenállóság, a növények magassága, lefekvéssel való ellenállóképesség?
Elnézést a kérdésekért, de jövőre szeretném kipróbálni a Baccardit, de ismeretlenbe nem szivesen nyúlok. A Neomát nagyon jól ismerem hogy milyen, mivel a piacon való megjelenése óta minden évben termesztettem kivéve az ideit.
Válasz Sk Laci #4437. hozzászólásáraÉn is 41 körüli átlaggal zártam a Neoma Baccardi párossal, viszont nem számítottam ennyire .és nem is igen lesz szerintem egy darabig, úgyhogy elégedett vagyok maximálisan
Válasz VTR-es #4436. hozzászólására csak egy kicsit
Jobb parcelláimon a lemosott partoldalra mindig rávert a napraforgó 1-1,3 tonnát pluszba. Végig nagyon jól nézett ki az LE25, de valahogyan a végére nagyon összezsugorodtak a tányérok.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4425. hozzászólásáraNem kételkedem a szavadban, csak érdekelne hogyan kell kinéznie egy ilyen állománynak, természetesen a teljes tehnológia is, ami a termés eredményéhez hozzájárult.
Válasz Vadmalac #4428. hozzászólásáraNekem ez a LE25 nem az elképzeléseim szerint jött be. Lemosott partoldalon igaz hogy megadta a 35q/ha de a jó minőségő földben csak 41q/ha jött ki. Nagyon magasra megnőt 2,5 m de a fejek kicsik maradtak. Deszikálásnál a permetező rengeteget levert a gép hasmagassága miatt. Lessz ávakelés a búzában ahogyan látom
Válasz mtz zoli #4427. hozzászólásáraNem teljesen hihetetlen, nálunk is (amit eddig hallottam ) a rekord LE25-tel 62q/ha, szervestrágyázott 40 Ak-s földön.
Válasz Sk Laci #4423. hozzászólásáraOtt voltam láttam hogy nézett ki, a tőszám a titok, és homogén állomány. ja meg persze a 25 éve, évről évre magas tápellátás, és a korszerű technika
9523 hozzászólás
Válasz John Deere Power Shift #4471. hozzászólásáraAz nem egy olcsó mutatvány volt akkor!
Tavasszal írtam, hogy lefújtam 1,5 heki Estiva CL naprát pulsar plusszal. Brutál csúnya volt, viszont kiheverte és szinte semmivel nem adott kevesebbet mint a többi. Azért rendszert nem csinálok belőle...
Válasz Dinnyés Laci #4470. hozzászólásáraNálunk idén Neostart kezeltem Pulsar plusszal ,2 liter dózissal,semmi elváltozást nem tapasztaltam ,nem úgy a gyomokon!!
Válasz MrPoke #4467. hozzászólásáraha neostár-ról beszélünk akkor az biztos nem örül meg a dupla pulzárnak. ez hülyeség hogy lehet szórni,nálam 1.2l sima pulzártól is olyan lett mint a citrom.Annyi az előnye a neomához képest hogy hamarabb kiheveri
Hello! Mi most fejeztük be.
Sumiko 35,2 24ha
Bacardi 37,9 20ha
Válasz MrPoke #4467. hozzászólásáraHülyeséget írtam. Neostar-t vetettünk ami elméletileg a Neoma utódja csak CL+ -os.
Válasz Kisvuk #4464. hozzászólásáraNeoma Plusz ár jobban bírja a Pulsart. Pulsar+ is ehet rá, de ha nem szükséges a sima Pulsart 2*-es dózissal sem veszi észre.
Itt az idén jól teljesített a Neoma Plusz.
Bacardi, 2.4qPK ősszel, 2.4q linzi tavasszal, 5% levonás után 31.5q/ha 4,6-os vízzel... Vastag szalmás terület lett leszántva...
Ja nálunk pont a legjobb gazdák legjobb tábláin volt jelentős dőléskár; hatalmás tányÉrok rengeteg eső viharos szél
Válasz kori01 #4462. hozzászólásáraNeked mi a jobb,adott területen 100 mázsa 2 kocsin vagy 120 mázsa 3 kocsin??Teljesen mindegy milyen a fajsúlya teremjen jól és legyen normálisan gyomírtható,és ebben a utolsó kritériumban gyengélkedik a neoma mert teremni azt tudna nagyon csak nagyon nem barátok a pulsarral.Ha meg mindenáron cserélni akarod a le 25-öt akkor bacardira válts.
Dél-Baranya
Experto 2 mázsa pétisó alapgypmirtás+pulsar+ gomBA 2*
4,3 hA vályogos lösz barna erdőtalaj
3.7 t/ha deszikkálva
14 ha heterogén öntéstalaj
3.1 deszikk nélkül
Úgylátom itt felénk csalódás sokaknak a termés, nekem inkább az ára!
Ráadásul eddig nem volt HO-m, addig mindig drágább volta a HO, most meg obi van kenobi
a le25-öt azért nem szeretem mert nagyon könnyű,neoma veri simán.
Válasz Tobszi #4453. hozzászólásáraNekünk egy 2 tengelyes Kassbohler kamion kocsink van, vagy 14 vagy 16 tonnás úgy emlékszek,arra 130q ment fel Bacardiból, de mondjuk az szépen el volt simogatva meg megtaposva.
Kukoricából 190q-át pakolunk és egy szük fél tartály még férne, de féltjük.
Válasz Sk Laci #4434. hozzászólására35q/ha lett az összes területre az átlag, de ebbe benne vannak a vízfoltok, viznyomott részek, vadkár stb.
A mi talajainkon és éghajlattal maximálisan elégedettek vagyunk, a Bacardi jobb volt mindenhol a kontroll Neomahoz képest.
És ami nagyon tetszett benne, hogy nagy szemű és jó fajsúlyú napraforgó.
130q bírtunk belőle felrakni kamion kocsira. Neomából a közelében sem volt, 100-105q max anno.
mindég neómám volt idén volt először le25 én csak ezt neoma kiesett.
azt szeretném kérdezni érdemes e a le25-öt leváltani neomára?
Válasz Dinnyés Laci #4456. hozzászólásárahát ez 7.9 vagy 8.2 nem is tudom hirtelen..
Válasz ewtoto #4442. hozzászólásáranekünk a 6 méteresre ment 110-115 neostár-bacardi
le25 100-105
Válasz Sk Laci #4439. hozzászólásáraFajsújra is ugyan olyan jó mint a neoma.
Válasz Sk Laci #4439. hozzászólásáraKöszönöm. Nem egymás mellet voltak vetve, de hasonló földbe nem igen volt külömbség esetleg 1-2 mázsa a baccardi javára, A baccardiba voltak korán elszáradó egyedek, a neoma egészségesebb képet mutatott végig, talán picit magasabb és hosszabb tenyészidejű mint a neoma., lefeküdve egyik sem volt. Én viszont a Neostar-ra lennk kíváncsi emez 2 höz képest. Ja és a pulsar plus jobbnak mutatkozik mint a pulsar.
Válasz ewtoto #4442. hozzászólására8011-re 1,2m-es oldalakkal max 70q fér.
A méreteket nézve szerintem reális a 11,5.
Mbp 6.5 40-45q max ami rá megy szotyibol mindegy milyen fajta,normál magasitoval.
Válasz bobo77 #4450. hozzászólására
De volt mérve máshol 2 éve, 11840 volt ott.. persze ez eltérhet üzemanyag, teli vagy üres rekesz sör stb:DDD
Válasz ewtoto #4449. hozzászólásáraÜresen nem tudod a szerelvényt máhol megméretni?
Válasz blink #4448. hozzászólásáravolt rajta több is, ennyi maradt rajta mire odaért a mérleghez, szórta orrán száján ^^ nem akartunk többet fordulni! nem volt az egészen 5.7t meg kell nézzem a papírt, engem az a nagy kocsi aggaszt, valahogy nem fér a fejembe.. átverve érzem magam nem kicsit :(
Válasz ewtoto #4447. hozzászólásáraNekünk 38 köbösre 18 t körül ment de még fért volna valamennyi.
Mondjuk a mbp-n meg sokallom az 57 q-t... szóval ez sehogy se jön ki...
Válasz ewtoto #4446. hozzászólásáraKonkrétan erről a pótról van szó, egyébként ott voltam mentem mögötte személyautóval a mérlegig.. billentést nem láttam, aztán visszajött lemérték, és 13t ^^ még a traktoros is mondta üres tömeg 10.8 kb:D
Mindegy ezzel nem tudok mit kezdeni:S
Válasz bobo77 #4445. hozzászólásáraNem véletlen tettem fel a kérdést! ;)
Válasz ewtoto #4442. hozzászólásáraEzt elég érdekesnek találom... Nálunk kb 2/3 nagyságú kocsira megy 11-12 t körül...
Nálunk meg a Neoma lett a legjobb ismét.
nettó 45q, a bacardi 42q lett ugyanazzal a technológiával.
Nálunk a Neoma 32q/ha fizetővel zárt elég jelentős vad kárral!
létezik hogy egy ilyen pótra púposan csak 11,5t napra menne rá? JD 6920 al 24.8 tonna volt mérés szerint púposra megrakva, üresen billentés után 13.3t volt az összsúly, ilyen nagy súlynál már többszőr észrevettem hogy kicsit furcsán mér a mérleg:D
ugyan ebből az aratásból a hodgép 6.5t pótkocsin meg 5.7t tonna napra volt, amit mtz 80 húzott annak a mérlegjegye pont nincs a kezem ügyében, de ha jólemléxem 13.6t volt teljes és 7.9t volt üres tömeg...
egyébként nem egész 7Ha-n 21t körül vágtuk LE25 öt 9. víz szemét 0... árat csak holnap tudok
Válasz Sk Laci #4439. hozzászólásáraItt felénk az LE25 szintje körül termett amit tudok. Magasságra meg ugyan akkora volt. Volt ahol azt hittem LE25 mert olyan magas volt, de kiderült Baccardi.
Válasz Sk Laci #4439. hozzászólásáraA Bacardi engem is érdekelne!
Idén azt vetettem volna, de sikeresen lebeszéltek róla, mint kiderült nagy hiba volt! :/
Válasz VTR-es #4438. hozzászólásáraGratulálok az eredményhez
A Neomához képest a Baccardi hogyan szerepelt?
Termés, melyik korábbi, vagy egy érésszinten vannak, fajsúly, nedvesség betakarításnál? Betegséggel szembeni ellenállóság, a növények magassága, lefekvéssel való ellenállóképesség?
Elnézést a kérdésekért, de jövőre szeretném kipróbálni a Baccardit, de ismeretlenbe nem szivesen nyúlok. A Neomát nagyon jól ismerem hogy milyen, mivel a piacon való megjelenése óta minden évben termesztettem kivéve az ideit.
Válasz Sk Laci #4437. hozzászólásáraÉn is 41 körüli átlaggal zártam a Neoma Baccardi párossal, viszont nem számítottam ennyire .és nem is igen lesz szerintem egy darabig, úgyhogy elégedett vagyok maximálisan
Válasz VTR-es #4436. hozzászólására csak egy kicsit
Jobb parcelláimon a lemosott partoldalra mindig rávert a napraforgó 1-1,3 tonnát pluszba. Végig nagyon jól nézett ki az LE25, de valahogyan a végére nagyon összezsugorodtak a tányérok.
Válasz Sk Laci #4433. hozzászólására Nem vagy kicsit telhetetlen a "csak 41q/ha"-val?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4425. hozzászólásáraNem kételkedem a szavadban, csak érdekelne hogyan kell kinéznie egy ilyen állománynak, természetesen a teljes tehnológia is, ami a termés eredményéhez hozzájárult.
Válasz GREVEN #4429. hozzászólásáraNagyobb területen mit mutatott?
Válasz Vadmalac #4428. hozzászólásáraNekem ez a LE25 nem az elképzeléseim szerint jött be. Lemosott partoldalon igaz hogy megadta a 35q/ha de a jó minőségő földben csak 41q/ha jött ki. Nagyon magasra megnőt 2,5 m de a fejek kicsik maradtak. Deszikálásnál a permetező rengeteget levert a gép hasmagassága miatt. Lessz ávakelés a búzában ahogyan látom
Válasz GREVEN #4429. hozzászólásáraEz szép eredmény.
Válasz GREVEN #4429. hozzászólásárabacardi itt látom elég sok embernek jól sikerült...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4425. hozzászólásáraAkkor tanulok tovább...De a 51,86g/ha al szuperül érzem magam.
Válasz Sk Laci #4423. hozzászólásáraNekünk is volt idén egy 0,6 hektáros táblán 53q/ha átlagtermés.
Szépsége a dolognak hogy csak ilyen 12-14 AK föld, a vize is 8-as volt.
56 ezerrel volt vetve és Bacardi volt, nem hiányzott belőle egy tő sem és megvolt minden fej.
Válasz mtz zoli #4427. hozzászólásáraNem teljesen hihetetlen, nálunk is (amit eddig hallottam ) a rekord LE25-tel 62q/ha, szervestrágyázott 40 Ak-s földön.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4426. hozzászólására Kiváncsi lenék rá hogy kié len vagy csak valaki nagyot mond!
Válasz bobo77 #4424. hozzászólásáraSzerintem is
Válasz Sk Laci #4423. hozzászólásáraOtt voltam láttam hogy nézett ki, a tőszám a titok, és homogén állomány. ja meg persze a 25 éve, évről évre magas tápellátás, és a korszerű technika
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4422. hozzászólásáraAzta q-va