Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4422. hozzászólására60-65 q/ha napraforgó? Annak a napraforgónak hogyan kell kinéznie, hogy ennyit adjon? 46q láttam ot rettentő sürü állomány volt.
Válasz Mf-es? #4411. hozzászólásáraMa néztem a kukit, egész jonak tünik pedig van még rajta zöld levél igaz nem sok.holnap vízmeres ha jó jövőheten gyűrjük
Válasz VTR-es #4405. hozzászólásáraNyilván a héten már nem áll bele, elvileg még a normál áprilisi vetéseket sem vágták meg, ez május 24-i Vetés volt félek utoljára lesz hagyva:D
Hali. Sajnos nem tudtuk deszikkálni az LE25-öt.
Nem fér el a hidas az utakon meg a vezetékek alatt, de bő 3 hét alatt elég sokat javult ahhoz képest hogy beteg zöld volt! Szerintetek mikor lehetne ezt aratni, vize már talán okés! Inkább a kombájnos visszakozik a zöldebb szárak miatt!
Válasz Mézga #4398. hozzászólásáraNeomának apró szemek
Tegnap is meg ma is ahol szolgáltatásban voltam gyönyörü kitelt nagyobb szemek voltak.
Eddig a Neoma megjelenésétől a piacon minden évben volt ez a fajta napraforgó kivéve az idei évet, és minden évben ez volt a legszebb napraforgóm úgy szemre ahogy mennyiségre is.
Volt egy kis meglepetés a neómával egy 1.3 ha tábla 61 mázsát adott azaz 46.9 mázsa /ha .Kapott 3 mázsa 3x 15 öst vetéskor /nem mikroelemest /sorközműveléskor 100 liter nitrosol tiszai hullámtérbe van a föld, "nagy" átlag 12 ha 4.15/ha.
Csütörtökön vagy pénteken mi is lenyomjuk a naprát. Elég jól néz ki aztán majd kiderül mennyit ad. Először vetettünk PARAISO 102 CL fajtát, másoknak van tapasztalata róla?
Válasz atisgyulai #4390. hozzászólásáraMI CSAK EZT TERMELJÜK 3. ÉVE,TELJES ELÉGEDETTSÉGGEL, NEM INTENZÍVEN CSAK HOGY LEGYEN EZ IS.VALÓBAN ÓRIÁSI FEJEK IS TUDNAK LENNI DE EDDIG A VASTAG SZÁR BÍRTA.SAJNÁLOM HOGY ROSSZ IDŐT FOGTATOK KI S ÍGY TÖRTÉNT.AZ EMELT TŐSZÁM OKOSSÁG NAGYON, IDÉN ELŐREHOZTA AZ ÉRÉS IDŐT.AMÚGY EZ ARGENTIN ELŐÁLLÍTÁSÚ MAG ÉS KÖZÉPÉRÉSŰ.
Válasz sanyi1965 #4389. hozzászólásáraAhogyan az kinézett, azt nem lehet egyhamar elfelejteni! Aratás előtt magasabbról ránézve a táblára, tiszta fehér volt az egész.
Egyébként mi is mindig emelt tőszámmal vetünk. Tapasztalatunk szerint jobb a sűrű kicsi.
Válasz atisgyulai #4382. hozzászólásárasűrűbbre vetettük mint ajánlott így nem volt túl nagy a tányér.és mint írtam lefektetett földben termett.neked fel van írva cetlire minden,már szó-szerint írtad ugyanezt vagy nagyon fájhatott akkor s beégett a tudatalattidba.
Sziasztok.Ma leharapták a naprámat. 8,7 Ha átlaga 26,4q /Ha, Sygenta Baccardi.Ebbe volt rissz-rossz homok(5,5Ha) a többi viszonylag jobb minőségű kötöttebb.Az utolsó 1,7-es kis táblába azért megvolt a 38-40q/ha. Ez mind 2q 3*15, 1q N két kultivátor+ gyomirtás, szántásos technológia.Bevallom őszintén kicsit többet néztem ki belőle, de elsőre nem rossz.
Válasz sanyi1965 #4381. hozzászólásáraKb. 3 éve nekünk is volt. Mikor kész volt, rájött két hét/100mm csepergő eső. Úgy lerohadt az egész, hogy pókhálón lógtak a fejek. Aratáskor legalább fele a földön landolt!! Soha többet!
Válasz bobo77 #4374. hozzászólásáraHYSUN 202 cl 32q/ha, kiélt gyenge földben.víz volt rendesen,pici viharkár.olaj 48%,víz 7,6.
magassága közepes,szár erős,szemek aprók,gombás betegség nem fellelhető.
Válasz ermike #4373. hozzászólásáraEzt írtam a múltkor , nekem 90cm-re voltak a szélső koporsók csúcsai, de a nútos furatok sem engedték 83-nál belljebb, a tartóján kellet egy lukat fúrni így jött be 76-ra.
9523 hozzászólás
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4422. hozzászólására60-65 q/ha napraforgó? Annak a napraforgónak hogyan kell kinéznie, hogy ennyit adjon? 46q láttam ot rettentő sürü állomány volt.
Válasz bobo77 #4419. hozzászólásáraDE itt volt a faluban 60-65q/Ha
Válasz borda77 (Joe) #4420. hozzászólásáraKöszönöm!!!
Válasz SanyóÓ #4418. hozzászólásáraLE113 és Neostar
Nk Tutti senkinek nem volt csak nálunk?
Válasz borda77 (Joe) #4416. hozzászólásárahello!!! Fajtát lehet tudni?
Válasz borda77 (Joe) #4416. hozzászólására
Válasz peter0314 #4415. hozzászólásárahello! Mi már végeztünk csanakon 42 lett bácsán 45q ...
Helló Győr mellett szedjük a naprát 40mázsa felett van az átlag.
Válasz VTR-es #4407. hozzászólásáraMi meg a jövő hét közepén elkezdjük talán a naprát.
Noh Csütörtökön beleáll a CWS :D
Válasz Mf-es? #4411. hozzászólásáraMa néztem a kukit, egész jonak tünik pedig van még rajta zöld levél igaz nem sok.holnap vízmeres ha jó jövőheten gyűrjük
Válasz VTR-es #4407. hozzászólásáraItt lassan a kukival is végzünk.
Válasz borda7,7 (Joe) #4408. hozzászólásáravinné a lexi de 15-18 vizet mérnétek,de csak felületi nedvesség a szárítós örülne neki keresne 10%-ot
Válasz borda77 (Joe) #4408. hozzászólására
Válasz ewtoto #4402. hozzászólásáraLexion 660 zabálná:) Kicsit hupogna de vinné... jövő héten jó idő lesz és mehet is....
Válasz ewtoto #4406. hozzászólásáraFelénk már alig van napra talpon, holnap és hétfőn be is fejezzük a későbbi vetéseket is, lassan kezdődik a kuki.
Válasz VTR-es #4405. hozzászólásáraNyilván a héten már nem áll bele, elvileg még a normál áprilisi vetéseket sem vágták meg, ez május 24-i Vetés volt félek utoljára lesz hagyva:D
Válasz ewtoto #4404. hozzászólásáraMég várhatsz vele pár napot , szerintem azért mire átmenne a kombájnon ez lenne 10-es, jövő hétre meg jó időt mond.
Válasz VTR-es #4403. hozzászólásáraNem egyszerű meggyőzni ám az öreget! :D
Válasz ewtoto #4400. hozzászólásáraEz simán vágható tényleg, mondjad nekik nyomják a CWS-nek ne sajnálják
Válasz borda77 (Joe) #4401. hozzászólásáraLevágod nekem?:DDD
Válasz ewtoto #4400. hozzászólásáraEzt már simán lehet vágni nem értem a kombájnost...
Hali. Sajnos nem tudtuk deszikkálni az LE25-öt.
Nem fér el a hidas az utakon meg a vezetékek alatt, de bő 3 hét alatt elég sokat javult ahhoz képest hogy beteg zöld volt! Szerintetek mikor lehetne ezt aratni, vize már talán okés! Inkább a kombájnos visszakozik a zöldebb szárak miatt!
Szerintem vágható lenne
Válasz Mézga #4398. hozzászólásáraNeomának apró szemek
Tegnap is meg ma is ahol szolgáltatásban voltam gyönyörü kitelt nagyobb szemek voltak.
Eddig a Neoma megjelenésétől a piacon minden évben volt ez a fajta napraforgó kivéve az idei évet, és minden évben ez volt a legszebb napraforgóm úgy szemre ahogy mennyiségre is.
Válasz GREVEN #4397. hozzászólásáraegyik cimbi bevitt a tisztítóba neoma naprát. olyan kicsik voltak a szemek, hogy átestek az alsó rostán
Ma végeztünk a napra aratással.
Egész területre az átlag olyan 30-32q/ha lett. Voltak benne szélvert meg vizfoltos részek.
De a nagy meglepetés egy 0,6 hektáros táblán 30q termett összesen. 7,9-es vízzel.
Bacardi fajta volt mind egy kis táblán volt Neoma controll,de a Bacardi mindenhol jobb volt.
Válasz Gatti #4395. hozzászólásárafajta: PARAISO 102 C
Levágtuk ma mi is a naprát, olyan 32q/ha átlag jött ki , elégedett vagyok :)
Válasz rsándor #4393. hozzászólására Azt kihagytam víz 8.5 szemét 4.5
Volt egy kis meglepetés a neómával egy 1.3 ha tábla 61 mázsát adott azaz 46.9 mázsa /ha .Kapott 3 mázsa 3x 15 öst vetéskor /nem mikroelemest /sorközműveléskor 100 liter nitrosol tiszai hullámtérbe van a föld, "nagy" átlag 12 ha 4.15/ha.
Csütörtökön vagy pénteken mi is lenyomjuk a naprát. Elég jól néz ki aztán majd kiderül mennyit ad. Először vetettünk PARAISO 102 CL fajtát, másoknak van tapasztalata róla?
Válasz atisgyulai #4390. hozzászólásáraMI CSAK EZT TERMELJÜK 3. ÉVE,TELJES ELÉGEDETTSÉGGEL, NEM INTENZÍVEN CSAK HOGY LEGYEN EZ IS.VALÓBAN ÓRIÁSI FEJEK IS TUDNAK LENNI DE EDDIG A VASTAG SZÁR BÍRTA.SAJNÁLOM HOGY ROSSZ IDŐT FOGTATOK KI S ÍGY TÖRTÉNT.AZ EMELT TŐSZÁM OKOSSÁG NAGYON, IDÉN ELŐREHOZTA AZ ÉRÉS IDŐT.AMÚGY EZ ARGENTIN ELŐÁLLÍTÁSÚ MAG ÉS KÖZÉPÉRÉSŰ.
Válasz sanyi1965 #4389. hozzászólásáraAhogyan az kinézett, azt nem lehet egyhamar elfelejteni! Aratás előtt magasabbról ránézve a táblára, tiszta fehér volt az egész.
Egyébként mi is mindig emelt tőszámmal vetünk. Tapasztalatunk szerint jobb a sűrű kicsi.
Válasz atisgyulai #4382. hozzászólásárasűrűbbre vetettük mint ajánlott így nem volt túl nagy a tányér.és mint írtam lefektetett földben termett.neked fel van írva cetlire minden,már szó-szerint írtad ugyanezt vagy nagyon fájhatott akkor s beégett a tudatalattidba.
Megkérdezem itt is mert a TX-es topic nem túl aktiv. New Holland TX-re naprához fel kell tenni a ferde végére azt a lemezburkolatot?
Sziasztok.Ma leharapták a naprámat. 8,7 Ha átlaga 26,4q /Ha, Sygenta Baccardi.Ebbe volt rissz-rossz homok(5,5Ha) a többi viszonylag jobb minőségű kötöttebb.Az utolsó 1,7-es kis táblába azért megvolt a 38-40q/ha. Ez mind 2q 3*15, 1q N két kultivátor+ gyomirtás, szántásos technológia.Bevallom őszintén kicsit többet néztem ki belőle, de elsőre nem rossz.
Válasz csoppika #4385. hozzászólásáraAmúgy a kisebb tányérban nálam kb40-50g között volt...
Válasz medikus #4383. hozzászólásáraEjjj...miért vagy ilyen feszült? Én sem vagyok hülye...
napra aratás után tritikálét szeretnék vetni kérdés hogy ha mire kel hogy figyeljek oda .
Válasz csoppika #4378. hozzászólásáraq helyett g-t ütött!!!Úgy jó?
Válasz sanyi1965 #4381. hozzászólásáraKb. 3 éve nekünk is volt. Mikor kész volt, rájött két hét/100mm csepergő eső. Úgy lerohadt az egész, hogy pókhálón lógtak a fejek. Aratáskor legalább fele a földön landolt!! Soha többet!
Válasz bobo77 #4374. hozzászólásáraHYSUN 202 cl 32q/ha, kiélt gyenge földben.víz volt rendesen,pici viharkár.olaj 48%,víz 7,6.
magassága közepes,szár erős,szemek aprók,gombás betegség nem fellelhető.
Válasz bobo77 #4374. hozzászólásáraNeoma, 37,5/ha. "Kisüzemi technológia" mellett.
Válasz csoppika #4378. hozzászólásáraÉn ha 25 felett lesz, már örülök...
Válasz VTR-es #4377. hozzászólására40gramm/tányér??? Ilyen termés eredményt sem hallottam még...
Válasz bobo77 #4374. hozzászólásáraNeoma , Baccardi 40g/ha
Válasz ermike #4373. hozzászólásáraEzt írtam a múltkor , nekem 90cm-re voltak a szélső koporsók csúcsai, de a nútos furatok sem engedték 83-nál belljebb, a tartóján kellet egy lukat fúrni így jött be 76-ra.
Válasz bobo77 #4374. hozzászólásáraLE113: 32-42ig
neostar: 35-40ig
neoma: 32-41-ig
Urak osszatok már egy két eredményet!Melyik fajta hogy szerepelt?